Namibie

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #784
  Stephanie Beele
  Bijdrager

  Hallo,
  Op 9 november vertrekken mijn vriend en ik voor 4 weken naar Namibie. We landen en vertrekken in Windhoek, maar willen ook de Victoria Falls doen (en dus waarschijnlijk ook een stukje Botswana)

  We twijfelen nog steeds over de auto (gewoon of 4×4) en over de soort slaapplaats (tent, daktent op jeep, lodges of combinatie).
  Het zal sowieso al een vrij dure reis worden, dus willen we de kosten een beetje beperken.
  gewone auto + tent en af en toe in lodges slapen lijkt ons dan de beste optie. Maar dan vraag ik me af of alles doenbaar is met gewone auto, en of je op elke camping met een gewone tent kan slapen?

  alle tips zijn welkom!

  #1001
  Bertha Rinsma
  Bijdrager

  Ik heb zelf een reis gemaakt in Botswana, Namibie en Zambia, en alles in een Volkswagen Polo afgelegd. Het grappige daarbij was dat wij nooit een lekke band hebben gehad in die vakantie, terwijl je dit bij 4×4 auto’s wel vaker zag. Juist doordat je in een VW rijdt, ga je hier ook naar rijden en rijd je dus iets voorzichtiger. Gravelroads etc. zijn prima te doen in deze landen. Lees mijn review over Namibië, wij hebben op één stuk namelijk wel vast gezeten, je moet in dat geval geluk hebben als er een auto langskomt die je er uit trekt. Maar toeristen zijn over het algemeen wel schappelijk naar elkaar, dus iedereen helpt je in zo’n situatie uit de penarie. Het kan echter wel een paar uur duren voordat er een auto langskomt…
  Een tentje koop je in die landen voor een paar euro. En op de campings hebben ze altijd nog wel plek voor een tentje. Rondom Sossusvlei zijn de lodges erg duur en daarom is een tentje daar de ideale uitkomst!

  Kortom, ik zou het gewoon doen! Geniet ervan!

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
De Wereld in 27 Vakantiedagen Reiskalender 2016