6 reviews van Monique Ligthart

 • Geplaatst 11-03-2018

  Ik heb 6 maanden in Perth gewoond en vind het echt een fijne stad. Het is een hele grote stad (vanaf de noordelijkste suburb naar de zuidelijkste is net zo ver als Den Helder naar Den Haag). Doordat ik de stad heb leren kennen als "inwoner" ben ik echt van deze stad gaan houden. Het centrum zelf is niet fantastisch, maar Elizabeth Quay, bij de Swan River is erg leuk om een terrasje te pakken. Kings Park is ook zeker een bezoek waard, vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de stad (en in de avond met alle lichtjes). Fremantle is gezellig en altijd een leuk barretje te vinden. De stranden rondom Perth zijn geweldig. Cottesloe Beach, Scarborough Beach en de stranden bij North Fremantle zijn mijn favorieten. Bezoek zeker Rottnest Island, leuk om te fietsen en snorkelen en de stranden zijn fantastisch met helder water. Ik heb er ook gedoken (scuba diving). Buiten Perth vind je de Pinnacles, zeker een bezoek waard. En ten zuiden van Perth ligt Margaret River wat ook heel mooi is: mooie natuur, stranden en lekkere wijnen. Ik ben ook bij de Wave Rock geweest, maar dat is (8 uur retour) te ver rijden voor een bezoek (is het niet waard). Het OV in Perth is super goed geregeld, er zijn een aantal trein routes en heel veel busroutes.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 16-01-2016

  Tijdens mijn bezoek aan Beijing ook uiteraard naar de Chinese Muur geweest. Ik ben zelf op twee verschillende plekken naar de muur geweest. De eerste keer naar een niet-toeristisch stukje waar de muur ook niet gerestaureerd is. De traptreden zijn soms afgebrokkeld. Het enorme voordeel hier is dat je er maar een paar toeristen tegenkomt. Dit stukje muur is dan ook veel avontuurlijker en mooier dan het toeristische deel. Het toeristische deel is OVERLADEN met (Chinese) toeristen. De muur is ook opgeknapt en daardoor voelt het niet meer 'echt'. Het tripje naar het niet-toeristische deel heb ik via mijn hostel (Leo Courtyard hostel) geboekt. Ik weet niet of meer hotels/hostels/reisbureautjes deze tripjes aanbieden. Maar zoek anders Leo Courtyard op en vraag of je met hun tour mee kan!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 16-01-2016

  In het oosten van Canada ben ik in Halifax, Montreal en Toronto geweest.
  Halifax is een relatief kleine stad. Het is een rustige stad die ik na 2 dagen wel gezien had. Wandel langs de waterfront waar (grote) schepen aan en af varen. Fairview cemetery is leuk om te bezoeken, maar het viel mij enigszins tegen. Het is een grote begraafplaats, maar het deel van de Titanic was maar een heel klein stukje. Ik heb vanaf Halifax de trein gepakt naar Montreal (23 uur durende rit). Onderweg zie je veel prachtige natuur. Montreal zelf viel mij enigszins tegen. Wellicht kwam dat ook door het slechte weer dat deze toch al grauwe stad, nog grauwer maakte. In Montreal staan wel wat oude, historische gebouwen. Een wandeling naar de Mont-Royal uitzichtpunt is ook zeker de moeite waard (het is geen zware klim!). Toronto was mijn favoriete stad in Oost-Canada. Het doet (vind ik) erg Amerikaans aan. Veel hoge gebouwen. Pak de ferry naar de Toronto Islands voor een dagje uit de grote stad. Je hebt een prachtig uitzicht over de skyline vanaf de ferry en het eiland.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 16-01-2016

  I love Yosemite! Ik ben hier maar heel kort geweest (maar 1 ochtendje), maar het was echt fantastisch. Met de huurauto naar een heel mooi uitzichtpunt gereden en daar de zonsopgang bekeken. Yosemite barst van de mooie uitkijkpunten, je krijgt er geen genoeg van. Je kunt ook klimmen en trekkings doen, maar wegens tijdgebrek is het daar niet van gekomen. Mocht je met een huurauto Yosemite gaan verkennen, neem dan vooral de Tioga pass, echt een geweldig mooie route door het park.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 16-01-2016

  Beijing is een enorm grote stad waar je echt heel veel kunt doen. Ik ben totaal 10 dagen in deze stad geweest en iedere dag iets ondernomen. De hoogtepunten zijn natuurlijk het Plein van de Hemelse Vrede, Forbidden City, het Zomerpaleis en Tempel van de Hemel. Maar er is zoveel meer. Huur voor een paar euro voor de hele dag een fiets en ontdek andere plekjes. De verschillende musea zijn ook echt de moeite waard. Nadelen van Beijing zijn de smog, enorm veel mensen en pas ook op voor tuktuk mannetjes, die willen je nog wel eens oplichten (spreek dus duidelijk een prijs af).


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren