Tips

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Floortje Hack 5 jaren, 2 maanden geleden.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #668

  Janne van Wieren
  Bijdrager

  Wie heeft tips voor Midden-Amerika? Wat zijn de highlights?

  #724

  KarolinevdM
  Bijdrager

  Hi!
  Voordat ik tips geef, is het handig om te weten waar je van houdt (cultuur, natuur, etc.). Ik ben zelf nl. in Guatemale, Belize, Costa Rica en Panama geweest. Groetjes

  #854

  Sietske Tol
  Bijdrager

  Als je gaat voor een combinatie van natuur en cultuur raad ik de regio Yucatan in Mexico aan. De vele mayasteden, prachtige stranden en nationale parken maken dit gebied tot een veelzijdige vakantiebestemming. Ik ben verliefd!

  #1000

  Nicole Hock
  Bijdrager

  Persoonlijk vind ik Nicaragua een echte aanrader, geweldig fijn land! Ik heb rondgereisd van Costa Rica naar Mexico. Per land zijn er veel verschillende highlights, het is inderdaad maar net waar je van houdt..!

  #1024

  Riëlle Schoeman
  Bijdrager

  Hi Janne,

  ik kan je Belize en Guatamala van harte aanbevelen! Beide een goede prijs en echte aanraders.
  Belize is echt een carabisch gebied met prachtig verlaten eilanden (Caye Caulker) waar je letterlijk met je billen in het strand een kokosnoot leeg drinkt

  en Guatamala laat veel zien van de Indianen bevolking met prachtige tempels en natuurwonderen.
  Qua veiligheid is het ook allemaal prima te doen (ik heb gereisd met alleen een vriendin) zolang je natuurlijk op de gebaande paden blijft!

  veel succes met uitzoeken

  #1117

  Floortje Hack
  Bijdrager

  Hi Janne,

  wat in bovenstaande reacties al is genoemd; het is inderdaad handig om te weten waar je van houdt. Ik ben zelf in Mexico, Cuba, Panama en Costa Rica geweest en het zijn allemaal aanraders.

  In Mexico, zeker de provincie Yucatan, kun je genieten van de prachtige Maya-tempels, daarnaast heb je er hele fijne stranden en erg mooie natuurgebieden.

  Cuba is erg gaaf, omdat je daar het gevoel hebt dat je een paar jaar terug de tijd in stapt. Geen internet, mensen spreken er nauwelijks Engels (al geldt dat wel voor meer landen in Midden-Amerika) en alles is er zo geregeld door de Staat. Het is een prachtig en kleurrijk land, mooie stranden, drukke steden en met heel hartelijk volk. Hostels kennen ze niet zo, dus je moet het voornamelijk hebben vd home-stays, dus voor jezelf is het wel prettiger als je een woordje Spaans spreekt, zodat je kunt praten met de locals.

  Costa Rica is prachtig door de vele verschillende natuurgebieden. Je kunt er de jungle in, je hebt er vulkanen, maar je kunt ook genieten van de stranden. Ik vond het vooral erg gaaf vanwege de wild life! Panama is eigenlijk hetzelfde als Costa Rica, dus ik raad je aan om één van beide landen te kiezen en ze niet te combineren. Toen ik eenmaal van Costa Rica doorgereisd was naar Panama, vond ik dat veel hetzelfde was en ook de activiteiten zijn in beide landen hetzelfde. Na 3 natuurparken blijft een boom tenslotte een boom ;)

  Succes met het maken van je keuze!

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

De Wereld in 27 Vakantiedagen Reiskalender 2016