27 reviews van Roxanne Vroegindeweij

 • Geplaatst 07-05-2019

  Helsinki is een hele leuke stad met Russische invloeden in de architectuur. Wij waren hier net voor kerst en dat is leuk want de hele stad is versierd en op sonate square heb je een grote kerstmarkt met allerlei leuke Finse spulletjes. De old market hal is ook echt een aanrader. Dit is een grote overdekte hal waar ze heel veel lekkere eettentjes hebben. Waar wij echt fan van waren was het tentje hierbinnen waar je een groot bord soep kan krijgen en onbeperkt brood staat op de tafels. Het leuke hiervan is dat je bij iedereen aan tafel kan aanschuiven. Daarnaast is Cafe Regatta een toeristisch, maar heel schattig tentje om iets te gaan drinken.
  Ook is het een leuke ervaring om naar een ijshockey wedstrijd te gaan als je hier bent. Ook als je er, net als wij, geen verstand van hebt is het tof om de sfeer te proeven en te zien hoe mega-snel die puk (en de spelers) over het ijs vliegt.
  Als je van wandelen houdt dan staan er in de lonely planet of op deze website https://www.lonelyplanet.com/finland/helsinki/in-location/self-guided-tours/a/nar/da979776-b9c8-48ff-9b6e-5cb8f8526204/359153 nog 3 leuke wandelen waarvan "green helsinki" echt heel leuk is!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 07-05-2019

  Zodra je hier aankomt, komt de zwavelgeur (rotte eieren) je tegemoet, maar ondanks dat is het een prachtige stad. Als je geïnteresseerd bent in de Maori cultuur kan je hier van alles over te weten komen en is het ook mogelijk om vlakbij bij hen te overnachten en de haka te leren. Daarnaast moet je zeker een uitstapje doen naar de thermische bronnen die in allerlei kleuren (geel, roze, groen) te zien zijn. Houdt er wel rekening mee dat het er vreselijk stinkt. Daarnaast kan je ook heerlijk chillen in de warmwaterbronnen die een genezende werking schijnen te hebben en wordt hierdoor op sommige plekken de rivier verwarmt.
  En als je van actie houdt is het geweldig om hier te raften! Het avontuur duurt niet heel lang (zo'n 1,5 uur), maar je gaat wel van een 8 meter hoge waterval af met je raft wat echt supertof is.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 07-05-2019

  Mount Cook is klein, maar ik vond het er echt geweldig. Je kan heerlijk wandelen lang, kort, enkeldaags- of meerdaags met overnachtingen in hutjes en de omgeving is echt prachtig. Mooie uitzichten over de gletsjer en bergtoppen en niet al te toeristisch. Ook is het heel leuk om de glacier boottour te boeken. Hier ga je met een rubberboot het water op en vaar je tussen de ijsstukken door en kom je vlakbij de gletsjer. Hou er rekening mee dat je nat wordt want er breken nogal eens stukken af van de gletsjer. Echt de moeite waard.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 04-05-2019

  Queenstown is een stad die je rare dingen laat doen en waar ik ruim een week verbleven heb. Ondanks dat ik me had voorgenomen niet te gaan bungee jumpen is dat toch gebeurd en ik doe het nooit meer, maar dat adrenaline gevoel wat ik ervan heb gekregen was zo goed. Als ik weer terugdenk aan de sprong, komt dit weer boven. Dus als je op zoek bent naar iets mega-engs en tofs doe de Nevis Bungee. Ook heb ik de lord of the rings movie tour gedaan wat heel erg leuk was omdat je langs allerlei filmlocaties komt en scenes een soort van " naspeelt" waar je een foto van kan maken. Ook canyoning is en waterboarden zijn erg tof om te doen.
  Daarnaast is de ferg burger echt een must eat als je hier bent! Het is de beste burger die ik ooit gegeten heb en alleen daarvoor zou ik al nog een keertje teruggaan. Vanaf hier is het ook leuk om een dagtocht naar millford sound te doen of gewoon vanuit Queenstown te wandelen door de natuur.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 04-05-2019

  De Franz Josef Glacier is één van de hoogtepunten van mijn trip door Nieuw-Zeeland. We gingen eerst met een helikopter naar boven wat al een ontzettend gave ervaring was en daarna gingen we ijsklemmen. Heel tof om te doen en een goeie workout. Je wordt voorzien van de juiste kleding, schoenen en gear en krijgt een instructie waarna je mag beginnen met klimmen. Daarna krijg je nog een wandeling op de gletsjer wat ook heel tof is. Een dure ervaring, maar zeker de moeite waard en heel indrukwekkend.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren