Reiservaringen Taiwan, reisverhalen & tips over reizen naar Taiwan

Taiwan essentials

Beste reistijd: Oktober t/m februari
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 13 uur
Richtprijs retourticket: € 750
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Evt. dengue, hepatitis B, tuberculose


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Taiwan

Sinds Lonely Planet Taiwan in 2012 tipte als ‘top destination’, gooit de Taiwanese regering alle schroom van zich af. ‘Heart Of Asia’ luidt de slogan waarmee het land (of de afvallige provincie, aldus de Chinezen) zich wereldwijd als reisbestemming promoot. Met succes, want toeristen stromen toe. En terecht. Taiwan is brandschoon en veilig, combineert westerse welvaart met het tropische en de (eet!)cultuur van Azië en heeft een natuurschoon waar je U tegen zegt. Plus: het is compact en fietsvriendelijk. In Taiwan vind je tropische stranden, berglandschappen, hypermoderne steden met enorme wolkenkrabbers en de veel bezochte Taroko Kloof. Ga cultuur snuiven in Taipei, maak een hike in het oosten en ontdek de lokale keuken. Taiwan is een compact, goed bereisbaar eiland met een vriendelijke bevolking.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Taiwan

Taipei: cultuur, tradities & views

De hoofdstad Taipei ligt, net als bijna alle andere belangrijke dorpen en steden, op het hoofdeiland. Vanuit de eyecatcher van de stad, ‘de Taipei 101’, heb je uitzicht over de hele stad. Je kunt de Longshan tempel bezichtigen, een van de oudste tempels van Taiwan, en bij zonsopgang naar een van de pleinen gaan om de Taiwanezen Tai Chi of Kung Fu te zien beoefenen. Een aanrader voor liefhebbers van oude Chinese kunst is een bezoek aan het National Palace Museum. Ook de verlichte nachtmarkten zijn een essentieel onderdeel van het Taiwanese leven, zoals de ‘Food Circle’, waar je dagelijks tot 3 uur ’s nachts terecht kunt voor kleine hapjes als inktvis, varkensvlees, geroosterde kastanjes, kippenklauwen of eendentongen. Fulung en Yenliao Beach zijn de beste stranden in de omgeving van de stad. In het Yangmingshan National Park wandel je dwars over de inactieve vulkaan Seven Star Mountain, langs hotsprings waar warm mineraalwater uit de grond opborrelt.

Natuurschoon in Taroko Gorge

In Oost-Taiwan vind je hoge bergen en diepe kloven, watervallen, tunnels en hangbruggen en kustlijnen met uitzichtpunten. Je kunt gaan raften over de Hsiukuluan rivier, wandelen over een van de vele wandelpaden en de highlights van de Taroko kloof bezoeken zoals de Eternal Springs Shrine, de Zwaluwgrot en de ‘Tunnel van de Negen Kronkels’.

Sun Moon Lake

Sun Moon Lake

De omgeving van het Sun Moon Meer is erg geschikt om te wandelen of te mountainbiken langs de theeterrassen. Je kunt een rondvaart maken over het groenige water en de Tsen pagode bezoeken. Vanaf de Wen Wu-tempel met de gele daken is het genieten van een zonsondergang.

< Lees minder

13 Taiwan reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,1

Op basis van 13 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,7

  • Gastvrijheid: 8,8

  • Natuur: 8,2

  • Stranden: 7,0

  • Eten: 7,8

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Taiwan.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 9,2

    27 reviews
    6 waarderingen

    “Zeer behulpzaam en vriendelijk”

    Geplaatst 29-11-2017 • gereisd september 2009 • 4 weken lang • alleen • zelfstandig

    Was hier 4 weken en ben met openbaar vervoer rond Taiwan gereisd. Ook al praten niet veel mensen Engels, helpen willen ze allemaal ( en niet voor geld maar omdat ze oprecht vriendelijk zijn). Hotels zijn prijziger dan landen zoals Thailand maar wij sliepen in de hotels die je ook per uur kan boeken. Haha echt waar, goedkoper, warm water in douche, tv met soms speciale zenders en zelfs gratis condooms op nachtkastje. Omdat receptie geen Engels spreekt zullen ze je als koppel gewoon ontvangen. En je hebt nergens last van, behalve dat de kamers schoon zijn ;) en de prijzen lager. Vaak geld ook 24 uur prijs, handig als je later aankomt. Ook optie is met tent kamperen in de bergen, er zijn aantal campings en vaak gratis. Geen luxe maar plek voor je tent.
    Let er wel op dat er kans op een orkaans in juli, augustus en september het grootst is. Wij hebben er 1 meegemaakt en de grootste kwam aan toen wij wegvlogen ( waren laatste vliegtuig die zijn vertrokken). Dit was niet prettig en zijn bijna neergestort, had liever vertraging gehad.
    Aardbevingen komen het hele jaar voor, had een schaal 6.7 snachts en ik stond buiten maar iedereen sliep erdoorheen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Taiwan:

    Shitiping • Taroko National Park • Taipei

    Mijn Taiwan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,0

    0 reviews
    0 waarderingen

    “Grijs vlees ”

    Geplaatst 21-11-2017 • gereisd maart 2015 • 2 weken lang • alleen • zelfstandig

    Ga alsjeblieft niet voor het eten naar Taiwan. Voor de cultuur alsjeblieft wel!
    Wat mij zo opviel was dat al het vlees gekookt wordt en als een grijze massa op enorme platen op straat wordt aangeboden. Not the place wanneer je vegetarisch bent dus. Maar vergeet niet, er zo is ontzettend veel te doen op het gebied van kunst&cultuur. Eindeloos veel interessante musea. En dan laat ik de mensen die naar de musea gaan nog buiten beschouwing. Dat is ook bijna een tour opzich waard om die rustig gade te slaan. Dit alles speelt zich af in Taipei.
    Wanneer je naar het binnenland trekt kan je enorm goed hiken en van de natuur genieten. Neem je wandelschoenen dus mee en wissel stad en natuur af in dit land. Aan twee weken zou je genoeg moeten hebben.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Taiwan:

    Taipei • Taipei 101 • Hualien

    Mijn Taiwan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 8
    • Eten: 4
    • Stranden: 5

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,0

    27 landen bezocht
    26 reviews
    3 waarderingen

    “Ondergeschat Taiwan”

    Geplaatst 04-11-2017 • gereisd november 2015 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Taiwan is nog niet ontdekt door massatoerisme en dat maakte het land voor mij zo leuk. Waar ik ook kwam, er waren nergens toeristen te bekennen. In ieder geval geen westerse toeristen. Het land is goed te bereizen als je maar kort te tijd hebt en dat maakte het ideaal! Ik had zo'n 9 dagen de tijd en heb bijna alle hoogtepunten wel kunnen zien. Taipei, de hoofdstad, mag je sowieso niet overslaan, net als het Taroko National Park, Koahsiung en Taitung. En Sun Moon Lake blijkt ook heel tof te zijn!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Taiwan:

    Taipei • Taroko National Park • Koahsiung

    Mijn Taiwan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 5
    • Eten: 7
    • Stranden: 3

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    19 landen bezocht
    26 reviews
    0 waarderingen

    “Het echte China”

    Geplaatst 31-10-2017 • gereisd november 2010 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Taiwan is onterecht een weinig bezocht land. Ik ben zelf ook in China geweest, en ik denk dat Taiwan is wat China had moeten zijn. De mensen zijn er wat minder egoïstisch, het is er wat minder druk, en er zijn nog vele traditionele cultuuraspecten. Het land is daarnaast in twee weken goed bereisbaar. Zelf ben ik slechts een week geweest, dus ik heb wat steden overgeslagen, maar in twee weken kan je in principe de highlights zien. Omdat het een eiland is, en het binnenland wat minder is ontwikkeld, kan je er een rondje reizen. De spoorlijn gaat het hele eiland rond. Wat mij persoonlijk wat tegenviel was het eten, blijkbaar heb ik als westerling een ander smaakpalet dan de Taiwanezen. Een aanrader is de Taroko Gorge bij Hualien. Je kan hier goedkoop overnachten in het Catholic Church Hostel. In de Taroko Gorge kan je een prachtige trekking maken, en je kan er de Hsiang-Te Temple bezoeken met haar gouden Buddha. Verder is Taipei een leuke stad om te zien, en moet je een bezoek maken aan de Taipei 101, vroeger het grootste gebouw op aarde. Het prijspeil is er redelijk oké, en omdat het een klein land is ben je niet heel erg veel tijd en geld kwijt aan reizen. Taiwan is wat mij betreft een aanrader als je op zoek bent naar eens wat anders dan Thailand of Indonesië.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Taiwan:

    Taroko Gorge • Taipei 101 • Taipei

    Mijn Taiwan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    14 reviews
    2 waarderingen

    “Het wondermooie, voor de meeste ongekende paradijs”

    Geplaatst 28-10-2017 • gereisd januari 2017 • langer dan een maand • met vrienden

    Taiwan, door velen nog niet gekend, maar is prachtig qua natuur en cultuur! Momenteel studeer ik in Kaohsiung, waardoor ik een zee van tijd heb om het prachtige Taiwan te ontdekken! Bijna elk weekend verken ik wel een nieuwe plek en blijf ik nog steeds verbaasd over hoe de cultuur en natuur hier in elkaar zit. De mensen hier zijn enorm vriendelijk en gastvrij. Indien je op een bepaalde plaats niet direct geraakt, probeer dan zeker te liften, want binnen de 5 minuten zit je in een auto waar de locals vertellen over hun leven hier en geïnteresseerd zijn in jouw verhaal. Wil je graag een dag op het strand en dezelfde dag nog in de stad rondlopen en dan nog eens 's avonds naar een nightmarket gaan, het kan allemaal in Kaohsiung!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Taiwan:

    Kaohsiung • Liuqu Island • Taipei

    Mijn Taiwan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    53 landen bezocht
    27 reviews
    6 waarderingen

    “Heerlijk land met zeer afwisselende activiteiten”

    Geplaatst 19-10-2017 • gereisd februari 2016 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Prima land om in 2 weken te verkennen met een huurauto op de prima wegen die er zijn. Al zit iedereen hier in de auto en kun je flink vast staan in de weekenden / vakanties naar populaire bestemmingen . Van de enorme hoofdstad Taipei via afgelegen townships en wonderschone natuur zoals de Taroko Gorge naar een heerlijk eilandje waar je kunt kamperen aan de zee in je huurtentje! Wat betreft het weer moet je geluk hebben en van dag tot dag of van noord tot zuid kan dit enorm verschillen. Geweldige Aziatische ervaring met oude tradities en enorme gastvrijheid van de mensen toen we veel bij mensen thuis verbleven gedurende het Chinees Nieuwjaar.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Taiwan:

    Taipei 101 • Taroko National Park • Lukang

    Mijn Taiwan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    35 landen bezocht
    12 reviews
    24 waarderingen

    “Verassend leuk land”

    Geplaatst 23-01-2017 • gereisd januari 2017 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Afgelopen januari (2017) twee weken lang met de backpack door Taiwan gereisd. Ik vond het een verassend leuk land met een enorm vriendelijke en behulpzame bevolking. Qua natuurschoon en architectuur is Taiwan misschien niet het allermooiste land van Azië, maar op het gebied van cultuur, kunst en design en (lekker) eten is het echt een heel leuk land.

    Het is makkelijk rondreizen in Taiwan dankzij het prima spoorwegnetwerk. Aan de westkust rijdt een hogesnelheidstrein waarmee je in amper 2,5 uur van het noorden (Taipei) naar het zuiden (Kaohsiung) van Taiwan reist. In grote steden als Taipei en Kaohsiung is een uitgebreid metronetwerk waar je gemakkelijke en goedkoop mee kunt reizen. In kleinere steden kun je reizen per bus of taxi (goedkoop), maar ook prima met een fiets of scooter. De OV Chipkaart in Taiwan heet de Easycard en deze kun je in het hele land gebruiken. Niet alleen in het openbaar vervoer maar bijvoorbeeld ook om mee te betalen in winkels, musea of om een fiets mee te huren.

    Qua prijsniveau is Taiwan misschien net iets goedkoper dan Nederland. Eten op de Night Market, reizen met het openbaar vervoer en de taxi is naar verhouding heel goedkoop. De kosten voor winkelen, eten in een restaurant en hotels zijn dan weer vergelijkbaar met Nederland. Pinnen met je Europese pinpas kan onder andere in de 7-eleven en die vind je praktisch op iedere straathoek.

    Aantal tips:
    Taipei is een leuke stad om te bezoeken als je van kunst en design houdt. Je vind hier een aantal designmusea en diverse creatieve hotspots zoals Huashan Creative Park, Songshan Cultural and Creative Park en Simple Market. In Kaohsiung hebben ze ook een creatieve hotspot die Pier-2 Art Centre heet.

    Reis je in het weekend met de trein probeer dan je ticket van te voren te reserveren. Als je een creditcard hebt kan dit gemakkelijk op de website van de Taiwanese spoorwegen. (ook vanuit Nederland)

    Sla in Taipei de bekende Shilin Night Market over, deze is erg druk en bestaat meer uit toeristenwinkels dan eetkraampjes. Wij vonden de kleinere Ningxia Night Market stukken leuker.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Taiwan:

    Taipei • Kaohsiung • Taroko National Park

    Mijn Taiwan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 7
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 10,0

    1 review
    0 waarderingen

    “Elke dag een kadotje”

    Geplaatst 03-01-2017 • gereisd oktober 2014 • langer dan een maand • met partner • zelfstandig

    4 maanden gefietst, gehiked en gescootert. Mooi, mooi en nog eens mooi. Bijzonder vriendelijke, behulpzame en lieve mensen. Mooie bergen, mooie bossen, mooie tempels, zelfs Taipei is mooi. Alles makkelijk te doen, er is altijd wel iemand die Engels spreekt.
    Geen een keer "afgezet". In tegendeel, ze kwamen achter ons aan, toen we 5 cent te weinig hadden teruggekregen!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Taiwan:

    Taroko National Park • Sun and Moon Lake • Zuid Taiwan

    Mijn Taiwan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,2

    25 landen bezocht
    2 reviews
    1 waardering

    “Onverwacht paradijs”

    Geplaatst 12-07-2015 • gereisd juli 2014 • langer dan een maand • alleen

    Afgelopen zomer (2014) heb ik in Taipei stagevgelopen, waardoor ik in contact kwam met locals en over de bijzondere geschiedenis en cultuur van de Taiwanezen te weten kwam, waaronder de businesscultuur dat alles doet om zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn, ja, ook in de textielfabrieken.

    De stad Taipei vond ik helemaal geweldig, voelde me direct thuis. Tijdens deze stageperiode maakte ik ieder weekend uitstapjes naar o.a. de dichtbij gelegen stranden (bij voorkeur pacific: wai'ao) om te surfen, bezocht ik jiufen, de goudmijn, kaoshiung, etc. en bleef er genoeg tijd over om uit te gaan ;) want ja, ook dát is geweldig in Taipei: van pool- en beachpartys tot supermoderne clubs. Het metronetwerk in de stad brengt je overal, én, op iedere hoek van de straat zit een convenient store als 7/11 waar 24h per dag terecht kunt voor álles: boodschappen (dus een koelkast is nieteens zo erg van toepassing), warme maaltijden (die je ter plekke kunt opeten), ATM, printopdrachten, telefoon opladen, beltegoed, taxi's (als er geen in de buurt is).

    Vervolgens heb ik na de stage mijn vlucht omgeboekt zodat ik een rondreis kon gaan maken in +/- 3 weken, wat prima te doen is, want Taiwan is ongeveer zo groot als België. En, vanaf dag één van deze rondreis heb ik mij verbaasd dat dit land zo onbekend is (behalve het 'made-in-Taiwan').
    Ik heb de plaatsen Taichung, het Sun Moon Lake, Tainan (met Nederlandse historie), Kenting: prachtige witte stranden, en Hualien met het Taroko Gorge, maar ook het wildlife met orca's, bezocht; de hele reis per trein gereisd waardoor je écht het hele land ziet (voor studenten en onder de 22 zijn er goedkopere treintickets!). Het reizen in Taiwan vond ik erg gemakkelijk (vergeleken met China).
    De meeste Taiwanezen spreken/verstaan Engels, het is natuurlijk makkelijk als je een beetje Mandarijn spreekt.
    Ook het eten in het gehele land was heerlijk, ontzettend veel variatie, met als favoriete restaurant Din Tai Fung in Taipei (+ de verschillende night-markets).
    Tijdens deze reis heb ik op verschillende plekken vrienden voor het leven gemaakt, waarmee ik een jaar later nog steeds wekelijks contact heb.
    Het 'alleen-reizen' in Taiwan is zeker te doen, ik heb me geen seconde verveeld.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Taiwan:

    Taipei • Kenting • Taroko National Park

    Mijn Taiwan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    3 reviews
    0 waarderingen

    “Geweldig lieve mensen en heerlijke ervaring”

    Geplaatst 23-02-2015 • gereisd september 2012 • langer dan een maand • met vrienden

    Ik heb 4,5e maand in Taichung gewoond wat in het westen van Taiwan ligt. Taichung is totaal geen toeristisch gebied en daardoor een hele uitdaging om je eigen plekje te zoeken. De mensen zijn erg vriendelijk maar de meesten spreken geen Engels. Als westerse ben je een soort celebrity omdat zij in Taichung weinig westerse mensen tegenkomen. Er zijn prachtige tempels in Taichung. De Night Markets in Taichung zijn ook zeker het bezoeken waard. Ik ben een aantal keren naar Taipei gegaan wat een totaal andere wereld lijkt dan Taichung. Taipei is echt een wereldstad die het bezoeken waard is. De mensen spreken hier meer Engels en het toerisme begint hier aardig op te komen. In het zuiden van Taiwan ligt Kenting wat echt een toeristisch gebied is. Ik stond erg verbaasd dat hier zoveel westerse mensen waren en dat er zelfs Nederlanders waren. Kenting heeft een national park die je zeker moet bezoeken en Kenting kent een prachtig strand. Huur eens een scooter om het gebied te leren kennen en wandel door de natuurgebieden. Reis je door Taiwan ga dan naar Tainan en bezoek fort Zeelandia. Tainan is namelijk een tijdje bezet geweest door de Nederlanders. Verder is Penghu Island een geweldige plek om te bezoeken. Het bestaat uit meerdere eilandjes en je kan hier dus heerlijk eilandhoppen. Regel een goede tourleader en die zal je de mooiste plekjes laten zien zoals de rainbow bridge en een paar prachtige stranden!
    Lugang is een prachtige stad die ook zeker het bezoeken waard is en de Sunmoonlake is ook het bezoeken waard

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Taiwan:

    Penghu Island • Kenting • Taipei

    Mijn Taiwan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Taiwan reiservaring!

Ben jij onlangs in Taiwan geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Taiwan reisaanbieders

Goedkope vliegtickets Taiwan

Vergelijk hotelprijzen Taiwan