Indonesië: meteen gaan of even overslaan

Tags: 

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #706
  Ayla de Wit
  Bijdrager

  In 2012 ben ik in Vietnam, Laos, Cambodja, Thailand en Maleisië geweest. Ik vond het prachtig en zou graag nog eens terug gaan naar Azië. Nu krijg ik vaak de tip Indonesië te bezoeken, maar vraag me af of het niet eerst tijd is voor een ander werelddeel. Daarom ben ik benieuwd naar de grootste verschillen tussen Indonesië en bovengenoemde landen, en de grootste overeenkomsten. Wie heeft tips?

  #721
  Rosina
  Bijdrager

  Oh wauw Vietnam en Laos staan nog op mijn lijstje ;-) Thailand is mij namelijk super goed bevallen. Zelf ben ik niet echt in Indonesië geweest maar wel op Bali. Nou dat was schitterend. Moet zeggen dat Thailand me wel een klein beetje aan Bali deed herinneren. De natuur, de mensen, de sfeer. Kortom ook Bali is fantastisch… aanrader!

  #757
  Michiel Veenhuis
  Bijdrager

  Ik ben in Thailand (wel alleen Bangkok), Cambodja en Vietnam geweest, maar ook in China, Zuid-Korea en Japan. Ook dat is natuurlijk Azië, maar niet te vergelijken met ZO-Azië. China is wel meer dan 10 jaar geleden, dus in hoeverre dat in de tussentijd veranderd is, weet ik natuurlijk niet. Zuid-Korea en Japan was recent. Zuid-Korea is heel goed bereisbaar, genoeg te zien voore een aantal weken, niet al te groot en niet zo duur (maar niet zo goedkoop als ZO-Azië). En wat ik zelf een groot voordeel vond; er zijn bijna geen westerse toeristen. Japan is heel bijzonder en ligt qua prijspeil op hetzelfde niveau als Nederland. Als je echter een beetje zoekt en voorbereidt, dan is het prima voor een redelijke prijs te doen. Dus als je bang bent dat Indonesië teveel op Thailand, Maleisië of een van de andere ZO-Aziatische landen lijkt, is het NO van Azië ook een goede optie.

  #766
  Anoniem
  Inactief

  Als je van Azië houd, zou ik zeker gaan, want Indonesië is geweldig. Vaak is het wel keuzes maken tussen de eilanden, want het is natuurlijk immens groot, dus in een paar weken tijd kun je maar een klein gedeelte zien. Bali is erg toeristisch, maar desondanks fantastisch. Probeer Kuta gewoon te vermijden, want dat heb ik de laatste jaren nadelig zien veranderen in een soor Lloret de mar. Ubud is ook erg toeristisch maar hier hangt een hele fijne, typisch Balinese sfeer. Zelf ben ik erg van de natuur en daarvoor is Sumatra echt te gek. Hier vind je nog de ongerepte jungle, maar ook prachtige tropische eilanden/stranden, vulkanen en mooie meren. Het is niet zo erg toeristisch en makkelijk te bereizen met openbaar vervoer. Verder is het spotgoedkoop!! Echt een aanrader! Ook Sulawesi is mooi, met genoeg cultuur en mooie natuur. Java ben ik maar op een klein gedeelte geweest, maar toen was ik ziek, dus daar heb ik helaas niet echt van kunnen genieten.

  #924
  Christa
  Bijdrager

  Als je weer voor Azië kiest is Indonesië zeker een aanrader. Wij zijn een jaar of 7 geleden geweest en ik vond het super. Met name Sumatra, omdat dat nog heel puur was (is?) met amper toeristen. Jungle trekking in Bukit Lawang op zoek naar orang oetans. Geweldig!

  Vorige jaar zijn we naar Myanmar geweest. Wat mij betreft een hele dikke aanrader en erg de moeite waard om te bezoeken. Zoveel moois te zien, vriendelijke bevolking en makkelijk te bereizen. Echt prachtig!

  Succes met het maken van een keuze!

  P.S: er zijn ook nog heel veel mooie andere landen in andere continenten die een bezoek waard zijn als je eens wat heel anders wilt!

  #966

  Indonesie is zeer fijn omdat elk eiland totaal anders is

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
De Wereld in 27 Vakantiedagen Reiskalender 2016