17 reviews van Valerie van Wamel

  • Geplaatst 22-02-2017

    Na alle slechte bestemmingen in de wereld waar olifanten worden gebruikt voor toeristische attracties, was het Yala National Park een fijne bestemming. Hoewel dit park het meest toeristisch is, wordt er met veel respect om gegaan met de natuur en de dieren. Naast olifanten kan je hier ook luipaarden tegenkomen. Die hebben wij dan ook van een afstandje mogen bewonderen.

    Het park gaat om 6 uur in de ochtend open, en ik raad ook aan om er dan ook aanwezig te zijn. Naast de mooie zonsopgang die je daar kunt bekijken, staan alle olifanten nog niet verscholen tussen de bomen om af te koelen voor de zon. Hierdoor zie je de prachtige dieren van nog dichterbij!

    Een minder toeristisch park maar ook erg mooi is het Udawalawe National Park.


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 22-02-2017

    Tijdens mijn reis naar de azoren heb ik alleen het grootste eiland Sao Miguel aangedaan. Dit eiland was werkelijk waar prachtig. Overal natuur, watervallen, kraters en meren. Als een groot natuurfanaat was dit eiland een perfecte bestemming voor een weekje weg. Je kan er ook langer verblijven, maar is niet nodig. Met een huur auto ben je binnen 2 uur van het westelijkste puntje naar het oostelijkste puntje gereden.

    Tip: Stop ergens met de auto en ga gewoon een stukje lopen, je komt bij de meest mooie plekken uit!


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 22-02-2017

    Tijdens mijn rondreis in Sri Lanka ben ik een aantal dagen in Colombo geweest. Colombo is zoals elke hoofdstad is, wat drukker, toeristischer en erg stedelijk. Een leukere stad is bijvoorbeeld Anuradhapura, deze stad ligt een stuk noordelijker en was daarom ook een stuk droger. (in juli regent het erg veel in het zuiden en westen) Daarnaast vond je het echte authentieke Sri Lanka beter terug in deze stad met alle stupa's.

    Kortom, Colombo is leuk voor een dagje of 2, maar niet erg bijzonder.


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 21-02-2017 • gereisd juli 2015 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Goedkoop naar de Malediven kan! Mijn reis naar Sri Lanka heb ik gecombineerd met de Malediven. Voor 200 euro retour kon ik van Colombo naar Malé vliegen. Malé is een heel apart eiland. Helemaal vol gebouwd met gebouwen, maar wel heel speciaal om te zien. De volgende dag zijn wij naar het eiland Maafushi gevaren en hebben daar nog 3 dagen het echte bounty gevoel ervaren. Zo zijn we een dag wezen snorkelen in combinatie met een bezoek aan een zandbank, zijn we naar een onbewoond eiland geweest en hebben we een dagje échte luxe ervaren op een resort.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malediven:

    Maafushi

    Mijn Malediven beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10


    • 20 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 21 januari 2018 06:53

      Hallo is het goed te doen met de regen om in juli naar de malediven te gaan?

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 15-01-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in november 2015 • met vrienden • zelfstandig

    Londen beschikt over alle belangrijke punten die een stad een stad maakt om meerdere keren naar terug te keren. Je kunt overal eten en vooral het Engelse ontbijt is natuurlijk erg lekker, de stad beschikt over veel culturele hoogtepunten en je kunt er geweldig shoppen. Vervoer door de stad is relatief goedkoop. Zorg ervoor dat je een dagkaart voor de metro en bus koopt of dat je je Engelse OV oplaadt (Oystercard) met ongeveer 10 pond. Dat is genoeg om de hele dag de hele stad door te reizen. Hotels en accommodaties zijn wat duurder, als je toch midden in de stad wilt zitten raad ik een overnachting bij Airbnb aan.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    London Eye • Big Ben • Tower bridge

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren