5 reviews van Mo-Nica

  • Geplaatst 05-10-2015 • gereisd augustus 2015 • 1 week lang • met partner • individuele rondreis • met Riksja Travel

    Via Vietnam (Mekong Rivier) zijn we cambodja in gekomen. We zijn nog geen week in Cambodja gebleven. Achteraf echt jammer. We hebben zo genoten van Camodja. Het land heeft alles... Prachtige natuur (tempels in Siem Reap & Mekong Rivier). Siem Reap is een leuk stadje. We zijn er niet veel geweest maar wel leuke sfeer en bijzonder om te zien hoeveel toeristen er zijn...Allemaal voor de tempels. Phnom Penh hebben we ook bezocht. Veel bijzondere gebouwen. De tempels zijn prachtig! Ik vond de stad zelf niet erg aangenaam. Iedereen waarschuwt je voor de criminaliteit. Dat geeft geen prettig gevoel. Verder vond ik het eten in Vietnam beter. Ook de taal is vaak een probleem. Veel mensen spreken nog onvoldoende Engels... Toeristische plekken spreekt men wel Engels maar het straatje achter de bezienswaardigheden heb je al een grote kans op geen Engels sprekende mensen. We hebben ook de Killing Fields en de gevangenis bezocht. Akelig! Maar zeker de moeite om het te bezoeken, na dit bezoek waren wij wel toe aan iets luchtigs... Even zwemmen, oid. Cambodja is een prachtige aanvulling op Vietnam... Wat Vietnam niet heeft, heeft Cambodja wel. De tegenstrijdige geschiedenis(Cambodjanen en Vietnamezen zijn het daarin niet met elkaar eens) en het verschil qua tempels.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cambodja:

    Ta Prohm • Killing Fields • Angkor Wat

    Mijn Cambodja beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 05-10-2015 • gereisd juli 2015 • 2 weken lang • met partner • individuele rondreis • met Riksja Travel

    Ik was nog nooit in Azië geweest. Na wat wikken en wegen besloten we om naar Vietnam te gaan. Ik heb wat boekjes en sites bekeken en gelezen. Maar wat in geen enkel boekje terug kwam was hoe westers het land al is. Het land roept (althans bij mij) veel oorlogsgeschiedenis op. En op de een of andere manier is daarmee ook de associatie van armoede. Het land heeft qua politiek ook weinig inbreng. Die combinatie zorgde ervoor dat mijn voorstelling anders is dan het er in werkelijkheid was. Cultuur is er zeker, de straat tentjes, de springrolls en de andere gerechten uit de heerlijke keuken... De hoedjes en scooters (ook dat associeer ik met Azië). De tempels waren wel weer heel anders dan in Cambodja & Bangkok (waar we daarna naar toe zijn gegaan). We hadden meer groot, groter, grootst verwacht en meer goud. De bezienswaardigheden zijn bij ons wel alleen de hotspot plekken geweest. We hebben weinig gereisd buiten de gebaande paden. Ik weet wel zeker dat cultuur daar meer te zien was dan op de toeristen plekken. We hebben natuur en steden bezocht. De Halong Baai, mooi. 2 dagen op de boot was ook precies goed. Geluk gehad met weer, prachtige zonsondergang en kajakken met de laatste stralen op het water. Hanoi, mooie stad, hier hebben wij heerlijk gegeten en deze stad gaf ons het meest Azië gevoel. Ook vriendelijke mensen. Veilige stad en goed om een eerste indruk van het stadsleven te krijgen. Hoi An, hoewel iedereen helemaal weg is van deze plaats viel het mij wat tegen. Het was een leuk dorpje, zeker leuk om geweest te zijn.... Overslaan zou zonde zijn. Maar de toeristen.... Het zijn er ZOOOO veel! Jammer. We zijn één dag naar Hué geweest. Deze stad heeft echt indruk gemaakt. Prachtig! Vooral de oude verboden stad is erg indrukwekkend. Via de Pass gereden. Mooi, maar niet indrukwekkend.. Boekjes geven daar toch een verkeerd beeld over vind ik. Relaxen op whale Island. Mooie plek. huisjes zijn wel erg basic. Geen airco, dat is niet storend. Eten prima! badkamerfaciliteiten waren erg matig. Bed was ook niet erg groot en behoorlijk hard. Maar de locatie is het wel waard. Saigon, hebben we weinig van gezien. Wel naar de chi chu tunnels geweest. Ik vond het nog al een tegenvaller. Ik had liever meer van de stad gezien dan die tunnels. Stad is erg westers, mooi contrast met Hanoi. Via de Mekong Delta zijn we naar Cambodja gevaren. Dit was echt de moeite waard. Langs de mekong het echte leven meer kunnen zien. Mooi.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Vietnam:

    Halong Bay • Mekong Delta • Hué

    Mijn Vietnam beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 10
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 18-02-2015 • gereisd mei 2014 • 1 week lang • met partner • fly-drive • met TUI

    Ik ben niet verliefd geworden op dit eiland. Om mij heen hoor ik vaak mensen over de prachtige Antillen. Wij hebben daarom ook eens de gok gewaagd. Wij houden van rondreizen en misschien dat we dat te veel hebben gemist waardoor we het eiland minder "geweldig" vonden.
    Je gaat naar Curacao om te genieten en veel naar het strand te gaan. Wij houden zeker van strand maar wij willen ook graag natuur, cultuur en gastvrijheid zien. Natuur hebben we een klein beetje gezien bij Shete Boka, een prachtige plek. De zee slaat ongenadig hard tegen de rosten van het eiland op. Wij waren er met heel erg harde wind. Wij konden daarom niet in de grotten maar de zee was ook prachtig om te zien. Cultuur heb ik een beetje gemist. Je ziet wat Nederlands, je ziet wat Afrikaanse invloeden terug komen maar een duidelijke cultuur miste ik. De gastvrijheid vond ik ook niet duidelijk terug komen. Curacao is echt een toeristenoord geworden. Hierdoor mis ik wat diepgang in onze reis. Geschiedenis hebben we wel wat gezien, cultuur was maar minimaal, natuur was er wel... Maar weinig.
    Gezegd moet wel worden dat het prachtige stranden heeft. Voornamelijk de niet-toeristische stranden zijn prachtig. Kleine knip, grote knip, westpunt enz. We hebben heerlijk gesnorkeld. En om er echt te relaxen is het een prachtige vakantieplek. Vergeet niet als je naar de westpunt rijdt aan te gaan bij Janchies. Een wandelende menukaart. Dit soort restaurants, mensen en plekken had ik graag meer willen zien. Mensen die genieten van hun werk, die gastvrij zijn en die een glimlach op je gezicht bezorgen.
    Wat ik overigens wel indrukwekkend vond waren de beelden die bij ieder landgoed stonden. Deze beelden stonden er voor bevrijding van de slavernij.
    Al met al, relaxen is hier goed te doen en een dagje uit kan goed. En wil je Nederlandse invloeden zien in een tropisch klimaat, ook zeker leuk om te doen. Maar Dushi Curacao heeft ons hart niet weten te veroveren.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nederlandse Antillen:

    westpunt • shete boka • Willemstad

    Mijn Nederlandse Antillen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 5
    • Natuur: 5
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 18-02-2015 • gereisd juli 2010 • 3 weken lang • alleen • groepsrondreis

    Zuid Afrika was mijn eerste reiservaring. Een land wat zich daar goed voor leent. Want als je nog niet veel gereisd hebt, dan weet je zeker na deze reis dat je nooit meer wat anders wilt.
    In 2010 ben ik met een jongerengezelschap heen geweest en heb ik een deel van het land bezocht. Tot mijn grote spijt heb ik Kaapstad niet aangedaan. Iets waar ik nu wel spijt van heb.
    Durban en Johannesburg zijn de grote steden die we hebben aangedaan. Dit bezoek was echter maar kort en ik kan weinig over deze steden zeggen. We reisde met een Zuid Afrikaanse man als reisleider en hij gaf ons weinig vrijheid in deze steden. De steden hebben de naam dat ze gevaarlijk zijn. Maar als je in Zuid Afrika bent dan moet je zeker naar het Krugerpark. De dieren zijn adembenemend mooi en vaak goed te zien. Maar dat is zeker niet de enige plek voor mooie natuur, bezoek ook zeker de Drakensbergen. Hier kon ik wel dagen achter elkaar zitten en genieten van de prachtige vergezichten.
    Het strand bij Santa Lucia hebben wij ook bezocht voor het snorkelen. Dit is een prachtige plek en het strand was heerlijk.
    Verder hebben we Lesotho en Swaziland bezocht. Hier is duidelijk te zien hoe "rijk" Zuid Afrika is voor Afrikaanse begrippen. Deze landen zijn ook zeker een bezoekje waard. Lesotho is ook goed te doen als dagtrip door de Drakensbergen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Afrika:

    Kruger National Park • Lesotho • Swaziland, hlane np

    Mijn Zuid-Afrika beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 18-02-2015 • gereisd juli 2015 • 3 weken lang • met partner • individuele rondreis • met Riksja Travel

    Cuba stond al jaren op de hoogte plek van mijn wensenreis-lijstje. Waarom het er niet eerder van kwam kan ik niet goed zeggen. Ik wilde er al zo lang heen en eindelijk werd in 2013 deze reis ook gemaakt. We zijn in de zomer gegaan. Ik werk in het onderwijs en kan dus ook alleen maar in het hoogseizoen op vakantie. Als je zo graag een land wil zien, kan het een domper zijn als je er eenmaal bent. Maar dat heb ik niet gehad bij Cuba. Verder kun je ook fijn verblijven in het verblijf op schiereiland Cayo Las Brujas.
    Het land is niet goedkoop. Maar een land wat op deze manier leeft onder het bewind van de inmiddels veel minder strenge Raoul Castro is echt een bezoekje waard.
    De geschiedenis en de cultuur is in Havana (waar onze reis ook begon) op elke straathoek te zien.
    De natuur is prima, maar je gaat naar Cuba voor de natuur. Wij hebben de topes de collantes bezocht, dit ligt vlakbij Trinidad. Dit is een absolute aanrader voor natuurliefhebbers. Ook hebben we de Viñales Vallei bezocht. Dit is een mooi gebied waar veel natuur te zien is.
    De stranden waren echt prachtig. Wij hebben het toeritische deel van Varadero niet bezocht. Maar wij zijn aangegaan bij wat kleinschaligere accommodaties. Dit is natuurlijk wel iets duurder maar zeker de moeite waard. We hebben Maria La Gorda bezocht. Hoewel het een prachtig strand heeft moet je hier geen luxe verwachten. Het drinkwater was een aantal dagen niet op voorraad en behalve het prachtige strand en de snorkel/duik mogelijkheden bieden ze verder weinig aan. Toch zou ik deze plek zeker adviseren aan te gaan. We hebben hier enorm genoten. We zijn mee op excursie gegaan 's nachts naar een plek waar schildpadden geboren worden. Hier moet je zelf achteraan en gaat niet uit van het verblijf. Het is niet makkelijk te vinden maar toen wij het eenmaal hadden gevonden zijn we met een klein gezelschap naar het strand gegaan. Hier hebben we 's nachts schildpadden geboren zien worden. Ons hart sloeg vele malen over van enthousiasme.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cuba:

    Havana  • Maria la gorda  • Cienfuegos

    Mijn Cuba beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 10


    • 31 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 09 maart 2015 09:55

      Hi Monica, Ik zie dat je een mooie reis naar Cuba hebt gemaakt. Wij gaan in november en een van onze bestemmingen is Maria la Gorda. Een van mijn dromen is om de schildpadjes te zien uitkomen maar het is erg lastig om hier informatie over te vinden. Nou lees ik dat jij de schildpadden bezocht hebt, fantastisch! Heb je tips waar en hoe we dit kunnen regelen? Hoor graag!


    • 18 landen bezocht
      5 reviews
      2 waarderingen
      Geplaatst op 11 maart 2015 14:15

      Hoi Maaike, Sorry een wat late reactie. Wij hebben daar inderdaad jonge schildpadden geboren zien worden. Wij zijn zelf in de zomer geweest en ik geloof dat het schildpadden niet het hele jaar door kan. Maar daar weet ik niet het fijne van. Er is naar mijn weten maar één accommodatie bij Maria La Gorda. Achter de balie en naast de balie hing een vergeeld a-4tje. Hier stond informatie op. De receptie kon ons wel een beetje helpen, maar t was minimaal. We zijn zelf 's nachts naar de locatie gegaan die werd aangegeven op het A4-tje. Het was ongeveer 15 minuutjes rijden. Daar stond een houten huisje wat behoorlijk netjes en mooi was om te zien, hier bleek een natuurorganisatie gevestigd te zijn. Daar hebben wij ons aangemeld. Maar in het donker is dit niet eenvoudig te vinden maar even doorzetten is wel de moeite waard. Wij zijn bijvoorbeeld in een "dorpje" beland waar de enige Engels sprekende man werd opgehaald (Lees: rennend en gillend alsof er eerste hulp nodig was) Hij wees ons toen ook de weg weer verder. Zo kwamen wij op de juiste locatie. In dat houten huisje stond iemand de mensen op te wachten. Ik geloof dat wij rond 10 á 11 uur met een groepje van ongeveer 7 mensen vertrokken per auto naar het natuurreservaat. Daar kan je alleen met deze man binnen komen omdat het dag en nacht bewaakt wordt. Uiteindelijk na een minuut of 20 kwamen we aan bij een tentenkamp van vrijwilligers van het WFN. Wij gingen met de vrijwilligers het strand op en daar moesten wij wachten tot we signalen kregen van een van de vrijwilligers. Bij een signaal mochten wij komen. Wij zagen we 56 geboren worden en 1 vrouwtje wat haar eieren kwam leggen. De nacht daarvoor waren er 139 geboren. Veel meer dus maar de man die dit organiseerde gaf wel aan dat er ook vaak genoeg nachten voorbij komen dat dit niet voorkomt. Het is allemaal erg onprofessioneel en soms vraag je je af of je niet enorm opgelicht wordt maar uiteindelijk kregen wij wel echt waar voor ons geld (ik geloof ongeveer €7,50 omgerekend. Maar het beste kun je dus bij het hotel navragen. Zij zullen je vast de broodnodige informatie kunnen geven zoals adressen e.d. maar verder is het voornamelijk zelf uitzoeken! Ga er wel vanuit dat je een lang weg bent. Ik geloof dat wij rond 21.00 uur vertrokken en rond 4 uur 's nachts pas weer terug waren. Ik wens jullie heel veel plezier op deze prachtige bestemming!


    • 31 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 04 oktober 2015 21:17

      Hi Monica, Zit nu toevallig weer op deze site en lees je reactie! (Nooit een melding gehad van je reactie). Super, bedankt voor alle tips! Wij gaan over een paar weken. Hopelijk nog op tijd voor de laatste nesten. We gaan in ieder geval een poging wagen!


    • 18 landen bezocht
      5 reviews
      2 waarderingen
      Geplaatst op 05 oktober 2015 20:29

      Beste Maaike, Ik wens je een prachtige reis en ik hoop dat je net zo veel gaat genieten van het land als ik gedaan heb!! En uiteraard hoop ik heel erg voor je dat je schidpadden kunt spotten. Enjoy!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren