13 reviews van Renske

 • Geplaatst 07-11-2017

  Na een heel aantal jaren kamperen in Frankrijk, besloten we toch eens om de wintersport daar een kans te geven.
  En de Alpen lenen zich hier heel goed voor. Net op de grens met Rhones Alpes en de Provence Alpes Cote d'Azur kun je heel goed skiën. En het is ook in een dag nog net af te rijden.
  De pistes zijn in vergelijking met Zwitserland wel iets minder mooi geprepareerd, maar de skipassen kosten een stuk minder, en ook het dagelijks leven is een stuk goedkoper. Vanaf Chambery begint het ski-paradijs en dat loopt wel door tot voorbij Gap.
  Onze voorkeur heeft toch het huren van een appartementje een kwartiertje van de piste. Voordeel hiervan is dat je dan ook een dagje skiën kunt laten schieten, en lekker kan genieten van een wandeling in de omgeving. Omdat de bergen, met name vlakbij Chambery, nog wat lager zijn, begint de echte sneeuw ook pas ter hoogte van de pistes. Als je dan een appartementje in een dorpje lager hebt, hoef je ook niet elke ochtend je auto uit te graven, of de sneeuwkettingen erom te leggen.
  Heerlijk, en voor ons een jaarlijks uitje!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 07-11-2017

  Hong-kong, na 3 weken proberen je verstaanbaar te maken, was een verademing. Iédereen spreekt Engels. Bordjes zijn in het Engels, het voelt Europees aan. Voor de 'China' ervaring moet je niet meteen naar Hongkong, maar in combinatie met de rest is het fantastisch om heen te gaan. Mijn idee vooraf bij Hongkong was vooral heel groot, heel druk en heel veel smog. Oh, en Facebook natuurlijk. Maar, los van het zakencentrum, is Hongkong bijna een vakantieresort. Je hebt er prachtige stranden. Met bijna geen branding dus lekker dobberen. Het is er rustig. Je hebt er prachtige natuur!
  Wij hebben (met eigenlijk alle grote Chinese steden) erg veel mazzel gehad met de smog. Of beter het gebrek eraan. Zowel in Hongkong als Beijing hebben wij vrijwel geen smog gehad. Gewoon vrij zicht.
  Als je dat hebt is Victoria Peak eigenlijk wel een 'must do'. Een prachtig uitzicht over de stad. Heb je meteen het zakelijke gedeelte gezien en kun je je richten op de natuur. Natuurlijk moet je ook even naar Big Buddha, alle trappen op en even een rondje om de grote goedzak wandelen.
  Als je daar dan toch bent moet je even doorrijden (kan prima met de bus) naar Tai O, een klein visserdorpje met huizen op poten. Vanaf daar kun je met een bootje witte dolfijnen spotten. Mooiste strand wat ons betreft was Shek'O beach.
  's Avonds de Victoria Harbor Skyline vanaf de veerboot is ook een absolute aanrader.
  Hongkong Island is in zijn geheel heel goed af te reizen met de bus. Voor een paar yuan kun je zo opstappen en bij een mooi strand weer uitstappen. Omdat het zo klein is, is alles met elkaar verbonden en kun je dus met een soort 'hop-on-hop-off' idee het hele eiland bij langs. En alles in het Engels. Ook fijn :)


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 07-11-2017

  Tasmanië doet, zowel in afmeting als in natuur, behoorlijk Europees aan. Er is veel groen, iets bergachtig en toen ik er was vrij koud.
  Regenachtig (lekker Hollands). Ook Tasmanië heeft heel veel natuurreservaten zoals bij Bicheno. Lekker rondrijden en hier en daar bij de kust genieten van de fantastische kustlijn is een echte aanrader.
  Als je graag een dagtripje wilt maken kun je vanuit Hobart heel makkelijk naar Maria Island of Bruny Island. Maria Island is een plek waar je alleen tripjes kunt maken (je kunt er ook overnachten) maar er is niets. Geen winkels, geen auto's. Alleen prachtige natuur.
  Bruny Island is vooral erg leuk vanwege het boottochtje dat je kunt maken. Hierbij kom je langs allerlei grotten, zowel boven als onder water. Hobart is zelf ook de moeite waard overigens. Als je meer in het noorden wilt blijven heeft Launceston ook een hoop te bieden zoals de Tasmania Zoo, en een fantastisch natuurreservaat. Fietsen is daar ook erg goed te doen.
  Neem wel een regenjas mee, want het is wel een tikkeltje kouder en wisselvalliger dan op het vasteland van Australië.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 07-11-2017 • gereisd september 2010 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

  Reizen naar Australië was mijn grote droom. Of eigenlijk werken in Australië. Want ik wilde het land niet alleen bezoeken, maar ook ervaren. En zo kwam het dat ik in 2010 eindelijk maar toch aan het werk kon in Canberra, de hoofdstad van Australië.
  Ik heb hier 6 maanden gewoond en gewerkt en het 'werkende leven' in Australië mogen ervaren. Natuurlijk ben ik op elk vrije weekend erop uit getrokken om ook de rest van het land te kunnen zien. Want laten we eerlijk zijn, hoewel Canberra veel meer te bieden heeft dan de meeste mensen denken, naar een paar tripjes ben je er wel uitgekeken. Vanuit Canberra kon ik gelukkig makkelijk reizen naar Sydney, Melbourne en zelfs een weekje vakantie naar Tasmanië zat erin.
  Na mijn 6 maanden hard werken had ik een rondreis wel verdiend, en nadat ik een vriendin zo gek had gevonden om mij voor 1 maand te vergezellen, heb ik nog een maand de rest van Australië gezien. Nou ja, de rest. De oostkust en het centrum.
  Darwin en Perth lagen toch een beetje te ver buiten bereik. Want, schot voor open doel, Australië is HUGE!
  En het toffe is dat je na elke vlucht dus ook direct in een totaal ander klimaat terecht komt.
  Het enige wat hetzelfde blijft zijn de mensen. Die zijn overal vriendelijk, relaxed en vrolijk. Ook in mijn 6 maanden werken heb ik ervaren dat de 'echte Australiërs', dus de advocaten, verpleegkundigen, serveersters, allemaal net zo relaxed waren als de surfdudes, tourguides en buschauffeurs. Ik had ergens nog het idee dat dit misschien een soort masker was dat werd opgezet voor de toeristen. Maar nee, ook tijdens mijn werk had ik vaak mensen over de vloer. Gewoon om even gezellig te barbecuen. Zowel mijn huis, als die van de vrienden die ik heb gemaakt stonden altijd open. Niks was te gek.
  En omdat afstand niets is, was het dus ook helemaal niet gek om 'even' een lift te krijgen van 300km naar een vliegveld, om maar wat te noemen.
  Als land is Australië prachtig, de Great Ocean Road (vanuit de lucht is een aanrader), Tasmanië met als hoogtepunt voor mij Maria Island, Central Australia, Cairns met uiteraard de Great Barrier Reef (duiken!!). Adelaide en Melbourne doen minder hard mee met de gekte, maar zijn daardoor heerlijke steden om een beetje op adem te komen.
  Wij wilden nog dolgraag naar de Whitsunday Islands, maar deze waren in 2010 door de overstromingen voor ons helaas niet bereikbaar. Toch een goed excuus om nog eens terug te gaan!
  Ik kan maar een nadeel bedenken aan dit land, en dat zijn de spinnen zo groot als je vuist. Verder; top!
  Ondanks de lange vlucht gaan wij dit jaar nog een keer de trip wagen, en dit keer wel de Whitsundays meenemen in onze roadtrip! Ik kan niet wachten.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Australië:

  Alice springs • Great Barrier Reef • Sydney

  Mijn Australië beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
  • Gastvrijheid: 10
  • Natuur: 9
  • Eten: 9
  • Stranden: 9

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 06-11-2017

  De Chinese muur was voor ons de beste afsluiter van onze vakantie! We hadden ontzettend geluk met het weer; geen wolkje aan de lucht, en geen smog te bekennen. Dat is wel eens anders hebben we al begrepen.
  Je kunt in alle hostels in Beijing een tour naar de muur boeken. Je doet er verstandig aan om een stukje muur te kiezen die verder van de stad af ligt. Dan mis je in elk geval alle Chinezen die zo kort mogelijk in de bus willen zitten.
  Wij hadden een stukje muur bij Jinshanling, wat vanaf ons hostel zo'n 3 uur rijden was.
  Het was 30 graden en strakblauwe lucht. Met een man of 20 stonden we op de muur - voor Chinese begrippen onbegrijpelijk weinig. Dit stuk van de muur was ook nog niet helemaal gerestaureerd waardoor je echt nog een stukje van de 'echte' muur te zien krijgt. Om de zoveel meter staat een toren, en in die toren zit steevast iemand op een kleedje spullen te verkopen. Bier, waaiers, flesjes water, souvenirs. Van alles. Met 30 graden erg welkom.
  Je vergeet, op de muur, bijna om ook te genieten van de bergen om je heen. Het is echt een prachtig gebied, met hele mooie groene bergen. Al met al een heel mooi stukje China.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren