Gemiddelde beoordeling Tanzania


Cultuur & bezienswaardigheden

7,4

Gastvrijheid

8,5

Natuur

9,4

Stranden

8,6

Eten

7,2

Gemiddelde beoordeling

8,2
Op basis van 34 Tanzania ervaringen

Reizen naar Tanzania

Tanzania is één van de mooiste safarilanden op het Afrikaanse continent. Het is onder andere bekend van de wildrijke Serengeti, de roemruchte Mount Kilimanjaro en de unieke Ngorongoro Krater. Maar er zijn nog veel meer mooie gebieden te vinden. Na de wildlife safari’s, kun je je reis eindigen met een heerlijke strandvakantie op de witte stranden van het tropische eiland Zanzibar, of het minder bekende maar minstens zo mooie Pemba Island. Hakuna Matata!

Vliegtickets Tanzania

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Tanzania
V.a. 526 Meer over vliegen naar Tanzania

Overnachten in Tanzania

Vergelijk alle hotels in Tanzania
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Tanzania

Spot de Big Five

Kilimanjaro

Olifant voor de Kilimanjaro.

In Tanzania vind je de ‘Big Five’ (olifant, leeuw, luipaard, neushoorn en buffel) in vrijwel alle bekende safariparken. Minstens zo bijzonder om in hun natuurlijke habitat te bewonderen zijn giraffes, zebra’s, krokodillen en antilopen. Het grootste wildpark Selous is een stuk minder bekend, maar zeker zo mooi als de anderen. Het is ongerepter, moeilijker berijdbaar en daardoor authentiek. Nergens zijn zoveel leeuwen, luipaarden, buffels en olifanten als in Selous. Stap aan boord en glij met de stroom mee om dichtbij het drinkende wild te komen.

The Great Migration in Serengeti

The Great Migration in de Serengeti

Honderden gnoes en zebra’s tijdens de Great Migration in de Serengeti.

Het summum van safari’s is voor velen de ‘Big Five’ zien. Maar nog veel bijzonderder is het aanschouwen van de ‘Great Migration’ in het Serengeti Nationaal Park. Elk jaar weer, als de regenperiode aanbreekt, vindt hier een van de grootste wildspektakels op aarde plaats. Miljoenen gnoes, zebra’s en gazellen, gevolgd door leeuwen, cheeta’s en wilde honden, trekken omstreeks juli over de vlaktes op zoek naar plekken met vers gras en water.

Witte stranden op het tropische Zanzibar

Strand op Zanzibar

Parelwitte stranden op het exotische Zanzibar.

Een populaire reiscombinatie is Zuid-Tanzania met Zanzibar, het eiland voor de kust van Dar es Salaam. Een saffierblauwe zee, hagelwitte stranden van poederzand, prachtige koraalformaties en een rijk onderwaterleven. Een binnenland met eeuwenoude dorpjes, specerijenplantages en ossenwagens. Een hoofdstad (Stone Town) vol steegjes om in te verdwalen. Een kleurrijke geschiedenis en cultuur, vol Afrikaanse en Arabische invloeden. Ja, Zanzibar is wel héél erg mooi. Het wordt ook wel het ‘kruideneiland’ genoemd, omdat er ontzettend veel kruiden groeien. Je kunt een kruidentour doen met een lokale gids.

Alle bezienswaardigheden in Tanzania

Top 3 Tanzania specialisten

Sawadee
Sawadee

Familiereizen en combi’s met o.a. Kenia, Zambia en/of Malawi.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Ontwerp je individuele rondreis samen met Karin, de reisspecialist die er woont. Stuur haar je wensen en zij maakt voor jou een reisvoorstel op maat.
Bezoek website

TUI
TUI

TUI is specialist in zon- en strandvakanties naar het paradijselijke eiland Zanzibar, dat bij Tanzania hoort.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Tanzania artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Tanzania

Bekijk de top 10 Tanzania rondreizen

34 Tanzania reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,2
Op basis van 34 Tanzania ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,0

    55 landen bezocht
    27 reviews
    0 waarderingen

    “Heel veel prachtbeesten en een schitterend eiland!”

    Geplaatst 26-11-2017 • gereisd juli 2016 • 3 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Budgetreizigers moeten dit maar niet lezen... Tanzania is duur, maar er zijn genoeg manieren om dit nog enigszins te beperken (al ben je sowieso veel geld kwijt), maar het is, hoeveel het ook kost, de moeite waard: We hebben een safari gedaan (auto voor ons alleen met te gekke gids (tevens driver)) van 6 dagen naar de Lake Manjara Park, Ngorongoro krater en de Serengeti. De laatste 2 zijn on-ge-loof-lijk... Je weet niet wat je ziet... Vrijwel alle beesten die in de Lion King voorkomen zie je dan in het écht en zooo dichtbij. We zijn vervolgens naar Zanzibar gevlogen. Niet alleen fantastische stranden, maar ook de mogelijkheid om walvissen te spotten en enorm lekker eten! Tips om een íets minder dure vakantie te hebben: daar ter plekke je safari regelen, zelf je binnenlandse vluchten boeken, ook ter plekke.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tanzania:

    Serengeti • Ngorongoro Krater • Zanzibar

    Mijn Tanzania beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    18 landen bezocht
    15 reviews
    3 waarderingen

    “Waar je verliefd wordt op Afrika...”

    Geplaatst 26-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in maart 2017 • alleen

    In 2014 voor het eerst in Tanzania geweest. Via het IOP ben ik vrijwilligerswerk gaan doen in Ilula, Iringa, in het midden van Tanzania. In Tanzania leerde ik voor het eerst dat arm zijn minder erg is dan geld hebben en leven in oorlog. Tanzania is een prachtig land vooral in de regentijd. Het is mooi groen, en omdat het op de meeste plekken nog ongewoond is, is de natuur er prachtig. De meeste mensen gaan naar de Serengeti als ze op Safari gaan. Mijn advies is om deze over te slaan en naar Ruaha te gaan. Slapen in een lodge met uitzicht op de nijlpaardenrivier. Overnachten op een plek waar nog geen electriciteit is. De dieren en het landschap is er prachtig. In twee dagen hebben we bijna alle dieren kunnen zien.

    Behalve de wildlife is er natuurlijk veel meer te zien. De Norongo krater is mooi, Isimilia is prachtig en voor parelwitte stranden hoef je niet eens naar Zanzibar, Dar es Salaam heeft ze ook. Alles is er goedkoop en de mensen zijn zo behulpzaam. Dit is de rede dat ik erheen blijf gaan.

    Tanzania was het eerste land die ik bezocht in Afrika en het zorgt ervoor dat je van Afrika gaat houden!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tanzania:

    Ruaha • Isimila • Zanzibar

    Mijn Tanzania beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    26 landen bezocht
    26 reviews
    0 waarderingen

    “Hakuna Matata”

    Geplaatst 23-11-2017 • gereisd oktober 2017 • 4 weken lang • met familie • groepsrondreis • met Koning Aap

    Dit prachtige land is het echte Afrika, althans zoals ik het me voorstelde. Grote, droge vlaktes met tientallen dieren. We hebben als hoogtepunten de Serengeti en de Ngorongokrater bezocht. Beide een prachtige beleving. De krater is al bijzonder als je er naartoe rijdt. Je hebt een prachtig uitzicht vanaf de rand.
    De Serengeti heeft een rijk scale aan dieren, wij hebben hier de hele big five gezien en ook nog cheeta's. Prachtig!
    De bevolking is hier ook zeker vriendelijk, alleen in de grote steden zijn er soms opdringerige verkopers, die allemaal wel iemand in Nederland kennen en die ook Nederlandse namen aannemen. Zo kwamen wij Frans Bauer en Ali B. tegen.
    Er is hier ook zeker meer welvaart en er zijn meer moderne faciliteiten te vinden dan in Kenia en Oeganda.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tanzania:

    Ngorongoro Krater • Serengeti • Mto wa Mbu

    Mijn Tanzania beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    48 landen bezocht
    26 reviews
    0 waarderingen

    “Geweldig land, aardige mensen”

    Geplaatst 22-11-2017 • gereisd juli 2017 • 3 weken lang • met vrienden

    Nadat ik 2 keer in Kenya was geweest en daar geweldige herinneringen aan had overgehouden, wilde ik graag het buurland Tanzania een keer bezoeken. Ik vond het er zelfs nog mooier dan Kenya. De wildparken vond ik enorm afwisselend en ook qua natuur, uitzicht en landschap heel interessant. Dat er dan ook nog zoveel wilde beesten rondlopen, maakt het helemaal af! Wij hebben een 4x4 gehuurd met privé chauffeur en dat vond ik zeker een meerwaarde, vooral in de wildparken. Je krijgt dan echt meer wild te zien dan wanneer je zelf zou gaan. En je hebt alle tijd om te genieten! De ontvangst bij de lodges was steeds enorm gastvrij, ik voelde me echt heel welkom en verwend.
    We zijn ook in Zanzibar geweest, dat wa zeker heerlijk om lekker bij te komen na alle reizen door Tanzania. Maar het vasteland van Tanzania heeft mijn grote voorkeur. O ja, de temperatuur is heerlijk in juli: niet te warm, heel af en toe wat aan de frisse kant (net iets te koud om te kunnen zwemmen bijvoorbeeld in de buurt van Arusha)

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tanzania:

    Tarangire nationaal park • Serengeti • Ngorongoro Krater

    Mijn Tanzania beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    1 review
    0 waarderingen

    “Amazing Tanzania & Zanzibar”

    Geplaatst 20-11-2017 • gereisd augustus 2017 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    We hebben onze safari reis in Tanzania gecombineerd met een weekje complete rust op de prachtige stranden van Zanzibar. De grote safari parken van Tanzania zijn makkelijk van elkaar te bereide een iedere minuut in deze parken is adembenemend. Laat je niet afschrikken door het hoge prijskaartje, het is iedere euro meer dan waard! Wat ons wat minder aanstond is dat deze regio's helemaal ingericht zijn voor toeristen, en dat het moeilijk is om in deze gebieden het echte Afrika te zien. Ik kan me echter voorstellen dat dit voor veel reizigers juist prettig is. We sloten onze reis af op Zanzibar, wat echt het ultieme bountyeiland is met schitterende stranden en een relaxte sfeer!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tanzania:

    Ngorongokrater • Serengeti • Mahali Zanzibar

    Mijn Tanzania beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 5
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    34 landen bezocht
    26 reviews
    3 waarderingen

    “Wat een beestenboel”

    Geplaatst 19-11-2017 • gereisd oktober 2007 • 3 weken lang • met familie • groepsrondreis • met Baobab

    Tanzania kun je goed combineren met Kenia. Daar zie je veel wilde dieren, vooral met de trek in de Serengeti. Daarnaast vond ik het bijzonder om een stam mee te maken, je ziet werkelijk hoe ze leven. Het slapen in verschillende accommodaties maakt de reis extra bijzonder. Niet goedkoop, maar absoluut een aanrader. Je beleeft hier wat mij betreft het echte Afrika!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tanzania:

    Serengeti • Ngorongoro Krater • Victoria Meer

    Mijn Tanzania beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    31 landen bezocht
    15 reviews
    3 waarderingen

    “Geweldige natuurparken, Kilimanjaro én Zanzibar”

    Geplaatst 18-11-2017 • gereisd april 2008 • 3 weken lang • met familie • zelfstandig

    Als bezoek naar een familielid die hier stage liep was het mijn eerste ervaring met het continent Afrika. En wat een heerlijk continent. De vrolijkheid van de mensen die bijna altijd Jambo naar je groeten en ongegeneerd praten over de Mzungu (blanke). Het werd een perfecte reis. Eerst de lokale gebruiken in een klein dorpje mee mogen maken waar de stage in een plaatselijk onderzoekscentrum werd voltrokken.

    Daarna begonnen aan een geweldige activiteit: 5daagse trekking naar de top van de Kilimanjaro. Het is erg bijzonder om zoveel dagen met de gidsen op te mogen trekken. Je leert zo erg veel van ze kennen. De natuur aan de voet van de Kilimanjaro is erg mooi en je ziet de verschillende overgangen in natuur. Het wordt kaler en kaler totdat de bomengrens wordt bereikt. Een ander speciaal moment is wanneer je verblijft boven de wolken. Je staat op een berg en kunt voor je gevoel zo over de wolken heen stappen. De laatste nacht richting de top is bij ons goed verlopen zonder evenwichtsproblemen en iedereen heeft dan ook de top bereikt.

    Na de succesvolle klim van de Kilimanjaro hebben wij zo'n 7 dagen safari mogen doen in Tanzania. Een kleiner park om te beginnen, vervolgens naar de Serengeti en afsluiten bij de Ngorongoro Krater, beter wordt het denk ik niet. Vroeg opstaan om de natuur in zijn volle glorie te aanschouwen, beter wordt het niet!

    Wij hebben onze reis afgesloten met een korte vlucht richting Zanzibar waar we volop hebben kunnen genieten van de bounty stranden. Een mooi strandhuisje aan zee, ook hier is het puur genieten. Voor ons een perfecte mix en heerlijke afsluiting van een geweldig land

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tanzania:

    KIlimanjaro • Serengeti • Zanzibar

    Mijn Tanzania beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,4

    29 landen bezocht
    13 reviews
    3 waarderingen

    “Jambo, Jambo bwana. Habari gani, Mzuri sana!”

    Geplaatst 16-11-2017 • gereisd juli 2017 • langer dan een maand • met partner • zelfstandig

    Als je naar een land op zoek bent waar ja álles kunt vinden wat je hartje begeert, dan is Tanzania je land. Het was een genot om na het heftige reizen in India terecht te komen op het tropische Zanzibar. Na de stranden in de Filipijnen dacht ik deze schoonheid nooit meer te kunnen overtreffen, maar Zanzibar liet ons dubbel en dwars zien dat het toch bestaat. Witte strand met een zee waarvan ik zeker weet dat de Dikke Van Dale daar het woord 'blauw' voor heeft bedacht. Adembenemend mooi! Het hoogtepunt van onze reis door Tanzania was voor mij de chimpansee safari in het Mahale Mountain National Park. Het kostte drie dagen om er te komen met een jeep, maar het was fantastisch om na twee dagen door de jungle te lopen, de chimpansees te vinden en ze van zó dichtbij te kunnen observeren. De wildlife safari in de Serengethi is ook iets wat je zeker niet over mag slaan. We hebben in de National Parks geslapen met de hyena's die 's nachts om onze tent heen liepen, zonsopkomsten gezien waarbij de leeuwen om onze jeep heen wakker werden en the big five mogen spotten. Maar wat misschien nog wel het allerleukst is; ga off the beaten track op zoek naar de meest afgelegen dorpjes en zie hoe de mensen daar leven. Een ervaring om nooit te vergeten.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tanzania:

    Zanzibar • Mahale • Moshi

    Mijn Tanzania beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    26 landen bezocht
    26 reviews
    1 waardering

    “Habari!”

    Geplaatst 30-10-2017 • gereisd april 2015 • langer dan een maand • met vrienden • zelfstandig

    Ik heb hier 3 maanden doorgebracht als stagair en daarna een rondreis gemaakt samen met een vriendin. Wij hebben als 2 jongen vrouwen veilig kunnen reizen, maar zijn wel erg voorzichtig geweest. Nooit in het donker de deur uit bijvoorbeeld. Wij verbleven bij lake Victoria bij een ziekenhuis. De cultuur en feestjes waren geweldig. Het allerleukste blijft uiteraard de safari. Slapen in een tentje op de Serengeti tussen de kuddes gnoes en savonds omringt door het gelach van hyena's. Wij hebben de big five in overschot gezien. Bleven leeuwen tegenkomen. Hebben ze zelfs kunnen zien jagen. Ngorongoro is uiteraard een must om de neushoorn te zien.
    Arusha vonden wij een verschrikkelijke stad. Al helemaal na al die maanden in rust in een dorp.
    Zeker een aanrader als reis en al helemaal als je voor wildlife komt.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tanzania:

    Serengeti

    Mijn Tanzania beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 4
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 5
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    23 landen bezocht
    17 reviews
    0 waarderingen

    “Op safari door Tanzania”

    Geplaatst 28-10-2017 • gereisd december 2014 • 2 weken lang • met familie • fly-drive

    Tanzania is prachtig, leuk en goed te doen voor families. Mijn favoriete locatie in Tanzania is de Ngorongoro Krater, maar ook de Serengeti is adembenemend. Op safari gaan in Tanzania is een van de mooiste ervaringen en herinnering die ik heb van het reizen. Hoewel ik al twee keer naar Tanzania ben gegaan, hoop ik hier ooit terug te kunnen komen.
    Ik heb de vakantie toentertijd met mijn familie afgesloten op Zanzibar in een resort en de kans gehad om hier te duiken, maar dit niet als iets fantastisch ervaren. Het duiken vond ik het zeker niet waard en ook het strand zelf vond ik niet geweldig. Daarnaast was het een grote verandering om van oog in oog te staan met armoede de ene dag, naar de andere dag in een luxueuze resort te zitten waar je wordt geserveerd en alleen maar rijke westerlingen ziet. Vooral voor (gevoelige) kinderen kan dit een grote verandering zijn.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tanzania:

    Ngorongoro Krater • Serengeti • Tarangire nationaal park

    Mijn Tanzania beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Tanzania reiservaring!

Ben jij onlangs in Tanzania geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Afrika

Tanzania essentials

Vlag: Tanzania
Beste reistijd: Juni t/m oktober
Visum nodig? Ja, vooraf aanvragen.
Minimum vliegduur: 10 uur
Richtprijs retourticket: € 600
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. BMR, buiktyfus, cholera, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, meningokokken, rabies, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Tanzania specialisten

Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt maar liefst 17 verschillende Tanzania rondreizen, waaronder familiereizen en combi’s met o.a. Kenia, Zambia en/of Malawi.
Bezoek website


Better Places

Better Places

Ontwerp je individuele rondreis samen met Karin, de reisspecialist die er woont. Stuur haar je wensen en zij maakt voor jou een reisvoorstel op maat.
Bezoek website


TUI

TUI

TUI is specialist in zon- en strandvakanties naar het paradijselijke eiland Zanzibar, dat bij Tanzania hoort.
Bezoek website

Meer Tanzania reisorganisaties

Djoser
Djoser

Avontuurlijke groepsreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Tanzania on a budget.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Privé-reizen Tanzania.
Bezoek website

Kras
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

NRV
NRV

Luxe & privé.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Tanzania-Oeganda-combireis!
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Met eigen chauffeur.
Bezoek website

OutSight
OutSight

Flexibele & betaalbare bouwstenen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Tanzania

Vliegtickets naar Tanzania


Meer over vliegen naar Tanzania

Hotels in Tanzania zoeken

Hotels in Tanzania zoeken

Boek je rondreis naar Tanzania

Sawadee
1. Sawadee

Familie- en combireizen.
Bezoek website

Better Places
2. Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek website

TUI
3. TUI

Zanzibar strandvakanties specialist.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Tanzania rondreizen


Vliegtickets Tanzania

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Tanzania
V.a. 526 Meer over vliegen naar Tanzania