Reiservaringen Singapore, reisverhalen & tips over Singapore

Singapore essentials

Beste reistijd: Februari t/m oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 13 uur
Richtprijs retourticket: € 750
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Evt. dengue, gele koorts, hepatitis B


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Singapore

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië, in 2 uur tijd kun je het hele land rond rijden. Ondanks het feit dat eten er belangrijk is, is er meer te doen. De hoofdstad, die ook Singapore heet, is een stad vol tempels, kleurrijke panden en smalle winkels met kleding, sieraden en fruit, en een skyline vol gigantische wolkenkrabbers. Ook staat het bekend als winkelparadijs. Neem een duik in het rooftop-zwembad van het resort Marina Bay Sands, bezoek ‘The World’s Best Rainforest Zoo’ en sluit de dag af met een drankje in Clarke Quay, dé uitgaansbuurt van de stad. Bijna iedereen spreekt er Engels.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Singapore

Great views: Bukit Timah Hill & Mount Faber

Het hoogste, natuurlijke punt van de stad Singapore is de Bukit Timah Hill, waar je een jungletrail kunt doen. Een ander hoog punt is Mount Faber. Je kunt de top, op 105 m hoogte boven de haven, bereiken via de weg, een van de wandelpaden of met een kabelbaan. Vanaf daar heb je een panoramisch uitzicht op de haven en de stad. Dan is er nog de Sentosa Cable Car, die via de zogenaamde Jewel Box op Mount Faber, het Harbourfront met het levendige eiland Sentosa verbindt.

Singapore Flyer

Net als in de London Eye, kun je vanuit het reuzenrad ‘De Singapore Flyer’ de hypermoderne wolkenkrabbers bekijken, die van Singapore een moderne metropool maken. Vanaf een hoogte van 165 m zie je de Esplanade met het Merlion standbeeld, het Fullerton Hotel en het resort Marina Bay Sands. Onder je ligt het Formule 1 circuit. In de verte zie je de zee, de haven en alle schepen die voor de kust voor anker liggen.

Go local: de wijk Geylang Serai

Aan de rand van de stad vind je Geylang Serai, een traditionele wijk met de oorspronkelijke bebouwing en kleinschalige eetgelegenheden. Dit is het Maleisische hart van Singapore, waar vooral locals het straatbeeld bepalen. Eet wat op de overdekte Geylang Serai Food Market of ga naar het naastgelegen Malay Village. Ga op tijd terug naar het centrum, of bereid je voor op honderden prostituees, want in Geylang vind je veel smalle straatjes met bordelen.

< Lees minder

47 Singapore reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

7,7

Op basis van 47 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,3

  • Gastvrijheid: 8,1

  • Natuur: 6,3

  • Stranden: 7,0

  • Eten: 8,6

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Singapore.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,4

    25 landen bezocht
    22 reviews
    2 waarderingen

    “Hypermoderne stad ”

    Geplaatst 20-05-2018 • gereisd april 2018 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Singapore is een hypermoderne stad/land en heel cool om een keer te beleven. Alles is tot in de puntjes geregeld en er staan zelfs aanwijzingen hoe je op de roltrap moet staan. Het is er inderdaad erg schoon en roken is op de meeste plaatsen verboden. Het is een leuke stad om rond te lopen, zowel overdag als 's avonds. Rondom Marina Bay is er het meeste te doen, zoals een riviercruise maken, drankjes drinken in een skybar, in het reuzenrad -Singapore Flyer- over de stad kijken etc. Shoppen doe je aan Orchard road, maar denk niet dat je hier veel koopjes scoort. De prijzen liggen -met name voor Azie- best hoog en soms net zo hoog als in Nederland. Eten is wel goedkoper, alcohol daarentegen is een stuk duurder.
    Ik heb er 3 volle dagen besteed en vond dat genoeg, als je meer tijd hebt zou je ook nog Sentosa Island kunnen bezoeken bijvoorbeeld. Conclusie; toffe stad, zeker de moeite waard. Veel te zien, maar zou er niet al te lang blijven. Het is meer een ideale stop-over in zuid-oost azie.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Singapore:

    Marina Bay  • Gardens by the Bay • Little India

    Mijn Singapore beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 7
    • Eten: 10
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,8

    25 landen bezocht
    29 reviews
    5 waarderingen

    “Super gave stad”

    Geplaatst 29-11-2017 • gereisd juni 2012 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Mijn eerste backpack reis startte in Singapore. En de stad overtrof werkelijk mijn verwachtingen.
    Het moment dat je uit de metro stapt en dan om je heen kijkt en voor het eerst het Marina Bay Sands hotel ziet was echt super. Dan besef je pas echt dat je er bent.
    De stad is erg schoon en goed georganiseerd. Daardoor voelt het er erg veilig aan en kun je je ook meteen thuis voelen.
    Voor mij was het gebied rondom de Marina Bay Sands wel het leukste gebied. Hier kun je je prima een dag vermaken.
    Je kunt een bezoek brengen aan het Merlion dat hier staat en een bezoek aan het hotel zelf mag ook niet ontbreken. Tegen een vergoeding kun je ook naar de skybar boven op het hotel. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het zakencentrum van Sinagpore. Elke avond wordt er voor de shopping mall bij het Marina Bay Sands een grote laser show gehouden. Dit is zeker een echte aanrader.
    Orchard road is de straat die bekend staan om zijn vele shopping malls.... Hier kun je gemakkelijk een hele dag vertoeven mocht je willen shoppen.
    Ook is het leuk een bezoek te brengen aan Sentosa Island.... Dit is de plaats waar de lokale bevolking heen gaat om te ontspannen. Ik ben hier een dag naar de Universal Studios geweest en dit was echt een topdag. De attracties daar zijn net even dat beetje extra dan dat wij dat in Nederland kennen.
    Doordat er in Singapore mensen wonen vanuit alle omliggende Aziatische landen kun je hier ook heerlijk eten. Als je echt lokaal wilt eten ga dan naar 1 van de foodmarkets. Hier vind je vele typische Aziatische gerechten.
    Wat ook nog een echte aanrader is, is om naar 1 van de eilandjes voor de kust van Singapore te gaan. Wij zijn naar Pulau Ubin geweest en dit is slechts enkele kilometers uit de stad maar je hebt echt het gevoel dat je op een heel andere plek bent. Hier kun je prima een fiets huren en het eiland rondfietsen en genieten van al het moois dat je tegenkomt.
    Het openbaar vervoer in Singapore is super goed geregeld, je kunt vrijwel overal met de metro komen. Het kaartje dat je koopt kun je meerdere keren gebruiken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Singapore:

    Marina Bay Sands • Merlion • Sentosa Island

    Mijn Singapore beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 5
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    47 landen bezocht
    26 reviews
    12 waarderingen

    “Hypermoderne stad”

    Geplaatst 28-11-2017 • gereisd december 2016 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Eind 2016 met Oud en Nieuw week in Singapore verbleven, wij verbleven in W op Sentosa Island. Singapore is 1 van de mooiste en schoonste steden die ik ooit heb gezien. Het gebied rondom de Marina bay area is zeer indrukwekkend met de grote mall, het marina bay hotel (ga zeker hier een drankje doen in de sky bar het uitzicht is echt geweldig) en het 'gardens by the bay'. Bezoek ook zeker een dag Sentosa Island, met Universal Studios, meerdere stranden echt een aanrader om een dagje te bezoeken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Singapore:

    Sentosa Island • Marina Bay  • Gardens by the Bay

    Mijn Singapore beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 7
    • Eten: 10
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    23 landen bezocht
    14 reviews
    1 waardering

    “Wereldstad”

    Geplaatst 24-11-2017 • gereisd april 2016 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Grandiose wereldstad, zeer schoon en netjes en een echte metropool. Meest memorabel is het uitzicht vanaf de peak, ga hier vooral met de bus ipv het treintje naar toe om ook wat meer van de stad mee te krijgen. Tevens is het tian tan buddha beeld een aanrader om aan de drukte van de stad te ontsnappen. Ook de foodstalls zijn heerlijk om voor een leuke prijs te eten. Marina bay moet ook niet worden overgeslagen. Overnachtingen via AirBnb zijn ons prima bevallen in deze topstad

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Singapore:

    Marina Bay Sands • The Peak • Foodstalls

    Mijn Singapore beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 7
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    28 landen bezocht
    13 reviews
    2 waarderingen

    “Klein land wat als een grote stad aanvoelt”

    Geplaatst 21-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in december 2016 • met partner • zelfstandig

    Singapore, soms voelt het net alsof je daar in de toekomst terecht bent gekomen. Het is een klein land dat voor mij als een grote stad aanvoelt. Het is erg schoon en modern. Het is wel prijzig als je het vergelijkt met de omringende landen. Een ervaring opzicht is natuurlijk om in Marina Bay Sands te slapen met de prachtige infinity pool. Je komt alleen bij het zwembad als je er verblijft. Wel is het mogelijk om daar op grote hoogte te dineren of een drankje te doen. De gardens by the bay zijn zeker een bezoeken waard, vooral in de avond met de lichtshow. Prachtig! De botanische tuinen vond ik ook erg mooi. Sentosa Island is leuk om een dagje heen te gaan, er zijn verschillende dingen te doen. Ook is er daar strand (aangelegd). Het eten in Singapore is heerlijk. Een van mijn favoriete restaurants is Nando's. Een soort net fastfood restaurant met piri piri. Naast dat het eten heerlijk is, is het ook betaalbaar! Er zijn genoeg shoppingmalls voor de shopfanaten. In de malls zitten niet alleen winkels maar ook supermarkten, restaurants en bioscopen. De skyline is prachtig. Wij hebben daar oud en nieuw gevierd by Marina Bay, een hele gave ervaring. Clarke Quay is een soort staat met allemaal barretjes en restaurantjes. Zeker leuk om in de avond heen te gaan. Een prachtig land waar je je niet hoeft te vervelen, echter vind ik zelf maximaal 5 dagen genoeg voor dit land omdat het niet zo groot is.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Singapore:

    Clarke Quay • Gardens by the Bay • Sentosa Island

    Mijn Singapore beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 5
    • Eten: 9
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    26 landen bezocht
    26 reviews
    4 waarderingen

    “Singapore!”

    Geplaatst 21-11-2017 • gereisd april 2013 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Geweldige stad. De diversiteit tussen het authentieke Singapore en het hypermoderne is echt super. Je voelt de cultuur en het moderne en dat geeft een hele relaxte sfeer over de stad. Er is ook onwijs veel verschillende culturele hoogtepunten te zien. Eigenlijk is het een soort van klein Azie in een stad. Zeker een must om heen te gaan als je in de buurt bent.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Singapore:

    Marina Bay Sands • Telok Ayer Market • Gardens by the Bay

    Mijn Singapore beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 6
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    15 landen bezocht
    26 reviews
    0 waarderingen

    “Singapore, heel cool!”

    Geplaatst 19-11-2017 • gereisd juli 2014 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Wat een aparte stad/land is Singapore! Wij dachten dat dit wel een beetje hetzelfde als Thailand zou zijn, maar niet dus! Je hebt er de hypermoderne gebouwen/bomen. Maar als je verder de wijken in gaat kom je ook het authentieke Singapore tegen. Zo was het leuk om langs de Singapore Rivier te lopen en wat streetfood te eten. Om je een middag verder nog te vermaken is de Zoo erg leuk in Singapore. Verder zijn er ook nog talloze plekken, waardoor je je gerust een week kunt vermaken in deze stad. Wij waren er maar een paar dagen, maar wil zeker nog een keer terug!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Singapore:

    Singapore • Singapore Zoo • Singapore Rivier

    Mijn Singapore beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,3

    31 landen bezocht
    26 reviews
    18 waarderingen

    “Modern Singapore”

    Geplaatst 19-11-2017 • gereisd december 2016 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Singapore was erg bijzonder. Een veelzijdige stad met enorm veel mogelijkheden. Vanaf het vliegveld naar de stad is al zoveel anders dan andere Aziatische landen. Gestructeerd, modern, opgeruimd.
    Het moderne van de stad rondom Marina bay, naar Little India waar het lijkt alsof je je in een Indiaanse stad begeeft.
    Een echte must see waar je je zeker een week kan vermaken!!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Singapore:

    Sentosa Island • Little India • Marina Bay Sands

    Mijn Singapore beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    26 landen bezocht
    26 reviews
    13 waarderingen

    “Zoveel verschillen in zo'n klein land”

    Geplaatst 16-11-2017 • gereisd juli 2016 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Singapore is een land met zoveel verschillen in het land zelf. Het is klein, dus goed te bereizen. Het is Aziatisch, maar toch ook heel westers. Wat erg prettig is, is dat het heel erg schoon is. Daarnaast is de architectuur geweldig. Vooral de Marina Bay Area is waanzinnig op het gebied van architectuur.
    Daarnaast is het absoluut de moeite waard om diep in de buidel te tasten en een nachtje door te brengen in het Marina Bay Sands hotel. Het uitzicht vanuit de infinity pool is waanzinnig! Als je dit te gek vindt, dan kun je altijd naar boven naar de cocktailbar gaan voor een drankje.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Singapore:

    Infinity Pool Marina Bay Sands • Sentosa Island • National Gallery

    Mijn Singapore beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    26 landen bezocht
    32 reviews
    16 waarderingen

    “Bruisend Singapore ”

    Geplaatst 14-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in september 2015 • alleen • zelfstandig

    Singapore leeft! Is druk en uniek!

    Leuk om een paar dagen te blijven als tussenstop naar Oceanië. Maar zeker ook de moeite te bezoeken wanneer je door Azië reist, ik was in Singapore op doorreis naar Indonesië en had geen tijd de stad in te gaan ik heb dat altijd jammer gevonden en heb een paar jaar geleden toen ik in Maleisië was een vlucht geboekt, vanuit Kuala Lumpur vloog ik met Air Asia binnen een uur naar Singapore. Air Asia is sowieso een fijne maatschappij wanneer je (korte) vluchten binnen Azië wilt maken. Wij hebben onze tickets gekocht bij een automaat is een winkelcentrum wel zo makkelijk, de volgende ochtend konden we al vroeg vertrekken en we namen de laatste vlucht terug.

    1 dag in Singapore waar begin je? Kijk na wat je wilt zien wij hebben de hele dag gewandeld en zo kom je vrijwel overal we wouden de beroemde waterspugende leeuw zien en vanuit daar heb je ook een prachtig uitzicht op de bizarre gebouwen.
    Bestel op het plein een lokaal ijsje met maïs!

    Stap in de hop on hop off bus.. super toeristisch maar als je maar kort de tijd hebt zie je snel waar alle bezienswaardigheden zijn en heb je een goed overzicht van de stad.

    Wandelen door little India en China town is een aanrader! Singapore is sowieso een bijzondere samenleving van mensen met verschillende achtergronden, en dat is leuk om te zien in de verschillende wijken in het centrum. In Singapore is alles brandschoon en opgeruimd en de mensen zijn super vriendelijk, Singapore is duurder dan de omringende landen, maar nog niet zo duur als Europa.

    Singapore kan heerlijk zijn om even aan het zo chaotische Azië te ontsnappen en te genieten van een georganiseerde omgeving, maar toch onder het genot van het allerbeste Aziatische eten!

    Mijn Singapore beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 6
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Singapore reiservaring!

Ben jij onlangs in Singapore geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Singapore reisaanbieders

Goedkope vliegtickets Singapore

Vergelijk hotelprijzen Singapore