14 reviews van Tom Reijers

  • Geplaatst 29-11-2017

    Keulen, een stad die gedomineerd wordt door haar Kölscher Dom, wat werkelijkwaar een prachtige kerk is. Zo kolossaal en vakkundig gebouwd. Wat nog meer aan te raden is in Keulen is een mooie wandeling langs de Rijn om vervolgens de Altstadt te gaan bekijken. Dit is erg leuk om die klassieke bouwstijl van Duitsland te bekijken.


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 29-11-2017

    Brugge is een hele leuke stad, daarnaast heeft het een prachtige binnenstad waar veel te beleven valt. Ook het studentenkarakter van de stad bevalt me wel. Ik ben wel gecharmeerd van de Belgische cultuur en de bieren die er gebrouwen worden. Zeker in de zomer voelt de binnenstad geweldig aan.


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 27-11-2017 • gereisd januari 2017 • 1 week lang • alleen

    Frankrijk is een fascinerend land als je van wijn houdt. Ik heb voor mijn studie een wijnreis gedaan door de Loire, Champagne, Boreaux, Bourgogne, Jura, Charentes, Beaujelais en de Elzas. Tussen de lange busreizen door zie je geweldige landschappen. Prachtige oude Chateaus en de onderlinge verschillen in de lokale culturen. Met name de cultuur in de Bourgogne is fascinerend samen met de karakteristieke bouwstijl. De verhalen van de wijnboeren zijn ook prachtig, maar niet zoals de kelders die de wijnhuizen hebben met die eikenhouten vaten en de typische geur. Daarnaast zijn de verschillende streken ook weer terug te proeven in de wijn, mits je de notities uiteraard bij houdt.

    al met al een aanrader

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Frankrijk:

    charentes • Epernay • Bourgogne

    Mijn Frankrijk beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 5
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 27-11-2017 • gereisd januari 2017 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Duitsland is in één woord Geweldig. Hamburg, Köln, Berlijn, Kaldenkirchen en niet te vergeten Straelen, Trier en Aachen zijn zeer inspirerende plaatsen in de prachtige land. De lokale specialiteiten zoals huisgemaakte Knödels en de Weissenbieren uit het zuiden. De natuur is op menig plaats prachtig net als de wijngaarden langs de Moesel. Ook zijn de kastelen her en der de moeite waard om te bezichtigen. Ook is Hamburg de moeite waard, de stad langs de Elbe met wellicht het mooiste stadhuis van Europa en het heeft meer bruggen dan Venetië.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Duitsland:

    Berlijnse Muur  • Hamburg • Kölscher Dom

    Mijn Duitsland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 27-11-2017 • gereisd juli 2010 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    China is een mooi land, gigantisch groot en ontzettend veelzijdig. Dit land heeft een geschreven historie van 5000 jaar en dit merk je aan de mensen. Ik heb zelf een jaar in dit land gewoond, en het is magisch. Zo magisch zelfs dat ik baalde dat ik weer naar huis toe moest om af te studeren. Zelf woonde ik in Shanghai en heb ik uitstapjes naar Beijing en Hongkong gemaakt. Al deze steden hebben zeer veel te bieden en eigenlijk nog te veel om hier op te schrijven. Daarnaast raad ik Hangzhou, Wenzhou, en Suzhou aan. Dit is allemaal nog vrij dicht in de buurt van shanghai maar is mooi om een keer te bezoeken en echte chinese cultuur te snuiven.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    French Concession, Shanghai • People's party Congress • XinTianDi

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 5
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren