26 reviews van Saar

 • Geplaatst 12-05-2019

  De Amalfikust is werkelijk prachtig. De steile kustlijn waarlangs de gekleurde huisje tegen de berg aan lijken geplakt is indrukwekkend. Verwacht geen stranden, want vanwege de rotsachtige kust is de zee niet goed bereikbaar. Tip: neem vanaf Sorrento de bus naar Salerno, dit is gewoon een comfortabele touringcar. Deze is (in ieder geval een paar jaar geleden) maar een paar euro en je maakt een prachtige rit langs de steile kust, door de kleine dorpjes en met prachtige uitzichten. Niet voor als je hoogtevrees hebt en de je moet de buschauffeur maar goed vertrouwen. Onderweg kan je uitstappen, maar in Amalfi moet je sowieso overstappen en Amalfi zelf is een zeer leuk plaatsje om rond te wandelen door de doolhofstraatjes. Vanaf Amalfi loop er een route met pittig steile trappen naar Ravello. Deze is, mits je conditie in orde is, zeker aan te raden! Vanaf daar kan je met de bus terug naar Amalfi om je bustocht te vervolgen. Napels is een prima uitvalsbasis om deze kust te bezoeken en breng dan zeker ook een bezoek aan Pompei en de Vesuvius. Het is ongelooflijk om door de straten van het goed bewaarde Pompei te lopen (neem de tijd!).


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 12-05-2019

  Kuala Lumpur is een bruisende en veelzijdige stad. Aan de ene kant staan er gigantische en moderne wolkenkrabbers (petronas), maar aan de andere kant heb je er ook lokale marktjes tussen authentieke huizen. De botanische tuinen is een heerlijke plek om het hectische centrum te ontvluchten. Vlakbij vind je Gerai Bukit Aman Taman Botani Foodcourt – waar je spotgoedkoop heerlijke locale gerechten kan eten. Een stukje verder heb je vanaf Tugu Negara (plein voor herdenking van vrijheidsstrijders) aardig uitzicht over de stad. In Bukit Bintang vind je verschillende malls waar je prima kan winkelen, verwacht hier wel de grote merken tegen ‘gewone’ prijzen. Voor lokale aanbiedingen kan je beter naar Petaling street, maar verwacht daar dan wel weer veel namaakspul. Wil je ‘’Westers’’ eten dan kan dat hier prima in het centrum. Voor een lokaal hapje kan je beter de zijstraatjes in gaan of de foodcourts bezoeken (Jalan Alor is dan wel weer erg (!) toeristisch).


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 12-05-2019

  Via Kuala Tahan kan je de Taman Negara bezoeken. Als je wat meer ‘’echte’’ jungle wil zien ipv platgelopen paden, raad ik aan om een meerdaagse trekking te doen. De dag-trekkings zijn ook leuk, maar verwacht wel veel mede-wandelaars tegen te komen en minder kans om dieren te spotten (terwijl de jungle bewoond wordt door tijgers en olifanten!). In de rivier liggen wat boot-restaurants, waar je een prima hapje kan eten. Houdt er rekening mee dat je de rivier over moet steken vanaf het dorpje om bij de ingang van Taman Negara te komen. Er liggen verschillende bootjes die je voor een ringgit aan de overkant zetten. Je kan vanaf Kuala Tahan een boottoch van een paar uur maken naar Kuala Tembeling (of andersom). Dit vonden we een erg leuke manier om weer te vertrekken uit de jungle. Ik raad aan deze boottocht in Kuala Tahan te boeken icm een bus naar je volgende bestemming, zodat je in Tembeling opgepikt word


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 12-05-2019

  Tioman is ooit uitgeroepen tot mooiste eiland van de wereld. Als je de keus hebt (of moet maken), dan zou ik de Perhentians aanraden boven Tioman, maar Tioman is ook een mooi paradijselijk eiland. Het is wel zo’n 2 uur varen voordat je het eiland bereikt, maar voelt daardoor ook meer afgelegen. Ook is het minder toeristische dan de Perhentians en voelt het authentieker. Er zijn verschillende plekken op het eiland om te verblijven, afhankelijk van waar je naar op zoek bent (rustig en afgelegen of wat meer drukte). De stranden zijn prachtig, maar snorkelen was (in ieder geval aan de westelijke kant) minder.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 12-05-2019

  Penang is een interessant eiland aan de westkust van Maleisie. Goed bereikbaar vanaf Kuala Lumpur. Het is een belangrijke plek geweest in tijden van de VOC en hier zijn nog wat overblijfselen van te vinden (zoals fort Cornwallis). Georgetown voelt als een hippe stad, waar je vooral erg lekker en lokaal kan eten. Het staat bekend om de street art en er is een route om langs de mooie kunstwerken te lopen. Bezoek ook de tempels van Kek Lok si; een gigantisch indrukwekkend complex met mooie uitzichtpunten. Een ander mooi uitzichtpunt is Penang Hill, waar je met de kabelbaan naar boven kan. Je kan ook naar beneden wandelen langs de botanische tuinen, de route is wel leuk, maar de weg helaas ook een autoweg (wel rustig). Prima basis om je hier een paar dagen te vermaken.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren