5 reviews van Michiel Veenhuis

  • Geplaatst 13-08-2014 • gereisd juni 2013 • 1 week lang • met partner

    Een deel van Portugal dat vaak wordt overgeslagen door vakantiegangers is de Alentejo. Dat is deels terecht en deels onterecht. De Alentejo (ruwweg gelegen tussen Lissabon en de Algarve) is een van de meest dunbevolkte streken van het land. Desolaat, enorm warm in de zomer (die meestal duurt tot en met september) en heel veel kurkeiken en olijfbomen. O ja, en heel veel ooievaars. Vanuit onze uitvalsbasis bij Santiago do Cacem bleek dat de meeste bezienswaardigheden toch wel erg ver rijden waren (duidelijk verkeerd ingeschat), maar eenmaal bereikt was bijvoorbeeld Evora wel een erg mooie en oude stad. Ook de weg er naar toe was wel de moeite waard, ondanks de afstand. Ook restaurants bleken in dit deel van Portugal, buiten de dorpen en steden bijzonder dun gezaaid. De Portugese keuken is vrij sober en basic, op zich niets mis mee, maar niet zo verfijnd (of afwisselend).

    Al met al bleek het een goed idee om na het verblijf een kort bezoekje aan Lissabon eraan vast te knopen voor een gezellig en lekker avondje uit eten en op het terras. Lissabon heeft ook meer dan voldoende bezienswaardigheden, maar die hadden we bij eerdere bezoeken al bekeken, dus die hebben we de laatste keer overgeslagen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Portugal:

    Lissabon • Evora • Porto Covo

    Mijn Portugal beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: 8


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 12 februari 2017 11:45

      Hallo, tips voor Alentejo, wij gaan in september. Ik ben nog een beetje aan het uitstippelen. Wil misschien ook Aljezur , Sagres meenemen en we starten in Lisssabon Sintra Mafra...

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 13-08-2014 • gereisd november 2010 • 3 weken lang • met partner

    Van de drukte van Buenos Aires, via de watervallen op de grens met Brazilië en Paraguay, naar het Salta en het noordwesten, om tenslotte te eindigen in wijnstad Mendoza. Ik vond dat Argentinië ontzettend veel te bieden heeft. Ondanks de grote afstanden, is het land prima te bereizen in een aantal weken.

    Wij zijn gestart in Buenos Aires. Van de ene kant heeft het iets zuid-Europees, aan de andere kant ook weer helemaal niet. San Telmo, Recoleta, Palermo, La Boca, allemaal wijken met een heel eigen sfeer. Wij logeerden in een hotel/hostel in San Telmo, maar ook Palermo is heel leuk om te verblijven. Wat veiligheid betreft was het af en toe even oppassen in Buenos Aires. In de metro waren de zakkenrollers niet al te subtiel en ook op een terras deed iemand een poging ons af te leiden om zo onze spullen te kunnen meenemen. Echt vervelend werd het gelukkig niet.

    Een groot voordeel van Argentinië zijn de geweldige bussen. 's Avonds instappen in Buenos Aires en de volgende ochtend uitgeslapen wakker worden in Puerto Iguazu. Boek de meest luxe klasse en je ligt geheel gestrekt, met je eigen televisieschermpje, prinsheerlijk tot de volgende ochtend te slapen. Iguazu Falls is overweldigend. Toeristisch ja, maar het voelde niet overlopen. Vanuit Puerto Iguazu zijn ook leuke tochten te maken naar Brazilië en Paraguay.

    Gelukkig bleek er een rechtstreekse bus van Iguazu naar Salta te gaan. Weliswaar 23 uur aan een stuk, maar je ziet nog eens wat van het land. Vanuit Salta is het de moeite waard een auto te huren en een rondtocht te maken door het noordwesten van het land. Zowel ten noorden als ten zuiden van Salta rijd je door geweldige landschappen.

    Vanuit Salta zijn we weer in de bus gestapt naar Mendoza. Naast de bekende wijntours hebben we hier paardgereden door de Andes, met de condors vliegend boven ons hoofd.

    Al met al vond ik Argentinië een land met vooral een fantastische natuur, in het noordwesten voldoet het zeker aan het "zuid-Amerikaanse plaatje". In Buenos Aires kun je lekker eten, winkelen, gezellig stappen etc. en is gewoon een superleuke stad.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Argentinië:

    Iguazu Falls • Quebrada de Humahuaca • Buenos Aires

    Mijn Argentinië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.


    • 17 landen bezocht
      35 reviews
      33 waarderingen
      Geplaatst op 14 augustus 2014 09:44

      Thanx Michiel! Ik overweeg naar Argentinië te gaan, en je verhaal steunt me enorm in die gedachte. Leuk stuk! ;-)


    • 48 landen bezocht
      5 reviews
      4 waarderingen
      Geplaatst op 14 augustus 2014 12:37

      Ga zeker ook naar het noorden. Op weg naar Buenos Aires zat er een aantal groepen van touroperators (Djoser etc.) bij ons in het toestel en die gingen zonder uitzondering allemaal naar Patagonië. Ik vond het wel prettig dat het noorden (met uitzondering van Iguazu) nog niet enorm toeristisch was/is.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 09-08-2014 • gereisd september 2012 • 2 weken lang • met partner

    Geweldig tempels bij Angkor, zo uitgestrekt dat je er wel weken tempels kunt bezoeken en bekijken. Het enorme Tonle Sap-meer met drijvende dorpen. Battambang, rustig en nog niet overspoeld met toeristen. Phnom Penh, de drukke hoofdstad met de tastbare herinneringen aan het Pol Pot-regime. De mensen in Cambodja vond ik ontzettend gastvrij en aardig. Ook de Cambodjaanse keuken is uitstekend, het lijkt wel wat op Thais, maar is iets minder pittig.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cambodja:

    Angkor Wat • Phnom Penh • Battambang

    Mijn Cambodja beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 09-08-2014 • gereisd mei 2014 • 3 weken lang • met partner

    Lang gekoesterde wens en binnen een jaar twee maal bezocht; dat zegt wel genoeg over de aantrekkingskracht (voor mij) van Japan. De eerste keer voor anderhalve week in combinatie met Zuid-Korea, de tweede maal voor een kleine drie weken. Japan is als vakantieland een grote bezienswaardigheid. Los van de vele tempels en shrines (waarvan vele op de Unesco-werelderfgoedlijst staan) is ook het dagelijks leven in Japan en van de Japanners fascinerend. Het land is onvoorstelbaar schoon en veilig, de mensen super aardig en hulpvaardig, het eten meestal heerlijk (al is het niet altijd gemakkelijk een restaurant te vinden met een leesbare menukaart of eentje met foto's van de gerechten) en de treinen geweldig. Het reserveren van accommodatie is zeker aan te raden (sterker nog; je loopt kans geen kamer te krijgen als je gewoon binnenloopt) en ook de aanschaf van de Japan Railpass is eigenlijk wel een must als je in korte tijd veel van het land wilt zien. De eerste keer hebben wij ons geconcentreerd op de grote steden (Fukuoka, Hiroshima, Osaka, Kyoto en Tokyo), de tweede keer hebben we toch maar wat natuur ingebouwd in de vorm van een bezoek aan de Japanse Alpen van een paar dagen.

    Japan is verrassend betaalbaar, zowel wat accommodatie als eten betreft. Een indicatie van de kosten € 60,= voor een overnachting in een tweepersoons hotelkamer, een avondmaal heb je al vanaf 10 euro en een 14-daagse treinpas kost ca. € 300,= (maar dan mag je ook onbeperkt in bijna alle treinen, inclusief de meeste shinkansens).

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Japan:

    Kyoto • Shirakawago  • Tokyo

    Mijn Japan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.


    • 20 landen bezocht
      3 reviews
      2 waarderingen
      Geplaatst op 13 augustus 2014 21:03

      Goed om een te horen dat Japan niet per se duur hoeft te zijn (al schrik ik wel een beetje van de kosten van de railpas). Kan je ook een beperktere railpas kopen?


    • 48 landen bezocht
      5 reviews
      4 waarderingen
      Geplaatst op 13 augustus 2014 21:34

      Jazeker, er zijn ook regionale railpasses voor minder dagen (bijv. 4). Als je even googelt, dan is zonet vinden wat de opties zijn. Losse treinkaartjes, zeker voor de shinkansen, zijn erg duur.


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 01 februari 2015 15:49

      Hi Michiel, Die Railpas had je die in Nederland gekocht of daar ter plaatse? Ben blij dat ik deze site gevonden heb :) Onze dochter van 17 gaat in april met drie vrienden naar Japan voor 10 dagen. We kunnen dus wel wat info gebruiken! ;) Ik hoop dat zij hier binnenkort haar reiservaringen kan neerschrijven. En klopt het dat er van je verwacht wordt dat je in Japan zoveel mogelijk cash betaald? Alvast bedankt voor je antwoord :) Vriendelijke groet, Viv Koning


    • 48 landen bezocht
      5 reviews
      4 waarderingen
      Geplaatst op 01 februari 2015 17:47

      De railpass moet je van tevoren kopen, dat kan niet in Japan. Ik geloof dat je hem op z'n vroegst 3 maanden voor vertrek kunt aanschaffen. Losse treinkaartjes zijn duur, dus het is m.i. de investering wel waard. Japan is inderdaad nog erg op het gebruik van cash ingesteld, maar een creditcard is wel erg handig (nodig) om geld op te kunnen nemen. In grote winkels etc. worden creditcards wel geaccepteerd, maar bij kleinere hotels en restaurants bijvoorbeeld meestal niet.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 09-08-2014 • gereisd september 2013 • 2 weken lang • met partner

    In september 2013 heb ik, samen met mijn partner, Zuid-Korea gedurende een kleine twee weken doorkruist. Niet geheel onvoorbereid, maar toch ook met weinig concrete verwachtingen over wat Zuid-Korea te bieden had, vlogen we via Finland in een kleine 10 uur naar Seoul. Normaal gesproken regel ik de transfer van vliegveld naar hotel/hostel zelf door middel van een lokale bus o.i.d., maar gezien de grootte van Seoul (20 miljoen inwoners) en de onbekendheid met het land, hebben we ons toch maar laten ophalen van Incheon International Airport. Groot is Seoul zeker, maar ook ontzettend verrassend. Het is een continue afwisseling tussen modern en traditioneel, hoogbouw en laagbouw, duur en goedkoop etc. Het metronetwerk van Seoul is groot, gemakkelijk in gebruik en mochten er problemen voor doen, dan zijn de Koreanen hulpvaardig genoeg om even te hulp te schieten (of om zelfs een stukje mee te reizen). De kennis van het Engels is beperkt, maar "lost in translation" hebben we ons zelden gevoeld. Koreanen zijn soms wat verlegen, maar wel altijd even vriendelijk. Met mijn voorliefde voor grote metropolen, had ik nog wel een paar dagen langer dan de vier die we er waren, in Seoul willen blijven. Een heel merkwaardig uitstapje (maar wel beklemmend) was een bezoek aan de grens met Noord-Korea.

    Vanuit Seoul gaan bussen (en treinen, maar daar heb ik geen gebruik van gemaakt) het hele land door. Ze vertrekken van verschillende busstations, dus dat is even uitzoeken van tevoren. De eerste busreis bracht ons van Seoul naar Sokcho aan de oostkust, dit bij het Seoraksan National Park. Best handig dat je de stadsbus kunt pakken voor nog geen euro om te gaan wandelen in de bergen. Vanuit Sokcho was de volgende bestemming Gyeongju, aan de zuidoostkust. Gyeongju is het archeologische centrum van Zuid-Korea en de oude hoofdstad van het Silla-koninkrijk. Genoeg te zien dus. Overnachten in een traditioneel hanok-huis maakte de ervaring extra bijzonder.

    Laatste stop was Busan, een havenstad van 3 miljoen inwoners. Geen grootste bezienswaardigheden hier (wel het drukste strand van het land), maar genoeg te doen om je dagen bezig te houden. Busan was voor ons de plaats waar we de ferry naar Japan hebben genomen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Korea:

    Seoul • Gyeongju  • Busan

    Mijn Zuid-Korea beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 7


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 15 januari 2017 21:38

      Hallo Michiel, Is het goed te doen om alleen een vliegticket te boeken naar Zuid Korea en dan verder zelfstandig op pad door Zuid Korea rond te trekken? Wij hebben serieuze plannen en misschien heb je nog tips voor ons. Ik hoor het graag. Vriendelijke groetjes, Jacqueline

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren