Treinreizen door de Verenigde Staten?

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #932

  Hoi allemaal,

  Heeft iemand ervaring met (budget) treinreizen door de Verenigde Staten?
  Ik wil zelf graag nog een keer de oostkust voor ca 2.5 week bezoeken (New York, Boston, Washington DC etc) maar heb nog maar weinig informatie over treinreizen of backpacken in deze omgeving kunnen vinden. Ik ben benieuwd of iemand dit gedaan heeft, wat de ervaringen zijn en hoeveel het budget ongeveer is geweest.

  #1496
  Rick
  Bijdrager

  Hi Kimberley,

  Ik heb ook met de Amtrak gereisd, de California Zephyr van Chicago naar Emeryville (San Francisco). Dat was vrij goedkoop zolang je in coach zit (kostte mij zo’n $200 voor alle ritten). Houdt wel rekening met trage treinen en veel vertragingen, dat was in ieder geval mijn ervaring in het midwesten en westkust. Kan er ook mee te maken hebben dat het een scenic treinroute is. Ik heb zelf thuis alle treintickets al gekocht, misschien is ter plekke aanschaffen wel handiger om wat flexibeler te zijn in je schema. Maar dat is natuurlijk je persoonlijke voorkeur :)

  Ik denk dat deze link een goed startpunt voor je is.

  #1673
  Lies Berghmans
  Bijdrager

  Dezelfde ervaring hier: treinreizen duurt er erg lang … En ik dacht zelfs niet goedkoper dan het vliegtuig. Bovendien is er geen eten bij inbegrepen, dus daarvoor betaal je wel wat extra (wel Amerikaanse porties natuurlijk: extra groot). Wij gingen van LA tot Orlando. Uiteindelijk konden we niet verder dan San Antonio omdat Katrina toen juist New Orleans onder water had gelegd. En we waren toch wel opgelucht dat we het laatste stuk gewoon met de vlieger konden doen.
  De rest van het land (west-kust en florida) hebben wij met de auto gedaan: veel interessanter als je veel wil zien. Je kiest zelf welke route, waar je extra voor omrijdt of wandelt of …

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
De Wereld in 27 Vakantiedagen Reiskalender 2016