31 reviews van Minke Smits

 • Geplaatst 04-05-2017

  De Ecuador Eilanden, de plek waar Darwin over schreef, de bijzondere plek die ik heb mogen bezoeken. Het is een dure bestemming omdat het alleen vliegend te bereiken is vanuit Ecuador, maar ook omdat je de eilandengroep eigenlijk het beste verkent door een cruise van een aantal dagen te maken. In het soort cruiseschip zijn ontzettend veel mogelijkheden, van klein tot groot, van duur tot iets goedkoper. De activiteiten zijn redelijk hetzelfde; je gaat snorkelen, eilanden bezoeken en vaak is er een mogelijkheid tot kajakken en heeft het schip een zwembad aan boord. Aan te raden is te letten op het klimaat in de desbetreffende maand dat je wilt gaan, en of er op dat moment interessante dingen gebeuren op bepaalde eilanden. Zoals bijvoorbeeld het verblijf van de albatrossen op het eiland Espanola, de zwemroute van de walvishaai, het krijgen van jongen bij de vele vogelsoorten etc.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 04-05-2017

  Overdag is Baños een super fijn dorp/stadje om rond te wandelen en het biedt ontzettend veel activiteiten in de omgeving. Deze omgeving is ruig en schitterend! Maar 's avonds vond ik het er minder prettig. Na het eten liepen we terug naar het hotel, dat enkele straten vanaf het centrale plein gelegen is, en toen werden we duidelijk achtervolgt door een grote auto met mannen erin. We hebben toen willekeurig bij een huis aangebeld en gelukkig was er iemand thuis. Na een kopje thee bleek de auto te zijn verdwenen en zijn we naar ons hotel gelopen. Geen prettige ervaring die bijgebleven is.. Het hotel waar we verbleven is het gezellige, knusse en kleurrijke Hostal Posada del Arte. Een aanrader!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 04-05-2017

  Het Titicacameer en het aan de oevers gelegen Puno is erg toeristisch, maar toch een hele bijzondere plek! Puno is een groot dorp met een prettige sfeer en voldoende variatie aan accommodaties en restaurants voor een heel prettig verblijf. De boottocht naar de Uros indianen die op de rieteilanden leven vond ik erg toeristisch en een beetje nep overkomen. Vervolgens gingen we verder naar Taquille, en ondanks het bezoekers aantal, is dit een erg mooi eiland!
  Door de hoge ligging van het Titicacameer is het aan te raden om eerst lager in het Andesgebergte te acclimatiseren om hoogteziekte te voorkomen. En daarnaast goed opletten in de zon!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 04-05-2017

  Wat een heerlijke plek en letterlijk een oase middenin de woestijn! Via Ica reis je gemakkelijk naar Huacachina, een hele bijzondere plek waar ik goede herinneringen aan heb. Genieten van het water en de palmbomen rondom terwijl je een overheerlijke maaltijd op je bord hebt liggen, en 's middags de duinen in. Of te voet, wat een flinke klim is, met een sandboard of in een strandbuggy. Een geweldige plek om zeker twee nachten te verblijven. Veel langer niet denk ik, omdat Huacachina zelf erg klein is.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 04-05-2017

  Machu Picchu, een echte must see tijdens een bezoek aan Peru, en helaas vinden heel veel toeristen dit een must see waardoor de ruïnestad nogal drukbezocht is... Tip om dit te voorkomen; zorg dat je hier vroeg in de ochtend bent! Er zijn meerdere mogelijkheden om hiervoor te zorgen. 1. Neem de eerste bus vanuit Aguas Calientes naar boven (en sta al lang voor dit tijd bij de haltes te wachten zodat je ook daadwerkelijk in die eerste bus zit). Om dit te realiseren is het noodzakelijk om minimaal een overnachting in Aguas Calientes te hebben. 2. Overnacht in het hotel dichtbij Machu Picchu zodat je de busrit naar boven niet meer hoeft te maken 's ochtends. 3. Loop (een gedeelte van) de Inca Trail zodat je op de laatste loopdag 's ochtends vroeg kunt vertrekken en dus echt vroeg bij Machu Picchu bent. Groot voordeel hiervan is dat je de ruïnestad ook vanuit een hele andere kant aan komt lopen en er een totaal ander beeld op hebt.
  Machu Picchu is echt een must see, en een super beloning na het lopen van de Inca Trail. Je bent er dan al vroeg, waardoor ik hier de ochtend in redelijke rust heb kunnen genieten van de stad en lekker kon gaan lunchen in Aguas Calientes omdat ik alles wat ik wilde zien, gezien had in de uren ervoor. De Inca Trail dient wel van te voren gereserveerd te worden omdat er een maximaal aantal lopers per dag mogen starten. Naast de traditionele Inca Trail zijn er nog meer wandelingen in de omgeving te maken, maar die heb ik zelf niet gedaan.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren