31 reviews van Yolanda van de Burgwal

 • Geplaatst 23-04-2018 • gereisd april 2018 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

  Myanmar is heel bijzonder, omdat het nog niet compleet ondergedompeld is in toeristische attracties. De locals zijn dankbaar dat je hun land komt bezoeken, zijn zeer behulpzaam. Het eten is fantastisch en het land is zo divers. Bagan met 4000 tempels, de luchtballonnen. Inle Lake met de prachtige drijvende dorpen en tuintjes. De trekking van Kalaw naar Inle Lake maar ook de hoofdstad Mandalay, nog zo puur! Goedkoop en goed bereisbaar. Net toeristisch genoeg om goede infrastructuur etc te hebben.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Myanmar:

  Bagan • Inle Lake • Mandalay

  Mijn Myanmar beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
  • Gastvrijheid: 10
  • Natuur: 8
  • Eten: 9
  • Stranden: N.v.t.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 05-11-2017

  Als je van bloemen en van natuur houdt, dan is dit de perfecte wandelbestemming. Prachtige wandelpaden langs de levada's en zulke mooie bloemen. Alles staat prachtig in bloei, vooral als je in het voorjaar komt. Gemiddelde leeftijd ligt wel wat hoger maar dat maakt niet uit. Het is echt genieten. Prachtige uitzichten. De wandelingen zijn geschikt voor alle leeftijden en condities. Er zijn namelijk verschillende niveaus die je uit kunt kiezen. Samen met een locale gids kom je op de mooiste plekjes. De locala Madeira wijn is ook aan aanrader. Een jeepsafari langs oa de locals is heel leuk om mee te maken.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 05-11-2017

  Lissabon is niet zo'n schone stad. Veel hondenpoep. Wel wat leuke architectuur maar zit niet heel logisch in elkaar en openbaar vervoer is niet zo goed als in andere landen. De pasteitjes in Belem zijn wel erg lekker, leuk om te zien dat er zo'n rij voor de winkel staat. Het is leuk om 's avonds bij schemering met het openbaar vervoer naar Belem te gaan. Fijne sfeer. Het wereldberoemde gele treintje tegen de helling op is ook leuk. Hij is ieneminie maar een must see als je in Lissabon bent.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 05-11-2017

  Barcelona is echt awesome. De architectuur is echt fantastisch. Je raakt niet uitgekeken, prachtige gebouwen. Grote kunstwerken. Als je de ramblas uitloopt sta je aan de zee. Wat een bijzonder gevoel, het strand net na de mainstreet. Prachtige stad met een goede sfeer en veel cultuur. In een zijstraatje van de Ramblas vindt je een grote overdekte markt met vlees, vis en groenten. Indrukwekkend om te zien. De kunstenaar Gaudi heeft zijn handtekening goed achtergelaten in de stad, wat een prachtige gebouwen en parken. Wat ook erg leuk is om te zien zijn de straatverkopers, met hun kleedje over een schouder gaan ze door de stad. Regelmatig leggen ze hem neer en verkopen ze spullen, totdat de politie voorbij komt. Dan pakken ze snel weer in en gaan weer door! Dit is een prachtig gezicht als je lekker op de boulevard zit te genieten van de zon.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 05-11-2017

  Als je zorgt dat je bij zonsopkomst binnen bent, dan heb je echt een briljant uitzicht. Wij waren er rond 6 uur (toen was het al licht), maar nog mistig, dus het was een heel mysterieuze aanblik. Erg gaaf. Als je zo vroeg komt en zonder gids gaat wandelen, dan kun je gelijk foto's maken zonder andere toeristen erbij. Het park is groot, dus neem lekker wat eten en drinken mee voor onderweg, want in het nationale park kun je alleen bij de ingang wat kopen. In het park zie je tevens prachtige vogels (bijvoorbeeld de fel gekleurde toekan) maar ook schreeuw aapjes. Tempel 1 en 2 zijn heel indrukwekkend. En als je dan doorloopt en de top van tempel 4 bereikt dan heb je echt een onwijs adembenemend uitzicht. Indrukwekkend! Tempel 5 is wel een stukje lopen en misschien iets minder interessant als je 4 al hebt gezien. Je kunt tempel 4 ook als laatste bezoeken, dan heb je het hoogtepunt op het eind. Misschien goed om wat informatie mee te nemen als je zelf op pad gaat, in het park valt niet heel veel historie te lezen.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren