Reiservaringen Swaziland, reisverhalen & tips over Swaziland

Swaziland essentials

Beste reistijd: Juni t/m september
Visum nodig? Ja, vooraf aanvragen
Minimum vliegduur: 16 uur
Richtprijs retourticket: € 700
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A.
evt. BMR, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabiës, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Swaziland

De meeste toeristen bezoeken het kleine Swaziland alleen als tussenstop tijdens bijvoorbeeld een doorreis van Zuid-Afrika naar Mozambique. Toch is er reden om een paar extra dagen in Swaziland rond te reizen. Zo leven er in het Hlane Royal National Park zeldzame witte neushoorns en zijn er ook hier leeuwen, olifanten, luipaarden en antilopen te zien. Ook de autoroute tussen de Elzuwini en Malkerns vallei is prachtig.

7 Swaziland reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,1

Op basis van 7 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7,6

  • Gastvrijheid: 8,0

  • Natuur: 9,0

  • Stranden: 0,0

  • Eten: 7,7

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Swaziland.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 7,3

    26 landen bezocht
    28 reviews
    5 waarderingen

    “Landje middenin Zuid-Afrika”

    Geplaatst 19-11-2017 • gereisd augustus 2014 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    In onze rondreis door Zuid-Afrika zijn we 2 nachten in Swaziland verbleven. De wegen zijn slechter dan de omliggende landen: af en toe een enorm gat in de weg, echter zijn ze nog steeds redelijk goed begaanbaar. We sliepen in een traditionele hut tussen de dieren (Milwane Wildlife) en kregen er les in de traditionele ambachten (eten bereiden, manden vlechten) ook werd er voor ons gezongen en gedanst.

    Mijn Swaziland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    15 landen bezocht
    13 reviews
    6 waarderingen

    “Leuk om even te bezoeken!”

    Geplaatst 15-11-2017 • gereisd mei 2017 • 3 weken lang • alleen • groepsrondreis

    Het was echt ontzettend leuk om hier een paar dagen te verblijven! We begonnen onze trip in Swaziland bij een swazimarkt, wat ontzettend leuk is om even te bezoeken. Hele gastvrije mensen en leuke kraampjes. Daarna gingen we naar de leukste accommodatie waar we hebben geslapen bij mijn reis in Zuid-Afrika: Beehive Mlilwane Wildlife Sanctuary. Je sliep in een heel erg schattig hutje tussen de dieren. Naast het kampvuur sliepen zwijntjes, super leuk! De volgende dag vlak bij de accommodatie een prachtige wandeling gemaakt! Ook nog bij een stam geweest die prachtig voor ons hebben gezongen! Was echt prachtig!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Swaziland:

    Beehive Mlilwane Wildlife Sanctuary • Swazimarkt

    Mijn Swaziland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    34 landen bezocht
    88 reviews
    29 waarderingen

    “ingesloten koninkrijk ”

    Geplaatst 07-11-2017 • gereisd augustus 2009 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Swaziland is een onbekende bestemming in Zuidelijk Afrika maar is perfect te combineren in een rondreis door Zuid Afrika. Het land ligt volledig omsloten door Zuid Afrika en Mozambique. Wanneer je bijvoorbeeld van Johannesburg via Krugerpark verder naar het zuiden rijd kan je via Swaziland rijden. Het is een klein land, de hoofdstad Mbabane is bereikbaar via deftige wegen maar toch is het verschil van infrastructuur enorm groot met de rijkere buurlanden. Ook is het hier een stuk goedkoper reizen dan in Zuid Afrika. De mensen zijn vriendelijk maar de armoede zorgt ervoor dat hier meer gebedeld wordt. Onderweg zie je kleine kinderen staan wachten die meteen een dansje beginnen doen wanneer ze je zien aankomen. Let hier een beetje mee op, het dansje is voor hun een manier om geld te verdienen en het is ons overkomen dat wanneer we met de auto verder reden zonder te stoppen of iets te geven de wagen met één en ander bekogeld werd. Het inkomen van de mensen schijnt hier dan ook minder dan 1 euro per dag te zijn! Swaziland is ook het land met de meeste hiv-besmettingen ter wereld, 40% van de bevolking. De levensverwachting is hier dan ook niet hoger dan 35 jaar. De meest gebruikte grenspost via Zuid Afrika is de Bulembu grenspost. rek hier genoeg tijd voor uit want het kan enkele uren duren maar kan ook op 15min geregeld zijn. African Time, you never know...... De Ezulwini Vallei is voor reizigers één van de meest interessante plekken om te bezoeken in Swaziland. Rondom de 'vallei van de hemel' (wat Ezulwini betekent) is veel te beleven. Er is prachtige natuur, al dan niet met wild, en er zijn hot springs, houtsnijwerkplaatsen en het is een mooi groen gebied, waar je fijn kunt wandelen in een sprookjesachtig, en niet direct typisch Afrikaans landschap. Ook het Mlilwane Natuurreservaat is de moeite met zijn vele wandelroutes en watervallen. Een beozek aan een Zulu dorp kan hier ook geregeld worden in de lodges en hotels. Verwacht geen authentieke en speciale ervaring maar gewoon een leuke dag bij vriendelijke mensen waarbij je door het dorp en de kraal loopt en die aan het einde van het bezoek hun traditionele dansen aan de toeristen tonen en verwachten dat je mee doet. Eén van de leukste dingen wat ik hier gedaan heb is onderweg gestopt zijn bij een kerkdienst. De gezangen nodigden echt uit om te stoppen en even te luisteren. De mensen lachten vriendelijk en nodigden ons uit in de kerk. Aarzelend gingen we achterin zitten maar de dienst werd meteen stilgelegd en we moesten ons vooraan komen voorstellen waarna we allen hartelijk welkom werden geheten. iedereen in het dorpje mocht vooraan zijn verhaal komen vertellen waarna de ganse gemeenschap begon te zingen. Ik weet niet of dit mogelijk is in gans Swaziland maar wanneer je de kans krijgt....doen! Echt wel een speciale ervaring en zo een puur contact met de bevolking kan je zelden vinden.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Swaziland:

    Ezulwini Valley • mvubu falls • Swaziland, Mlilwane

    Mijn Swaziland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    35 landen bezocht
    30 reviews
    9 waarderingen

    “Een kort verblijf”

    Geplaatst 25-10-2017 • gereisd augustus 2012 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Een moeilijk land voor mij om een beoordeling te geven. Ons (gezin met vier kinderen) werd aangeraden om op de weg te blijven en niet teveel af te wijken van de nationale parken. Dat advies hebben we ongevolgd. Dat betekende voor ons ook dat we eigenlijk op alleen maar toeristische plekken geweest zijn. En dat is niet zo ons ding.....

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Swaziland:

    Swaziland, hlane np • Malalotja Nature Reserve • Swaziland, Mlilwane

    Mijn Swaziland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,3

    22 landen bezocht
    27 reviews
    1 waardering

    “Leuk voor een paar dagen”

    Geplaatst 23-10-2017 • gereisd mei 2017 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Leuk om een dag of twee te verblijven tijdens je trip in Zuid Afrika. Het is een een gedoe bij de grens, je blijft stempels halen, maar uiteindelijk ging dit vrij vlot. De wegen zijn erg goed, je hebt geen speciale auto nodig. Tip: breng een bezoek aan Mlilwane Wildlife Sanctuary. Wij hebben hier overnacht en wakker worden met uitzicht op de zebra's is een feestje :)

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Swaziland:

    Swaziland, Mlilwane • Mbabane • Lobamba

    Mijn Swaziland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    32 landen bezocht
    2 reviews
    0 waarderingen

    “Vrijwilligerswerk in Swaziland”

    Geplaatst 01-10-2014 • gereisd december 2012 • 4 weken lang • alleen • vrijwilligerswerk • met Activity International

    Met Activity International ben ik twee jaar geleden naar Swaziland geweest voor vrijwilligerswerk. Een erg mooie reis die zeer aan te raden is. Swaziland is ongeveer zo groot als Nederland, er wonen maar een miljoen mensen. Heel veel ruimte voor natuur dus. Het landschap is vooral bergachtig.
    Door het vrijwilligerswerk werk je samen met de lokale bevolking, deze is erg gastvrij en vriendelijk. De kinderen zijn super enthousiast en willen graag meedoen met alle activiteiten die we aanboden.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Swaziland:

    Ezulwini Valley

    Mijn Swaziland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,3

    25 landen bezocht
    6 reviews
    3 waarderingen

    “Klein koninkrijk”

    Geplaatst 17-09-2014 • gereisd augustus 2011 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Swaziland is een klein land, omringd door Zuid Afrika en Mozambique. Prima te combineren met een reis door een van deze landen. Het toeristenvisum is gemakkelijk te verkrijgen bij de grens. Het land is prima te bereizen met een huurauto. De natuur is prachtig hier. Ook zijn er enkele kleine wildparken. De bevolking is erg vriendelijk.

    Tip: Breng een bezoek aan het prachtige Malalotja Nature Reserve. Je kunt hier in alle rust prachtige wandelingen maken.

    Tip: Woon een voetbalwedstrijd bij in het stdion in Ezulwini. Erg bijzonder tussen de locals!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Swaziland:

    Malalotja Nature Reserve • Ezulwini Valley

    Mijn Swaziland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Swaziland reiservaring!

Ben jij onlangs in Swaziland geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Swaziland reisaanbieders

Goedkope vliegtickets Swaziland

Vergelijk hotelprijzen Swaziland