14 reviews van Liesbeth

 • Geplaatst 29-11-2017

  Alicante is leuk als je een paar dagen er even uit wil, er is niet zo veel te doen en binnen een paar dagen heb je het meeste gezien. Voor een strandvakantie kan je hier terecht, je vindt er verschillende stranden. Er is een 'sportief strand' bij San Juan, hier staan meerdere fitness toestellen op het strand. Er staat een uitleg bij hoe ze gebruikt moeten worden, dus ook al ben je onervaren met fitnesstoestellen dat is geen excuus. Daarnaast zijn er altijd wel Spaanse mannen en vrouwen die gebruik maken van de toestellen en uitleg willen geven. Of je kan ze gewoon na doen natuurlijk. Over de boulevard skaten en fietsen mensen op en neer. Een fiets huren kan beter in San Juan dan in Alicante. Alicante is op sommige plekken wat ongelijk qua ligging.
  De boulevard in Alicante, La Explanada, is erg leuk, hier staan allemaal verkooptentjes met souvenirs, kleding en terrasjes.

  Wanneer je geen Nederlanders tegen wil komen, moet je hier niet komen. Er zijn veel (oudere) Nederlanders te vinden. Ze kunnen je wel goede tips geven als je er voor het eerst bent (zoals wij).

  Alicante heeft een leuke ligging tegen een berg aan. Op deze berg staat een kasteel, Castillo de Santa Bárbara. Dit kasteel kan je met een liftje of taxi bezoeken of je kan de berg op lopen. Dit laatste hebben wij gedaan. Het was geen zware tocht en onderweg loop je door typisch Spaanse straatjes en langs mandarijnenbomen. Het lopen is aan te raden als je ook nog iets van de omgeving wil zien. Het kasteel is tot 22.00 open, dus met zonsondergang ook zeker langs gaan! Je hebt er prachtig uitzicht over de stad en over de haven.

  Je kunt ook een uitstapje maken naar Benidorm de stad, niet de streek. Met een trammetje ben je zo in het volgende plaatsje. Op de terugweg wat eten bij Plaza Mara, een heel erg groot winkelcentrum met op de bovenste etage een etage vol met restaurantjes. Kortom, niet heel veel bekende bezienswaardigheden, maar een leuke stad voor een paar dagen relaxen in Spanje.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 29-11-2017

  Een bijzondere stad die moeilijk is te omschrijven in één woord of een paar woorden. Het is een bijzondere stad waar het verschil tussen arm en rijk heel duidelijk te zien is. Aan de ene kant staan er hoge gebouwen, hotels en chique restaurants met dakterrassen en aan de andere kant slapen er veel mensen op straat, slecht onderhouden huizen en kinderen met kapotte kleding. De stad was vrij schoon, de eettentjes zijn niet altijd even schoon. Vooral de streetfood plekken zijn niet altijd even schoon (voor toeristen), de lokale bevolking neemt wel plaats in de met plastic overdekte plek met plastic stoeltjes en tafeltjes.

  Grote attractie zijn de Petronas Towers. Voor de toren is een leuk parkje waar je ook leuke foto's kan maken van de torens op afstand. Je kunt ook de toren in. Je moet vooraf een ticket kopen voor de Petronas toren. Wanneer je ter plekke kaartjes koopt, kan het zijn dat je een aantal uur moet wachten tot er plek is. Dit kan oplopen tot 9 uur wachten.
  Wij zijn zelf de Kuala Lumpur Tower op geweest. De entree is erg duur en je moet goed kijken of het een heldere dag is, anders is het uitzicht niet goed. Bij ons was het uitzicht boven helaas niet optimaal, terwijl het beneden mooi weer leek.

  Een andere bezienswaardigheid zijn de Batu Caves. Het ligt wat verder van het centrum en is met de trein bereikbaar. In de trein is er een coupe waar het verboden is als man om in te stappen. Er zijn ook coupe waarbij er 'gemengd' in gestapt mag worden. Bij de Batu Caves is het belangrijk dat je geen plastic tasjes bij je hebt, doe alles in een goed afgesloten rugzak. Er zitten namelijk op de trap naar de cave toe heel veel brutale aapjes die tasjes kapot bijten en trekken en die flesjes water uit je hand of tas pakken.
  Er is aan de zijkant ergens een ingang naar een pikdonkere grot, deze hebben wij gemist, dus kijk en vraag goed rond om deze wel te vinden. Er is een wanneer je de trap oploopt en naar rechts gaat en de Cave aan je rechterhand houdt, een deel waar je entree voor moet betalen. In deze grot staan vele beelden langs het looppad. Er is een hoge trap in de berg naar boven, dit deel was echter nog niet klaar toen wij er waren. Maar wellicht is dat nu klaar en loop je niet voor niets de hoge trap naar boven.

  Verder zijn er vele parken, musea en grotewinkelcentra waar je je prima kan vermaken.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 29-11-2017

  Pisa zou je kunnen bezoeken in één of twee dagen. Als je er langer en meer tijd voor uit wil trekken kan je er 3 of 4 dagen rondlopen. Het vliegveld ligt dichtbij de stad wat handig is als je minder tijd hebt. Als je meer tijd hebt, zal je zien dat er meer bezienswaardigheden zijn dan je in eerste instantie zal denken.
  De pleinen en kerken bijvoorbeeld, deze zijn er veel en als je grondig onderzoek doet voordat je de stad bezoekt zal je op meer onbekende plekken komen. Een voorbeeld hiervan is Parrocchia San Biagio. Een kerk in een buitenwijkje. Het ziet er misschien niet gelijk zo bijzonder uit, maar als je binnentreedt zie je hoe de buurt omgaat met het geloof. Bijkomend voordeel is dat er minder toeristen te vinden zijn en je een kijkje kan nemen in het leven van een lokale burger.

  De toren van Pisa is de bekendste bezienswaardigheid die veel toeristen trekt, daarnaast zijn er vele musea te bezoeken.
  Museo Di Storia Naturale is een aanrader, de ligging van het museum is ook mooi, net naast een groot park. Je kunt een bezoek aan het museum combineren met een wandeling door het park. Je kunt picknickspullen meenemen om in het park te lunchen.
  Een aantal plekken om niet missen zijn: Museo Di Storia Naturale, toren van Pisa en Parish of Saint Nicholas (kerk).

  Kortom, als je de tijd hebt trek dan heel de stad en buitenwijken door. Als je wat minder tijd hebt, bekijk de bekendste bezienswaardigheden, geniet van de restaurantjes en terrasjes en kijk of je misschien nog een keer terug kan!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 28-11-2017

  Porto ligt aan de Noordkust van Portugal. Qua landschap aan de kust, stranden en rotsen, lijkt het een beetje op Faro. De binnenlandse natuur vonden wij persoonlijk mooier dan in Faro. Er zijn meer botanische tuinen met exotische plantensoorten en kleurige bloemen. De tuinen worden goed onderhouden door personeel maar ook door de lokale bevolking.
  De lokale bevolking is vriendelijk en behulpzaam, ze helpen je graag op weg en willen er voor zorgen dat je in de lekkerste restaurantjes komt eten.

  Je kan de stad in stukken verdelen, je hebt een oude stadscentrum en een meer moderner stuk. Het is zeker de moeite waard om een dagje door het oude stadscentrum (Ribeira) te trekken. Hier kan je het beste naartoe met het openbaar vervoer en niet met de auto. Je kunt de auto lastig kwijt en de straatjes en afstanden zijn goed te lopen.

  Jardins do Palácio de Cristal is een mooi voorbeeld van de veelzijdigheid van de stad. Het paleis ligt in een groot park. Het paleis is gemaakt van glas en staat er in de lente en zomer prachtig bij. De zon die straalt op de glazen muren en koepel is een mooie plek om foto's te maken. In het park kan je een halve dag doorbrengen door een musea te bezoeken en op een bankje te lunchen en wat te drinken.

  Verder niet te missen: Maria Pia-brug, een oude spoorbrug. Prachtig om foto's van te maken of onderdoor te varen in een boot.
  Er zijn meerdere dagtrips die je kan boeken, wij hadden hier helaas geen tijd meer voor. Over de dagtrip Port proeven in Porthuizen hoorden wij goede verhalen en veel positieve ervaringen.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 28-11-2017

  Faro ligt in het zuidelijke puntje van Portugal. Om Faro ligt een grote stadsmuur waar je binnen kan lopen. De stadsmuur geeft een speciaal gevoel, een beschermd en gezellig gevoel.
  De smalle, gezellige straatjes en de sinaasappelboompjes zorgen voor een enorme Middellandse Zee sfeer.
  In de kleine straatjes vind je soms ineens een lokaal restaurantje waar je heerlijke visgerechten kan krijgen. Daarnaast zijn er veel terrasjes en restaurant aan het strand waar je een heerlijk glas wijn en een hapje (meestal vis, lokaal gerecht). Volop genieten!
  O Seu cafe is een gezellig koffietentje waar je terecht kunt voor ontbijt tot aan de avondmaaltijd en een drankje in de avond!

  De meest bizarre en ook wel griezelige bezienswaardigheid is Capellp dos ossos. Een kapel gevuld met botten en schedels. Het is even een drempel om naar binnen te gaan, maar eenmaal binnen kijk je je ogen uit. De entree is een klein bedrag, een euro.

  Een auto huren is aan te raden zodat je naar verschillende omliggende dorpjes en steden kan gaan. Ook voor naar het strand is het fijn om met de auto te gaan omdat het openbaar vervoer netwerk niet zo is als in grotere drukkere steden als Lissabon.
  Je kunt in elk seizoen wel naar Faro op vakantie, in de zomer kan het er te warm zijn (voor mensen die niet goed tegen de hitte kunnen). Zelf vonden wij de lente en de herfst het meest prettige seizoen om te gaan. In de herfst kan het af en toe flink regenen, maar de temperatuur is nog wel aangenaam.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren