13 reviews van Ruben

 • Geplaatst 29-11-2017

  Ben je van plan om naar Bolivia te gaan? Dan mag een bezoek aan de grootste zoutvlakte ter wereld zeker niet ontbreken!
  Uyuni zelf is een klein kil (letterlijk!) dorpje met enkele restaurantjes. Vanuit hier zijn er tal van tours te boeken naar de indrukwekkende zoutvlakte. Ik zelf had mijn tour al geboekt in La Paz en ben vanuit daar naar Uyuni gevlogen, prima te doen!
  Na allereerst een bezoek te brengen aan verlaten treinstellen en treinrails (klinkt misschien niet bijzonder, maar dat is het wel!) rijd je langzaam in een wit landschap. Een enorme uitstrekte vlakte met mooie patronen. Veel tours zullen een stop maken bij het zouthotel, een hotel dat compleet gebouwd is uit zout! De grote witte vlakte en de reflecties zorgen er voor dat je hele leuke en komische foto's kunt maken door met het perspectief te spelen. Als je wat verder rijdt over de vlakte komt je bij Isla del Pescado, een eiland midden in de witte vlakte vol met reusachtige kaktussen, heel bijzonder! Alsof het allemaal nog niet gek genoeg is heb je ook een goede kans om flamingo's te spotten landinwaarts. Al met al een unieke en bijzondere ervaring die op de bucketlist van iedere reiziger zou moeten staan wat mij betreft.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 29-11-2017

  Arequipa, de witte stad, is één van de mooiste steden van Perú, al zeg ik het zelf. Het lijkt er altijd lente te zijn en in de zon zien de witte gebouwen er nog mooier uit. Alle grote steden in Perú beschikken over een Plaza de Armas, een groot centraanl plein met kathedraal. De Plaza de Armas in Arequipa vind ik het mooiste plein dat ik in Perú heb gezien! Naast dit plein moet je ook absoluut een bezoek brengen aan Santa Catalina, een groot kleurrijk klooster waar je prachtige foto's kunt maken. Ook erg bijzonder is het museo Santuarios, hier ligt de beroemde mummie Juanita en leer je meer over de Inca's en hun gewoontes.
  Wil je de stad even ontvluchten en houd je van mooie uitkijkpunten? Ga dan naar Yanahuara, waar je een mooi uitzicht hebt op de stad en de vulkaan Misty. Ook Mirador Sachaca is een bezoek waard, vanaf hier zie je naast de vulkanen ook tal van sloppenwijken liggen.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 29-11-2017

  Huacachina, een prachtige oase middenin de zandduinen. Een grote plas water omringd door palmbomen, hotels en gezellige restaurantjes. Vanzelfsprekend is deze bijzondere plek behoorlijk toeristisch en worden er verschillende tours en activiteiten aangeboden. Zo kun je met een sandbuggy door de zandduinen scheuren en sandboarden (de naam verraadt het al, snowboarden maar dan op het zachte zand in plaats van sneeuw!), een echte aanrader voor jong en oud! Bovendien heb je boven op de zandduinen een prachtig uitzicht! Na deze activiteiten kun je heerlijk bij komen aan/op/in het water en/of een hapje eten aan het water. Tot slot raad ik aan om ook de zonsondergang proberen mee te pakken als je er bent, het is prachtig om de zon te zien zakken in de duinen en bovendien ziet de oase er in het donker ook erg mooi uit.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 29-11-2017

  Sevilla, wat mij betreft één van de mooiste steden van Spanje en daarmee ook een van mijn favoriete bestemmingen binnen Europa. Het historisch centrum met de Moorse invloeden kent vele hoogtepunten (Het Koninklijk Paleis en de Grote Giralda Kathedraal mag/kunt u niet missen!). Andere hoogtepunten van deze bijzondere stad zijn wat mij betreft Plaza de España (zie foto) en Plaza de Toros (grootste stierenvechtarena van Spanje met museum) en de Torre del Oro (Leuk om te beklimmen voor een mooi uitzicht). Naast deze bezienswaardigheden heeft Sevilla ook veel groen en water en kun je er bijna overal heerlijke tapas eten. Bovendien is het er (bijna) altijd prachtig weer! In de zomer kunnen de temperaturen er flink op lopen, mede daardoor vind ik Sevilla uitermate geschikt om te bezoeken in het voor- en najaar. Ik was er in oktober, toen het nog altijd tegen de 30 graden was!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 29-11-2017

  Persoonlijk vind ik Milaan een van de mindere grotere steden in Italië. Toegegeven als je houdt van shoppen, kunst, traditionele cultuur en lekker eten dan kun je je hier prima vermaken, maar qua bezienswaardigheden vind ik Milaan onder doen van een Rome of Florence. In twee dagen heb je een prima beeld van Milaan en kun je de meeste bezienswaardigheden bezoeken. De Dom is prachtig en het is ook zeker de moeite om een kaartje te kopen om op het dak van de Dom te mogen, een mooi uitzicht! Mocht je een terrasje willen pakken, doe dit dan niet rondom het centrale plein bij de Dom, hier betaal je namelijk vaak de hoofdprijs. Andere tips zijn Castello Sforzesco,de wijk Navigli (leuke restaurantjes aan het water) het San Siro stadion en natuurlijk de Galleria Vittorio Emanuele II, de overdekte winkelstraat. Mocht je langer in Milaan verblijven dan is een bezoekje aan Bergamo ook de moeite waard! Ik ben zelf 2x meerdere dagen in Milaan geweest en vloog op Bergamo, ik besloot daarom mijn laatste dag in Bergamo door te brengen, een mooi authentiek dorpje met twee gezichten!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren