Reiservaringen Suriname, reisverhalen & tips over Suriname reizen

Suriname essentials

Beste reistijd: februari t/m april, augustus t/m november
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 9 uur
Richtprijs retourticket: € 1000
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabiës. Meer info of een afspraak maken kan hier.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Suriname

Tot 1975 was Suriname onderdeel van het Nederlands Koninkrijk. Dat is nog goed te merken, want ondanks de grote diversiteit aan etnische achtergronden in ‘het Hart van de Amazone’ is de officiële taal is Nederlands. Vaar met houten kano’s door de vele kleine riviertjes en mangrovebossen en ontdek het natuurschoon van Suriname. Ontmoet ook de inheemse bevolking diep in de binnenlanden en eet de lekkerste roti ooit in de bruisende hoofdstad Paramaribo. Reis naar Brownsberg en de Blanche Marie-watervallen, maak een trektocht vol adembenemende vergezichten in de jungle en bergen van Kasikasima en spot reuzenschildpadden op de stranden bij Matapica.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Suriname

Paramaribo

Aan de rand van het immense Amazoneregenwoud ligt de gezellige hoofdstad Paramaribo. De architectuur – een mix van verschillende stijlen – van de stad is uniek. Het historisch centrum staat sinds 2002 zelfs op de Werelderfgoed lijst van UNESCO. De gebouwen in dit deel van Paramaribo zijn geheel van hout gemaakt en tonen de vele verschillende culturen zien die zich hier in al die jaren gevestigd hebben. Het uitgaansleven van Paramaribo is geliefd, ook vind je in de hoofdstad de lekkerste roti die je ooit zult proeven.

Brownsberg, Brokopondo en de Marroncultuur in Bakaaboto

Als je vanaf Paramaribo naar het zuiden rijdt, stop dan bij natuurpark Brownsberg voor een uitzicht over het immense oerwoud. Bekijk ook het Brokopondo stuwmeer. Daarnaast is het leuke Marron-dorpje Bakaaboto een bezoek waard, een kleine 200 km onder Paramaribo aan een stroomversnelling in de Boven Surinamerivier. Hier in de buurt vind je een aantal ‘bosnegerdorpjes’, waar je het authentieke dorpsleven van dichtbij mee kunt maken. In de Marroncultuur zijn veel Afrikaanse gewoontes en rituelen bewaard gebleven. Ervaar hun traditionele manier van leven en proef het bijzondere eten (zoals hagedis!) dat zij direct uit de jungle halen.

Centraal Natuurreservaat & Blanche Marie watervallen

In je hangmat wakker worden in het Amazonegebied, met tropische geluiden op de achtergrond… in Suriname kan het. 80% van het land bestaat uit jungle en het Centraal Natuurreservaat behoort tot de grootst beschermde regenwouden op aarde. Diep in de jungle in het Bakhuisgebergte vind je de grote trots van Suriname: de Blanche Marie watervallen.

< Lees minder

29 Suriname reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

7,6

Op basis van 29 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7,3

  • Gastvrijheid: 8,2

  • Natuur: 9,1

  • Stranden: 5,4

  • Eten: 8,1

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Suriname. Deel jouw ervaring met Suriname en maak iedere week kans op ons boek ‘De Wereld in 27 Vakantiedagen’ t.w.v. €14,95!

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,4

    18 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Rimboe ”

    Geplaatst 26-11-2017 • gereisd oktober 2010 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Erg vriendelijke mensen, heel behulpzaam, maar wel een beetje traag. We hebben op verschillende manieren rondgereisd, veel gewandeld, een stuk met een boot en ook een binnenlandse vlucht is makkelijk om een groot stuk te overbruggen. Een echte aanrader is om een binnenlandse vlucht te pakken naar het oerwoud. Awarradam is een mooie plek om te verblijven, dit is een streek maar was de naam van onze accommodatie. Omdat ik hier jarig was kreeg ik geplukte bloemen uit de omgeving en eigen gebakken cake en de lodge werd versiert, erg attent. Vanuit hier hebben wij een trip door het oerwoud gemaakt en een excursie naar de bewoners van dit gebied in verschillende dorpjes. We hebben hier kostgrondjes bezochten, waar vanalles werd verbouwd wat uiteraard doorverkocht werd. Een boottocht over de Surinamerivier is ook een echte aanrader. Hier hebben we in het oerwoud prachtige kikkers en vlinders gezien, maar ook hele dikke spinnen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Suriname:

    Awarradam • Paramaribo • Brownsberg

    Mijn Suriname beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    18 landen bezocht
    26 reviews
    0 waarderingen

    “Geweldige natuur”

    Geplaatst 21-11-2017 • gereisd januari 2017 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Ik ben in de kerstvakantie 2 weken naar Suriname geweest. Oud en nieuw in Suriname is heel anders dan in NL, overdag is het druk in de stad en zijn er veel knallen, maar 's nachts was er nauwelijks vuurwerk. Volgens de Surinamers door de crisis. Hoogtepunt van Suriname is de geweldige natuur. De trip met Fred Eco tours naar de Fredberg is een aanrader. Een pittige klim de berg op, maar vanaf daar een geweldig uitzicht over de jungle onder het genot van het gebrul van brulapen. Je slaapt dan op de berg. Ik heb ook een dagtrip naar Frans Guyana gemaakt, maar vond dit niet de moeite en het geld (ruim 70euro) waard.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Suriname:

    Fredberg • Paramaribo

    Mijn Suriname beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    18 landen bezocht
    13 reviews
    2 waarderingen

    “Prachtige ongerepte jungle!”

    Geplaatst 18-11-2017 • gereisd september 2015 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Wij zijn hier 2 weken op rondreis geweest.
    Een onwijs mooi land, waar nog niet veel toerisme is, lekker eten, ongerepte jungle met prachtige flora en fauna.
    Uiteraard begonnen in de hoofdstad Paramaribo, wat wij iets overschat hadden.
    Het is een stad met een leuke sfeer, maar met zeer beperkte bezienswaardigheden, 3 dagen is echt voldoende!
    Vervolgens met een klein vliegtuigje de jungle in gegaan voor een meerdaagse tocht! Was een super ervaring.
    Ik zou zo weer terug gaan voor de jungle, maar de rest van het land heb je op zich na 1 keer wel gezien. ( Aangezien het grootste gedeelte van het land bestaat uit jungle).

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Suriname:

    Palumeu • Brownsberg • Brokopondo

    Mijn Suriname beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    23 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Geweldig, hartverwarmend Suriname”

    Geplaatst 17-11-2017 • gereisd december 2014 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Het meest bijzondere aan dit land vind ik toch wel de bevolking. Wat een heerlijk gastvrije, open, vrolijke, gezellige en humoristische mensen heb ik er ontmoet! Het voelde aan als een grote familie. Ik heb er maar één week doorgebracht, maar ik heb zo intens genoten van alle warmte (letterlijk, maar vooral figuurlijk), dat dit gevoel me nog lang is bijgebleven. Er zijn een heleboel mooie trips te doen; de meesten naar de jungle. Zelf heb ik de 4-daagse trip gedaan naar de Voltzberg en de Raleighvallen. Wat mij betreft zeker een aanrader: het waren een prachtige paar dagen, waarbij ik heb geslapen in een hangmat in de jungle (beetje primitief wel, moet je tegen kunnen), wilde aapjes heb gespot, de Voltzberg heb beklommen (zwaar!), een prachtig uitzicht over de Surinaamse jungle heb gehad en heb gebaad in de Raleighvallen. Ik zou zeker nog een keer naar dit land teruggaan om er meer van te ontdekken!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Suriname:

    Voltzberg/Raleighvallen • Paramaribo

    Mijn Suriname beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    10 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Prachtige eerste ervaring buiten Europa”

    Geplaatst 13-11-2017 • gereisd juli 2014 • 3 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    In de zomer van 2014 ben ik met een goede vriendin naar Suriname geweest. Dat was mijn eerste ervaring buiten Europa. Wat een prachtig land! Er is veel te doen, van lokale markten bezoeken tot schildpadden kijken op Matapica. Daarnaast hebben wij een tour gedaan bij de Raleighvallen, een paar dagen in de Jungle van Suriname. Hier hebben wij de Voltzberg beklommen. Verder zijn de mensen erg gastvrij en het eten is er heerlijk. Echt een aanrader!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Suriname:

    Paramaribo • Jungle  • Matapicastrand

    Mijn Suriname beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,5

    27 landen bezocht
    30 reviews
    1 waardering

    “switi sranan”

    Geplaatst 13-11-2017 • gereisd december 2016 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    Ik ben in december en januari in Suriname geweest. Oud en nieuw in Suriname is heel anders dan in Nederland. Iedereen gaat oudjaarsdag naar de stad, omdat daar feest wordt gevierd met muziek en kraampjes met eten, maar vooral met enorm knallend voorwerk. Er liggen matten met 1000 klappers oid door de straten van Paramaribo, super leuk om mee te maken! Het grappige is dat deze matten worden aangestoken door de politie, en er verder geen dranghekken zijn oid. Iedereen loopt er langs en overheen als de matten nog niet aan staan. Iets wat je in NL nooit zal zien. Aanrader: doe oordoppen in want het geluid is overweldigend, en neem iets van een bandana mee om voor je mond en neus te doen want er hangt uiteindelijk extreem veel rook. Er zijn in Paramaribo tal van leuke tentjes om te lunchen, waar je gewoon je broodje kroket kan bestellen. Er zijn veel stagiaires die hier dankbaar gebruik van maken. Voor de echte surinaamse ervaring raad ik eten bij joosje (roti) en blauwgrond aan. Heerlijk! Paramaribo is een leuke stad om te verblijven, iedereen spreekt er Nederlands, wat een aparte gewaarwording is. Maar het echte mooie Suriname vind je in de binnenlanden. Mijn persoonlijke hoogtepunt is een tour naar de Fredberg met Fred Pansa. Deze surinamer is opgegroeid in de binnenlanden, en weet onwijs veel van de natuur. Hij zal je aansteken met zijn enthousiasme als hij weer iets bijzonders ziet. Tijdens de tour bezoek je de Fredberg, welke Fred zelf heeft ontdekt toen hij over de jungle van suriname vloog. De tour is 2 nachten, waarvan 1 in het (vrij luxe) basiskamp in de jungle en 1 op de Fredberg. De klim omhoog is pittig maar zeker goed te doen. Eenmaal op de berg heb je uitzicht over de jungle, je ziet ara's vliegen en hoort de brulapen brullen. Je slaapt in een hangmat op de berg. Een tripje over de Suriname rivier naar de binnenlanden mag ook echt niet ontbreken. Neem bijvoorbeeld een douche onder de Tapawatra watervallen, of vis op piranha's. Echt Suriname heeft mijn hart gestolen. qua weer is deze periode trouwens prima te doen. Het is niet te heet, overdag vaak droog met in de namiddag een heftige bui.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Suriname:

    Fredberg • Paramaribo • Djoemoe

    Mijn Suriname beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    16 landen bezocht
    26 reviews
    4 waarderingen

    “Suriname, wat een pareltje!”

    Geplaatst 10-11-2017 • gereisd september 2017 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Mijn moeder is Surinaams, dus voor mij was het een beetje een ‘back to my roots’ vakantie, ook al ben ik geboren in Nederland. De meeste hotels liggen in Paramaribo, waar op zich niet erg veel te doen is. Als je door de drukte heen kunt kijken kun je er echter wel veel leuke dingen doen. Zo zijn er regelmatig marktjes te vinden waar je van alles kunt kopen. Van heerlijke spulletjes op mee te koken in Nederland tot kleding en tassen. Iedere bevolkingsgroep heeft een ‘eigen&rsquo; markt, waardoor de mogelijkheden om te shoppen eindeloos zijn. Gewoon lekker slenteren door de stad, mensen kijken en gerechten proeven is ook een absolute must do! Als je van natuur houdt ben je in Suriname ook zeker aan het goede adres. Wij hebben meerdere tours geboekt via https://www.facebook.com/yoursideinsu/. Dit was echt een groot succes! Onze gids heeft ons veel mooie plekken laten zien zoals de jungle, de Jodensavanne en de binnenlanden. De jungle in Suriname is sowieso adembenemend mooi: je ziet er veel verschillende wilde dieren en het is vergeleken met sommige andere landen ontzettend ongerept. Je kunt er Toekans, slangen en de meest bijzondere vogels spotten! Voor een strandvakantie ga je zeker niet naar Suriname, alhoewel er wel veel te gekke zwemplekken zijn. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan ‘Blaka Watra’. Een kreekje wat dusdanig donker is dat je er niks doorheen kunt zien. Het is een unieke ervaring! Ga zeker naar Suriname en laat je niet bang maken door alle spookverhalen over criminaliteit. Ik denk dat er weinig landen zijn waar ik me ooit zo thuis heb gevoeld als in mijn tweede thuis, Suriname! <3ig land is Suriname!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Suriname:

    Jungle • Blaka watra • Paramaribo

    Mijn Suriname beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: 5

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    18 landen bezocht
    26 reviews
    2 waarderingen

    “Geweldige stagetijd”

    Geplaatst 09-11-2017 • gereisd oktober 2014 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    Ik heb een half jaar stage gelopen in Suriname, in Paramaribo. Het was wel erg handig dat er Nederlands werd gesproken, omdat ik het toch wel spannend vond om zo lang weg te zijn van huis. Helaas heb ik niet zo heel veel tijd gehad om het land te ontdekken, maar ik kan wel wat schrijven over de tijd in Paramaribo. De mensen zijn sowieso echt vriendelijk. Ik vond ze erg gezellig. Qua verkeer voelde het een beetje als Azië. Ze rijden waar plaats is, het maakt niet uit of je iemand links of rechts inhaalt. Het strand in Paramaribo is oke, niet echt heel bijzonder. Ik heb op andere plekken veel mooiere stranden gezien. De kathedraal (petrus en paulus kathedraal) is de grootste houten kathedraal van heel Zuid-Amerika, maar vond ik niet zo speciaal. De enige uitstap die we gemaakt, is naar het natuurreservaat Wia Wia. Daar hebben we prachtige vogels gezien. Best wel de moeite waard. De natuur is daarbij wel echt mooi.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Suriname:

    Paramaribo • Wia Wia Natuurreservaat

    Mijn Suriname beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    28 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Gezellige stad met enorm veel natuur er omheen”

    Geplaatst 07-11-2017 • gereisd juli 2010 • 3 weken lang • met familie

    Als je veel in een stad wil zijn, heb je één plek om naartoe te gaan, Paramaribo. Daar omheen is er vooral heel veel mooie natuur en tropisch regenwoud. In 'de stad' zijn er veel lekkere eettentjes en een grote geschiedenis uit het verleden. Het enige nadeel dat je niet goed een rondreis kan maken, de wegen lopen van en naar de stad, maar niet in een rondje. Daardoor ben je relatief veel aan het reizen, waarna je vaak even terug komt in Paramaribo. Maar deze korte reisjes van een paar dagen zijn het zeker waard om het mooie binnenland te ontdekken!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Suriname:

    Voltzberg/Raleighvallen • Berg en Dal • Apetina

    Mijn Suriname beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    15 landen bezocht
    13 reviews
    1 waardering

    “Enkel dezelfde taal”

    Geplaatst 28-10-2017 • gereisd augustus 2014 • langer dan een maand • alleen • vrijwilligerswerk

    Na een stressvolle periode m.b.t. mijn visum voor Suriname kon ik een aantal dagen voor vertrek dan eindelijk in Amsterdam mijn 'Machtiging Kort Verblijf (MKV)' ophalen. Aangezien ik langer dan 90 dagen in Suriname zou verblijven, was het enkel kopen van een toeristenkaart niet mogelijk. Mijn tip: begin op tijd met de aanvraag voor je MKV. Het is veel werk om de juiste documenten in orde te krijgen en om alvast in Surinaamse sferen te komen: 'alles op z'n tijd'. Ze zeggen niet voor niets: 'Nederlanders hebben de klok en Surinamers hebben de tijd'.

    In een vliegtuig vol met Surinamers vertrok ik dan eindelijk naar Suriname. In het vliegtuig kwam de gastvrijheid van de Surinamers al snel naar voren. Wat een lieve mensen! Eenmaal in Suriname aangekomen krijg je echt een 'klap' als je het vliegtuig uit stapt, wat een hitte! Maar geloof mij, het went! Aangezien ik gedurende vijf maanden stage ging lopen was ik deze periode woonachtig in een studentenhuis in Paramaribo. Ben je op zoek naar een buitenlandse stage? Kies voor Suriname! Het is dan ook een land vol met Nederlandse studenten. De enige mensen die je ziet fietsen zijn dan ook de Nederlanders. Fietsen door Suriname is een aanrader, het is prachtig! Alleen is het zeker geen gemakkelijke opgave, aangezien er geen fietspaden aanwezig zijn... Ik verplaatste mijzelf overdag per fiets, maar in de avonduren is dit zeker niet mogelijk en dien je echt een taxi te nemen. Het scheelt dat dit in Suriname erg goedkoop is. De rijstijl van de taxichauffeurs is niet echt om over naar huis te schrijven, maar onveilig heb ik mij nooit gevoeld.

    De drie mooiste plekken die ik heb bezocht in Suriname zijn toch wel Bigi Pan, Voltzberg/Raileighvallen en Brownsberg:

    Bigi Pan
    Via de organisatie SUforYou heb ik mijn eerste trip naar Bigi Pan geboekt. In een busje van Paramaribo naar Nickerie, om daar in een bootje naar Pigi Pan te vertrekken. Bigi Pan is namelijk een natuurgebied met een aantal lodges op het water. Wij verbleven in Stephanie's Lodge, echt een aanrader! Het is een prachtige lodge met o.a. een kok. Want ja, eten staat toch wel echt centraal in Suriname. Honger zul je, ook tijdens trips de binnenlanden in, echt niet krijgen. Op de lodge kun je helemaal tot rust komen, maar er ook voor kiezen om te gaan kajakken, kaaimannen vangen (niet zelf uiteraard, maar de lokale grijpen ze zo uit het water) en naar een modderbad. Daarnaast kun je vissen op de Surinaamse manier en staat Bigi Pan bekend om zijn prachtige vogels. Aangezien wij met een grote groep Nederlande studenten waren, zijn wij 's avonds naar het Parbo feest in Nickerie geweest. Parbo is het biermerk van Suriname, lekker! Het feest was dan ook zeker een aanrader. Een aantal maanden later ben ik nogmaals naar Stephanie's Lodge in Bigi Pan geweest, maar deze keer met mijn ouders. Ook zij waren erg enthousiast. Leuk voor alle leeftijden zal ik maar zeggen.

    Voltzberg/Raileighvallen
    Aangezien het een hele reis is om vanuit Paramaribo in dit gebied te komen, hebben de meeste trips een duur van vier dagen. Het is overigs ook mogelijk om hier per vliegtuig(je) te komen, hier heb ik alleen geen ervaring mee. De reis naar dit gebied is alleen al prachtig! Maar na de heuvelige busritjes en harde boottochtjes ben je ook heel blij dat je er bent. Aangezien ik in een droge periode (november) naar dit gebied ben geweest, duurde de tocht extra lang, aangezien wij de boot soms moesten voort duwen wegens een gebrek aan water... Voltzberg/Raileighvallen is een beschermd gebied wat op de Werelderfgoedlijst staat vermeld. Je kunt vervolgens kiezen voor een overnachting in hangmatten of in bedden. Zelf heb ik tijdens mijn trips gekozen om te overnachten in een hangmat, dit hoort er toch eigenlijk wel een beetje bij. Midden in de natuurlijk, in een hangmat (met klamboe uiteraard), wakker worden van brulapen, etc. Echt een ervaring! Ook tijdens deze trip hoef je niet te verhongeren, want de beste koks maken er weer hele maaltijden van. Dit zul je overigens ook echt nodig hebben tijdens het beklimmen van de Voltzberg, want het is een hele klim! Maar een prachtig uitzicht krijg je er zeker voor terug!

    Brownsberg
    Voor een trip de jungle in ben je in Brownsberg aan het juiste adres. Je kunt er voor kiezen om zelf naar Brownsberg te gaan, maar ik heb ervoor gekozen deze trip onder leiding van een gids te maken. Gidsen kunnen zoveel vertellen over de natuurlijk en de dieren. Dit zijn niet onderwerpen waar ik anders veel interesse in heb, maar de gidsen hebben mij zelfs weten te overtuigen met hun enthousiasme.

    Al met al: Suriname is prachtig en de bevolking is fantastisch! Ik kan hier dan ook uren over vertellen en veel verhalen over schrijven, maar misschien kun je het beter zelf ervaren!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Suriname:

    Bigi pan • Voltzberg/Raileighvallen • Brownsberg

    Mijn Suriname beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Suriname reiservaring!

Ben jij onlangs in Suriname geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Top 3 Suriname specialisten

Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Lizet, de reisspecialist die er woont. Met haar stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

TUI

TUI

Arke heeft een ruime keuze aan Suriname rondreizen, met reizen van 9, 11, 13 of 16 dagen én een rondreis met eigen huurauto.
Bezoek website

Tenzing Travel

Tenzing Travel

Bij Tenzing Travel kun je kiezen uit vele vaststaande reisroutes, maar ook je eigen individuele rondreis op maat samenstellen.
Bezoek website

Meer Suriname reisorganisaties

Goedkope vliegtickets Suriname

Vergelijk hotelprijzen Suriname

Top 3 Suriname specialisten

Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Lizet, de reisspecialist die er woont. Met haar stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

TUI

TUI

Arke heeft een ruime keuze aan Suriname rondreizen, met reizen van 9, 11, 13 of 16 dagen én een rondreis met eigen huurauto.
Bezoek website

Tenzing Travel

Tenzing Travel

Bij Tenzing Travel kun je kiezen uit vele vaststaande reisroutes, maar ook je eigen individuele rondreis op maat samenstellen.
Bezoek website

Meer Suriname reisorganisaties