Tips voor Zuid-Amerika?

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Christa 4 jaren, 9 maanden geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #655

  Silvia Haitsma
  Bijdrager

  Hoi,

  Wij willen graag eind dit jaar of begin volgend jaar naar Zuid-Amerika voor max. 4 weken. Wie heeft er tips? Wij willen zelf minimaal het volgende zien:
  – Machu Pichu
  – Zoutvlaktes
  – Rio de Janeiro
  – Buenos Aires

  Alvast bedankt!

  #783

  Stephanie Beele
  Bijdrager

  Hallo,
  Eerst en vooral: de afstanden zijn zeker niet de onderschatten! Dus als je deze zaken wil zien, kan je niet anders dan binnenlandse vluchten nemen.
  Machu Picchu: ik zou zeker aanraden om dit mét trekking te doen (2 of 3 dagen). je kan het ook doen met trein en bus, maar volgens mij heb je dan niet dezelfde ervaring. Je kan dit vooraf boeken, maar je kan het in principe ook in een reisbureautje boeken in Cusco en de volgende dag al vertrekken.
  Zoutvlaktes: dan bedoel je die in Bolivia denk ik? Ook dat hebben wij gedaan met een tour (jeeps) van 3 dagen.
  Ik heb enkel deze 2 gedaan van je lijstje, maar het waren beiden absolute toppers!!

  #927

  Christa
  Bijdrager

  Dat is nogal wat in 4 weken want dat ligt een behoorlijk eind uit elkaar en ik denk dat je schrikt van de prijzen van de vliegtickets als je alles bij elkaar optelt (zijn geen binnenlandse vluchten meer waar je het over hebt). Persoonlijk zou ik me beperken tot 1 of maximaal twee landen. Dan kun je er ook veel meer van genieten en ben je niet voortdurend aan het reizen.

  Verder heeft Stephanie gelijk. Als je naar Machu Picchu gaat dan moet je dat zeker doen met trekking. Dan loop je er namelijk van boven op af. Ineens zie je de stad liggen en dat is echt een magisch moment (als het niet bewolkt is). Als je met de bus gaat dan val je er middenin. Wij hebben de babytrek gedaan omwille van de tijd. Die was 2 dagen. Je stapt dan halverwege uit de trein en loopt in een uur of 5/6 naar Machu Picchu. Daar kom je eind van de dag aan met prachtig zonlicht en als er nog maar weinig toeristen zijn. Je overnacht in het dorp en gaat de volgende dag met de bus terug om nog een keer rustig rond te kijken.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

De Wereld in 27 Vakantiedagen Reiskalender 2016