Laatst bijgewerkt op 13 november 2019

Ooit afgevraagd waar flamingo’s hun roze kleur van krijgen? Een van de oorzaken is dit absolute natuurwonder: de Laguna Colorada in Bolivia.

lagunacoloradaomslag

De Laguna Colorada, oftewel rode lagune, in Bolivia is een ondiep zoutwatermeer gelegen in het zuidwesten van het land, grenzend aan de Chileense kust. Het meer maakt deel uit van het prachtige Eduardo Avaroa Andean Fauna National Reserve, dat overstroomt van de meest weelderige flora en fauna, prachtige landschappen en diverse andere touristische trekpleisters.

Laguna_Colorada_2 laguna_colorada_5

Kleurenmeer

De rode gloed van de lagune komt voort uit de grondsoppen en algen in het water. Het meer maakt deel uit van Altiplano plateau, gelegen onder de rook van het Andesgebergte. Het is met zijn kleuren niet alleen een plaatje voor fotografen, maar trekt ook de meest bijzondere dieren aan. Zo is de Laguna Colarada een vast onderkomen voor de James-, Chileense en Andean-flamingo. Laatstgenoemde is de meest zeldzame flamingosoort ter wereld.

laguna-colorada 3 Laguna 4

Bezoeken?

Laguna Colorada is eenvoudig te bereiken. De omgeving van het meer bevat diverse dorpjes, waar je relatief goedkoop kunt overnachten. Het meer zelf maakt deel uit van de Andes-tour. Uitgekeken bij de Laguna Colorada? Trek dan door naar de befaamde en dichtbij gelegen zoutvlakte De Uyuni.

Meer weten? Bekijk reiservaringen en reistips van anderen of beschrijf en beoordeel jouw reiservaring in Bolivia!

lagunacolorada4

 , ,

Gemiddelde beoordeling: 4.7 16139 - reviews totaal

1 reactie

  • avatar
    penis op 12-06-2019
    Gast

    hoi

Reageren

*Verplicht
*Verplicht
(optioneel)