27 reviews van S.D.

  • Geplaatst 01-11-2017 • gereisd november 2014 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Cambodja was een van de landen tijdens mijn reis door Zuidoost Azië. Dit land heeft me echt aangenaam verrast. Makkelijk doorheen te reizen, lekker eten, veel bezienswaardigheden en niet al te toeristisch. Wat me hier vooral opviel is dat de mensen er ondanks hun afgrijselijke geschiedenis nog steeds ontzettend lief en behulpzaam zijn. Plekken die dan ook echt een indruk op me hebben achter gelaten zijn Ankor Wat, de Killing Fields en Tuol Sleng gevangenis. Het zijn vooral de laatste 2 plekken waarmee je met je neus op de feiten wordt gedrukt. Plekken die je liever niet ziet, maar je een goed beeld geven van wat er destijds is gebeurd. Plekken die je eigenlijk niet mag overslaan om de geschiedenis van het land beter te begrijpen. Daarentegen heeft Cambodja ook veel plekken waar je erg vrolijk van wordt zoals het leuke centrum van Siem Reap en het mooie Ankor Wat. Koop vooral een meerdagen pas als je het tempelcomplex op de fiets gaat verkennen, wat overigens ook echt een aanrader is. Niks is zo lekker als fietsen door een mooie omgeving op eigen tempo met de zon op je bol ;-)

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cambodja:

    Siem Reap • Ankor Wat • Killing Fields

    Mijn Cambodja beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 01-11-2017

    Hoi An is een mooie stad waar je je makkelijk een paar dagen kan vermaken. Het is er niet heel erg groot maar er is genoeg te zien en te doen. Het heeft leuke restaurants en boetiekjes en daarnaast kan je er voor zeer weinig geld een kledingstuk op maat laten maken. Als je de stad en omgeving wil gaan verkennen is een fiets super handig. Alles is vlak en het verkeer is er relatief rustig.

    Tip: Vergeet niet je fiets voor 23:00 van straat te halen! Na een leuk avondje uit wouden we onze fiets ophalen bij het restaurant waar we ‘m hadden laten staan, maar ze waren weg. Alles in de omgeving was dicht dus waren we in de veronderstelling dat de fietsen waren gestolen. Helemaal in rep en roer totdat we een jongen tegen kwamen die ons vertelde dat je in Hoi An je spullen niet na 23:00 op straat mag laten staan aangezien de politie je anders een boete uitdeelt of het in beslag neemt. Volgens hem hadden de mensen van het restaurant onze fietsen vast naar binnen gebracht en hoefden we ons verder geen zorgen te maken. Dit bleek gelukkig ook het geval (en scheelde ons een fikse boete) toen we de volgende langs gingen om te kijken of ze er lagen. Just so you know ;-)


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 01-11-2017 • gereisd oktober 2011 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    Net zoals dat van vele anderen was Australia mijn eerst backpack bestemming. Het is een ontzettend veilig en fijn land om alleen door heen te reizen. Je komt er veel backpackers tegen die ook alleen op reis zijn. Ik ben van Sydney naar Cairns gevlogen en heb daar met een aantal meiden een auto gekocht om vervolgens de hele East Coast af te rijden. Een super leuke ervaring! We waren in totaal met z’n vieren en kampeerden veelal op een van de vele gratis kampeerplekken die door het hele land verspreid zitten. Zo nu en dan bleven we op een kampeerplek slapen om te douchen en onze telefoons e.d. op te laden. Na verloop van tijd hebben we de auto verkocht en ben ik naar Melbourne gevlogen om werk te zoeken. Hier heb ik uiteindelijk twee maanden gewerkt en heb me er geen moment verveeld. Persoonlijk vind ik Melbourne leuker dan Sydney. Het is iets alternatiever, je hebt er veel street art, het zit dicht aan het strand en de sfeer is er veel relaxter. Vervolgens ben ik naar Perth gevlogen om daar de hele westkust af te reizen. Dit vond ik het mooiste stukje van Australië . De natuur is hier erg puur en ongerept, de sfeer is er heel relaxed en het is er een stuk rustiger t.o.v. bijvoorbeeld de Gold Coast. Aanraders zijn Ningaloo Marine Park en Kalbarri National Park.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Australië:

    Perth • Melbourne • Whitsundays

    Mijn Australië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 01-11-2017 • gereisd februari 2012 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    Het mooiste land dat ik ooit heb gezien (zonder te overdrijven)! Tijdens mijn reis door Australië besloot ik om een langs Nieuw-Zeeland te gaan aangezien het relatief dichtbij was. Beste beslissing ooit! Ik zou in eerste instantie voor 3 weken gaan maar dit zijn 2 maanden geworden. Dit land is zo veelzijdig en zo ontzettend mooi! Je hebt er zon, strand, een tropisch regenwoud, zeehonden, walvissen, vulkanen, pinquins, bergen, gletsjers, fjorden, warmwaterbronnen en ga zo maar door. Ik heb mijn ogen echt uitgekeken. Ik heb beide eilanden gezien en beide mag je gewoon niet missen als je naar Nieuw-Zeeland gaat. Dit is trouwens ook een super leuk land als je van extreme sporten houdt, dus je kan hier dan ook goed bungee jumpen, wild water raften of skydiven. En...een beter uitzicht dan in NZ ga je niet krijgen. Ga het land vooral verkennen met een camper als je budget dat toe laat. Het land verkennen met de Stray bus is een zeer goed alternatief.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nieuw-Zeeland:

    Wanaka • wellington • Tongariro National Park

    Mijn Nieuw-Zeeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 01-11-2017 • gereisd december 2014 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Laos is een mooi, klein en veelzijdig land met een zeer lieve bevolking. Het land is makkelijk te bereizen met het openbaar vervoer en heeft een aantal leuke steden waar je met gemak een aantal dagen kan blijven plakken. Een daarvan is Luang Prabang, veruit een van de mooiste steden in Azië. De wegen in Laos zijn niet altijd even goed waardoor de busreizen soms ietwat lang duren, maar dit is niet erg. Onderweg is er zoveel moois te zien dat de tijd eigenlijk voorbij vliegt. De natuur is er prachtig en vooral de ritjes door de dorpen met alle spelende kinderen langs de kant van de weg is erg leuk om naar te kijken. Sporten en leuke outdoor activiteiten heb je vooral in Vang Vieng.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Laos:

    Luang Prabang • Vang Vieng

    Mijn Laos beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: 5

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren