26 reviews van Silvia

 • Geplaatst 22-11-2017

  Er zijn in Lake Nakuru National Park veel dieren te zien. Het gebied is niet enorm groot, maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Het meer zelf, waar het park naar vernoemd is, vond ik niet heel bijzonder, maar we hebben wel veel wildlife gezien. O.a. neushoorns, leeuwen, zebra's, gazelles, giraffen, waterbuffels, bavianen en vele soorten (water)vogels. Vooral de vele neushoorns (ook één neushoorn met een jong) vond ik mooi om te zien. Naar neushoorns hoef je in dit park niet echt te zoeken want er zijn er veel.

  Wij verbleven voor één nacht in Flamingo Hill Tentend Camp in het national park zelf. Wat een geweldige ervaring was dat. Je slaapt in een tent, dus het voelt alsof je heel dicht bij de wilde dieren bent gedurende de nacht. Dikke aanrader, heerlijk geslapen tussen het Afrikaanse wild. Al die geluiden die je 's nachts hoort; heel bijzonder.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 22-11-2017

  Er is in Boquete heel veel te doen en te ondernemen op het gebied van natuur, wildernis en uitdagende activiteiten. Er is voor ieder wat wils. Je kan hier oneindig lang door de jungle wandelen (met gids is aan te raden en goede wandelschoenen in verband met de vochtige en daardoor glibberige wandelpaden), een boerderij bezoeken, de vulkaan Baru beklimmen (zwaar, maar wel echt een aanrader), paardrijden, raften en een botanische tuin bezoeken (niet heel bijzonder, wel aardig om even langs te gaan).
  Het klimaat in Boquete is vochtig door de nevelwouden. Houd hier rekening mee door wat warmere kleren mee te nemen, die geen vocht opnemen.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 21-11-2017

  De dag waarop wij naar de Arenal vulkaan gingen, was het helaas te mistig om de vulkaan goed te kunnen zien. Dat is altijd een gok als je de Arenal vulkaan wilt zien.
  La Fortuna is een klein stadje, maar wel met heel veel mogelijkheden om te overnachten, eten, drankje te doen, etc. Vanuit La Fortuna heb je een geweldig uitzicht op de vulkaan. Heel bijzonder als je aan een drankje zit en een indrukwekkende vulkaan op de achtergrond ziet.
  Loop in La Fortuna eens rond, ook buiten het centrum en bewonder hoe de lokale mensen leven en wonen. Er valt veel meer te zien dan alleen het uitzicht op de vulkaan.

  Wij verbleven in Hotel Arenal Bromelias. Een prima en eenvoudig hotel. Wij hadden een kamer met een klein balkonnetje aan de kant van de hoofdweg en met uitzicht op de vulkaan. De kamers waren wel erg gehorig. Het hotel heeft een zwembad en ligbedden waar je prima kan vertoeven.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 21-11-2017

  Bij aankomst in Costa Rica verbleven wij één nacht in San José. Samen met de gids hebben we een tour door de stad gedaan, maar heel mooi vond ik het niet. Eén dag is meer dan genoeg om deze stad te bekijken. De centrale markt waar de lokale bevolking o.a. eten koopt was wel interessant om eens te zien. 's Avonds zou ik als vrouw alleen niet graag door de straten van San José willen lopen, maar met een groepje is dat wel te doen.

  In San José is ook een vlindertuin te vinden; Spyrogyra Butterfly Garden. Verwacht er niet te veel van, het is klein opgezet, maar ik heb me er leuk vermaakt. Het was leuk om als voorproefje alvast kennis te maken met de vlinders die Costa Rica rijk is. Het is vanaf het centrum slechts een klein stukje lopen. Het staat niet duidelijk aangegeven waar het is, dus het was wel even zoeken naar de locatie.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 21-11-2017

  Gedurende onze roadtrip door Denemarken zijn wij voor een dagje naar Kopenhagen geweest. We hadden de auto in een plaats nabij geparkeerd om de trein naar Kopenhagen te pakken, omdat we dachten dat dit goedkoper zou zijn dan parkeren in de stad zelf, maar helaas bleek de trein behoorlijk duur te zijn. We hadden niet verwacht dat het openbaar vervoer in Denemarken zou duur zou zijn.

  De stad zelf vonden we niet heel bijzonder en waren er helaas zo op uit gekeken.
  Het bekend Nyhavn, de haven met kleurrijke huisjes, zag er gezellig uit, maar eigenlijk had je het al snel gezien. Het was ook erg vol met toeristen. We hebben geen boottocht gedaan vanwege de hoge prijzen en drukte.

  We zijn natuurlijk ook even naar de beroemde zeemeermin gelopen. We waren al voorbereid op een klein beeldje en dat was het inderdaad ook. Het was lastig een leuke foto te maken in verband met de vele toeristen die met het beeld op de foto wouden (en daarbij veelvoudig in het water vielen. Ik geloof dat we ons daar nog het meest mee geamuseerd hebben) of de vele boten vol toeristen achter het beeld. Die het beeld vanaf het water bekeken.

  Voor ons is Kopenhagen niet voor herhaling, helaas, maar de rest van Denemarken heeft onze vakantie geweldig gemaakt!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren