Prijspeil Cuba

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #758
  Michiel Veenhuis
  Bijdrager

  Wij zijn er over aan het denken om in het voorjaar van 2015 een week of twee, drie naar Cuba te gaan. Nu lees ik hele tegenstrijdige verhalen over het prijspeil in Cuba. Als ik zelf wat google lijkt het me best wel betaalbaar (25 CUC per kamer per nacht bijvoorbeeld), maar ik lees ook verhalen van mensen die het heel erg duur vonden. Wij willen overnachten in casas particulares, daar ook eten en geen auto huren maar reizen per bus.

  #1004
  Nicole Fischer
  Bijdrager

  Hoi Michiel,
  Wij zijn in maart 2014 naar Cuba geweest voor twee weken en wij hebben ook overnacht in casas particulares, daar ook regelmatig gegeten of bij andere niet al te dure restaurantjes en we hebben ook geen auto gehuurd. In totaal hebben wij ongeveer € 1100 per persoon besteed. Dit was wel inclusief zes duiken, dus als je dit niet gaat doen is het wel sowieso € 180 goedkoper.
  Wij vonden de casas niet zo duur, inderdaad rond de 25 cuc per nacht, maar daar zit geen ontbijt bij in, dit kost meestal ongeveer 4 cuc per persoon. Het avondeten is rond de 10 cuc per persoon en in restaurantjes iets duurder. Wat wij wel erg duur vonden zijn de busreizen. Relatief korte afstanden, bijvoorbeeld Havana – Santa Clara (ongeveer 3,5 uur) kostte 18 cuc per persoon. Ik hoop dat je hier iets aan hebt!
  Groetjes, Nicole

  #1038
  Michiel Veenhuis
  Bijdrager

  Hoi Nicole,
  Dank voor je reactie. De prijzen die je noemt komen inderdaad overeen met hetgeen ik overal lees. Lijkt me heel betaalbaar, zelfs de bus. Duiken gaan we niet doen, dus dat scheelt weer. Ik denk aan een rondje Havana – Vinales – Trinidad – Santa Clara – Havana in een week of twee. Dat moet volgens mij wel te doen zijn.

  #1118
  Floortje Hack
  Bijdrager

  Hi Michiel,

  het prijspeil is zeker goed te doen. Natuurlijk is een grote stad als Havana wat duurder dan de bijvoorbeeld een Vinales, maar ik vond het over het algemeen erg meevallen. Het voordeel aan de casa particulares is dat het vaak goedkoper is dan de hotels en je slaapt er 9 van de 10 keer ook veel beter. Wanneer je daarna doorreist, krijg je altijd wel een adres mee voor een goede casa particulare in je volgende stad. Mocht je nog op zoek zijn naar een goed adres in Vinales, let me know! Ik heb er een geweldige tijd had gehad bij een erg leuk stel. Het is daarnaast zeker aan te raden om gebruik te maken van het eten in de casas, je wordt keer op keer verwend met de lekkerste gerechten!

  Groetjes,
  Floortje

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
De Wereld in 27 Vakantiedagen Reiskalender 2016