Deel jouw persoonlijke reiservaringen!

27 Vakantiedagen.nl is een site voor en door reisliefhebbers. Jouw reviews over een land of bestemming helpen andere reizigers weer de juiste keuzes te maken.

Kies hier of je een ervaring met een land (algemeen) of een specifieke bestemming (stad/regio) wilt delen:

Ervaring met een land

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van het land

(optioneel)


Ervaring met een bestemming

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Tips voor het schrijven van een reisreview (land)

Wel
- Plaats reviews van jouw reiservaringen pér land (algemeen).
- Wat was je algehele gevoel bij het land; de cultuur, de natuur, de mensen?
- Wat vond je de mooiste plekken en bezienswaardigheden? Of wat viel juist tégen?
- Hoe ervoer je de bereisbaarheid en het prijsniveau?
- Wat beviel je het meest en/of het minst?

Niet
- Té specifiek ingaan op persoonlijke details
- Meerdere reviews plaatsen van één land. Ook al ben je er vaker geweest: één review!
- Alleen maar positief zijn, tenzij het echt állemaal geweldig was natuurlijk

Best gewaardeerde reisreviews

 • “Ongeëvenaard Japan”

  Deborah over Japan

  Voor deze reis hebben we alles los geboekt. Onze planning was Tokyo, Osaka, Kyoto, Yudanaka en terug naar Tokyo. Openbaar vervoer is top, wij hadden een JRPass voor 3 weken en wij hebben deze er zeker uitgehaald. Daarnaast hebben we ook veel met bussen en de metro gereisd. Ook een aanrader is om een pocket-wifi te huren. Hiermee heb je overal op 4 apparaten wifi. Zeker handig onderweg als je googlemaps nodig hebt!
  Japan is super schoon (nog meer dan Singapore) zeer gestructureerd dus heel prettig om te reizen, goed openbaar vervoer en met Engels is het overal wel goed te doen, zo niet kom je met google translate een heel eind! Het weer is wel een puntje, de ene dag heel warm en zonnig, de dag erna weer veel regen dus de paraplu mag mee in oktober.

 • “Malta, Gozo and the historic capitals ”

  Rob over Malta

  Malta was een onbekend eiland voor mijn vrouw en ik.

  Mdina de oude hoofdstad van Malta, een rustige plaats met waar we heerlijk hebben gegeten en rustig hebben rond gewandeld ook waar we St Paul's catacomben hebben bezocht.

  Valetta waar we echt heerlijk gegeten hebben en lekkere wijn gedronken hebben. Valetta waar je door mooie smalle straatjes kunt wandelen en over de muren van de stad kunt lopen waar je kunt genieten van een mooi uitzicht.

  Marsaxlokk een vissers dorpje wat in het zuiden van het eiland ligt wat echt de moeite waard is om te bezoeken, je ziet daar aan het haventje prachtige mooie kleurrijke vissers bootjes liggen (zie foto), het was een mooi dorpje met vele gezellige terrasjes waar je zeer lekker kan eten.

  Gozo met toen nog de Azure window wat een prachtig stukje natuur was. Het was een rustig plaatsje en er waren weinig toeristen. We hebben daar heerlijk gezeten en genoten van de rust en het uitzicht van de zee.

 • “Best bewaarde reisgeheim van Europa”

  Yorben Schulpen over Georgië

  Het is altijd een discussie of Georgië nu onder Europa valt of onder Azië. Eerlijk gezegd vind ik het cultureel gezien echt een Europees ingesteld land. We hebben het land aangedaan in onze backpacktour in de Kaukasus. Wát een bestemming! Tblisi is zowat het nieuwe Berlijn, met veel contrasterende en hippe wijkjes, Fabrika district is een absolute aanrader. Verder Mestia bezocht en 2 dayhikes gedaan, erg mooie, ongerepte natuur. Signaghi, het Toscane van Georgië is samen met David Garetja ook een must zie op ieders tour doorheen het land. De bevolking is super gastvrij en vrijwel niets is teveel moeite. Je kan wel zien dat er op sneltempo gewerkt wordt aan de toeristische infrastructuur. Ik vermoed ook dat op niet al te lange tijd, het authentieke er dus wat vanaf zal zijn...

Tips voor het schrijven van een reisreview (stad of regio)

Wel
- Plaats reviews van jouw reiservaringen per specifieke stad/regio/park/eiland/enz.
- Wat was je algehele gevoel bij die bestemming?
- Wat vond je de mooiste plekken en bezienswaardigheden? Of wat viel juist tégen?
- Heb je specifieke tips voor leuke adresjes (hotels, eettentjes, bars)

Niet
- Té specifiek ingaan op persoonlijke details
- Alleen maar positief zijn, tenzij het echt állemaal geweldig was natuurlijk

Best gewaardeerde reisreviews

 • “Zo helder als de Malediven”

  Keylee over Sardinië

  Ik kan hier eigenlijk heel kort over zijn. Sardinië moet je echt bezoeken als je gek bent op mooie stranden. Die vind je hier namelijk volop. Wij verbleven in een Bed & Breakfast in San Pantaleo, een dorp waar verder niks te doen is en dat niet aan het strand ligt. De bed & breakfast was echter heel erg aan te raden (La Sasima op Airbnb), ontzettend leuke vrouw die je met open armen ontvangt in een prachtige villa op het 'platteland'. Er is geen zwembad aanwezig, maar wel een hele grote tuin vol met ligkussens en hangmatten. Met de auto ben je binnen 20 minuten op veel mooie strandjes (zoals Porto Istana, Olbia en Porto Taverna). Het eiland is qua grootte goed te overzien als je een auto hebt; een auto huren zou ik dan ook zeker aanraden. Zo hebben wij een dag uitgetrokken om de noordkant van het eiland te ontdekken (Santa Teresa Gallura, Porto Pollo) en zijn we ook een dag op excursie naar de Maddalena eilanden geweest per boot. Dit is écht een aanrader; je hebt niet het idee dat je je nog in Europa begeeft. De bootexcursie is weliswaar toeristisch, maar zelf kom je niet zo snel op deze plekken. Qua restaurants zou ik zeker een bezoekje brengen aan Punta Baja. Vooraf wel voor de zekerheid reserveren, want het is vaak erg druk. Dit restaurant zit op een prachtige locatie (aan het water), heeft een zwembad en een prachtige tuin. Het eten was heerlijk en de service goed. Wat verder wel leuk is om een keer te zien is Phi Beach; een soort 'beach club', waar men graag gezien wordt. Drankjes zijn overpriced, maar het is leuk om een keer gezien te hebben. Porto Cervo zou ik ook niet overslaan, een chique kustplaats waar de jetset bijeenkomt in grote jachten. De haven ligt dan ook vol met speedboten, zeilboten en jachten van miljonairs. Het kijken waard én ook meteen een hapje eten, als je een beetje rondkijkt vind je genoeg betaalbare opties!


 • “Sintra and the Pena palace”

  Rob over Sintra

  Stad of Sintra is een mooie plek met leuke toeristische winkeltjes en leuke straatjes, mooie gebouwen.
  Het mooiste aan Sintra vond ik Paleis da Pena wij zijn hier naar toe gegaan via een tourbus.

  Pena een mooi en zeer kleurrijk paleis, wij vonden het leuk om hier rond te dwalen.
  Bij het paleis zit ook een heel grote tuin helaas hebben we deze niet goed kunnen bezichtigen omdat we onvoldoende tijd daarvoor hadden.

 • “Lisbon and the historic tram”

  Rob over Lissabon

  Lissabon was voor mij en mijn vrouw echt een hele toffe ervaring.

  Hier hebben we het WK voetbal gezien waar Nederland tegen Costa Rica moest, we zaten midden op het plein Parca do Comercio.
  Daar zonden ze de wedstrijd op een groot beeldscherm uit. Hier zaten we met redelijk wat andere Nederlanders op het plein.
  Tijdens de wedstrijd viel het beeldscherm uit en rende iedereen van het plein naar de restaurants die aan het plein lagen om de wedstrijd verder te kijken.

  Lissabon heeft verder de imitatie Golden Gate Bridge die in San Francisco staat, we dachten vanuit het centrum daar wel even naar toe te lopen. Dit viel toch tegen na een uur of twee a drie lopen kwamen we bij de brug aan, ons plan was om op de brug te lopen echter was dit niet mogelijk, dus konden we weer terug maar het was een leuke ervaring en hebben veel van Lissabon op deze manier gezien.

  Met de sneltrein kun je vanuit Lissabon naar Sintra maar meer over Sintra in een ander reisverslag.