8 reviews van Simone Kol

  • Geplaatst 08-07-2017

    Op 16 december 2015 ben ik in m'n uppie naar Palawan gevlogen ( wel met aantal overstappen dat scheelde gewoon enorm veel geld) mijn reisschema zag er als volgt uit:
    2 nachten pps ( accomodatie via airbnb, fijne accomodatie de man is een Nederlander)
    Met daytripperVan ( al in Nederland gereserveerd) van pps naar zel nido, prima vervoer opgehaald bij accomodatie en afgezet bij accomodatie)
    4 nachten El Nido (accomodatie Green views,corong corong,fijne accomodatie met elke avond adembenemende zonsondergang. Deze accomodatie ligt buiten t centrum van El nido. De eigenaar is en Engelsman super vriendelijk en behulpzaam.
    Tour A en B gedaan, zeker B een aanrader mooi snorkelen en minder druk.
    Met van voor 600 peso's naar port Barton ( 3 1/2 uur rijden)
    4 nachten Port Barton ( accomodatie Ausan beach, erg leuk in tree house.)
    3 nachten Port Barton ( accomodatie Green views, vond ik persoonlijk beetje afgelegen helemaal aan t einde van de baai)
    Tours A,B en D gedaan allemaal mooi, B denk t mooist! Ook mangrove tocht gedaan, niet echt must do, weinig bijzonders.
    3 nachten El nido (accomodatie
    Marina Garden, aan t strand wel in t centrum van El Nido.
    Dagje naar Napcan beach geweest, echt een aanrader! Vrienden van mij hebben overnight tour gedaan (A en B) dit was echt een aanrader!!!
    ( neem voldoende geld mee naar El Nido vertrouw niet op de ene pin automaat en zonde van je geld om daar geld te wisselen)
    Van El nido via underground river naar pps, goed te doen wel lange dag. Underground must visit maar erger je niet aan de vele toeristen.
    Daarna 2 nachten pps ( zelfde accomodatie als eerste 2 nachten. Prima winkel gevonden voor souvenirs !!
    Ik ben verliefd op Palawan, wow het is gewoon 1 paradijs en kan het iedereen aanraden er naar toe te gaan! Ik ben er enige tijd geweest en heb heerlijk de tijd gehad om te relaxen en te genieten. T was bijzonder om Kerst en oud en nieuw daar mee te maken!


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 26-03-2017 • gereisd maart 2017 • 1 week lang • alleen • zonvakantie • met TUI

    Mijn eerste keer Gambia...sommige mensen zeiden you will love it, or you hate is. Nou for sure: I love it!
    Ik was er een week en verbleef in sunset beach hotel. Een heerlijk kleinschalig hotel voor wie van rust houdt. Het deerde mij niet dat je niet rechtstreeks het strand op kon, met een kleine omweg en je was zo op het strand. Via via had ik contact op gedaan en kreeg ik de mogelijkheid om 2 gezinnen te bezoeken. De gastvrijheid van deze gezinnen, ongekend. Genoten van lokale gerecht: domoda! 1 middag heb ik een aantal kids naar mn hotel laten komen en mochten ze lekker zwemmen met als afsluiting chippies, frisdrank, en lekker douchen. Wat een onvergetelijke middag! Ook ben ik in contact gekomen met Maaike. Zij heeft een eigen site opgezet en zet zich 100% in voor de locals. Via Maaike ben ik in contact gekomen met Adama en ben ik een dag met Adama op pad geweest. Een school bezocht waar nooit toeristen komen, ff gerelaxed op paradise beach en natuurlijk Tanjl bezocht wat echt een aanrader is. Voor meer informatie wat Maaike doet kun je kijken op: www.gambiaexperience.nl echt de moeite waard!
    1 tip: boek een tour altijd bij een local, laat je niet afschrikken door wat reisorganisaties zeggen! The locals need us!!! Er zijn echt genoeg betrouwbare locals, dit is zoveel leuker en interessanter :)
    Voor vragen, laat gerust een berichtje achter!
    Gambia cu soon!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Gambia:

    Tanjl • Gambian family

    Mijn Gambia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: 9


    • 13 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 29 juli 2018 00:52

      Hoi, Ik heb een paar vragen over je ervaring in Gambia, is het mogelijk om contact via email te hebben aub? Bedankt Beth


    • 13 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 29 juli 2018 00:53

      Hoi, Ik heb een paar vragen over je ervaring in Gambia, is het mogelijk om contact via email te hebben aub? Bedankt Beth


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 30 januari 2019 19:43

      Hoi Simone, ook ik heb wat vragen over Gambia. Hoezo kun je niet rectstreeks het strand op vanaf Sunset Beach hotel? De bedoeling is om samen met mijn zoon naar Gambia te gaan maar weet het nog niet helemaal zeker. Groet, Jolanda

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 09-04-2016 • gereisd april 2016 • 1 week lang • met vrienden

    Afgelopen weekend zijn we een paar dagen in Dubai geweest en dacht zal even kort m'n ervaring delen.
    We vlogen donderdag ochtend. Ons hotel was in Deira (Ibis) tegenover Deira city centre mall en op 5 min lopen naar de metro. Donderdag avond ff door de mall gewandelen, en heeeerlijk gegeten bij t foodcourt bij ChowKing, echt aanrader!
    Vrijdag regen... in de BigBus gaan zitten en de groene route gaan bekijken. Bij Emirates mall uitgestapt en de skihal bekeken toen met metro naar hotel terug. s avonds van 17.30 tot 20uur bij L'atmosphere restaurant in de Burj Khalifa geborreld (minimale uitgave 60 euro p.p). Schrikbarende prijzen, maar goed.. als je alleen de toren bezoekt ben je ook veel kwijt en nu kun je dus genieten van t waanzinnige uitzicht en heb je er ook een hapje en drankje bij. Reserveer dit wel vooraf!
    Na afloop het aquarium, waterval en ijsbaan bekeken in Dubai Mall.
    Zaterdag de rode route gedaan met BigBus, lekker wat gedronken met mooi uitzicht op de Burj Khalifa, souks bekeken, met Abra over etc. Om 15uur werden we opgehaald voor Desert Safari dinner tour, dit hadden we ook al vooraf geboekt (wil je weten bij welk tour bureau stuur me PM). Echt een top middag/avond, voor 200% de moeite waard!
    Zondag deel van de blauwe route gedaan incl uur rondvaart door Marina bay (zat bij prijs BigBus in) ook zeker leuk! Daarna gewandeld naar Mariott hotel, daar heb je zo'n mooie view over the Palm, echt een aanrader! Vervolgens even rondje Marina mall, niet heel bijzonder. Toen met metro terug naar Deira. ff gechilled bij het zwembad en s avonds Dhow cruise incl dinner... tja wat ons betreft kun je dat best overslaan... t is oke maar niet echt een must do! Ook deze tour hadden we al geboekt bij zelfde tour bureau als de Desert tour)
    Maandag ochtend geshopt in het Deira city centre mall ( echt een leuke mall waar je niet onder de voet gelopen wordt door touristen) en om 13.30 opgehaald voor onze vlucht naar NL. We hebben echt top dagen gehad

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Verenigde Arabische Emiraten:

    Woestijn vlakbij Dubai • Burj Khalifa • Dubai Marine

    Mijn Verenigde Arabische Emiraten beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: 8


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 19 mei 2016 20:07

      Hallo, wij gaan over een paar maanden naar Dubai en zijn erg benieuwd waar u de desert safari dinner tour heeft geboekt. En mocht u nog meer leuke tips hebben horen we het natuurlijk ook graag! Alvast bedankt! Mvg, Rita en Anne


    • 26 landen bezocht
      8 reviews
      4 waarderingen
      Geplaatst op 19 mei 2016 21:11

      Hoi Rita en Anne, Wij hebben geboekt bij OceanAirtravels, zeker een aanrader. Erg nette service en echt een goede prijs / kwaliteit verhouding. Als je mij even een mailtje stuurt (simonekol@hotmail.com) kan ik je nog wel wat meer info geven! Groetjes :)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 13-02-2016

    Dit is echt een mooiste omgeving welke ik ooit heb gezien. Samen met een local hebben we een dag door de rijst velden gewandeld, ook lunch gehad bij een locale family. Wat een onvergelijke ervaring was dit zeg!
    Als ik de foto's terug kijk, krijg ik nog kippevel. Dit zijn echt de mooiste rijstvelden welke ik ooit heb gezien. Zo bijna onnatuurlijk groen was de omgeving... helaas was het niet heel mooi weer, maar dit mocht de pret niet drukken!
    Sla Sapa niet over als je naar Vietnam gaat! Met de trein kun je er heel goed komen.


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 13-02-2016

    Samen met een vriendin hebben we een nacht door gebracht op een bootje bij Halong Bay. Dit was wel echt een super leuke ervaring! ( Neem reisziekte pilletjes mee, laat dit je niet belemmeren. t water is redelijk rustig, maar goed van t dobberen kun je ook ziek worden). Het is een fantastische omgeving, welke op mijn netvlies staat. Echt een aanrader!


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren