tips voor Australie

Tags: 

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #792
  Claudia Boumans
  Bijdrager

  We gaan volgend jaar met een cruise naar Australie, we leggen aan in Brisbane, Adelaide, Melbourne, Sydney en Perth. Wie heeft er goede tips voor ons wat we kunnen in de 8 uur dat we per plaats aan land zijn.

  #889
  Marlon Kok
  Bijdrager

  In Brisbane is het Lone Pine Koala Sanctuary aan te raden: veel Australische dieren en met enkele kun je ook op de foto, onder andere met koala’s. Verder heb ik zelf ook niet veel van de stad gezien helaas.
  Wij hebben in Sydney een ‘gratis’ stadstoer gedaan (Free Tours Sydney), waarbij je achteraf betaalt middels een fooi, wat jij de toer dus waard vindt. Zo zie je in ongeveer 3 uur de highlights van Sydney. Klim daarnaast in 1 van de torens van de Harbour Bridge en heb een fantastisch uitzicht over de stad. In de toren zit tevens een museum. Je kan ook altijd een rondleiding volgen in het Sydney Opera House. Loop naar Mrs. Macquarie’s Chair voor de perfecte foto van het Opera House en de Harbour Bridge. Je loopt dan tevens door een mooi park.
  Voor een mooi uitkijkpunt over Melbourne ga je naar de 88e verdieping van de Eureka Tower. Als je van tennis houdt, kun je een rondleiding doen in de Rod Laver Arena en het hele terrein. Queen Victoria Market is een grote markt, let wel op, deze is niet elke dag en ook niet de hele dag open.
  In Perth is het Kings Park met de botanische tuin de moeite waard. De stad zelf vond ik niet zo bijzonder. Fremantle daarentegen is erg gezellig met een overdekte markt, levendige haven en een oude gevangenis als museum.
  Adelaide ben ik helaas niet in geweest.

  Veel plezier alvast!

  #962
  Marlon Kok
  Bijdrager

  Oh, in Sydney ben ik Darling Harbour vergeten!! Erg leuk en levendig gedeelte van de stad waar veel winkels, museums, restaurantjes zitten.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
De Wereld in 27 Vakantiedagen Reiskalender 2016