28 reviews van Veerle Schellen

 • Geplaatst 08-04-2019

  Valencia is een mooie stad met een indrukwekkend historisch centrum. Het is heerlijk om hier door rond te wandelen en de stad en bezienswaardigheden te ontdekken. Ook is het eten hier erg lekker en is het heerlijk om 's avonds ergens bij een van de vele restaurants in de steegjes van Valencia te gaan zitten. Om alle highlights te kunnen zien hebben we een fietstour geboekt bij Verrassendvalencia, een Nederlandse organisatie waar we met een leuke Nederlandse groep en gids op de fiets Valencia ook buiten het centrum verder hebben ontdekt. Hiermee zijn we onder andere door het mooie Turia park gefietst en hebben we de spectaculaire ontwerpen van Ciudad de las Artes y de las Ciencia bezocht. De temperatuur was begin januari erg aangenaam voor de tijd van het jaar. Het was gemiddeld zo'n 14 -16 graden, met soms een lekker zonnetje waardoor het wat warmer aanvoelde.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 08-04-2019 • gereisd januari 2019 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

  In januari hebben we een weekje door Spanje rondgereisd langs een aantal kuststeden. We zijn onze reis gestart in Valencia, waar we onze eerste paar dagen hebben doorgebracht. Hier hebben we onder andere heerlijk door het mooie historische centrum gewandeld en van het lekkere Spaanse eten genoten. Om alle highlights te kunnen zien hebben we een fietstour geboekt bij Verrassendvalencia, waar we met een leuke Nederlandse groep en gids op de fiets Valencia hebben ontdekt. Hiermee zijn we onder andere door het mooie Turia park gefietst en hebben we de spectaculaire ontwerpen van Ciudad de las Artes y de las Ciencia bezocht.
  Vervolgens hebben we onze huurauto opgehaald en hebben we onze reis vervolgd naar Javea, een leuk vissersdorpje. In de buurt van Javea ligt een berg genaamd de Montgo met een prachtige natuur. Het is mooie hike omhoog en het uitzicht boven op de top is prachtig. Na een lange dag is het heerlijk om na het beklimmen van de Montgo nog even bij te komen aan de boulevard van Javea aan zee. Tot slot zijn we doorgereden naar Allicante. Een mooie stad waar je ook lekker door heen kunt wandelen, lekker kan winkelen en genieten van het heerlijke Spaanse eten. De Paella hier was dan ook heerlijk.
  De temperatuur was overal vrij aangenaam. Waar het begon met ongeveer 14 graden in Valencia, tot ongeveer 18 -20 graden in Javea en Allicante.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Spanje:

  Valencia • Javea • Allicante

  Mijn Spanje beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
  • Gastvrijheid: 7
  • Natuur: 7
  • Eten: 8
  • Stranden: 7

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 08-04-2019

  Voordat ik hier naar toe ging, hoorde ik vele negatieve verhalen over de stad. Zelf heb ik Phnom Penh zeer positief ervaren. Een bezoek aan het Royal Palace vond ik erg leuk als ook de night market. Ook een bezoek aan de Killing Fields en S21 waren erg indrukwekkend.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 08-04-2019

  Met een scooter heb ik de omgeving van Kampot en Kep bezocht. In Kampot vond ik het Bokor National Park erg leuk om doorheen te rijden en de weg was goed te doen. Ook ben ik een dag naar de Pepper farm, secret lake, cave temple en salt field geweest. Dit heb ik met een tour gedaan omdat ik wat meer informatie wilde over de verschillende plekken. Ik was alleen en ben bij een gids achterop de scooter mee geweest. Erg leuke ervaring!

  In Kep ben ik naar het National Park en naar de crab market geweest. Het national Park vond ik niet super bijzonder, maar de markt was erg leuk en de krab die ik daar heb gegeten was heerlijk!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 08-04-2019

  In Battambang heb ik een half day tour gedaan naar de bamboo train, killing cave en bat cave. De bamboo train vond ik erg toeristisch, maar de killing cave was indrukwekkend en de bat cave was erg leuk om te zien. Daarnaast heb ik een Battambang een kookcursus gevolgd. We hebben hier spring rolls, lok lak, amok fish en een bananen dessert gemaakt. We hebben goede, duidelijke uitleg gekregen over hoe het moest en het eten was heerlijk!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren