13 reviews van Sascha

 • Geplaatst 19-05-2019

  Vanuit Bali hebben we voor enkele dagen de boot gepakt naar Nusa Lembongan. Vanuit Sanur brengt een snelle boot je naar het eiland. Trek iets korts aan of iets dat nat moet worden, je loopt door het water naar de boot.
  Op het eiland rjden geen auto's, alleen scooters en een soort golfkarretjes. Onze accomodatie lag een de andere kant van het eiland dus daar gingen we, hobbel de bobbel over de slechte wegen. Helaas was het toen wij er waren slecht weer. We hebben dus niet op het strand gelegen. Bij ons hotel konden we een scooter huren en hiermee zijn we het eiland over geweest. Devils tear is een aanrader, prachtig hoe het zeewater tegen de rotsen klapt. We zijn de brug overgestoken naar Nusa Ceningan en hebben hier geluncht bij Pirate Beachclub. Schattige kleine huisjes, met een relaxte sfeer en een zwembad. Een volgende keer wil ik hier verblijven! Verder hebben we gesnorkeld met manta roggen, fantastische ervaring! Op een gegeven moment werd ik volledig omringd door de beesten (die gewoon rustig zwommen en me niets deden). Wat waren ze groot!
  Neem voldoende contant geld mee, want er zijn niet veel mogelijkheden om aan geld te komen op het eiland. Leuke plekken om te eten of drinken vind je eigenlijk overal wel. Kijk uit in het donker, er duiken zomaar ineens mensen op en als je niet oplet heb je zo een aanrijding.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 19-05-2019

  In het voorjaar gingen we voor een lang weekend naar Athene. In Nederland was het nog ijskoud, in Athene kwamen we in een heerlijke temperatuur aan. We hadden een hotel in het centrum, op loopafstand van alles wat we wilden zien. Athene is niet de typische 'mooie' stad, het heeft een rauw randje. De stad staat vol historische gebouwen en archeologische vondsten. De eerste dag hebben we een combiticket gekocht, waarmee we allerlei bezienswaardigheden mee konden bekijken. Ook de dingen wat we anders misschien niet bezocht zouden hebben, hebben we daardoor nu wel gedaan.
  De eerste dag hebben we vooral de 'overige' archeologische bezienswaardigheden bekeken. Alles ligt dicht bij elkaar en is op loopafstand te doen. We zijn ook nog naar een uitzichtpunt gelopen in de heuvels, met mooi uitzicht op de stad. De tweede dag zijn we al vroeg naar de Akropolis gegaan, we waren een van de eerste bezoekers die dag. Heerlijk rustig nog! Daarna o.a. het museum van de Akropolis bezocht. In de middag zijn we met een kabelbaantje Lykavittos omhoog gegaan, een heuvel van waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Leuk om even door niet-toeristische wijken te lopen. Niet heel speciaal. De laatste dag hebben we een wandeltocht gemaakt uit onze reisgids. Met de metro richting de kust, toen een heel stuk lopen door armoedige wijkjes, om uiteindelijk bij het stadion van Olympiakos uit te komen en hier de metro weer te pakken naar het centrum. Misschien leuk als je in de zomer bent en mooi weer hebt, nu was er niets aan te beleven. Trap er niet in :)


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 19-05-2019

  Als de Taj Mahal niet in Agra gebouwd was, had ik de stad niet hoeven bezoeken. Ik was er in april en het was er bloedheet. Wegsmeltend in mijn degelijke bedekte kleding werd ik op straat continu aangestaard en aangesproken door de Indiase mannen. Maar we kwamen hier met een doel: de Taj Mahal. De middag van arriveren hebben we de Taj Mahal aanschouwd vanaf de overkant van de rivier. Vanuit de Mehtab Bagh tuinen heb je een perfect uitzicht op het bouwwerk. We hoopten op een mooie zonsondergang, maar helaas werd het ineens verschrikkelijk bewolkt. Desalniettemin was het mooi de Taj Mahal al gezien te hebben. Indrukwekkend was vooral de enorme mensenmassa die daar aanwezig was. Dit gaf een beetje angst voor de volgende dag...

  De volgende dag zijn we vroeg opgestaan en via de Zuidelijke entree naar binnen gegaan. De zon was net op en gaf een prachtig licht op het gebouw. Wat groot en wat wit! Het was erg bijzonder om daar nu zelf te staan, na alle foto's in tijdsschriften en reisgidsen. Opvallend was dat er weinig buitenlandse toeristen waren, het waren met name toeristen uit India zelf. Gehuld in de prachtigste sari's in opvallende kleuren. Ook hier mocht ik weer met diverse mensen op de foto (ik wil niet weten boven hoeveel banken ik nu hang...). Let op de apen die hier rondlopen, ze kunnen behoorlijk aggresief doen.
  Zorg dat je zo vroeg mogelijk er heen gaat, toen wij twee uur later weer weg gingen was de kans op een foto van de Taj Mahal zonder andere mensen erop al verkeken.

  's Middags zijn we naar het Agra fort geweest. Dit is mooi om te zien, maar verschrikkelijk heet midden op de dag. Misschien beter om te doen in de namiddag of vroeg in de ochtend.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 19-05-2019

  Als onderdeel van onze reis naar Indonesie namen we een binnenlandse vlucht naar Flores om vanuit Labuan Bajo op komodo-varanenjacht te gaan. Na verschillende docu's en filmpjes op YouTube was ik wel erg geinteresserd geworden en aangezien we toch in de buurt waren...
  Labuan Bajo is een plek die je best kan overslaan, ik vond het totaal niet interessant. Het bestaat met name uit reisbureaus naar de eilanden in de omgeving, waaronder natuurlijk als topper Komodo en Rinca. Wij kozen voor Rinca, in combinatie met een paar snorkelplekken.
  Met een speedboot togen we naar het eiland. Vanaf hier maakten we een wandeling in gezelschap van een jonge ranger die niet zo heel goed Engels sprak. Dit mocht de pret niet drukken. De eerste varanen zagen we, zoals je ook op internet leest, bij het dorp onder de 'keuken'-hut. Wat zijn ze groot! En lui... ze lagen heel rustig, zonder zich veel te bewegen in het zonnetje. Ontkend wordt dat de dieren hier gevoerd worden, maar hun buiken leken goed vol te zitten.
  Toen het bos in, een stuk verderop waren we van een afstand getuige van een moedervaraan die gaten aan het graven was om later haar eieren in te leggen. Daarna nog een andere varaan genietend in de zon. Naast de varanen was het een prachtige wandeling. We hebben allerlei andere dieren gezien. De hitte was redelijk te doen, maar neem veel water mee!
  Het snorkelen daarna was niet heel bijzonder en had van mij niet gehoeven. Het hoogtepunt waren de varanen, blij dat ik ze heb mogen zien! Aan het einde van de dag kwamen we weer terug in Labuan Bajo. Mooie tocht voor een dag!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 19-05-2019

  Voor mijn 30ste verjaardag ging ik een lang weekend naar Krakau. De stad heeft ons positief verrast. Alle vier de ochtenden zijn we wezen ontbijten bij cafe Camelot (aanrader!). Ze hebben de keuze uit een aantal heerlijke ontbijtmenu's, die allemaal even heerlijk zijn. Na de eerste ochtend zijn we steeds terug gegaan. Bij PUNKT genoten we van koffie en taart, leuke tent! Eigenlijk zijn alle restaurantjes en cafe's die we geprobeerd hebben een succes geweest. Krakau staat bol van de leuke plekken. Waar we lang zijn geweest is de fabriek van Oskar Schindler, nu een museum. Een mooi opgezet en interessant museum. Rynek Underground had ik persoonlijk gemist kunnen hebben, dit was niet ontzettend interessant.
  Naast de stad zelf zijn we ook een dag naar Auschwitz geweest, via een georganiseerde tour in een klein groepje. Dit was een erg indrukwekkende ervaring. Hier moet je geweest zijn vind ik persoonlijk.
  Een andere dag zijn we naar de Wieliczka-zoutmijn geweest, met het openbaar vervoer. Dit was leuk om gezien te hebben maar geen groot hoogtepunt. Denk er aan om een volle maag dan wel wat te eten mee te nemen, de restaurantjes daar in de buurt waren niet geweldig.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren