13 reviews van Renske Bos

 • Geplaatst 19-11-2017

  Weekendje weg met vriendinnen? London is perfect! Deze stad biedt de perfecte combinatie om langs bezienswaardigheden te slenteren, lekker te eten, koffie drinken en naar huis te gaan met tassen vol nieuwe kleding.
  Alles ligt op loopafstand of pak eenvoudig de ondergrondse metro. Er rijden ook diverse hop on-hop off bussen door de stad, maar dit is niet aan te raden. Hiermee krijg je de sfeer van de stad niet echt mee.
  Vraag in je hotel een kaart van de stad en ga lekker zelf op onderzoek uit. Succes gegarandeerd!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 19-11-2017

  De mooiste zandbak die je ooit gezien hebt! Een prachtige uitgestrekte omgeving, geweldig hoge duinen en waar je ook kijkt omringd door zand. Het is een klein plaatsje waar je een aantal leuke hostels hebt. Wij sliepen in hostel Villa Jazmin, circa 5 km. van het centrum/plein in Ica. Vanuit daar kun je ook eenvoudig excursies door de woestijn boeken. Een aanrader is de buggytour en daarna sandboarden. Met het zand in ons haar moesten we deze leuke plek helaas na 2 nachtjes alweer verlaten, op naar de volgende bestemming in Arequipa!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 19-11-2017

  Van plan om een rondreis te maken door West-Amerika? Met camper of auto, rijd vooral naar Yosemite! Dit stukje natuur met maar liefst 3000 km2 is ongerept en prachtig om verschillende wandelingen te doen of gewoon genieten van de ruimte en stilte op een campingside. Houdt 's nachts wel je deurtje dicht, want er kan nog wel eens een beer voorbij komen.
  Je kunt er, afhankelijk van de wandelingen die je wilt gaan maken, meerdere dagen blijven. Wij zijn er 2 nachten-3 dagen geweest, maar dit was eigenlijk tijd te kort om meerdere wandelingen te maken.
  Een aanrader is de wandeling naar Glacier Point. Retour ongeveer 6 uur wandelen, maar je kunt er ook voor kiezen om met de bus naar de top te rijden en vanuit daar circa 8 km. naar beneden te lopen (circa 3uur). Ga in ieder geval vroeg weg zodat je de hele dag de tijd hebt! Het uitzicht op de top van Glacier Point over de vallei is geweldig. Tevens heb je goed zicht op de El Capitan en Half Dome. Probeer tevens bij terugkomst, rondom tijdstip van zonsondergang, een foto te maken van Half Dome. Het bovenste gedeelte van Half Dome kleurt dan prachtig oranje door de zon!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 12-11-2017

  Nadat we uitgeput waren van de eerste maand reizen langs de oostkust van de Verenigde Staten, werd het tijd voor ons eerste kennismaking met de Westkust in San Francisco. En ook al is dit een stad, wij hebben er eerst een dagje strand van gemaakt op Baken Beach. Prachtig! Met een uitzicht op de Golden Gate Brigde en golven zo hoog waar je U tegen moet zeggen hebben we de hele middag gerelaxt in de zon. Hier en daar kwamen er nog een paar dolfijnen om de hoek kijken. Deze visjes zijn dan weliswaar niet zo groot als walvissen aan de kust in Boston, maar even prachtig om naar te kijken!

  De tweede dag van San Francisco bestond uit een bezoek aan het Golden Gate Park. Hier hebben we dan eindelijk onze eerste waterval (van deze reis dan) mogen aanschouwen: Stow Lake. Zo hoog als deze fall was konden wij gewoon naar het hoogste puntje klimmen. Vanuit daar een super uitzicht over de hele stad. Alles in San Francisco is overigens heel gemakkelijk te bereiken per bus. We raden het dan ook af om dit met de fiets te proberen. Zo graag als we in New York wilde laten zien dat alleen echte Hollanders op twee wielen kunnen rijden, zo graag pakten we de bus in San Francisco. Door de vele heuvels kun je zo hard trappen als je wilt, maar zul je ook weer net zo snel (misschien nog wel sneller) omlaag vliegen.

  Ook is een dagje rondslenteren op Fishermans Warf een must! Lekker op een terras verse vis/kreeft eten, winkelen of gezellig met de zeehonden op pad. Alles is mogelijk.

  San Francisco mag natuurlijk niet verlaten worden zonder een bezoek aan Alcatraz. Deze gevangenis is de bekendste staatsgevangenis van de VS. Onder andere Al Capone heeft hier vier gezellige jaren uit mogen zitten met nog 335 anderen boeven die zich nogal hebben misdragen (dan gaat het trouwens niet over een snoepje stelen bij de Kruidvat). Ook al ligt deze gevangenis op een groot eiland ongeveer 2 km. van San Francisco, het bezit over een diversiteit aan “prachtige” vogels en heeft het Alcatraz “hotel” voldoende kamers voor iedereen, een shotgun muur en een bibliotheek, je laatste jaren hier doorbrengen.. daar kiest niemand voor. Maar een dagtripje is de moeite waard!

  Overnachten raden we dus niet in op Alcatraz, maar kies als backpacker voor het super leuke HI Hostel in San Franscico (ze hebben er ook 2-persoonskamers of een gezinskamer). Hier ontmoet je eenvoudig andere reizigers, betaal je niet teveel voor een nachtje slapen en mag je 's avonds gratis mee barbecuen!  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 12-11-2017

  La Paz is een bijzonder plekje op hoogte! Het is een kleine plaats waar je gemoedelijk door de smalle straatjes kunt slenteren en lekker kunt eten. Bij aankomst (mocht je nog niet aan de hoogte gewend zijn vanuit andere plekken) is het even naar adem happen omdat deze stad op een hoogte van 3660 meter ligt. Ook al ligt het hart van La Paz in een soort van dal.
  Sol y Luna is een aanrader indien je ver weg van thuis de Nederlandse sfeer wilt proeven met een bitterbal erbij.
  Naast een bezoek aan de stad La Paz is een mountainbike trip op de Death Road iets om nooit te vergeten! Deze tocht is eenvoudig te boeken bij een touroperator in La Paz zelf. In de vroege ochtend (rond 06.00uur) vertrek je met de gids en goede mountainbikefietsen naar het startpunt. Vanuit daar fiets je in 4-5uur circa 60 km downhill. Een prachtige natuur, verschillende landschappen, hoge afgronden, regen, zon en niet te vergeten snelheid! Ps. zorg dat je voorzien bent van een helm, benodigde bescherming voor handen/knieën/ellebogen en vergeet niet mee te sturen in de haarspeldbochten :)


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren