11 reviews van Nicole Obbens

  • Geplaatst 28-02-2016 • gereisd augustus 2015 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    In augustus hebben wij een mooie rondtrip gemaakt van 5 weken (2 weken Ecuador, 1 week Galapagos met een prima combi van 2 weken Colombia). De vliegtickets richting Zuid-Amerika zijn wellicht wat duurder dan naar Azië etc. maar het lokale levensonderhoud is prima te betalen (een paar euro voor een warme maaltijd en voor 0,25 ct een uur in de stadsbus). De reisafstanden tussen de hoogtepunten van Ecuador zijn goed te doen met openbaar vervoer/bussen tegen een goede prijs. Enige Spaanse kennis is zeker wel aanbevolen want Engels wordt lang niet overal gesproken en de basics om een buskaartje te kopen en een goede kamer te boeken is wel zo handig. Vanaf Quito (leuke stad voor een dag of 2) kun je gemakkelijk andere plaatsen bezoeken (zoals Cotopaxi, Banos, Otavalo, trips richting de jungle etc.). De typisch Zuid-Amerikaanse sfeer & kledingdracht, marktjes etc. vind ik altijd een heerlijke omgeving. De Galapagos-eilanden zijn volgens ons by far het hoogtepunt van Ecuador en als het budget & de tijd het toelaat zouden we ook zeker een trip van 7 dagen aanraden want het bezoek van de eilanden is zeker een once-in-a-lifetime ervaring (eenmaal thuis met de foto's beseften we nog meer wat voor bijzondere plek op aarde het daar is). Zowel de omgeving (ieder eiland is uniek qua landschap) & de dieren die je van zo dichtbij (niet aanraken natuurlijk!) kunt observeren maken de Galapagos onvergetelijk.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ecuador:

    Galapagos eilanden • Quito • Otavalo

    Mijn Ecuador beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 27-02-2016

    Na toch al enige paradijselijke stranden bezocht te hebben staan de Perhentian Islands toch nog steeds by far op nummer 1! Oke, het kost een beetje moeite om er te komen (wij zijn heen met de bus van Cameron Highlands naar Kota Bharu gegaan en vervolgens een pittig boottripje richting Perhentian gepakt & terug de hele rit terug maar dan naar Kuala Lumpur), maar dan heb je ook zeker wat! Heerlijke stranden, de keuze tussen privacy & meer mensen/backpack-omgeving, heerlijke sapjes & lekker eten, en vooral veel relaxen & snorkelen. Wij zaten op Kecil (kleiner, meer backpack-publiek, tegenover Besar, groter eiland met wat luxere resorts etc.). Tijdens het snorkelen zie je zoveel mooie gekleurde vissen, schildpadden, kleinere haaien etc., dus een onderwater-camera of GoPro is zeker aangeraden! Wij sliepen in een hogergelegen hutje met zee-uitzicht bij Senja Bay. Aan deze kant van het eiland is een rustiger strand (minder mensen, maar iets meer stenen in zee). Aan de andere kant van het eiland kun je meterslang het water in lopen op heerlijk zacht zand. Veel cocktails/wijntjes hoef je hier niet te verwachten (het gros van de mensen is Moslim), maar bij Blacktip kun je 's avonds terecht voor een bekertje rum met ijs & cola vergezeld met fakkels en kussens op het strand. Verder bieden verschillende tentjes prima eten (pizza's & pasta's, maar ook verse vis, heerlijke fruitsalades etc.) aan en hier en daar een filmpje op het strand. Het ultieme relax-sfeertje dus!


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 27-02-2016

    Oke, Chitzen Itza. Ik weet niet wat het was, de massa's toeristen (waaronder ikzelf natuurlijk), het verkeerde seizoen, de felbrandende zon op mijn hoofd of de hordes verkopende souvenirmannetjes, maar een heel goed gevoel heb ik er niet aan over gehouden. Als één van de wereldwonderen & met de toffe Maya-verhalen erbij is het zeker een must-see om te zien. El Castillo (de grootste tempel) is echt enorm & indrukwekkend. Ga vooral ook met een gids want de doordachte ideeën en bouwwerken van de Maya's zijn om versteld van te staan. Als je de kans krijgt ga dan buiten het toeristen-hoogseizoen en niet op het warmst van de dag om je ervaring beter te maken. Wij hadden buiten Chitzen Itza ook tempels in Tikal, Tulum & Palenque (die qua omgeving en tempelcomplexen in zijn geheel veel bijzonderer & mooier zijn) bezocht en als je eenmaal het Maya-verhaal hebt gehoord, dan voegt Chitzen Itza niet meer veel toe buiten het kiekje van de grote bekende tempel. De Cenote in de buurt is tof om te bezoeken, maar als je er rust en echt mooie cenotes wil zien kun je beter de onbekendere bezoeken (bijv. in de regio van Tulum) voor veel toffere beleving.


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 27-02-2016

    Een bezoek aan Mendoza is zeker de moeite waar als je naar Argentinië gaat. Vanuit het gezellige stadje (met mooi & groot park) kun je een fietstour (bijv. via Uncle Hugo) boeken aan de wijngaarden die zeker de moeite waard is. Bij allerlei bodega's kun je de heerlijkste wijnen, olies & chocolade proeven en leer je het wijnmaken echt van dichtbij kennen met alle familieverhalen die daarbij horen. Heerlijk zorgeloos rondfietsen tussen de wijnen in de fijne lentezon (bijv. rond oktober). Als jonger meisje leer ik voor het eerst rode wijn in Argentinië drinken en nog steeds koop ik het allerliefste de Malbec uit Mendoza vanwege de smaak & de goede herinneringen aan de omgeving. Vanuit Mendoza kun je ook goed verder reizen (bijv. richting Salta & Chili) om het Andes-gebergte verder te ontdekken.


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 25-05-2015 • gereisd december 2010 • 3 weken lang • alleen • zelfstandig

    Vanuit Costa Rica heb ik Panama in zo'n 3 weken bezocht. 3 weken was prima, ik had niet veel meer/minder tijd willen hebben, dus ideaal te bereizen in 27 vakantiedagen! Als je iets meer tijd hebt is de combi met Costa Rica ook leuk en makkelijk te bereizen.
    Ik vond vooral het relaxen in Bocas del Toro (verschillende eilanden waar zowel rust, relaxen op de mooie stranden en snorkelen mogelijk is, maar ook ruimte is voor party's op het strand) en de schitterende San Blas eilanden fantastisch.

    Vanuit Panama-Stad ben ik naar San Blas gevolgen en met een mini-vliegtuigje op een mini-vliegveld (eigenlijk alleen een stuk gras) geland en vanuit daar langs de mooiste (deels onbewoonde) eilanden gevaren. Oke, de luxe was ver te zoeken en iedere ochtend liepen de kakkerlakken over mijn lijf in mijn strandhutje, maar hé, je moet er wat voor over hebben ;-)
    Helaas had ik er geen tijd meer voor, maar ik heb gehoord dat de zeiltrip langs San Blas naar Cartagena fantastisch is!

    Ook Boquete was zeker de moeite waard. Een rustig, gezellig dorpje waar ik me meer dan veilig voelde en vanuit waar leuke tripjes te doen zijn (raften, canopy, hiken, hotsprings etc.).
    Panama-Stad is een leuke combi van modern en Westers (de haven/het kanaal, het nieuwe centrum) en oud (oude centrum/haven, coole bussen).

    Nu ik een keer in Panama ben geweest hoef ik er niet meer terug heen, maar de mensen zijn fijn , de sfeer is goed en er zijn voldoende mooie/leuke dingen te zien voor een vakantie dus ik zou het zeker voor een keer aanraden!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Panama:

    San Blas • Boquete • Bocas del Toro

    Mijn Panama beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 9


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 06 januari 2017 22:27

      Even nieuwsgierig: je bent ook naar Costa Rica geweest. Als het gaat om natuur, relaxen, en mooi strand. Welk land heef dan je voorkeur? Ben in Costa Rica geweest en wil nu misschien naar Panama...

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren