Wie heeft er ervaring met links rijden?

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Sylvia van der Steen 4 jaren, 5 maanden geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #856

  Sietske Tol
  Bijdrager

  Hallo,

  Al vele jaren droom ik van een rondreis door Ierland met een huurauto of eigen auto. Het enige wat me tegenhoudt zijn de verkeersregels. Het lijkt me doodeng om links te moeten rijden en ik zie me op de eerste dag van de vakantie al in de kreukels liggen. Wie heeft er ervaring met het links rijden en kan mijn doemscenario misschien wat nuanceren?

  Alvast bedankt!

  Groetjes, Sietske

  • Dit onderwerp is gewijzigd 4 jaren, 6 maanden geleden door  Sietske Tol.
  #949

  KarolinevdM
  Bijdrager

  Hoi Sietske,

  Ik heb afgelopen weekend links gereden in Engeland. Het viel mij hartstikke mee. Het idee is nogal eng, maar nadat je een paar kilometer heb gereden gaat het prima. De rotondes via links, zijn best logisch.
  Waar je voor op moet passen zijn de bochten naar links en naar rechts. Dat was voor mijn gevoel onlogisch en je moest oppassen dat je niet automatisch weer rechts ging rijden.
  Succes!

  #1006

  Marlon Kok
  Bijdrager

  Hoi Sietske,

  ik heb zowel in Australie (4,5 maand) als in Nieuw-Zeeland (6 weken) links gereden en het went echt snel. In de stad is het vaak prettig, want er rijdt altijd wel iemand voor je die je kunt volgen. Ik vond het juist lastiger wanneer het ergens rustig was, dan had je eerder de neiging om weer rechts te gaan rijden.
  Ok, je bent iets meer aan het denken in het begin, maar wij hanteren altijd een ezelsbruggetje: een kLeine bocht naar Links en een gRote bocht naar Rechts. Dit zeiden we dan gewoon hardop, maar hielp wel in hoe je de bocht moest nemen.
  Gewoon doen!!

  #1065

  Hoi Sietske,
  Ik heb tijdens onze rondrit door Australië ruim 2700 km links gereden. Op de snelwegen is het makkelijk, maar in de steden vond ik het lastiger, met name de bochten. Tip: zorg dat je een passagier naast je hebt, die met je mee kan kijken op kruispunten e.d. want 2 zien meer dan 1. Ik heb er ook erg tegenop gezien, maar uiteindelijk is het me allemaal best meegevallen. Denk er wel aan dat als je je binnenspiegel wilt gebruiken je naar links moet kijken (wat ik nog wel eens vergat en daardoor vaak in de buitenspiegel zat te turen, hihi).

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

De Wereld in 27 Vakantiedagen Reiskalender 2016