66 reviews van Roy van Staaij

  • Geplaatst 15-01-2017 • gereisd augustus 2007 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Een aantal steden bezocht in Italie, als er ergens veel bezienswaardigheden zijn is het wel in Italie. De mooiste stad is en blijft Rome, het Vaticaan, de Sixtijnse kapel, de Trevi fontein... en ga maar door. Hele gezellige stad door alle leuke eettentjes en mooie gebouwen. Maar vergeet ook Florence niet! de Prachtige kathedraal en natuurlijk de David :) Ook al een gezellige stad, door de mooie oude architectuur en de gezellige terrasjes. En natuurlijk een must see is Pisa, de toren van Pisa moet toch idereen gezien hebben. neem zeker ook even plaats en zie de toeristen stunten om een foto te maken...zodat het lijkt alsof ze de toren vast hebben.

    De Italianen zijn vriendelijk maar wel ontzettend gehaast in het verkeer. Wij Nederlanders rijden veel te langzaam :)
    Het eten is er ontzettend lekker! De beste Pizza's en pasta's, voor kleine en grote prijsjes. Een tip, wanneer je in Rome op een terras gaat zitten, ga zo dicht mogelijk bij de bar zitten of vraag van te voren de prijs. Wij mochten op een terras 13 euro afrekenen voor een grote koffie en een pilsje.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Italië:

    Rome • Florence • Pisa

    Mijn Italië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 15-01-2017

    De Borobodur tempel, prachtig mooi midden in een groene omgeving. Prachtige details en heel veel buddha's, een van de mooiste tempels ooit gezien. En zeker niet te vergeten is de Prambanan tempel, nog meer details! Heel grappig, als er school kinderen rond lopen, ze willen heel graag met je op de foto, nemen hier ook rustig de tijd voor. Ze vinden die Europeanen maar vreemd/bijzonder ?

    Tip is om de tempels door de week te bezoeken, wij bij een van de 2 op zondag, het was net een mierennest. op maandag was het heel goed te doen!

    De Stad zelf vonden we wel ok, gezellige restaurantjes, en het Kraton (Paleis van de Sultan) is wel een bezoek waard, veel goud en mooie details.

    Tip om te overnachten: Phoenix hotel, heerlijk relaxen in luxe!


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 15-01-2017

    Een prachteiland in Indonesië , hier vind je de mooiste tempels zoals de Borobodur en de Prambanen. Prachtige gebouwen met ontzettend veel details. Onderweg kun je genieten van de natuur en de vele rijstvelden, vraag je chauffeur te stoppen wanneer jij dat wilt en geniet van de prachtige uitzichten. Voor natuur breng ook een bezoek aan Pangandaran national park! Prachtige natuur en een grot, ook veel apen te zien. Breng zeker ook een bezoek aan de Bromo vulkaan, doe dit heel vroeg in de ochtend om de zonsopkomst te zien. Een heel mooi gezicht maar wel druk met andere toeristen en errug vroeg uit bed. In jakarta bezochten wij de haven waar je normaal niet snel komt, gaaf om de ouderwetse boten te zien, nog compleet van hout. Bezoek ook zere een museum om meer over het verleden te leren, wij zijn in het Maritiem museum geweest in Jakarta.

    De bevolking op Java is ontzettend vriendelijk, en ze kunnen koken als de beste!
    Breng ook een bezoek aan een typische Java dans show, mooi om te zien en vooral de klederdracht is wauw!

    Een tegenvaller vonden wij Jakarta, een vieze chaotische stad, we zijn dan ook snel door gereisd


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 15-01-2017

    De Natuur is er prachtig, onderweg stopten wij bij de Git Git waterval, geen spectaculaire waterval maar prachtig in een stukje jungle gelegen. De Pura Ulun danu is ook een prachtige stop, een kleine tempel in het water met een mooie omgeving. Onderweg zie je veel rijstvelden, geniet daarvan! Bij toeval kwamen we terecht bij een doden tempel, mooie beelden en prachtig bewerkt. Ook zijn wij nog naar turtle island geweest, leuk om te zien maar niet heel bijzonder.

    We sliepen in een prachtig hotel, Sanur Paradise Plaza resort, heerlijk om bij te komen van 3 weken Indonesië.

    Verder vonden wij Bali erg toeristisch, Java vonden we mooier. Ook het strand viel erg tegen bij Sanur, het gele zand en geen heldere zee was een tegenstelling tot wat we op foto's hadden gezien.

    De mensen op Bali zijn ongelooflijk vriendelijk! En ze kunnen koken als de beste! Proef zeker de sate's en rijstgerechten, heerlijk!


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 15-01-2017 • gereisd juni 2010 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Rondreis gemaakt over Java & Bali. Java vond ik schitterend, prachtige oude tempels met als hoogtepunt natuurlijk de Borobodur en de Prambanan tempel, prachtige natuur en zonsopkomst bij de Bromo Vulkaan. Bali vonden wij een beetje tegen vallen, de mooie stranden hebben wij helaas niet gezien en het is er ontzettend toeristisch. De Para Ulun danu en de Git Git waterval vonden we wel heel mooi, verborgen in de jungle en bij toeval kwamen we uit bij een doden tempel, ook mooi om te zien!
    De mensen in Indonesie zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam en koken kunnen ze als de beste! Proef de beste sate en rijstgerechten, heerlijk!!
    Indonesie is geen duur land, er is voor ieder wat wils, zo hebben wij in budget hotels geslapen maar ook in een prachtig hotel in Bali TIP Sanur Paradise Plaza hotel.

    Geniet ook van het reizen, onderweg zie je de mooiste rijstvelden!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Indonesië:

    Prambanan • Borobodur • Bromo vulkaan

    Mijn Indonesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: 7


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 12 februari 2017 19:09

      Dag Roy, hoe heb jij de Bromo vulkaan bezocht? Heb je ter plaatse iemand gezocht om u hierbij te begeleiden, volledig zelfstandig gedaan of thuis al op voorhand geboekt? :-)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren