90 reviews van sammy tempels

 • Geplaatst 20-04-2019

  Prachtige stad met te veel hoogtepunten om op te noemen. Voor mij de top is het Colloseum, de Trevi fontein, maar ook Vaticaanstad is absoluut een must (zelfs voor een niet katholiek zoals ik). Het Sst Pietersplein, de basiliek en uiteraard het Vaticaans museum, de sixtijnse kapel. Uiteraard is lekker eten en drinken ook geen enkel probleem. Rome is een stad die je 100x kan bezoeken............


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 18-04-2019 • gereisd april 2019 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

  Curacao daar ga je naartoe voor de stranden. Stel je talloze kleine of iets grotere strandjes voor met wit zand, palmbomen en uiteraard een azuurblauwe zee. Aan de zuidkant vind je de drukkere stranden zoals Jan Thiel en Mambo beach. Persoonlijk vind ik de kleine en soms compleet verlaten baaien van het westen, de westpunt, veel mooier. Aanrader zijn Playa Grandi (zwemmen met heel veel zeeschildpadden) en Playa Abou (middelgroot redelijk druk strand maar met de mooiste zee die je ooit gezien hebt). Playa Jeremi is een aanrader voor wie helemaal alleen wil zijn. Verlaten strand (geen voorzieningen) met aan de rechterzijde mooie rotsen waar je kan snorkelen. Verder kan je Willemstad bezoeken, voor ons een tegenvaller want veel meer dan de gekende gekleurde gevels en de "pontjesbrug" is er niet te beleven. Je kan de pittige klim op de Kristoffelberg maken of het Shete Boka nationaal park verkennen.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nederlandse Antillen:

  Playa Grandi • Playa Abou • Playa Jeremi

  Mijn Nederlandse Antillen beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
  • Gastvrijheid: 8
  • Natuur: 7
  • Eten: 8
  • Stranden: 10

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 29-10-2018

  Het Yasuni National Park is de manier om de jungle van Ecuador te ontdekken. Hou er echter rekening mee dat je enkele dagen moet uittrekken en diep de jungle in moet om deze ervaring echt te beleven. Aan de rand van de jungle is het allemaal net iets minder. Wil je je een één - of meerdaagse tour naar de jungle boeken ben je best dat je dit doet in Misahualli in plaats van in het drukkere, grotere (en dus duurdere) Tena. Scheelt best in prijs. Vlakbij de plek waar de boten vertrekken zitten er veel goeie bureautjes die verschillende tours aanbieden. Vlak voor Misahualli kan je ook de prachtige Cascade de las Latas waterval bezoeken. Na een pittige wandeling bereik je een mooie waterval in een lagune waarin je kan zwemmen. In het weekend is het hier druk omdat de bevolking hier dan zelf komt ontspannen, meerdere gezinnen hebben eten bij en overal wordt een vuurtje opgestookt en zitten ze te bbq'en. Echt heel leuk!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 29-10-2018

  De Galapagos zijn...................de max!!!! De sfeer, de stranden, de mensen en vooral...........de dieren. Nergens ter wereld kom je zo close bij sommige dieren als hier. Stel je even voor: straten waar op het voetpad Iguana's, reigers, pelikanen en zelfs zeeleeuwen liggen. Enkel op de Galapagos denk ik. Persoonlijk vind ik het eiland Santa Cruz de top. Dichtbij de luchthaven wanneer je komt aangevlogen uit Ecuador. Centraal gelegen dus gemakkelijk om met de ferry of een excursie andere eilanden te bezoeken. Boordevol reuze schildpadden. Een mooie onderwaterwereld en toch een gezellig, levendig centrum in Pueto Ayora. De vismarkt is elke dag wereld de moeite om te bezoeken. Zeeleeuwen en pelikanen liggen te wachten op straat op de restjes van de opgekuiste vis. De pier is elke avond een ommetje waard. Je ziet er zeeleeuwen liggen slapen op een bank vlak naast de mensen (wel zo mogelijk 2 meter afstand houden). Pelikanen vliegen op en af en in het water zie je tientallen baby haaien zwemmen. Het Tortuga beach strand is wondermooi. Na een lange wandeling, ci.40 min. kom je op een parelwit strand met blauwe zee waar de leguanen je voor de voeten lopen. Loop je van hier nog een kilometer naar rechts kom je aan een stille baai waar je kan zwemmen en waar zelfs de "blue-footed-boobies" te zien zijn. Ook hier kan je baby sharks in het water tegenkomen. Met de fiets naar El Chato en dan tussen de velden terug naar puerto Ayora is geweldig en je ziet tal van reuzenschildpadden in het wild. In Bellavista kan je kilometers lange lavatunnels bezoeken om daarna met de taxi naar één van de mooiste stranden van zuid amerika te gaan: Garapatero beach. Sneeuwwit strand, azuurblauw water en zwarte rotsen vol leguanen. Ook een snorkeltrip naar het eiland Pinzon is de moeite. Je ziet stingray's, schildpadden, talloze vissen, zeeleeuwen komen met je spelen tot op 10cm van je camera en je zwemt tussen tientallen witpuntrifhaaien. Een onvergetelijke ervaring (vraag wel of je een wet suit aan moet trekken want het water kan fris zijn). De Galapagos zijn niet goedkoop! Op Santa Cruz kan je een beetje besparen door s'avonds te gaan eten in Charles Binford street. Elke avond wordt deze straat omgetoverd in een groot streetfood paradijs. je eet hier vis, krab of kreeft, vers gevangen, maar drie keer goedkoper dan in de restaurants. Allemaal samen aan plastiek tafels, gezellig en smakelijk.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 29-10-2018

  Otavalo ligt een uurtje boven Quito. De meest toeristische bezienswaardigheden liggen meer naar het zuiden en Otavalo heeft dan ook een eigen sfeer ten opzichte van de rest van Ecuador. Hier hadden we voor het eerst het gevoel echt tussen de indianen en de plaatselijke mensen te zitten. bij aankomst, zeker s'avonds, kan de stad zelfs een beetje "rauw" aanvoelen maar het is er perfect veilig. Hoewel er ook in de wijde omgeving genoeg natuurpracht te zien is staat Otavalo vooral bekend voor zijn wekelijkse authentieke dierenmarkt. Hoewel je hier en daar leest dat dit al toeristisch geworden is vonden wij dit zeer de moeite en een uitgelezen kans om je echt tussen de bevolking te bewegen. Kippen, koeien, varkens en allerhande worden hier op een ........speciale manier :-) verkocht. Geen prettige pret voor extreme dierenliefhebbers maar het leven zoals het al jaren is. Let op! De dieren markt is enkel op Zaterdag heel vroeg. De meer toeristische andere markten zijn dagelijks maar minder interessant vonden wij. Hier heb ik trouwens de smakelijkste maaltijd aan een straatkraam geheten samen aan tafel met ganse families Ecuadoriaanen. Zalig!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren