5 reviews van Milène Bezemer

 • Geplaatst 07-02-2016

  Ik denk dat Yosemite in alle seizoenen wel zijn charmes heeft. Wij waren in de herfst hard op zoek naar de grote, bekende waterval van Yosemite. Na een flinke 'hike' kwamen we er achter dat er deze tijd van het jaar helemaal geen water kan zijn/is. Een dompertje voor ons. Wat ik dan wel weer heel aantrekkelijk vond van Yosemite in de herfst waren de kleuren van de bomen. De combinatie met bergen, rotsen, water en al die kleuren vond ik prachtig. We hebben ook nog een baby beer zien rennen en een grote beer langs de weg in de bosjes zien rommelen!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 07-02-2016

  Het fijne aan dit eiland vond ik dat het niet zo toeristisch is. We hebben een auto gehuurd en zijn de enige 'snelweg' die in een U over het eiland loopt afgereden. Je kunt het stuk tussen de U wel doen, maar dan te voet. We waren helaas niet goed voorbereid. De paden zijn erg modderig en soms erg stijl. Op onze slippertjes was dit geen goed idee. Mocht ik ooit nog eens terug gaan dan zou ik de Napali Coast, zoals dit stuk heet, te voet willen doen/zien. De weg vragen kun je het beste doen door te laten zien waar je heen wilt, want iets uitspreken of laat staan onthouden waar je heen moet is bijna onmogelijk haha. Het alfabet kent daar maar 13 letters waardoor alles op elkaar lijkt. We zijn ook nog een stuk jungle in gegaan op zoek naar de Ho'opi'i Falls, het was even zoeken naar de ingang van het juiste pad. Trek of een lange broek aan of neem Deet mee of allebei. Hier zitten heel veel muggen. Uiteindelijk hebben we een van de watervallen gevonden en zijn hier vanaf gesprongen, erg gaaf! Een andere leuke route is naar de Maha-ulepu Beaches. De weg er naar toe is niet onderhouden en zit dus inmiddels vol met flinke kuilen en gaten. Met 5 km per uur kan je hier over/doorheen rijden, een avontuur op zich om er te komen. Maar de stranden/uitzichten die je dan kunt zien vond ik het wel waard. Uiteraard kan je niet opHawaii geweest zijn zonder te surfen. Wij zaten niet helemaal in het juiste hiervoor, de golven aan de north shore waren veel te hoog en aan de south shore worden wel lessen gegeven maar de golfjes waren minimaal. Nog een nadeel van (beginnend) surfen op Hawaii, de bodem bestaat uit rots en koraal, dus vallen kan nog best riskant zijn. Maar chillen op een surfplankje is de zee is ook niet vervelend!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 07-02-2016

  Bij Bryce had ik op een gegeven moment wel het idee dat ik het nu wel gezien had, steeds diezelfde gekke bulten. Toch maakte de zonsonder- en opgang het nog wel wat mooier en bijzonderder, de kleuren en de wolken veranderden zo mooi. Zodra de zon dan weg is kan het er behoorlijk koud zijn, dus neem een lekker dik vest mee. We hebben overdag een 'hike' gedaan: navajo loop en peek-a-boo loop.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 07-02-2016

  Ik verbleef samen met een vriendin een week lang in een hostel, Banana Bungalows. Het (jonge) personeel wat er werkt komt van over heel de wereld, als je daar werkt mag je daar gratis blijven slapen/eten. Dit creëert een heel gezellige sfeer. We sliepen in een dorm voor vier personen, waarvan 1 persoon niet de schoonste was. Gelukkig kregen we na één nacht makkelijk een andere kamer. Je moest even ontdekken wat de schoonste/fijnste douches waren en wat de beste tijden waren, maar verder prima te doen. In de ochtend kan je voor je zelf gratis 'pancakes' bakken. Bij de prijs van je hostel zaten 'free tours' inbegrepen. Elke dag boden ze een andere tour aan. We zijn naar de vulkaan Haleakala geweest, eerst helemaal naar boven gereden tot boven de wolken en daarna te voet helemaal naar beneden. Sommige stukken was net alsof ik op de maan liep. Daarna moesten we ook weer een enorme klim omhoog, in totaal bijna 20 km. Om vervolgens de zonsondergang te zien boven de wolken. Andere dagen hebben we nog gesnorkeld met zeeschildpadden, verschillende stranden gezien, van rotsen gesprongen en gegeten bij het populairste vis restaurantje Paia Fish Market. Je maakt er makkelijk vrienden (meestal in hostels) en ik vond het superleuk om met een gehuurde auto weg te gaan met een paar mensen die we daar hebben leren kennen. Vergeet vooral de Road to Hana niet! Prachtige kronkelweggetjes langs watervallen en de zee. Onderweg kom je Coconut Glen's tegen waar ze ijs van kokosnotenmelk maken en verkopen, heerlijk!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 07-02-2016 • gereisd september 2014 • langer dan een maand • met vrienden • zelfstandig

  Mijn beste vriendin en ik hebben thuis allerlei reisboekjes naast elkaar gelegd, alles op gezocht op google, beoordeelt of het de moeite was om langs te gaan of niet en zo hebben we onze eigen route uitgestippeld als houvast. We hebben een busje gehuurd in San Francisco bij Escape Campervans. Echt een aanrader! Relatief goedkoop en de busjes zijn niet zo groot als een camper. Het is een soort volkswagenbusje met een vette schildering erop. 6 weken lang was dit ons 'huisje'.
  In het begin was ik heel paniekerig dat we voor het donker op een camping moesten staan en van te voren een camping moesten reserveren. Toen we langs Highway 1 in Los Angeles aan kwamen 5 minuten te laat waren voor een camping werden we naar de 'neighbourhood' verwezen. Gewoon in een woonwijk parkeren en dan slapen in je busje. Dit werd uiteindelijk voor ons de standaard en als we kleding moesten wassen, batterijen op moesten laden of wilden douchen dan gingen we naar een camping. Zolang er geen bordje staat met: 'No overnight parking', mag je overal overnachten. Bij Mc Donalds op de parkeerplaats was zelfs nog een soort van luxe: een wc dichtbij en gratis wifi!
  Na LA zijn we naar San Diego als zuidelijkste punt gereden. Van daaruit zijn we het binnenland in gegaan. Palm Springs hadden we beter over kunnen slaan. Het was daar bijna 40 graden en zo enorm bedrukkend warm dat ik eigenlijk alleen maar aan het zwembad wilde liggen, er was daar overigens ook niet heel veel te doen. We hebben daar rondjes langs de typische huizen met enorme cactussen gereden en naar bejaarden kunnen kijken.
  Snel verder naar Joshua Tree. Hier hebben we hele leuke ervaringen opgedaan. We zijn er inmiddels achter gekomen dat voornamelijk de mensen uit Californie heel gastvrij zijn (meer in het binnenland neemt dat iets af). Sta je met een kaart op straat te klooien, dan stopt er altijd wel een auto om te vragen of ze kunnen helpen. We zijn bij mensen thuis geweest, mochten douchen en eten wat we wilden. Iedereen vond het leuk om ons tip te geven voor onze vervolgreis, daar hebben we ook aardig goed gebruik van gemaakt. Zo wilden we langs Phoenix, maar daar bleek niet veel aan te zijn, in plaats daarvan zijn we naar Sedona geweest.
  Daarna naar de bekende Nationale Parken als Grand Canyon, Monument valley, Canyon de Chelley (wat ons betreft kan je die beter overslaan), Antelope Canyon, Bryce Canyon, Zion National Park (onze favoriet!), Death Valley, Seqoia en Yosemite. We hebben bijna in elk park wel de beste/mooiste plekjes opgevraagd voor de zonsonder- en opgang. Dan ziet de wereld er zoveel anders en mooier uit!
  Tussendoor zijn we nog bij Lake Powell (Page) gestopt, helaas door omstandigheden konden we niet naar de Horseshoe Bend. Uiteraard konden we Las Vegas niet overslaan, vijf dagen is misschien net iets te veel haha. We zijn weer geëindigd in San Francisco waar we ons busje weer hebben ingeleverd. Op naar een goede afsluiter: 2 weken Hawaii!

  Oahu is het eiland waar je op landt. We wilden zo snel mogelijk weer weg van dit eiland. Het is erg toeristisch en het is ook te merken dat de mensen die er wonen hier iets minder blij mee zijn. We zijn naar Maui gevlogen en hebben daar een week gezeten in Banana Bungalows (aanrader!). Daarna hebben we nog een paar dagen met een auto rond gereden op Kauai, dit eiland heeft maar 1 'snelweg' in de vorm van een U. Wil je het stuk daartussen bekijken (Napali Coast) dan moet je te voet, wij waren helaas niet in de mogelijkheid dit te doen, maar het schijnt fantastisch mooi te zijn!

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Amerika:

  Zion NP • Maui • Joshua Tree National Park

  Mijn Amerika beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
  • Gastvrijheid: 8
  • Natuur: 10
  • Eten: 7
  • Stranden: 9

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren