28 reviews van Wendy

 • Geplaatst 28-11-2017

  Net terug van een lang weekend Valencia en ik heb genoten!
  Hoewel de stad bijna net zoveel inwoners heeft als Amsterdam, doet het toch dorps aan. Dat komt waarschijnlijk omdat bijna alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen en er overal terrasjes zijn om even uit te rusten.
  Veel musea zijn gratis op zondag. Op andere dagen betaal je wel entree, maar dat is, afgezien van de kathedraal, maar 2 euro. De kathedraal kost 7 euro en als je de toren op wilt, is dat nog 2 euro extra.
  De bezienswaardigheden die ik het leukst/ mooist vond, waren de zijdebeurs (geweldig mooi en fotogeniek gebouw), de markthal (mooi gebouw in art deco stijl met fotogenieke kraampjes) en de opgravingen op Plaza de Almoina (je kunt vanaf het plein een blik werpen op de ruïnes, maar er is ook een klein museumpje voor de liefhebbers; dan zie je meer van de opgravingen en leer je over de geschiedenis van Valencia).
  Lekker eten doe je bij La Tasqueta del Marcat in C/ Maestro Aquilar 2; vlak naast de markthal van de wijk Ruzafa. Wij hadden het dagmenu voor 15,- en aten ons buikje rond tussen de locals.
  We hebben 1 dag fietsen gehuurd (Valencia en omgeving zijn net zo plat als Nederland, dus prima te doen!). We zijn naar Albufera gefietst, een mooie tocht door de duinen en langs het strand. De route die Google Maps aangeeft laat je over de weg fietsen. Wij namen de fietspaden langs de kust, die wel op Maps zijn ingetekend, maar die niet worden aangegeven als alternatieve route. Het pad is niet overal even goed, maar het is prima te fietsen. We hebben gelunched in La Palmera en zijn daarna weer terug gefietst (met onderweg nog even een frisse duik in zee). Prima te doen en echt een leuke dagtocht.
  Eigenlijk heeft Valencia alles te bieden; het is lekker weer, er is genoeg te zien, het eten is goed en het is niet duur. Waarom het nog niet overspoeld is door toeristen is mij een raadsel!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 21-11-2017

  Dobberen in de dode zee is natuurlijk een verplicht nummer als je in Jordanie bent.
  En terecht! Dit is echt iets voor op je bucketlist.
  Bij aankomst liepen we meteen het water in....euh herstel....probeerden we dat. Want dat lukt dus niet! Voor je het weet wordt je omhoog gestuwd en lig je in het water. Het is overigens ook onmogelijk om te zwemmen in dit water. Bij een poging tot schoolslag worden zowel je armen als je benen tegelijk omhoog geduwd. Ik vond het een bizarre ervaring! Echt leuk.
  Pas op dat je geen water in je ogen krijgt, dat doet echt zeer (ik spreek uit ervaring).
  Je kunt je ook insmeren met zwarte modder; leuk voor de foto. Ik ben uiteindelijk niet lang in het water gebleven, omdat het te erg prikte op mijn huid. En dat terwijl het juist een heilzame werking zou moeten hebben.
  Maar zeker een bezoekje waard!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 21-11-2017

  Ik heb uiteenlopende meningen gehoord over Santiago de Cuba. Ik sprak mensen die me afraadden om erheen te gaan, omdat ze zich erg onveilig voelden. Eigenwijs als ik ben, wilde ik dat dan wel met eigen ogen zien. Dat is me niet gelukt. Ik heb me er geen moment onveilig gevoeld en ik vond het een leuke stad!
  Op iedere straathoek is muziek en ontstaan er spontaan feestjes op straat. Zelfs overdag!
  Wij zijn 's avonds naar de Casa de la Trova geweest (niet hetzelfde als Casa de la Musica). We waren de enige toeristen en het was er echt heel erg leuk! Ik kan al salsa dansen en ik ben de dansvloer niet meer afgeweest, omdat ik steeds opnieuw gevraagd werd te dansen. Mijn reismaatje, die niet kan dansen, kreeg priveles van een aantal mannen daar. We werden echt meteen opgenomen in de vriendengroep daar. Er werd bier en rum voor ons gehaald, zonder dat ze er iets anders voor terug wilden dan ons gezelschap. Uiteraard hebben wij ook wat rondjes gegeven, maar het was echte vriendelijkheid, zonder verplichtingen.
  Zeker een aanrader!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 21-11-2017

  Trinidad vond ik geweldig!
  Het is een klein stadje met hobbelige straatjes en gekleurde huisjes. Je ziet hier geen auto's in het centrumpje, wel paarden. Voor de fotograaf is dit echt een geweldige stad! De kleuren zijn prachtig en het stadje is zeer fotogeniek.
  's Avonds kun je op de trappen (niet te missen als je eenmaal in Trinidad bent) uitgaan. Je drinkt hier een cocktail of danst salsa met de lokale bevolking.
  Een van de leukste steden tjdens mijn rondreis door Cuba!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 21-11-2017

  Indonesie is geweldig, Bali ook, maar Kuta vond ik verschrikkelijk.
  Het is zo extreem toeristisch en vol met (wannabe) backpackers, ik vond er niks aan.
  Nou hou ik ook niet zo van strand, ja voor een paar uurtjes maar niet veel langer, en ook niet zo van uitgaan, dus misschien als je daar wel van houdt dat dit dan voor jou wel "the place to be" is.
  Buiten alle dronken Australiers vond ik de lokale bevolking ook heel irritant. Ze blijven je aanklampen: "Massage? massage? Miss; braid hair?, Taxi taxi!" En dat straten lang. Heel onindonesisch eigenlijk.
  Was er dan niets positiefs aan? Jawel; het eten, maar dat is overal op Bali goed en de zonsondergang, maar daar kun je elders ook van genieten.
  Ik kan er kort over zijn: sla deze plek over! Het heet niet voor niets Kut-a


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren