Singapore

Tags: 

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #1594
  Bas van den Berg
  Bijdrager

  Hey allemaal,
  ik vraag me af hoe de levenstijl hier is. Er is een optie dat ik hier kan stage lopen wat mij enorm vet lijkt. Azie in de achtertuin, veel surf trips naar indonesie in iedergeval! Maar wat zijn jullie ervaringen met de strikte regels en dagelijkse uitgaven aan eten en onderdak?
  Cheers

  #1942
  Jenya Krul
  Bijdrager

  Hoi,

  Wij zijn er afgelopen zomer 4 dagen geweest. Toevallig hebben wij het toen een paar keer gehad over hoe het zou zijn als je hier voor een tijdje mag werken/stage mag lopen en dan weer terug zou moeten naar Nederland. Naar onze mening is het een unieke ervaring om voor een langere tijd in singapore te blijven, maar wij denken wel dat het echt afkicken is om weer terug te komen in Nederland.

  Alles is super geregeld en ik kan mij voorstellen dat dat sommige mensen ook een beetje kan benauwen. Nette rijen bij de metro (waar je nooit langer dan 5 minuten hoeft te wachten), iedereen is even behulpzaam en vriendelijk, alcohol en sigaretten ontzettend duur en zelfs Chinatown is schoon en georganiseerd. Gemiddeld om de 1000 meter een ontzettend groot shoppingmall…bizar!

  Wij zijn enorm geschrokken van de prijzen voor het eten en drinken, vooral in de horeca. Natuurlijk waren er ook plekjes te vinden waar je voor een iets schappelijkere prijs kon eten, maar we moesten goed zoeken. En daarnaast ook van de rijkdom die je eigenlijk overal ziet. De terrassen zitten bomvol met locals en het geld vloeit rijkelijk. Na een paar gesprekken met locals kwamen we er achter dat zij keihard werken om een hele hoge huur betalen en hoge prijzen betalen voor boodschappen.

  Singapore heeft een ontzettend goede sfeer, mooie architectuur en volgens mij hoef je je als inwoner echt nooit te vervelen. Ik wens je veel plezier als je gaat!

  #2679
  Jennifer Rensen
  Bijdrager

  Hoihoi,
  Wij komen net terug van een (lange) overstap in Singapore, zijn er in totaal 3 dagen geweest. Drie dagen is natuurlijk lang niet genoeg om echt goed te kunnen oordelen maar ik kan het in ieder geval proberen voor je. Persoonlijk heeft Singapore ons erg verrast, het lijkt in niets op de rest van Azie. Ik denk dat het een super stad is om stage te lopen (weet natuurlijk niet wat voor stage je evt gaat doen). Alles is super goed geregeld, de meeste mensen spreken goed engels, het openbaar vervoer is overdreven duidelijk en het is overal schoon. Om de paar honderd meter heb je shopping malls, er is een prachtige skyline en het klimaat is heerlijk (zo rond de 30 graden). Ik denk dat je je wel moet realiseren dat het echt heel streng is, overal in de metro etc hangen de regels en boetes aangeplakt die je kunt krijgen als je bijvoorbeeld eet of drinkt of kauwgom op de grond gooit, door rood loopt oid. Dit is denk ik wel gewoon een kwestie van wennen en ik denk als je er een beetje rekening mee houdt dat je er verder niet veel last van zult hebben. Ik kan natuurlijk niet in je portemonnee kijken maar als je gaat neem dan een dikke portemonnee heen en onderschat niet hoe duur het daar is, zelf hebben wij gebackpackt door Azie en deze drie dagen waren absoluut de duurste. Het goedkoopste bed op een slaapzaal was zó’n 20 euro en het eten en drinken is ook schrikbarend duur. Shoppen, uitgaan of excursies hebben ook echt een hoog prijskaartje. De stad heeft wel echt sfeer, savonds zie je veel mensen hardlopen langs de skyline en er is een lasershow bij het marina bay sands hotel. Wij zelf zijn er niet aan toegekomen maar ik heb op internet gelezen dat er ook veel natuur te vinden is als je een stukje verder gaat dus dat kun je er ook vinden.
  Wij vonden Singapore in ieder geval een hele gave wereld waar je echt alles kunt doen wat je wilt, als je genoeg geld meeneemt tenminste ;)
  Succes met je keuze!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
De Wereld in 27 Vakantiedagen Reiskalender 2016