52 reviews van J. Jaspers

  • Geplaatst 16-04-2019 • meerdere keren gereisd, laatste keer in oktober 2018 • met familie • zelfstandig

    Frankrijk: een prachtig land, maar jammer dat er zoveel Fransen wonen. Qua vriendelijkheid zit het eigenlijk wel goed met de Fransen; maar Engels spreken, ho maar. Toch bezocht ik het land een aantal maal. Parijs is natuurlijk een stad waar je niet omheen kunt. Bezoek ook eens de minder bekende zaken, zoals het Musée des Egouts, het riolenmuseum; of Chateau de Vincennes in één van de buitenwijken van Parijs. Hier staat de hoogste donjon van Europa, waar Markies de Sade nog ooit gevangen zat.
    Bezoek ook eens één van de forten van de Maginot-linie, in het Noorden van Frankrijk (de verdedigingswerken tegen de dreiging van Duitsland na de Eerste Wereldoorlog), zoals Fort Hackenberg, waar je met een treintje onder de grond door het fort kunt voortbewegen. De ondergronds weggewerkte kanonnen kunnen nog altijd draaien en naar boven en beneden bewegen. Zeer interessant voor een bezoek.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Frankrijk:

    Parijs • Fort Hackenberg • Chateau de Vincennes

    Mijn Frankrijk beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 5
    • Natuur: 7
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 16-04-2019 • meerdere keren gereisd, laatste keer in juni 2015 • met partner • zelfstandig

    Onze Oosterburen zijn, ook in het gebied dichtbij onze grens, de moeite waard voor een bezoek. Binnen een vrij klein oppervlak liggen een aantal prachtige steden bij elkaar. Trier bijvoorbeeld, ooit de hoofdstad van het Westelijke Romeinse Rijk. Of Keulen, met de dom, ooit het hoogste gebouw ter wereld. Bezoek ook Aachen, de kroningsstad van het Heilige Roomse Rijk. Kortom, heel erg veel geschiedenis, net over de grens.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Duitsland:

    Keulen • Eifel • Trier

    Mijn Duitsland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 16-04-2019 • gereisd december 2016 • 3 weken lang • alleen • zelfstandig

    Thailand is druk en toeristisch, en uiteraard in trek bij jonge backpackers. Maar als je hun gefeest en gezuip wilt ontlopen, dan kan dat wel degelijk. Ga vooral naar het Noorden vanuit Bangkok. Met de trein kom je gemakkelijk in Chiang Mai. Nog steeds een drukke stad, maar een stuk relaxter, en niet zo hectisch als de hoofdstad. Onderweg kun je ook een stop maken in Ayuthaya, de eeuwenoude vroegere hoofdstad van Siam. Hier vind je ook de funderingen van de vroegere Nederlandse handelspost (een voorloper van een ambassade) met een leuk museumpje en een cafetaria met Nederlandse snacks erbij. Ben je een hippie, bezoek dan ook Pai, waar je zonder olifantenbroek en dreadlocks er als een vreemde uitziet. Hier in de buurt heb je ook fijne hotsprings en het bizarre Pai Canyon, waarbij je langs afgronden van soms wel 30 meter hoog (aan beide zijden) loopt. Let op, er zijn geen railingen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Thailand:

    Ayutthaya • Chiang Mai  • Pai

    Mijn Thailand beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 16-04-2019 • gereisd mei 2017 • 4 weken lang • alleen • zelfstandig

    Nepal vond ik zowel het mooiste land, als ook één van de minste landen die ik bezocht. In de bergen is het geweldig. De Himalaya is betoverend. Op het Anapurna circuit is het soms flink stijgen en dalen, maar het is toch een toegankelijke trek omdat er om de 2 a 3 uur toch wel een dorpje aan de horizon opdoemt, met bijna altijd wel een plek om te overnachten en te eten. Kathmandu is een stoffige en modderige rommel, nog steeds aangetast door een aardbeving van een aantal jaar terug. Sla vooral Lumbini over. Deze geboorteplaats van de Buddha is een toeristenval geworden.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nepal:

    Himalaya gebergte • Annapurna circuit • Pokhara

    Mijn Nepal beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 16-04-2019 • gereisd juni 2017 • 3 weken lang • alleen • zelfstandig

    Ik bezocht Het Noorden van India in Juni met als route Varanasi, Agra, Rishikesh, Mcleodganj, Manali en New Delhi. Ik deed alles met de bus, aangezien de trein continu volgeboekt was. Tip: regel treinen eerder dan een dag van tevoren. Het moet namelijk nogal een ervaring zijn. De nachtbussen waren verschrikkelijk. Soms werd ik midden in de lucht wakker op mijn te korte bedje, vanwege de slechte wegen. Varanasi was veel te heet in Juni. Het stonk ontzettend en was veel te druk en chaotisch. Dat is dan ook wel weer de charme. Vooral in de bergen was het fantastisch toeven in juni. Rond de 20 graden was het prima in de beginselen van de Himalaya. Vooral McLeodganj was geweldig. Hier bezocht ik ook een lezing van de Dalai Llama, die hier woont sinds zijn ballingschap uit Tibet.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in India:

    Dharamsala • Himalaya gebergte • Agra

    Mijn India beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 5
    • Natuur: 7
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren