52 reviews van Pieter Jaspers

 • Geplaatst 13-04-2019

  Ik kwam naar Sapa vanuit het Noorden, over de grens met China.
  Sapa in Januari was mistig. Voor vier dagen lang. Ik had geluk dat in de valleien in de buurt, de mist opklaarde, toen ik een twee-daagse hike deed met homestay bij een fantastisch gezin. Het eten, wat we samen klaarmaakten was overheerlijk, vooral de loempia's. Ook de huisgestookte alcoholische drank ging er goed in (het was een oude waterfles gevuld met twijgjes, sterk spul!)
  Vanuit Sapa ben je ook snel bij Fansipan, de hoogste berg van Indochina. In een tweedaagse trek ging ik naar boven in een kleine groep met gids. Het voelde best avontuurlijk, ook al kwam je boven uit bij een kabelbaan, die net was aangelegd. Fansipan kun je, als je wilt hiken, alleen met een gids doen, omdat er een paar jaar geleden iemand is overleden die het alleen wilde doen.

  Sapa zelf is een schattig dorpje met leuke eettentjes, maar het is wel erg toeristisch. Het nabij gelegen Cat Cat Village is hier ook getuige van. Dit dorp lijkt wel aangelegd te zijn met het doel om mensen te kunnen tonen hoe het leven in het oude Vietnam was. (En ondertussen natuurlijk veel souvenirs te kunnen verkopen).


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 13-04-2019

  Ik bezocht Keulen drie keer. Het museum van moderne kunst (het Ludwigmuseum) is echt interessant, en heeft een heel aantal topstukken van heel beroemde kunstenaars, zoals Magritte, Warhol, Liechtenstein en Christo. Ik ben zelf geen fan van moderne kunst, maar dit museum heb ik twee maal bezocht.
  Verder is het archeologisch museum ook de moeite waard.
  De Dom is natuurlijk het topstuk van de stad, het uithangbord, en ooit was dit het hoogste gebouw ter wereld. Verder is het uitgaansleven ook gezellig. Vooral in de zomer, wanneer de Duitsers, in tegenstelling tot ons Nederlanders, legaal in de parkjes hun biertjes mogen nuttigen. En dat doen de jongeren van de stad dan ook in veelvoud.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 13-04-2019

  Ik heb acht dagen doorgebracht in en rondom Istanbul. Ik zou zeker niet aanraden om veel korter te blijven. Ik verbleef in 2014 in het Anadolu hotel, een gezellig budget hotelletje om de hoek bij de Hagia Sophia. Bezoek ook eens de rustige Prinseneilanden nabij de stad. Zelf bezocht ik Buyukada, waar de enige manier van vervoer behalve lopen, met een paard en wagentje is. Een mooie ontsnapping aan de drukte van de stad.
  Het goed gekruide eten is werkelijk verrukkelijk, vooral als vleeseter zijnde. Wat me ook opviel was dat de stad ontzettend goed schoon werd gehouden. Overal waren continu mensen aan het schoonmaken.
  Hoogtepunten: De Blauwe Moskee, De Bazaar, het Topkapipaleis. Ga ook zeker eens de Galatabrug op voor een lunch, en om de vissers hun werk te zien doen.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 13-04-2019 • gereisd mei 2018 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

  Vanwege de compactheid van het land kun je veel zien in een korte tijd. We verbleven in het Youth hostel in Remerschen, een miniscuul dorpje nabij Schengen. Schengen zelf is ook aardig om eens te bezoeken, met een mooi museumpje over de EU en het Schengen-akkoord, wat daar op de rivier ondertekend is.
  Verder is het prachtig behouden kasteel van Vianden zeker de moeite waard, met mooie uitzichten van tussen de kantelen.
  Het Mullerthal is een leuk nationaal parkje waar je prachtig kunt wandelen langs beekjes en watervalletjes. Verder is het oorlogsmuseum in Diekirch echt een hoogtepunt. Het heeft een beetje een verstofd uiterlijk, en het is goed volgestouwd met alles wat ze bij elkaar hebben kunnen sprokkelen, maar de omvang alleen is al geweldig. Hoe ze al die oorlogsvoortuigen op een bovenverdieping hebben gekregen is mij nog steeds een raadsel. Verder zijn de opstellingen met poppen en neppe landschappen eigenlijk best mooi gelukt. Je kijkt je ogen uit.

  Luxemburg stad is ook aardig, met leuke parkjes waar in de lente en zomer jongeren bijeen komen om te sporten en te relaxen. Vooral Parc Municipale was leuk om even rond te hangen en te genieten van de zon en de mensen om je heen.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Luxemburg:

  Luxemburg-stad • Vianden • Diekirch oorlogsmuseum

  Mijn Luxemburg beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
  • Gastvrijheid: 6
  • Natuur: 7
  • Eten: 6
  • Stranden: N.v.t.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 13-04-2019

  Kreta is een bestemming voor allerlei reizigers. Zelf ging ik met familie, en bekeek ik onder andere Knossos en Faistos, oude overblijfselen van paleizen. Ik moet zeggen dat ik het wat vond tegenvallen omdat er niet heel veel overeind stond, en je fantasie moet groot zijn om je voor te kunnen stellen hoe het ooit geweest is.

  De Samariakloof was erg mooi om te doorkruisen. De kloof wordt wel soms afgesloten bij slecht weer, omdat het bij hevige regen uiteraard nogal gevaarlijk kan zijn. Let dus op of je het kunt doen of niet.

  Verder kun je op Kreta uiteraard terecht voor feestjes aan het strand.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren