44 reviews van Wendy

 • Geplaatst 21-05-2019

  Zakrzowek is eigenlijk per ongeluk ontstaan. Het is een oude kalksteengroeve waar in de jaren negentig te diep werd gegraven.. Daardoor liep de groeve vol water met als resultaat een groot meer met azuurblauw water!
  Het ligt op ongeveer 20-30 minuten lopen vanaf het centrum van Krakau. Makkelijk te vinden met Google maps. Als je eenmaal in het park bent aangekomen, maakt het niet zoveel uit welk pad je neemt, ze komen allemaal min of meer uit bij het meer. Als je het duidelijkste/grootste pad volgt, kom je uit bij een duikschool. Dat is de enige legale toegang tot het meer (betaald).
  Om de rest van Zakrzowek is een hek neergezet, waar duidelijk op staat dat toegang verboden is. Iedereen heeft hier echter maling aan en om de zoveel meter vind je een stuk weggeknipt hek, waar je makkelijk doorheen kunt glippen. Een publiek geheim dus.
  Wij waren er vorig weekend, op een zonnige zaterdag en er zaten veel Krakause jongeren te barbequeen. Ideale plek, met ideaal uitzicht. In de zomer kun je er ook zwemmen, maar daar was het nu nog te koud voor. Al moet ik zeggen dat het turkooise water er wel echt uitnodigend uit zag!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 07-05-2019

  Skopje is de hoofdstad van Macedonie.
  Wij deden het als dagtrip vanuit Struga (aan het meer van Ohrid, waar je supergoedkoop heen kunt). Gewoon met het openbaar vervoer, prima te doen.
  Als je Skopje inkomt, zie je allemaal grote, nieuwe gebouwen. Het is echt pracht en praal, niet normaal. Achter deze hele nieuwe boulevard kom je in het oude gedeelte. Dat is autovrij en het is een soort souk. Allemaal oude straatjes met kleine winkeltjes en restaurantjes. Leuk en gezellig. Precies zoals Macedonie het land graag op de kaart zet. Loop je echter iets verder door, dan zie je 1 grote vervallen zooi. We raakten aan de praat met een meneer die een jaar in Nederland had gewoond. Toevallig was dat vlakbij waar wij nu wonen. Hij sprak redelijk goed engels en wilde ons maar wat graag vertellen over de onvrede die er heerst bij de bevolking. Hoe belachelijk hij het vind dat er miljoenen zijn besteed aan de bouw van de boulevard, terwijl de meeste mensen in kapotte huizen wonen. Een stad met 2 gezichten dus. Maar wel een leuke stad!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 07-05-2019

  Vanaf Pakse zijn we naar Champasak gegaan. Daar hebben we een kamer gezocht om de volgende dag fietsen te huren en naar Wat Phu te gaan. In Champasak was echt niets te beleven. Het dorpje was totaal uitgestorven en er leek echt een avondklok te zijn vanaf acht uur 's avonds. Om negen uur ging het restaurant waar we zaten dicht en er was ook echt niets meer open om nog een drankje te doen. Hou daar dus rekeneing mee!
  Vanaf Champasak is het goed te fietsen naar Wat Phou.
  Het templecomplex zelf vond ik mooi. Ze zijn wel flink aan het restaureren.
  Wij zagen een Laotiaans koppel die hun verlovingsfoto's lieten maken. Ze poseerden in traditionele kleding voor de tempels. Grappig om te zien. Verder zijn er veel ruines en is het uitzicht van bovenaf erg mooi.
  Ze zeggen dat Wat Phu het kleine zusje is van Angkor Wat in Cambodja. Daar moet ik nog heen, zodat ik dat zelf kan vaststellen ;)


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 07-05-2019

  Wij sliepen in het Manohara Resort, dat aan de voet van de Borobudur ligt. Je hebt vanuit het hotel uitzicht op de tempel en je loopt er zo heen. In het hotel kun je gratis naar de film. Die film gaat ovder de Borobudur en geeft wat info over de afbeeldingen die je ziet. 's Ochtends vroeg kun je met een gids nog voor zonsopkomst de tempel op. Je maakt dan van bovenaf de zonsopkomst mee. Ik vond dat echt een heel bijzonder moment. Je voelt de mystiek van de plek. Niet goedkoop, maar ik heb er absoluut geen spijt van!
  Als de zon eenmaal op is, kun je op je dooie gemak de rest van het complex bekijken. En omdat je bovenaan begint en alle andere bezoekers onderaan, heb je de tempel nog langer voor jezelf.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 07-05-2019

  Tikal is compleet omgeven door jungle. Dat maakt dat het een heel ander soort Maya-tempel-complex is dan bijvoorbeeld Chizen Itza in Mexico. Hier voel je je echt een beetje Indiana Jones. Er zijn goed begaanbare paden, dus het is nou ook weer niet heel erg spannend, maar het is toch steeds een verrassing wat er om de hoek ligt. Zeker bij zonsopkomst (en ik denk bij zonsondergang ook) is het magisch om hier rond te lopen. De dieren zijn wat actiever en wij zagen neusberen, aapjes en heel veel vogels. Het zonlicht filtert mooi door de bomen heen; perfect voor foto's en een bijzondere sprookjesachtige sfeer.
  Je mag de tempels ook beklimmen. De traptreden zijn hoog en echt een aanslag op je knieen, maar het is het dubbel en dwars waard. Als je je dan bedenkt dat de Maya's die dit gebouwd hebben een heel stuk kleiner waren dan wij, snap je iets van de opgave die het moet zijn geweest om boven te komen.
  Het grootste gedeelte van de stad is overigens nog niet opgegraven.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren