14 reviews van Sylvia van der Steen

  • Geplaatst 28-01-2018

    beetje jammer dat jullie een foto van een cheetah plaatsen met de tekst eronder: luipaard in de Serengeti. Slaat de plank volledig mis. Misschien iets beter opletten als je foto's plaatst, dat het juiste dier hierop te zien is


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 23-08-2017 • gereisd november 2016 • 3 weken lang • met familie • groepsrondreis • met FOX Verre Reizen

    In november 2016 maakten mijn dochter en ik hier een georganiseerde rondreis, omdat de Machu Picchu hoog op onze bucketlist stond. Ook zijn wij enorme natuurliefhebbers (lees"wildlife") en wat dat betreft heeft Peru het nodige te bieden. Van Lima trokken we naar Ica, onderweg de Ballestas eilanden bezocht per boot, waar we zeeleeuwen, pinguins en diverse vogelsoorten zagen. Daarna door naar de Nazcalijnen, die je als toerist toch echt wel gezien moet hebben. Er is een mogelijkheid om met een klein vliegtuigje over de lijnen heen te vliegen, zodat je ze van bovenaf in z'n totaal kunt zien, maar van vele mensen uit de groep hoorden we dat dat tegenviel, a) vanwege de prijs en b) het gaat zo snel dat je nauwelijks foto's kunt maken en c) sommige reisgenoten werden zelfs misselijk van de vlucht. Een paar lijntekeningen zijn echter vanaf de grond zichtbaar, dus echt noodzakelijk is zo'n vlucht niet. Van Arequipa (mooie plaats, uitstekende restaurants) gingen we via Colca Canyon naar Puno, om in de vallei bij Cruz del Condor de imposante Andes condor te spotten. Ook het Titicacameer is het bezoeken waard, de drijvende rieteilanden zijn heel apart om op te lopen. Hoogtepunt echter is natuurlijk de Machu Picchu, echt een prachtige Inca stad, die pas in 1911 werd ontdekt, omdat het vanwege de spectaculaire ligging in de bergen zo lang verborgen is geweest. Zorg dat je een gids regelt, als je erheen gaat, anders heb je nauwelijks een idee wat je er allemaal kunt zien. Mocht je de Inca-trail willen lopen, dan moet je die van tevoren boeken, want er mogen maar een beperkt aantal toegangskaarten worden uitgegeven. Hiervoor dien je wel een goede conditie te hebben. Wij hebben ons bezoek aan Peru verlengd met een paar dagen Amazone, waarbij we in de jungle hebben overnacht. Zeer aan te raden en absoluut de moeite waard!! Hou wel rekening met hoogteziekte in Peru, dat kan namelijk iedereen overkomen, ook wij hadden er beiden last van. Wat helpt is een watje doordrenkt met alcohol onder de neus houden, cocabladeren of -snoepjes eten, of thee drinken van coca bladeren. In ernstige gevallen is het toedienen van zuurstof ook een oplossing. Hoogteziekte herken je door opkomende hoofdpijn, misselijkheid, geen eetlust, moeite met voortbewegen en zwaar ademen. Als je afdaalt gaat het algauw weer beter.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Peru:

    Machu Pichu • Nazca lijnen • Puerto Maldonado

    Mijn Peru beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 23-08-2017

    Door het winnen van een spelletje op FB kwamen wij in het bezit van 2 retourtickets naar keuze, te boeken via Qatar Airlines. Wij kozen als bestemming Tokyo en vlogen via een overstap op Doha (Qatar) naar Haneda Airport in Tokyo. Van tevoren hadden we de belangrijkste bezienswaardigheden opgezocht, zodat we in elk geval de highlights niet zouden missen. Het Shibuya kruispunt vond ik eigenlijk tegenvallen, ik had het me veel drukker voorgesteld. De diverse shrines (o.a. Senso-ji tempel, Meiji-shrine) en tempels zijn traditioneel en mooi, maar wel een beetje allemaal hetzelfde. We hadden een heerlijke sushi-tent gevonden, super modern (gerechten werden op lopende band, als een soort bullittreintje, geserveerd) en de prijzen ervan waren laag, dit in tegenstelling tot al het andere in Tokyo. Het openbaar vervoer is super, zowel de treinen als de metro, zorg dat je als toerist in Nederland van tevoren alvast treinkaartjes (Tokyo Rail) bestelt, dat kan namelijk niet meer als je al op je bestemming bent. Uiteraard kun je wel kaartjes kopen (of je pas opwaarderen) bij elke automaat op de stations. Mocht je naar Kyoto willen gaat (is goed te doen vanuit Tokyo, reserveer dan ook je stoel van te voren, zodat je in elk geval plaats hebt en probeer op de heenweg (Tokyo-Kyoto) aan de rechterkant van de wagon te zitten. Bij helder weer kun je namelijk Mount Fuiji zien liggen. Het Uneo-park (in Noord-Tokyo) met daarin de Ueno-dierentuin (alleen de moeite waard vanwege de panda's) is een druk bezocht park met vijvers, musea en tempels. In april zijn hier de wereldberoemde kersenbloesems te zien.


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 25-01-2016 • gereisd september 2015 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Eind september 2015 zijn mijn man en ik een paar dagen naar Riga geweest. Het was een surprise-reis, waarbij je van tevoren niet weet waar je terechtkomt in Europa. Riga ligt op slechts een paar uurtjes vliegen van Nederland en is de hoofdstad van Letland. Samen met Vilnius ((Litouwen) en Tallinn (Estland) vormen zij de 3 Baltische hoofdsteden. Riga (ook wel bekend als Parijs van het Oosten) werd in 1201 gesticht en ligt niet ver van de Oostzee. Mede door de ligging heeft Riga zich ontwikkeld tot handelsstad en werd later lid van het hanzeverbond. De oude binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is het bezoeken zeker waard. Prachtige oude gebouwen, waarvan zeker een 800 stuks gebouwd in Jugendstil, vormen een rijk erfgoed, wat in Riga goed bewaard is gebleven. De stad is bezaaid met kerken, kerkjes , kathedralen en natuurlijk de domkerk. Oude huizen, grote pleinen, de burcht van Riga, mooie parken, musea, Riga heeft het allemaal. De binnenstad is niet autovrij, maar de bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar en de binnenstad leent zich dan ook voor mooie wandelingen. Ook het openbaar vervoer is goed, je kunt voordelig gebruik maken van trams, bussen en trolleybussen. Eten en drinken is er te kust en te keur, en nu Letland ook de euro heeft ingevoerd is het makkelijk om prijzen te vergelijken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Letland:

    de 3 broers • huis van de Zwarthoofden  • domkerk

    Mijn Letland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 5
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 25-01-2016 • gereisd oktober 2015 • 1 week lang • met familie • groepsrondreis • met Kras

    Tja, Jordanië is misschien niet je eerste keuze op dit moment, met alle onrustige landen eromheen (denk bijv. aan Syrië), maar dat moet je niet weerhouden om het land toch te bezoeken. Jordanië zelf is namelijk heel rustig en van het geweld en de Syrische vluchtelingen hebben wij niets gemerkt. Hoogtepunten van onze reis waren (zoals van zovele reizigers) Petra, de Wadi Rum en de Dode Zee. Behalve deze drie geijkte attracties (die je echt niet mag overslaan) heeft Jordanië veel culturele geschiedenis te bieden en zijn er op tal van plaatsen overblijfselen uit de Romeinse tijd te bezichtigen, zoals bijvoorbeeld de Amman citadel met Amfitheater en Hercules Tempel op de Jabal al Qala'a heuvel in de hoofdstad Amman. Of wat te denken van Jerash, de bestbewaarde ruïnestad in het Nabije Oosten, waar een gigantisch complex te bezoeken is met overblijfselen en deels gerestaureerde bouwwerken, o.a. de Artemistempel, Hadianuspoort, Hippodroom etc. In Madaba (gelegen tussen Amman en Aqaba) vind je de Sint Joriskerk, met een mozaïekvloer, die de oudste landkaart van het Heilige Land uitbeeldt (uit het jaar 560). Vanuit Madaba is het maar een klein stukje naar Mount Nebo, waar Mozes volgens de bijbelse overlevering het Beloofde Land voor het eerst aanschouwde. Bij helder weer zijn Jeruzalem en Jericho zichtbaar, maar ook de Dode Zee en de westelijke Jordaanoever. En dan Petra, ongelooflijk mooi. Je bereikt deze uit rotsen gehouwen verborgen stad, door de 2 km lange Siq door te lopen. Let op, de kloof is bezaaid met stenen en keien, wat in het donker niet te zien is. Neem daarom een zaklamp mee als je Petra by night hebt geboekt. Alleen al de Siq is de moeite meer dan waard, maar je eerste blik op de Schatkamer, als je de Siq door bent, is adembenemend! In de rotsstad zelf is nog zoveel meer te zien, neem daarom de tijd (liefst meer dan 1 dag) om alles te bezichtigen en laat de kunstig uitgehouwen graven rustig op je inwerken. Als je fit bent, kun je ook de klim wagen naar het Klooster (al Deir). In de rotsstad zijn tal van tentjes waar je wat kunt eten of drinken, dus je kunt er makkelijk een hele dag doorbrengen. Wandel, klauter en klim naar de diverse bouwwerken en laat je niet verleiden om een ezeltje of paard te huren: de dieren worden er als beest behandeld!!
    De Wadi Rum is ook prachtig! Als je de mogelijkheid hebt, probeer dan een nacht door te brengen bij de Bedoeïenen, een vriendelijk volk. In de Wadi Rum kun je tochten maken per jeep (aan te bevelen) of per kameel/dromedaris. Met de jeep kom je verder de Wadi Rum in en kun je bijvoorbeeld naar de natuurlijke "brug", een rotsformatie die op 20 meter hoogte over een kloof loopt. Bekijk 's nachts ook de geweldige sterrenhemel in de Wadi Rum! Hou wel rekening met eventuele schorpioenen in de woestijn en laat je schoenen 's nachts niet op de grond staan.
    De Dode Zee staat bekend om z'n hoge zoutgehalte, waardoor je blijft drijven, een aparte ervaring! Nadeel is dat je de Dode Zee alleen kunt bezoeken via een hotel of resort, maar dat is ook weer een voordeel, omdat je dan ook gebruik kunt maken van de (zoetwater-) douches om al het zout weer van je af te spoelen. Tegen betaling kun je je ook insmeren met mineraalhoudende modder, waar je een zachte huid van krijgt.
    In de havenplaats Aqaba kun je naar het strand aan de Rode Zee. Verwacht er niet teveel van, want een mooi strand is het niet en de sanitaire voorzieningen zijn allerbelabberdst. Wel kun je er een (glasbodem-)boot huren, die je verder de zee op brengt, zodat je kunt gaan snorkelen. Vanuit Aqaba is het ook mogelijk om een uitstapje te maken naar Eilat (Egypte).

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Jordanië:

    Petra • Wadi Rum • Dode zee

    Mijn Jordanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 6
    • Eten: 7
    • Stranden: 5

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren