6 reviews van Robyn Tacq

 • Geplaatst 17-01-2016

  Zoals in de kop ik heb de muur bezocht bij Mutijanyu, wat op 2,5 uur rijden van Peking ligt. Ze zeggen dat het hier rustiger is dan op andere plekken die dichter bij peking liggen.

  Je gaat hier met de kabelbaan omhoog zodat je direct bij de muur uit komt, de 'standaard' route is dat mensen gelijk rechts gaan en dan zelf kiezen waar weer naar beneden. wij ging bij dit start punt direct links waar dus heel weinig toeristen komen waardoor je de muur helemaal voor jezelf hebt (altijd goed voor de foto's ). Omdat hier geen wegen naar beneden zijn moet je altijd weer het stuk terug lopen om weer bij startpunt te komen. wij hebben uiteindelijk heel stuk over muur gelopen en gekozen om met de roedelbaan naar beneden te gaan! Dit was fantastisch!! Door de mooie bomen en struiken zo de chinezen muur afroetsen .


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 17-01-2016

  Wij maken een stop in Kratie op onze rondreis door Cambodja. Dit dorpje staat bekend dat je hier de zeldzame Irrawaddy dolfijnen kan spotten. Dit wil ik gelijk even corrigeren door te zeggen dat deze NIET bij Kratie te spotten zijn maar dit bij Kampi is (15 KM noordelijker)

  Kratie is een suffig dorpje aan de Mekong waar niet veel te beleven valt. wel kan je vanaf hier verschillende activiteiten doen. Dolfijnentrip, kajaktrips en zo nog meer. Wij hebben een dag scooter gehuurd en zo de mehkong noordelijk gevolgd tot Sambour (35 KM). Hier kom je ook langs Kampi waar de dolfijnen wel te zien zijn. Je gaat op soort gondelachtige boot met overkapping waardoor je erg dicht bij de dolfijnen kan komen.

  Ook is aan te raden oversteek naar het eiland dat in midden van de mehkong ligt. voor een euro brengen ze je naar de overkant en daar kan je fiets huren waarmee je in uurtje het eind kan rondfietsen en overal begroet wordt door kinderen langs kant van de weg. Hier groeien ook de heerlijkste "pomelo's"

  Aanrader qua eten en drinken is Tokae Restaurant, tegenover de lokale markt. Doordat het tegen over deze markt ligt heb je op terras naast heerlijk eten ook heerlijk vermaak. Vrouwen en meisjes in hun pyjama op de scooter, mensen die veel te veel kopen en daardoor bepakt verder lopen.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 17-01-2016

  Als je Vientiane binnen rijd denk je aangekomen te zijn in rustig dorpje en niet een hoofdstad van de wereld.
  Stratenplan is erg simpel daardoor is het ook fijn en makkelijk om een fiets te huren en gewoon lekker door stadje te gaan rijden.
  Onderweg vind je vele tempeltjes, bakkerijtjes en natuurlijk Vientiane's eigen Arc de Triomp; Patuxai. Deze kan je voor 1 euro bezoeken, binnenin vind je allemaal toeristenkraampjes maar helemaal bovenaan gekomen heb je vooral een mooi uitzicht.

  Stukje verder fietsen van de stad ligt de belangrijkste stupa van Laos; Pha That Luang. omgeving van deze stupa is erg levendig en mooi.

  De andere kant op fietsen vind je het bezoekerscentrum van COPE. Waar je een goed beeld krijg hoe Laos heeft geleden in de Vietnamoorlog. vele bommen zijn boven Laos gevallen. Dit centrum verzorgt protheses voor de mensen die hun benen verloren zijn door landmijnen. het is nog gratis te bezoeken ook


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 17-01-2016

  Heerlijk laidback stad waar je of heel actief kan zijn of heerlijk kan genieten van stadje en de rust hier heerst.
  In de omgeving zijn heel veel verschillende activiteiten te doen; Mountainbiken, kayakken, watervallen bezoeken, fietsen, scooter huren, olifanten bezoeken

  onze aanrader is huur een scootertje voor 10 euro per dag en maak de rit naar de Kuangsi watervallen, Dit zijn schitterende watervallen die zooo blauw zijn als de foto's die je er van ziet. In omgeving van waterval kan je heerlijk hiken en daarna een verfrissende duik nemen in water (visjes gaan wel aan je voeten knabbelen)

  Beklim ook de tempel berg die midden in Luang Prabang ligt, hier heb je een fanatisch uitzicht over de stad!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 17-01-2016 • gereisd mei 2011 • 1 week lang • met vrienden • groepsrondreis • met Shoestring

  Ik heb Bolivia bezocht in combinatie met Peru. Vanuit Peru via het Titicacameer Bolivia binnengekomen (door stakingen). Dit is dan ook de eerste aanrader, Neem de boot vanuit Puno (Peru) naar Copacabana (Bolivia). Hele mooie tocht over hoogst bevaarbare meer ter wereld.
  Bolivia is veel relaxter en veel minder toeristisch dan zijn zusje Peru. Mensen zijn veel terughoudender naar toeristen maar daardoor niet minder vriendelijk. Ik vond erg fijn om gewoon boek te gaan lezen op plein en dan in contact te komen met de lokale mensen.
  Mooiste plekken die ik daar heb aangedaan zijn Uyuni, Potosi en natuurlijk het geweldige La Paz. Ik heb vanuit La Paz de trein gekomen naar Uyuni. Trein was prima en was genoeg ruimte voor alle bagage. Verder zie je tijdens de busritten die onvermijdelijk zijn fantastische vergezichten.
  Prijsniveau is goed voor paar euro kan je heerlijk eten in de vele gezellige restaurantjes. Zeker buiten de toeristenzones kan goed eten.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

  La Paz • Salar de Uyuni • Potosi

  Mijn Bolivia beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
  • Gastvrijheid: 8
  • Natuur: 5
  • Eten: 8
  • Stranden: N.v.t.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren