Reiservaringen Singapore, reisverhalen & tips over Singapore

Singapore essentials

Beste reistijd: Februari t/m oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 13 uur
Richtprijs retourticket: € 750
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Evt. dengue, gele koorts, hepatitis B


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Singapore

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië, in 2 uur tijd kun je het hele land rond rijden. Ondanks het feit dat eten er belangrijk is, is er meer te doen. De hoofdstad, die ook Singapore heet, is een stad vol tempels, kleurrijke panden en smalle winkels met kleding, sieraden en fruit, en een skyline vol gigantische wolkenkrabbers. Ook staat het bekend als winkelparadijs. Neem een duik in het rooftop-zwembad van het resort Marina Bay Sands, bezoek ‘The World’s Best Rainforest Zoo’ en sluit de dag af met een drankje in Clarke Quay, dé uitgaansbuurt van de stad. Bijna iedereen spreekt er Engels.

TIP: hier bij Tiqets boek je vooraf tickets voor cultuur en entertainment in Singapore op je smartphone. Hiermee kun je direct naar binnen, zonder te printen!

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Singapore

Great views: Bukit Timah Hill & Mount Faber

Het hoogste, natuurlijke punt van de stad Singapore is de Bukit Timah Hill, waar je een jungletrail kunt doen. Een ander hoog punt is Mount Faber. Je kunt de top, op 105 m hoogte boven de haven, bereiken via de weg, een van de wandelpaden of met een kabelbaan. Vanaf daar heb je een panoramisch uitzicht op de haven en de stad. Dan is er nog de Sentosa Cable Car, die via de zogenaamde Jewel Box op Mount Faber, het Harbourfront met het levendige eiland Sentosa verbindt.

Singapore Flyer

Net als in de London Eye, kun je vanuit het reuzenrad ‘De Singapore Flyer’ de hypermoderne wolkenkrabbers bekijken, die van Singapore een moderne metropool maken. Vanaf een hoogte van 165 m zie je de Esplanade met het Merlion standbeeld, het Fullerton Hotel en het resort Marina Bay Sands. Onder je ligt het Formule 1 circuit. In de verte zie je de zee, de haven en alle schepen die voor de kust voor anker liggen.

Go local: de wijk Geylang Serai

Aan de rand van de stad vind je Geylang Serai, een traditionele wijk met de oorspronkelijke bebouwing en kleinschalige eetgelegenheden. Dit is het Maleisische hart van Singapore, waar vooral locals het straatbeeld bepalen. Eet wat op de overdekte Geylang Serai Food Market of ga naar het naastgelegen Malay Village. Ga op tijd terug naar het centrum, of bereid je voor op honderden prostituees, want in Geylang vind je veel smalle straatjes met bordelen.

< Lees minder

55 Singapore reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

7,6

Op basis van 55 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,2

  • Gastvrijheid: 8,1

  • Natuur: 6,4

  • Stranden: 6,9

  • Eten: 8,6

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Singapore.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 7,8

    56 landen bezocht
    27 reviews
    0 waarderingen

    “Singapore een fijne stad/land”

    Geplaatst 12-05-2019 • gereisd december 2017 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Singapore is een ontzettend goed begin of eind van een reis in Azië. De hoogbouw in Singapore is indrukwekkend en dat kun je ontzettend mooi bewonderen vanaf de kade. Wat je vooral in deze stad zal doen is winkelen. Maar je kan ook een bezoekje brengen aan de Gardens By The Bay of het indrukwekkende Marina Bay Sands Hotel. In Singapore is bovendien alles perfect geregeld. Het is er schoon en het openbaar vervoer gaat snel en efficiënt. Een bezoekje aan de wijken Little India en Arab Street zijn ook erg leuk. Ik zou zeggen ga er gewoon heen als je in de buurt bent.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Singapore:

    Marina Bay Sands • Gardens by the Bay

    Mijn Singapore beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    15 landen bezocht
    26 reviews
    4 waarderingen

    “bruisend modern met authentiek Aziatische touch”

    Geplaatst 12-05-2019 • gereisd januari 2019 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Singapore is een leuke onderbreking van de andere zuidoost Aziatische landen. Het is er erg modern, schoon en gestructureerd, maar daarom ook wel wat duurder (vooral accommodatie). Singapore voelt meer als een grote stad dan een echt land, maar trek er minimaal 3 tot 5 dagen voor uit om het te ontdekken. Gardens by the Bay is erg leuk om te bezoeken en doe dan zeker ook canapoy walk voor een uitzicht over de tuinen en het business centre en ook de futuristische kassen zijn indrukwekkend (koop een kaartje voor toegang tot beide). Als je genoeg tijd hebt, bezoek dan ook een van de nationale natuurparken in de buurt, waar je heerlijk rustig kan wandelen en monitor lizards kan spotten (verwacht geen hardcore jungle hike!). Het strand vond ik hier persoonlijk minder, daarvoor kan je beter naar de Maleisische eilanden in de buurt gaan. Tip: in de grote malls is in de ‘’kelder’’ (gewoon onderste verdieping) vaak een foodcourt waar je goed en betaalbaar kan eten (komen ook veel locals). Fort Canning is een interessant park als je meer wilt weten over de geschiedenis van Singapore.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Singapore:

    Gardens by the Bay • Chinatown

    Mijn Singapore beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    26 landen bezocht
    26 reviews
    3 waarderingen

    “Singapore mijn nieuwe New York!”

    Geplaatst 07-05-2019 • gereisd april 2017 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Na mijn tijd in Indonesië had ik een paar dagen in Singapore, zonder voor bedachte reden. Eigenlijk gewoon omdat ik wat dagen over had, en Singapore vanaf Jakarta erg goedkoop was. Maar wauw wat was dit een goed besluit!
    Singapore is alles wat je niet in Azië verwachten, en lijkt niks op de buurlanden. Het is extreem schoon, wat ik toen wel even prettig vond haha. En ondanks dat Singapore wat duurder kan zijn qua eten en verblijf dan de andere omliggende landen zijn vaak de toeristische dingen of gratis of tegen een kleine vergoeding. Mijn persoonlijke hoogte punt was, de gardens by the bay.
    Elke mogelijke avond dat we er konden zijn, zijn we er heen gegaan dit was zo tof! Het zijn de bomen die met muziek en licht een show hebben van een +- half uurtje en begin bijna elke avond om 7.45pm en 8.45pm het heet "Garden Rhapsody". En om het nog iets beter te maken, het is gratis. Pas alleen om dat je wel op tijd bent anders is er geen plaats meer waar je het mooi kan zien. Voor deze show alleen al zou ik terug gaan naar Singapore. Daarnaast zijn de Botanical Gardens ook echt fantastisch, en de indoor waterval is ook een echte must! Singapore is gewoon een geweldige stad waar je je zeker een paar dagen heerlijk kunt vermaken. En een absolute must als je er dichtbij bent.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Singapore:

    Gardens by the Bay • Marina Bay Sands • Botanical garden

    Mijn Singapore beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,0

    20 landen bezocht
    26 reviews
    3 waarderingen

    “Uitermate schone stad”

    Geplaatst 02-05-2019 • gereisd februari 2017 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Singapore is vooral een bijzonder schoon land. Dit komt ook door het feit dat er torenhoge boetes worden uitgedeeld voor zelfs maar het dumpen van kauwgum. Bezoek zeker één van de shopping malls, waar je ook het dak op kan, om van het uitzicht te genieten. Bezoek ook eens het Buddha Tooth Relic klooster. Een bijzonder gebouw.
    Singapore is een ongelooflijk rijk land. Houd er dus ook rekening mee dat alles een stuk duurder is dan de meeste landen in de regio. Zelfs een hostel kost ongeveer 20 euro per nacht.
    De licht- en muziekshow bij de grote metalen bomen in het park is best aardig om te bezoeken, maar echt weggeblazen werd ik niet. Opmerkelijk is om hier in de buurt een bord te zien met: ‘’Uitkijken voor overstekende otters.’’

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Singapore:

    Singapore • Gardens by the Bay • Buddha Tooth Relic Temple

    Mijn Singapore beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 3
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    17 landen bezocht
    28 reviews
    0 waarderingen

    “Heel leuke bestemming!”

    Geplaatst 29-04-2019 • gereisd juli 2017 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Erg leuke stad voor een paar dagen. Vaak in Azië is het mogelijk om een tussenstop te hebben in Singapore, dit zou ik zeker aanraden. Er is zat te doen, van luxe winkelcentra tot aan oude, mooie tempels. De fonteinshow en de lichtshow bij de Gardens 's avonds zijn mooi. Het reizen door de stad gaat soepel, al is het ook erg leuk om eens gewoon een stuk te lopen. Je kan er heerlijk eten en de mensen zijn vriendelijk.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Singapore:

    Chinatown • Marina Bay Sands • Marina Bay gardens

    Mijn Singapore beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 5
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    26 landen bezocht
    31 reviews
    0 waarderingen

    “Wat een mega fijne stad”

    Geplaatst 27-04-2019 • meerdere keren gereisd, laatste keer in februari 2018 • met partner • zelfstandig

    Zelf vind ik Singapore een bijzonder fijn land. Ik ben er nu 2 keer geweest en ik zou elk moment terug willen. Je kan er eigenlijk zo lang zijn als je zelf wil. Het aanzicht op Marina Bay Sands en The Gardens of The Bay verveelt echt nooit. Alhoewel mensen vaak zeggen dat Singapore duur is heb ik dit helemaal niet zo ervaren. Wanneer je naar lokale eetcafés gaat die echt puur zijn ingericht op de Singaporese bevolking heb je voor 2,5 SD een heel bord vol met eten. Ook het openbaar vervoer is goed te betalen. Je kan voor 20 SD 3 dagen onbeperkt reizen in bussen en metro's. Een ander hoogtepunt van Singapore is voor mijn The Botanic Gardens. Het is hier echt een oase van rust in een mega stad. Je vindt er veel bijzondere planten en bomen en je kan je hier makkelijk een dag vermaken. Bovendien is het vliegveld van Singapore een van de mooiste vliegvelden ter wereld. Al met al raad ik Singapore aan voor eigenlijk iedereen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Singapore:

    Botanic Gardens • Gardens of the bay • Marina Bay Sands

    Mijn Singapore beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,3

    22 landen bezocht
    26 reviews
    3 waarderingen

    “Singapore citytrip”

    Geplaatst 26-04-2019 • gereisd oktober 2018 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Singapore is het stukje westen, in het oosten. Een enorme stad rijst op naast de palmolieplantages van Maleisië en huisvest banken, kantoren, enorme shoppingmalls en hotels. Als backpackers in Azië een must om even langs te wippen, al kan ik me voorstellen dat het ietwat te gortig is om de volledige 90 gratis dagen te blijven, als je budget-reist. Een slaapplek voor backpackers is al snel tussen de 10 en 15 euro pp. Singapore is met recht een van de schoonste steden ter wereld, wist je dat je hier niet eens een sigaret mag uitrdrukken op straat? Het netwerk van de shoppingmalls is ook erg indrukwekkend. Je loopt onder, over, door straten, kantoren, panden etc. heen en de smoothiebars, h&m's en tommy hilfigers vliegen je om de oren. Onze must-see was de Gardens by the bay, onder andere super tree grove, waar we tijdens de schemering een plekje opzochten om te genieten van het spektakel, met op de achtergrond het beroemde (dure!) Marina Bay Sands. Ondanks de hoge prijzen en daardoor ons korte bezoek, zeker een aanrader! Openbaar vervoer werkt erg prettig om je door de stad te vervoeren.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Singapore:

    Gardens by the Bay • Singapore Flyer  • Marina Bay Sands

    Mijn Singapore beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 6
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    35 landen bezocht
    42 reviews
    17 waarderingen

    “Foodie Capital”

    Geplaatst 25-04-2019 • gereisd maart 2019 • 3 weken lang • alleen • zelfstandig

    Wauw Singapore, dit was de verrassende afsluiter/stopover van mijn reis door Bali.
    Het land trok mij nooit zo, maar wat een verschil na 3 weken Bali. Schoon, geordend, modern en nieuw. Niets is te gek in Singapore.
    Superhoge skyscrapers, heerlijk eten (it's all about food), vriendelijke bevolking.
    Een van de leukste Chinatowns die ik heb bezocht! Echt een Chinese sfeer met leuke winkeltjes. Ook hier het eten weer geweldig goed.
    Het nationale gerecht van Singapore, Hainan Chicken heeft mij met name verrast, dit heb ik op in een van de vele Hawker centres die de stad kent.
    De stad is duur, maar het eten is juist erg goedkoop voor Europese begrippen.
    Voor herhaling vatbaar! (Was er helaas maar een dag + nacht..)

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Singapore:

    Chinatown • Gardens by the Bay • Kampong Glam

    Mijn Singapore beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    19 landen bezocht
    52 reviews
    8 waarderingen

    “Verrassend!”

    Geplaatst 17-04-2019 • gereisd juli 2017 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Wij waren positief verrast door Singapore. Vooral het eten is er erg goed. Ga zeker eten in een van de vele foodcourts, degene in het winkelcentrum bij Marina Bay Sands is leuk. De fonteinshow bij Marina Bay Sands 's avonds is ook erg mooi, net als de lichtshow in de Marina Bay gardens! Tips, ga zeker eens ergens een Korean BBQ doen en bekijk wat tempels door de stad heen en sla Chinatown niet over.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Singapore:

    Marina Bay Sands • Marina Bay gardens • Chinatown

    Mijn Singapore beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 6
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    25 landen bezocht
    22 reviews
    8 waarderingen

    “Hypermoderne stad ”

    Geplaatst 20-05-2018 • gereisd april 2018 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Singapore is een hypermoderne stad/land en heel cool om een keer te beleven. Alles is tot in de puntjes geregeld en er staan zelfs aanwijzingen hoe je op de roltrap moet staan. Het is er inderdaad erg schoon en roken is op de meeste plaatsen verboden. Het is een leuke stad om rond te lopen, zowel overdag als 's avonds. Rondom Marina Bay is er het meeste te doen, zoals een riviercruise maken, drankjes drinken in een skybar, in het reuzenrad -Singapore Flyer- over de stad kijken etc. Shoppen doe je aan Orchard road, maar denk niet dat je hier veel koopjes scoort. De prijzen liggen -met name voor Azie- best hoog en soms net zo hoog als in Nederland. Eten is wel goedkoper, alcohol daarentegen is een stuk duurder.
    Ik heb er 3 volle dagen besteed en vond dat genoeg, als je meer tijd hebt zou je ook nog Sentosa Island kunnen bezoeken bijvoorbeeld. Conclusie; toffe stad, zeker de moeite waard. Veel te zien, maar zou er niet al te lang blijven. Het is meer een ideale stop-over in zuid-oost azie.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Singapore:

    Marina Bay  • Gardens by the Bay • Little India

    Mijn Singapore beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 7
    • Eten: 10
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Singapore reiservaring!

Ben jij onlangs in Singapore geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Singapore reisaanbieders

Goedkope vliegtickets Singapore

Vergelijk hotelprijzen Singapore