13 reviews van Myrthe Jolien

 • Geplaatst 17-11-2017

  Dit eiland maakt alle, ALLE verwachtingen waar. De tropische foto's in reisgidsen, de prachtigste stranden waar filmopnames worden gemaakt; ze maken allemaal geen schijn van kans in vergelijking met wat je ziet op Palawan. Wij zijn er uiteindelijk 3 weken geweest, maar hadden achteraf gezien onze volledige 5 weken Filipijnen op Palawan moeten doorbrengen; wat een natuurschoon! Onze hoogtepunten van onze reis: 1. Naar inheemse stammen samen met Jungle George (ga naar het heerlijke niet-touristische Sabang en vraag daar aan lokale bewoners naar Jungle George. Hij is een ontzettend aardige filipijnse hippie die de vetste tripjes organiseert en achteraf mag je hem ervoor geven wat je het waard vond. Aanraderrrrr) 2. Leen een tentje van Jungle George en slaap in Sabang op het strand (mooiste zonsopkomst ooit). 3. Ga eilandhoppen van El Nido naar Coron (dagenlang varen van het ene pitoreske eilandje naar het volgende noggggg mooiere eiland. Je weet niet wat je ziet! Duiken is niet eens nodig, aan snorkelen heb je al genoeg. Wat een levendig koraal, zo heb ik het in de rest van de wereld nog niet gezien! Slapen onder de sterren, vrienden maken, Rum drinken bij het kampvuur, zwemmen in het blauwste water wat je ooit gezien hebt, de onderwaterwereld bewonderen... Ik vond het fantastisch!  • 0 landen bezocht
   0 reviews
   0 waarderingen
   Geplaatst op 28 oktober 2018 12:29

   Het is allemmal mooi dat wel, maar ik heb vroeger steeds minder leuke ervaringen gehad overal in de Filipijnen ! Ik werd 3 maal bestolen, en op vele plaatsen verbranden ze plastiek en ander afval, of kieperen ze het gewoon in zee ! En slapen is een ander probleem , Hondengeblaf , caraoke , zwaar bass muziek .... Het lijkt er wel op det ze geen rust willen, en overdag slapen ! En schreeuwen in de microfoon de hele nacht ! Ik denk dat ze allergisch zijn aan rust en stilte !

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 17-11-2017

  Zanzibar: wat een héérlijk eiland. Wij zijn er aan het begin van onze reis door Tanzania begonnen en hebben er ook onze laatste week weer doorgebracht. Het is er ongelofelijk relaxed. Geheime tip: zorg dat je in Paje verblijft bij Mustapha's Place. Ik denk dat dit de rest van mijn leven mijn secret hide-away zal blijven; allemaal kleine hutjes, allemaal anders ingericht, met heel veel zorg voor ieder detail. Met je blote voeten in het zand, overal hangmatten en 's avonds biertjes drinken bij het kampvuur. Je kunt er daarnaast fantastisch kite-surfen en er zijn op vrijdagavond gezellige feestjes. Ook de andere kant van het eiland is absoluut de moeite waard. Als je in Nungwi verblijft, zorg dan dat je bij Homeland Swahili Lodge verblijft (of beter bekend als 'The Crazy man')! De man die hier werkzaam is is enigszins apart, maar wij hebben constant in een deuk om hem gelegen. Hij rijdt je overal naar toe en doet er alles aan om het je naar de zin te maken in zijn hostel. Héél, héél leuk! Ook hier kun je fantastische dagtripjes (dolfijnen zien, naar afgelegen eilandjes etc.) doen voor nog geen €15 per persoon. Gaat dat zien lieve mensen!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 17-11-2017

  Een wildlife safari door de Serengeti; één van mijn absolute hoogtepunten van de reis door Tanzania. We hebben onder leiding van onze fantastische gids alles kunnen zien wat ons hartje begeerde. De uitgestrektheid van het landschap en de natuur die zich voor je ogen openbaart, is iets wat iedereen in zijn leven een keer zou moeten zien. Tip: laat je niet allerlei dure safari's aanpraten. Als je 's nachts in het park overnacht in een tentje kom je allemaal andere mensen tegen en die hebben soms 3 of 4 keer zoveel per dag betaald voor exact hetzelfde programma en exáct hetzelfde tentje. Voor +/- €200 per dag heb je op de Serengeti een geweldige safari. Tip 2: Zorg er zeker voor dat je 's nachts in de parken slaapt! Op een gegeven moment stond ik me te wassen in een hokje en toen ik uit het raam keek werd ik récht in de ogen aangekeken door een leeuw die zo'n 20 meter verderop rondliep. 's Nachts werden we wakker van het geluid van hyena's om onze tent heen. Héél héél spannend, maar héél tof om zo dicht bij de natuur te kunnen staan!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 17-11-2017

  Laat ik eerlijk zijn; mijn chimpansee safari in het Mahale National Park staat veruit op nummer 1, daarna volgt de wildlife safari op de Serengeti. Desalniettemin is de Ngorongoro Krater een hele goede derde! Wat deze safari naar mijn mening heel bijzonder maakt, is het constante uitzicht op de rand van de krater en het feit dat er ondanks dat het een redelijk behapbare afstand is, toch zo'n ontzettende verscheidenheid aan wilde dieren te vinden is. En laten we wel wezen, wat een plaatjes...


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 16-11-2017

  Waar New Delhi en Agra nogal sketchy aan kunnen doen, geeft Rajasthan een totaal andere kant van India weer. Wat een sprookjesachtige droomwereld! In Jaipur (de 'roze stad') zijn er een aantal dingen die je absoluut niet mag missen: de Hawa Mahal, het City Palace (neem trouwens overal in India je studentenkaart mee als je die hebt voor studentenkorting), het Amber Fort (adembenemende uitzicht) en de Albert Hall (heel magisch met duizenden vliegende vogels eromheen). De stad doet heel veilig aan en er zijn geweldige markten waar je heerlijk kunt rondsnuffelen en je je tussen de lokale inwoners bevindt. Vergeet je camera niet mee te nemen, want het is een onvoorstelbaar fotogeniek geheel!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren