17 reviews van Nennien Boudewijns

 • Geplaatst 08-11-2017

  Vanuit Porto kun je makkelijk een auto huren om de Douro Vallei in te gaan. Zeker een aanrader voor mensen die van lekker eten en drinken én natuur houden!
  Quinta Pousadela is een fantastisch plekje middenin de wijnvelden. De kamers zijn heerlijk en er staat een fles wijn van eigen bodem klaar om opgedronken te worden. Er is een zwembad voor als het warm is en je kunt via het volgen van bordjes een prachtige wandeling over het landgoed en de wijnvelden maken.

  En het eten, werkelijk fantastisch! Oma kookt, en hoe! Je kunt aangeven of je vlees of vis wilt of van allebei een beetje en voor de rest is het een beetje eten wat de pot schaft. Maar dat is hier zeker geen straf.

  Alleen al de rit door de vallei er naartoe is al meer dan de moeite waard, maar het verblijf hier maakte het echt speciaal!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 08-11-2017

  Porto is qua grootte een soort dorp. Het heeft een super gezellige uitstraling en je kunt hier optimaal genieten van het Bourgondische leven.
  De innerlijke mens kan zijn hart ophalen tijdens de portproeverijen met hapjes, de lekkere tapas, kaasjes en verse vis die zo'n beetje op elke hoek van de straat te vinden is.

  Wil je genieten van een prachtig uitzicht? Ga dan vóór zonsondergang naar het dakterras van Porto Cruz en zie de zon in de Douro zakken.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 08-11-2017

  Als je ook in Porto bent geweest ademt Lissabon minder charme uit. Maar juist omdat het groter is, is er meer te doen.
  Je kunt er heerlijk eten, goed stappen en samen met de alfacinhas (zo worden de inwoners van Lissabon genoemd) genieten van een wijntje of biertje op Miradouro de Santa Catarina terwijl de zon ondergaat. Genieten!

  Een aanrader is om met de trein naar Cascais te gaan. De trein volgt de kust naar dit chille strand. Onderweg kun je bij elk station uitstappen om even rond te kijken of een lekkere strandwandeling te maken.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 08-11-2017

  Iedereen die er nog over twijfelt om naar de San Blas te gaan, dit is een van de mooiste plekken op aarde!!
  Wij deden een round-trip vanuit Panamá City met Cacique Cruiser (dikke aanrader!!). Met de boot vanuit Cartagena had ook gekund, maar wordt sterk afgeraden voor mensen die zeeziek worden...

  En dit was een prima alternatief! De reis naar de boot is prachtig, maar erg hobbelig, dus neem reistabletjes in!
  Onderweg passeer je de "douane" van Gunayala, het land van de Kuna-indianen. Op de San Blas zijn we hun gasten.

  De 365 bounty eilandjes, voor elke dag één, liggen in een prachtige blauwe zee vol tropische vissen, elegante roggen en zeesterren. Je mag er niet duiken, maar met snorkelen zie je meer dan genoeg!
  Je verblijft in simpele hutjes op een basiseiland en gaat vanuit daar elke dag één of 2 tours doen naar andere eilanden, waar vanalles te ontdekken valt. Of je blijft lekker chillen in je hangmat of op het witte strand. Wat jij wilt!!

  Als de schelp loeit is het eten klaar en kun je aanschuiven om te genieten van vers gevangen vis of kreeft. Er is geen stroom of internet of überhaupt bereik, dus je kunt echt even helemaal afschakelen.

  Een waar paradijs!!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 08-11-2017

  Panamá stad is vergeleken bij steden zoals Medellin, waar we net vandaan kwamen, super Amerikaans. Al als je aan komt vliegen zie je de indrukwekkende skyline met wolkenkrabbers.
  Je betaalt er met de US$ vind er immens grote supermarkten en mensen rijden in grote Amerikaanse auto's.

  De meeste hotels/hostels bevinden zich in Casco Viejo, het oude centrum. Wat een prachtige wijk! Veel gebouwen worden beschermd door Unesco, of althans de voorgevels. De gebouwen zelf zijn vaak vervallen en er groeien hele bossen in. Best wel een gek, maar ook weer mooi gezicht. Je kunt er heerlijk eten en goed stappen!
  's Nachts word je gek van de toeterende taxi's, dus zorg dat je niet aan de raamkant slaapt!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren