Taiwan essentials

Beste reistijd: Oktober t/m februari
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 13 uur
Richtprijs retourticket: € 750
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Evt. dengue, hepatitis B, tuberculose


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Taiwan

Sinds Lonely Planet Taiwan in 2012 tipte als ‘top destination’, gooit de Taiwanese regering alle schroom van zich af. ‘Heart Of Asia’ luidt de slogan waarmee het land (of de afvallige provincie, aldus de Chinezen) zich wereldwijd als reisbestemming promoot. Met succes, want toeristen stromen toe. En terecht. Taiwan is brandschoon en veilig, combineert westerse welvaart met het tropische en de (eet!)cultuur van Azië en heeft een natuurschoon waar je U tegen zegt. Plus: het is compact en fietsvriendelijk. In Taiwan vind je tropische stranden, berglandschappen, hypermoderne steden met enorme wolkenkrabbers en de veel bezochte Taroko Kloof. Ga cultuur snuiven in Taipei, maak een hike in het oosten en ontdek de lokale keuken. Taiwan is een compact, goed bereisbaar eiland met een vriendelijke bevolking.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Taiwan

Taipei: cultuur, tradities & views

De hoofdstad Taipei ligt, net als bijna alle andere belangrijke dorpen en steden, op het hoofdeiland. Vanuit de eyecatcher van de stad, ‘de Taipei 101’, heb je uitzicht over de hele stad. Je kunt de Longshan tempel bezichtigen, een van de oudste tempels van Taiwan, en bij zonsopgang naar een van de pleinen gaan om de Taiwanezen Tai Chi of Kung Fu te zien beoefenen. Een aanrader voor liefhebbers van oude Chinese kunst is een bezoek aan het National Palace Museum. Ook de verlichte nachtmarkten zijn een essentieel onderdeel van het Taiwanese leven, zoals de ‘Food Circle’, waar je dagelijks tot 3 uur ’s nachts terecht kunt voor kleine hapjes als inktvis, varkensvlees, geroosterde kastanjes, kippenklauwen of eendentongen. Fulung en Yenliao Beach zijn de beste stranden in de omgeving van de stad. In het Yangmingshan National Park wandel je dwars over de inactieve vulkaan Seven Star Mountain, langs hotsprings waar warm mineraalwater uit de grond opborrelt.

Natuurschoon in Taroko Gorge

In Oost-Taiwan vind je hoge bergen en diepe kloven, watervallen, tunnels en hangbruggen en kustlijnen met uitzichtpunten. Je kunt gaan raften over de Hsiukuluan rivier, wandelen over een van de vele wandelpaden en de highlights van de Taroko kloof bezoeken zoals de Eternal Springs Shrine, de Zwaluwgrot en de ‘Tunnel van de Negen Kronkels’.

Sun Moon Lake

Sun Moon Lake

De omgeving van het Sun Moon Meer is erg geschikt om te wandelen of te mountainbiken langs de theeterrassen. Je kunt een rondvaart maken over het groenige water en de Tsen pagode bezoeken. Vanaf de Wen Wu-tempel met de gele daken is het genieten van een zonsondergang.

< Lees minder

21 Taiwan reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,1

Op basis van 21 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,4

  • Gastvrijheid: 8,7

  • Natuur: 8,3

  • Stranden: 7,2

  • Eten: 7,9

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Taiwan.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 7,6

    59 landen bezocht
    40 reviews
    51 waarderingen

    “Kies de juiste reisperiode”

    Geplaatst 13-05-2019 • gereisd april 2019 • 2 weken lang • alleen • zelfstandig

    De belangrijkste bezienswaardigheden van Taiwan bestaan, buiten Taipei, voornamelijk uit natuur: een centrale en hoge bergketen voor prachtige hikes, dichtbegroeide supergroene bossen en jungle afgewisseld met nog groenere rijstvelden en volledig omringt met een fantastisch felblauwe zee. De (zwarte) stranden zijn ook mooi, maar zwemmen is vrijwel nergens echt goed mogelijk).
    Het punt is alleen dat ik er 2 weken was en 2 weken regen heb gehad en/of wolken tot aan de grond... ik was in het ‘shoulder-season’, maar de inwoners vertelden mij dat dit vaak een heel slechte periode is. Kies dus de juiste tijd om dit mooie land te bezoeken, anders zie je, net als ik, misschien vrijwel niets...
    Gelukkig heb ik die 2 weken wél genoten van het heerlijke eten en de ontzettend leuke mensen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Taiwan:

    Taipei • Luoshan • Hualien

    Mijn Taiwan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    2 reviews
    1 waardering

    “Formosa, bijzonder uniek en verrassend.”

    Geplaatst 10-05-2019 • gereisd juli 2018 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Een grote verassing, de aankomst in Taiwan is al bijzonder. Ondanks dat het straatbeeld in de zin van de architectuur niet bijzonder is, is het land wel bijzonder schoon. Overal om je heen hoor je de Chinese taal, totaal niet verstaanbaar, dit geeft het gevoel dat je echt in een andere wereld terecht bent gekomen. Taal is dan ook gelijk een 'dingetje'. Taiwan is nog erg onontdekt voor toeristen, inwoners spreken dan ook niet snel Engels. Hoogtepunt vond ik Taroko Gorge, waanzinnige natuur, veelzijdig met fantastische wandelroutes. Ook als je niet een hiker bent, zijn er voldoende makkelijke routes waarbij je langs bijzonder natuurschoon komt. Daarnaast is Kenting, het Zuidelijkste puntje, heerlijk te ontdekken op een gehuurde scooter. Stoppen wanneer je een mooi strandje tegen komt geeft het gevoel van ultieme vrijheid.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Taiwan:

    Kaohsiung • Taroko Gorge • Kenting

    Mijn Taiwan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    29 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “Streetfood cultuur in Taiwan”

    Geplaatst 04-05-2019 • gereisd september 2016 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Misschien niet meteen het eerste land waaraan je denk om te bezoeken, maar wat heeft dit land veel te bieden! Vooral op het gebied van cultuur is het een enorm rijk land. Vooral de tempels zijn hiervan een goed voorbeeld. De mensen zijn op een leuke manier nieuwsgierig en zijn benieuwd waar je vandaan komt en wat je van hun land vindt. Qua mooie plekken zou ik absoluut de Taroko Gorge willen aanraden. Dit is een prachtig groot national park waar je verschillende trails kunt lopen, zeer de moeite waard! Het reizen in Taiwan gaat gemakkelijk, het is ook niet zo'n heel groot land dus je kunt behoorlijk wat zien in een korte tijd. Maar wat voor mij het allermooiste aan Taiwan is, is de streetfood cultuur. Zoveel heerlijke, spannende en nieuwe smaken voor weinig geld op een van de vele nightmarkets! Daar kunnen we met onze Nederlandse foodfestivals nog veel van leren!

    Mijn Taiwan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    25 landen bezocht
    13 reviews
    1 waardering

    “Onontdekte parel van Azië”

    Geplaatst 26-04-2019 • gereisd april 2018 • langer dan een maand • alleen

    Taiwan is tot nu toe nog niet ondekt bij westerse toeristen. Daardoor zou ik niet aanraden om er alleen te gaan reizen, maar als je met minimaal 2 bent is het de perfecte bestemming. Het land is namelijk erg goed georganiseerd en heel divers met o.a. rijke cultuur geschiedenis, Taipei, bergen >3500 meter, prachtige kustlijn (oost/zuid), geweldige natuur en witte stranden in het zuiden. Daarnaast zijn de mensen super vriendelijk en is het weer ook top.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Taiwan:

    Taipei • Taroko Gorge • Sun Moon Lake

    Mijn Taiwan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    57 landen bezocht
    27 reviews
    2 waarderingen

    “Hoogtepunt was het Boat Burning Festival”

    Geplaatst 14-04-2019 • gereisd november 2018 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Taiwan is een mix van nationaliteiten en een mix van natuur en stranden. We waren aanwezig bij het Boat Burning Festival (1x in de 5 jaar, als we de mensen goed begrepen hadden). Ze werken een aantal jaar aan de boot, en tijdens het festival wordt de boot door de hele stad getrokken, waarna het op het strand in brand wordt gestoken. Dit is om alle boze geesten weg te jagen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Taiwan:

    Kenting • Tainan

    Mijn Taiwan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,4

    62 landen bezocht
    31 reviews
    2 waarderingen

    “Gastvrij land, met mooie natuur en stranden”

    Geplaatst 14-04-2019 • gereisd november 2018 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    We hebben al erg veel landen bezocht, maar het openbaar vervoer in Taiwan is een van de beste die we tot nu toe meegemaakt hebben. Het is niet altijd in het Engels aangegeven, dus dat is erg lastig, maar de mensen proberen je met handen-voeten-Engels altijd te helpen.

    Er zijn veel mooie natuurgebieden, waar je lekker kunt wandelen of met een scooter kunt rondrijden.
    Ik miste wel een eigen cultuur. Vergeleken met andere Aziatische landen is het redelijk 'westers'.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Taiwan:

    Kenting • Hualien • Taipei

    Mijn Taiwan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,4

    29 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Mooi land nog niet touristisch”

    Geplaatst 14-04-2019 • gereisd oktober 2018 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Taiwan is een prachtig land wat nog niet erg toeristisch is. Het is erg makkelijk te bereizen met het openbaar vervoer. De treinen rijden snel en op tijd, waardoor je genoeg tijd hebt om het land in 2,5/3 weken te ontdekken. Taipei is een grote schone stad waar genoeg te doen is en leuke eetgelegenheden zijn. Zo kun je onder andere in het modern toilet restaurant eten of voor een leuk prijsje in het michelin sterren restaurant onder de Taipei 101 tower (ong € 15 pp).
    In de kustplaatsen kan je een scooter huren (vergeet geen internationaal rijbewijs mee te nemen) en mooie routes (door natuurgebieden) rijden.
    De natuur staat in dit land dan ook wel op nummer 1. Je hebt strand, bergen, national parken en een groot meer (sun moon lake).
    Wat wij wel jammer vonden is dat (behalve in Taipei) weinig gezellig tentjes/barretjes zijn waar je wat kan drinken en andere reizigers kunt ontmoeten. Wel heb je overal nightmarkets, waar je wel wat gezelligheid kunt vinden.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Taiwan:

    Taipei • Hualien  • Kaohsiung

    Mijn Taiwan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    27 landen bezocht
    23 reviews
    3 waarderingen

    “Verrassend mooie, bijzondere bestemming!”

    Geplaatst 10-04-2019 • gereisd december 2016 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Van tevoren had ik weinig verwachtingen, maar wat heeft Taiwan mij enorm verrast! Een prachtige, bijzondere bestemming. In twee weken tijd bezochten wij Taipei, Hualien/Taroko NP, Taitung, Kenting NP en Tainan. Het is goed te doen met het openbaar vervoer. De treinen/bussen rijden netjes op tijd en zijn veilig. Het voordeel is dat je, doordat het een relatief klein land is, nooit lang onderweg bent naar de volgende plaats. Het land is, zeker in vergelijking met andere landen in Zuidoost-Azië;, behoorlijk gestructureerd en schoon. Wel met de onmiskenbare Aziatische eetcultuur. Heerlijk eten op de nachtmarkten! En ga ook zeker voor de dumplings en de vele soorten (ijs)thee! De mensen zijn erg vriendelijk en gastvrij, hoewel veel mensen geen Engels spreken. Maar je redt je wel met handen en voeten (en Google Translate!). In Kenting is het superleuk om met een scooter het park te verkennen. Prachtige, ruige kustlijn. En de Taroko Gorge is ook prachtig! Tainan vond ik bijzonder, met de vele tempels. De meesten zijn ook gewoon in gebruik. In Taipei hoef je je geen seconde te vervelen. Veel prachtige tempels, een aantal Memorial Halls, grote winkelgebieden, maar ook rustige parken, nachtmarkten en nog veel meer.
    Het land heeft mij echt verrast. Ik had niet verwacht dat de natuur er zo mooi zou zijn. Als je twijfelt om naar Taiwan te gaan, zeg ik: DOEN! Het is echt een bijzondere bestemming, met nog erg weinig Westerse toeristen. Zeker de moeite waard!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Taiwan:

    Taroko Gorge • Kenting national park • Taipei

    Mijn Taiwan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,2

    27 reviews
    21 waarderingen

    “Zeer behulpzaam en vriendelijk”

    Geplaatst 29-11-2017 • gereisd september 2009 • 4 weken lang • alleen • zelfstandig

    Was hier 4 weken en ben met openbaar vervoer rond Taiwan gereisd. Ook al praten niet veel mensen Engels, helpen willen ze allemaal ( en niet voor geld maar omdat ze oprecht vriendelijk zijn). Hotels zijn prijziger dan landen zoals Thailand maar wij sliepen in de hotels die je ook per uur kan boeken. Haha echt waar, goedkoper, warm water in douche, tv met soms speciale zenders en zelfs gratis condooms op nachtkastje. Omdat receptie geen Engels spreekt zullen ze je als koppel gewoon ontvangen. En je hebt nergens last van, behalve dat de kamers schoon zijn ;) en de prijzen lager. Vaak geld ook 24 uur prijs, handig als je later aankomt. Ook optie is met tent kamperen in de bergen, er zijn aantal campings en vaak gratis. Geen luxe maar plek voor je tent.
    Let er wel op dat er kans op een orkaans in juli, augustus en september het grootst is. Wij hebben er 1 meegemaakt en de grootste kwam aan toen wij wegvlogen ( waren laatste vliegtuig die zijn vertrokken). Dit was niet prettig en zijn bijna neergestort, had liever vertraging gehad.
    Aardbevingen komen het hele jaar voor, had een schaal 6.7 snachts en ik stond buiten maar iedereen sliep erdoorheen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Taiwan:

    Shitiping • Taroko National Park • Taipei

    Mijn Taiwan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,0

    0 reviews
    0 waarderingen

    “Grijs vlees ”

    Geplaatst 21-11-2017 • gereisd maart 2015 • 2 weken lang • alleen • zelfstandig

    Ga alsjeblieft niet voor het eten naar Taiwan. Voor de cultuur alsjeblieft wel!
    Wat mij zo opviel was dat al het vlees gekookt wordt en als een grijze massa op enorme platen op straat wordt aangeboden. Not the place wanneer je vegetarisch bent dus. Maar vergeet niet, er zo is ontzettend veel te doen op het gebied van kunst&cultuur. Eindeloos veel interessante musea. En dan laat ik de mensen die naar de musea gaan nog buiten beschouwing. Dat is ook bijna een tour opzich waard om die rustig gade te slaan. Dit alles speelt zich af in Taipei.
    Wanneer je naar het binnenland trekt kan je enorm goed hiken en van de natuur genieten. Neem je wandelschoenen dus mee en wissel stad en natuur af in dit land. Aan twee weken zou je genoeg moeten hebben.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Taiwan:

    Taipei • Taipei 101 • Hualien

    Mijn Taiwan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 8
    • Eten: 4
    • Stranden: 5

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Taiwan reiservaring!

Ben jij onlangs in Taiwan geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Taiwan reisaanbieders

Goedkope vliegtickets Taiwan

Vergelijk hotelprijzen Taiwan