5 reviews van Paula Van Der Post

 • Geplaatst 17-01-2016

  Wij zijn met de trein vanuit Bangkok naar Ayuthaya gegaan, niet moeilijk, gewoon een kaartje gekocht op het station en ingestapt. De treinreis duurt ongeveer 1,5 uur. Het treinstation van Ayutthaya ligt ten oosten van de stad dat op een eiland ligt. Een pondje brengt je tegen betaling naar de overkant. Huur een fiets in de stad , het is allemaal prima te bezoeken op een fiets, zelfs met ongetrainde billen als die van mij.
  mooie oude tempelcomplexen oftewel Wat, lekker eten op de marktjes. Twee dagen moet je wel genoeg aan hebben om alles te bekijken.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 17-01-2016

  Tja wat kan ik hier nou nog over zeggen...Ontzettend bijzonder om door de ruïnes van een ooit grote en levendige stad te lopen. Alle tempels die wij hebben gezien waren mooi, de ene wat groter dan de ander maar allemaal mooi. Onze TukTuk driver sprak redelijk engels en heeft ons ook veel kunnen vertellen over de verschillende tijdperken. Ga meer dan 1 dag want anders zie je niet alle toppers. Probeer er vroeg te zijn in iedergeval voor de temperatuur en om de grootste drukte te ontlopen.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 17-01-2016

  Op dit kleine eiland kan je prima je Padi halen. Wij hebben gedoken bij Impian Divers direct op de hoofdstraat wanneer je van de boot afkomt. Dit is een Nederlandse duikschool met alle licenties en een eigen boot. We wilden 5 dagen blijven maar door een oorontsteking zijn we bijna 3 weken gebleven omdat ik die openwater perse wilde hebben. Geen moment verveeld..Leuke strandtentjes waar je 's avonds lekker aan de borrel kan. Het is niet een feesteiland maar een ongedwongen relaxte sfeer.
  Ook doordat we iets langer bleven hebben we Songkran hier gevierd met de locals. Verblijf kan je zo gek maken als je zelf wilt, wij verbleven voor 650 baht p/n in een fan-room vlakbij de duikschool maar je kan ook zeer luxe verblijf boeken.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 17-01-2016

  Wij zijn meerdere malen in Bangkok geweest, en nog steeds niet uitgekeken. Het is druk, veel geluiden en geuren. De een vindt het te gek en de ander weet niet hoe snel hij door moet reizen.
  Khao San Road is een straat met veel kraampjes, straat verkopers en proppers. Niet geheel ons ding maar wanneer je wat meer achter de stalletjes en barretjes terecht komt kom je soms op onverwacht leuke plekjes. Zeker laat op de avond te veel dronken mensen en mensen die je naar een pingpongshow willen brengen...Goed op je spullen letten!
  Wat tempels betreft kan je je hart ophalen, trap alleen niet in de truc van mensen die het wat slechter met je voor hebben door te zeggen dat datgene dat je wilt bezoeken gesloten is maar dat ze je wel naar andere plekken kunnen brengen, kost je alleen tijd en geld en meestal is de tempel gewoon open. Wel blijven lachen en vriendelijk afwimpelen, dat werkt het beste. Net zoals in elke grote stad lopen er mensen rond die je willen oplichten, gebruik je gezonde verstand, klinkt het vreemd, of juist te mooi, dan klopt er iets niet.
  Op straat eten is prima te doen, doe dit alleen niet op Khao San want dat ziet er toch minder goed uit.
  Fietstocht bij Co van Kessel, vlakbij het Royal Orchid Sheraton, is echt een aanrader, leuke tocht door de stad en je ziet weer andere dingen dan wanneer je met de skytrain de stad door sjeest.
  Openbaarvervoer is prima te doen.
  Shoppen in Bangkok is ook leuk, wel wat lastiger met een westerse maat als dame zijnde...maar terminal 21 is een wat luxer winkelcentrum met mooie maar dure winkels. Het is een voormalig vliegveld maar is nu opgedeeld in landenthema's. Sukhumvit Road (tussenSoi 19 and 21)
  In de MBK kan je wat goedkopere zaken vinden, allemaal kleine kraampjes met kleding, tassen, schoenen, telefoons e.d. Wij schaffen hier altijd wat t-shirts aan voor de rest van de reis. Siam bij National Stadium
  Wij gaan zeker nog een x en komen dan vast weer op plekken die we niet gezien hebben!  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 17-01-2016 • gereisd februari 2012 • 1 week lang • met partner • individuele rondreis

  Wanneer je je wilt onderdompelen in een cultuur die ver van de onze staat, is Bhutan je land. Je kan er helaas niet zonder begeleiding reizen maar dat heeft er denk ik ook voor gezorgd dat de mensen en de cultuur nog niet heel erg door ons westerlingen is beïnvloed. De mensen zijn heel vriendelijk en nieuwsgierig naar je en zullen je veel vragen stellen. Wanneer je niet van tempels houdt, raad ik je dit land af, want heel veel van het leven vindt plaats in en om de Dzongs. Deze schitterende bouwwerken fungeren als religieuze, militaire, bestuurlijke en sociale centra voor hun district en je zal er al snel een stuk of 4,5 bezoeken. Er zijn ook kloosters waar je warm welkom geheten wordt, helaas mag je meestal binnen niet fotograferen of filmen,en waar de monniken of de lokale bevolking je graag uitleg geven over alles wat je daar kan zien. Niet iedereen spreekt engels maar met handen en voeten en met de hulp van de reisbegeleider kom je een heel eind. Het eten is niet al te gevarieerd, wel lekker maar minder groente dan ik gewend ben en vaak met kaas gemaakt van jakmelk. Pinnen kan je er niet maar is in principe ook niet nodig omdat alles van tevoren al betaald is, en de dollar of indiaase rupee worden ook aangenomen. Oja roken is niet verboden in Bhutan, je mag sigaretten invoeren voor eigen gebruik waar je wel een bedrag voor moet betalen bij binnenkomst in het land en je mag niet op openbare plaatsen je sigaretje opsteken. Wanneer ik aan mijn reis terugdenk zijn vooral de rust en vriendelijkheid die de mensen uitstralen, het mystieke en mooie geloof en de schitterende natuur de zaken die boven komen drijven. Probeer een festival in een dzong mee te pakken en je kijkt je ogen uit met de kleurrijke outfits, de bijzondere dansen en muziek en de vrolijkheid van de mensen. Wij zijn zelfs met onze reisleider nog wezen "stappen". Stel je daar niet te veel van voor maar er was een donkere ruimte met een discobal,wat lichten, spiegels en muziek, waar wat gedronken werd en waar de meeste aanwezigen wel even met ons wilden dansen.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bhutan:

  Taktshang klooster • Punakha Dzong • Plaatsen waar locals aan het boogschieten zijn, gewoon vragen of je mag komen kijken ...

  Mijn Bhutan beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
  • Gastvrijheid: 10
  • Natuur: 10
  • Eten: 6
  • Stranden: N.v.t.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren