26 reviews van Myrthe Warmenhoven

 • Geplaatst 25-03-2017

  Eigenlijk is het ongepast om hier de waardering 'geweldig' voor te geven, maar met de 5 sterren bedoel ik uiteraard te zeggen dat dit een must is om te bezoeken als je in Cambodja, Phnom Penh bent.

  De stad zelf vond ik niet zo spannend. Het was voor ons ook echt de uitvalsbasis om de Killing Fields en Prison S-21 te bezoeken. Vooraf lazen we dat een bezoek aan beiden zo indrukwekkend is, dat het een stempel drukt op je hele dag en dat je daar echt van bij zou moeten komen. In eerste instantie dachten wij (als nuchtere Nederlanders) dat het wel mee zou vallen, maar het was echt! Bij de Killing Fields is het mogelijk om een rondleiding te maken met een audioset, zelfs in de Nederlandse taal! Als je daar rondloopt en tegelijkertijd de verhalen hoort wat daar gebeurd is dan komt dat keihard binnen! Hetzelfde geldt voor Prison S-21. Dit is goed op 1 dag te combineren. Ook ik zal het advies geven, hou die avond vrij om bij te komen van alles wat je die dag hebt gezien en gehoord! Het geeft voldoende stof tot nadenken waar mensen blijkbaar allemaal toe in staat zijn...


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 25-03-2017

  Geweldig om hier (minimaal) 3 dagen te vertoeven. Wij hadden op straat een deal gemaakt met een tuktuk driver die ons 3 dagen voor een vaste prijs overal naar toe zou brengen, ook binnen het tempelcomplex. Het is niet te doen om alles te lopen. Fietsen of scooter rijden zou ik met de temperaturen daar ook niet aanraden. De tuktuk driver functioneert ook direct als een gids. Hij zette ons vaak aan de ene kant van de tempel af en hij haalde ons aan de andere kant van de tempel weer op. Dat deden uiteraard 100 tuktuk drivers (je moet niet denken dat je daar de enige was). Maar op mysterieuze wijze had hij ons altijd na 1 minuut al door als we de tempel uit kwamen lopen en gingen wij weer verder. Wij konden hem tussen die 100 dezelfde tuktuks nooit vinden!

  Vooral de bekende tempels zijn mooi om te zien. Doe die ook aan het begin, want op een gegeven moment raak je tempel-moe (luxeprobleem!). We hebben ook een zonsopkomst en een zonsondergang meegemaakt op het tempelcomplex. Helaas tegelijk met honderden andere toeristen op de tempel. Al met al had ik het niet willen missen.

  Zeker doen! En ik zou dus aanraden om een goede deal met een tuk tuk driver te maken die vervolgens alle dagen met je mee gaat!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 25-03-2017

  Penang (stad Georgetown) is leuk om een paar dagen te vertoeven. Door dehele stad is streetart te vinden. Het is leuk om als een soort speurtocht alle bekende streetarts te vinden. Kijk vooral veel rond. Er zijn nog veel meer mooie streetarts te zien die niet op de plattegrond staan aangegeven. Bovendien is de stad continue in beweging en zijn sommige streetarts (helaas) al weer verwijderd. De streetarts vinden is eigenlijk makkelijk, als er een groep van 30 Chinezen ergens selfies staan te maken, dan weet je dat het goed zit. Dat is gelijk ook een minder leuk punt aan Penang. Verder zijn er genoeg winkeltjes, tempels en lekkere eettentjes om je te vermaken. Een aanrader!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 25-03-2017

  Wij zijn op eigen gelegenheid hier een dag naar toe gegaan. Vrienden van ons gingen dezelfde dag mee met een 1daagse tour door het park. De wandelpaden staan duidelijk aangegeven dus je kan het prima op eigen gelegenheid doen. Het viel ons eerlijk gezegd een beetje tegen. De natuur was mooi, maar niet extreem bijzonder. Ons hoogtepunt van de dag was dat wij toevallig een slang de boom in zagen klimmen. De paden waren op het einde erg slecht doordat het veel had geregend. Hierdoor werd het voor ons een soort jungletocht met klauteren door de modder, waar je als je weer terug bent om kan lachen, maar op dat moment minder. We hadden spijt dat we misschien niet de tour hadden gedaan, misschien had dat leuker geweest.

  Toen wij onze vrienden spraken aan het einde van de dag, bleek dit niet het geval. Hun dag was rampzalig geweest. Zij hadden dezelfde route als ons gelopen en werden rond lunchtijd ergens afgezet. Daar moesten ze wachten, achteraf bleek dat 3 uur in totaal te zijn geweest. Toen ze met de organisatie belde of er nog iets ging gebeuren werden ze weggedrukt. Ze konden niets anders doen dan wachten. Achteraf is het allemaal goed gekomen, maar zonde van het geld wat ze er voor betaald hebben! Ook zij vonden het, door die negatieve ervaring van de tour, niet de moeite waard. Vrienden die in Singapore waren die enkel heen en weer wilde reizen voor dit natuurgebied, hebben wij afgeraden.

  Misschien was het net een vervelende samenloop van omstandigheden en hadden wij net pech, maar ik zou het alleen aanraden als het toevallig op de route ligt van je rest van je reisplan.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 25-03-2017

  Een prachtig eiland met veel natuur. Het eiland is ook overzichtelijk waardoor je zelf een scooter kan huren en op eigen gelegenheid het hele eiland kan verkennen. Het is nog een relatief rustig eiland, het wordt (nog) niet overspoeld door toeristen. Het maakt dat er veel buitenlanders (ook Nederlanders) kiezen om hier te genieten van hun pensioen. Als je komt om te feesten dan zal het eiland je tegen vallen. Als je komt om te genieten van de natuur en om tot rust te komen dan ben je hier op het goede adres!

  Het is niet dat er niets te doen is. Zo heb je een kabelbaan met een mooi uitzicht vanaf de berg over het hele eiland. Ook heb je een waterval waarbij je boven in een meertje kan badderen met ook een mooi uitzicht en uiteraard prachtige stranden. Als je het leuk vind om op een jetski te varen, dan is dit het eiland. Hier is het relatief goedkoop en ook leuk om de omliggende kleine eilandjes te bezoeken!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren