Reiservaringen Tunesië, reisverhalen en tips over Tunesië vakanties

Tunesië essentials

Beste reistijd: April t/m juni en september, oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 3 uur
Richtprijs retourticket: € 250
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. BMR, buiktyfus, gele koorts, hepatitis B, rabies. Meer info of een afspraak maken kan hier.


Deel jouw reiservaring!

Vakantie naar Tunesië

Tunesië is vooral populair als all inclusive strandbestemming. In sommige strandplaatsen is het toerisme doorgeslagen, maar Tunesië heeft meer te bieden dan strand en de overheid zet daar ook steeds meer op in. Vlak achter de kust ligt een gastvrij land met talloze historische schatten en lege woestijnen. Bezoek bijvoorbeeld de verwoeste stad Carthago, het imposante Romeinse amfitheater in El Djem, de kleurrijke medina’s in onder andere hoofdstad Tunis of Sousse en overnacht onder de steren in de wijde Sahara, die je per kameel of met een 4×4 kunt ontdekken.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Tunesië

Vissersplaatsje Mahdia & Wereldwonder El Djem

Het rustige visserplaatsje Mahdia heeft een kleine en overzichtelijke oude medina. Vanaf de robuuste stadspoort, de Skiffa el Kahla, kun je doorlopen tot Place de Caire, waar mannen waterpijp roken en domino spelen. Vanaf de verdedigingsmuren van de Bordj el-Kebir vesting heb je een mooi uitzicht over de hele medina, de enorme islamitische begraafplaats en de punt van de kaap. Vanuit Mahdia ben je in 3 kwartier in El Djem, een dorpje middenin een landschap van olijfboomgaarden. De Romeinen bouwden hier een groot amfitheater, waar je meestal wel veel toeristen ziet.

Avontuur rond badplaats Hammamet

Hammamet is met meer dan 100 hotels een waar toeristenoord, maar wel een goed uitgangspunt voor dagtripjes in het noorden. Je kunt een bezoekje brengen aan de oude stad ‘Vieil Hammamet’, Carthage Land (een soort mini-Efteling met Afrika als thema) de hoofdstad Tunis, het oude Carthago en het schilderachtige dorpje Sidi Bou Said. Een uurtje rijden ten zuiden van Hammamet ligt Sousse, met mooie stranden en een traditionele medina.

De poort naar de Sahara

Als reizend door Tunesië de omgeving is veranderd in een soort maanlandschap, dan ben je in de buurt van het dorp Matmata, beroemd geworden als decor van Star Wars-films. Overal in het dorp zijn grotwoningen waar al eeuwenlang Berberfamilies wonen. Het oasestadje Douz, een stukje westelijker, wordt ook wel de ‘Poort naar de Sahara’ genoemd. Het is een prima uitvalsbasis voor tochten door de woestijn. Je kunt met een huurauto over het gigantische Choot El Jerid zoutmeer rijden, waar vaak luchtspiegelingen worden gezien. Een tocht richting Ksar Ghilene, met een overnachting in een Berbertent, is ook een aanrader.

< Lees minder

15 Tunesië reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

5,7

Op basis van 15 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 6,0

  • Gastvrijheid: 3,8

  • Natuur: 5,7

  • Stranden: 6,9

  • Eten: 6,2

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Tunesië.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 3,4

    18 landen bezocht
    15 reviews
    32 waarderingen

    “Mag ik naar huis aub?”

    Geplaatst 26-11-2017 • gereisd oktober 2013 • 1 week lang • met vrienden • fly-drive

    Tunesië was één van de weinige Arabische landen waar veel toeristen op afkwamen. Ik ben in veel Arabische landen geweest en had hele positieve verhalen. Men kwam vaak met de reactie dat ze nooit meer naar een Arabisch land wilde gaan. Toen ik zelf in Tunesië kwam snapte ik ineens waarom men zo negatief was.

    Tunesië is een maar één opzicht hetzelfde als de andere Arabische landen: ze spreken Arabisch. Meer vergelijkingen kon ik niet vinden. Op straat (in Tunis) waren geen vrouwen te bekennen. Alleen mannen die op een verschrikkelijke manier naar de toeristische vrouwen aan het gluren waren, handtastelijk waren en opdringerig. We hadden een privé taxi gehuurd en dat was geen overbodige luxe. Deze chauffeur zorgde ervoor dat we veilig door de straten konden lopen en geld konden pinnen. Het stonk in de straatjes in Tunis en het was er vies. Ik raad Tunesië absoluut niet aan. Zelfs op het strand voelde we ons bekeken en onveilig. En staat Tunis op het programma van een Cruise, blijf lekker op de boot. Veiliger, luxer en relaxter!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tunesië:

    Tunis • Medina

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 5
    • Gastvrijheid: 2
    • Natuur: 4
    • Eten: 4
    • Stranden: 2

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,4

    21 landen bezocht
    31 reviews
    12 waarderingen

    “Leuk maar niet heel bijzonder”

    Geplaatst 26-11-2017 • gereisd juli 2009 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Tunesië is best een mooi land maar de lokale mensen zijn echt verschrikkelijk. Ontzettend opdringerig en onbeschoft en als vrouw heb je daar echt niets te zoeken. We hebben hier anderhalve week in een resort geslapen (wat prima was) en vanuit daar verschillende uitstapjes gemaakt. Het is geen land om op eigen houtje te verkennen; daarvoor zijn de mensen niet betrouwbaar genoeg.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tunesië:

    Monastir • Sousse • Tunis

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 5
    • Natuur: 6
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 5,0

    29 landen bezocht
    26 reviews
    3 waarderingen

    “All in”

    Geplaatst 24-11-2017 • gereisd augustus 2011 • 1 week lang • met partner • zonvakantie • met TUI

    Een land war wij in ieder geval nooit meer heen gaan. Ook door de ontwikkeling van de afgelopen tijd. Het resort waar wij verbleven was wel is waar super maar naar 1 week hadden we het ook wel weer gezien. Stranden zijn heel mooi en de zee is fijn om in te zwemmen. Het personeel van het resort was onvriendelijk en was ook liever kwijt dan rijk. Uitstapjes buiten het resort werd ons afgeraden dus we hebben ook niets van de omgeving kunnen zien. Het is en blijft dus nog een gevaarlijk land om naar toe op vakantie te gaan en er zijn zoveel andere plekken waar je heen kunt gaan.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tunesië:

    Strand

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 4
    • Gastvrijheid: 4
    • Natuur: 4
    • Eten: 4
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 4,2

    21 landen bezocht
    26 reviews
    13 waarderingen

    “All inclusive”

    Geplaatst 22-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in oktober 2011 • met familie • zonvakantie • met TUI

    Ik ben een paar keer all inclusive naar een aantal resorts in Tunesië geweest, in Hammamet, Sousse en Monastir. Gewoon een zonvakantie en dit is dan ook alles wat je er van moet verwachten. Het is er warm, je kan lekker op het strand of bij het zwembad liggen en heel de dag eten en drinken. Als je net buiten de resorts de dorpjes in gaat zijn mensen niet echt blij om je te zien. Ze willen allemaal iets van je en dit gaat er niet vriendelijk aan toe. Je kan vanuit de hotels wel wat excursies doen zoals kameel rijden etc, maar dit is vaak veel te duur en uiteindelijk niet zo spectaculair als zij het voor laten komen.

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 1
    • Gastvrijheid: 1
    • Natuur: 6
    • Eten: 5
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    22 landen bezocht
    13 reviews
    8 waarderingen

    “Niet bijzonder”

    Geplaatst 22-11-2017 • gereisd augustus 2016 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Ik ben vaker naar Tunesië geweest ivm familie daar. Echter is het land zeker niet het mooiste Arabische land. Het mist wel de rijke cultuur zoals ze die bijvoorbeeld in Marokko hebben. Ik ben naar o.a. naar Hammamet geweest, wat een plaatst is puur gebouwd voor toeristen. Hierin mis ik wel heel erg de autentiteit. Het eten in het resort was goed, maar dit zal per hotel verschillen.
    Een aanrader is om naar Sidi Bou Said te gaan. Een prachtig dorpje aan de kust. De souveniers zijn er wel stukken duurder en ze vragen veel hogere prijzen dan het waard is. Overigens had ik daar op wel veel plekken last van.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tunesië:

    Sidi Bou Said • Tunis • Bardo museum

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    24 landen bezocht
    26 reviews
    11 waarderingen

    “Verrassend mooi”

    Geplaatst 16-11-2017 • gereisd juli 2015 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Tunesië heeft met erg verrast. Wat een 'gewone' strandvakantie leek te worden werd een trip met leuke uitstapjes en een bezoekje aan de woestijn.
    Vanuit Hammamet, waar je heerlijk kunt genieten van strand, zwembad, zon en het lekkere Tunesische eten hebben we een aantal mooie excursies gemaakt. Een meerdaagse die je meenam naar de woestijn. Allereerst ga je naar het amfitheater in El Djem, een Romeins theater in een Afrikaans land. Vanuit daar rij je met de bus langs het mooie landschap vol olijfbomen dat langzaam kaler begint te worden. Onderweg bezoek je een rotswoning, het is leuk om te zien hoe mensen daar ooit echt geleefd hebben. En dan ben je ineens in de Sahara, het is er warm en stoffig, en ja je kunt er een kamelentrip maken. 's avonds overnacht je in Douz waar wij een zwembad hadden....dat was echt heerlijk. 's nachts kun je bij helder weer genieten van de sterrenhemel. 's morgens vroeg vertrek je weer om je reis te vervolgen. Onderweg stop je langs een groot zoutmeer om de zon op te zien gaan, adembenemend mooi! Vervolgens scheur je in jeeps door de woestijn naar Mos Espa, een oude Starwars set (of deze nu nog in tact is weet ik niet, kort nadat wij er waren werd Mos Espa ingenomen door IS). Onderweg terug naar Hammamet stop je nog bij de berg oase Chebika, een idilisch plekje in de Atlas en in Kairouan, waar je een moskee kunt bezoeken. In deze 2-daagse tour zie je heel veel van dit mooie land. Echt een aanrader.
    Tunesie staat ook bekend om haar mooi geschilderde aardewerk, ga dan ook eens 'neuzen' in een van de souks. Het is er spotgoedkoop dus vergeet niet op de heenweg wat ruimte over te houden in je koffer.
    Er zijn veel reacties van mensen die de bevolking niet prettig heeft gevonden. Wij hebben hier (2 jonge vrouwen) toen geen last van gehad en vonden de bevolking aardig en vriendelijk.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tunesië:

    Douz • Chebika • Monastir

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 6
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,8

    18 landen bezocht
    26 reviews
    3 waarderingen

    “Eenmalig”

    Geplaatst 31-10-2017 • gereisd juni 2012 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Leuk land maar de bevolking is vreselijk, overal wordt je aangeklampt en nergens kan je rustig over straat.
    De stranden en resort zijn prachtig maar daar kan je dan ook beter blijven.
    Djerba is een mooi stukje, prima hotels maar ook hier weer het verschrikkelijke volk, zelf de ober in het hotel doet er aan mee.
    De woestijn is leuk maar overal hetzelfde, we zijn in het hotel van star wars geweest, leuk om te zien maar verder een erg lange reis door de zandbak.

    Voor mij geen Tunesie meer

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tunesië:

    Djerba

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 6
    • Eten: 6
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,6

    22 landen bezocht
    26 reviews
    1 waardering

    “Niet nog een keer”

    Geplaatst 27-10-2017 • gereisd mei 2008 • 1 week lang • met familie • zonvakantie • met Kras

    Als vrouw zal ik niet snel meer naar Tunesië afreizen. Ik vond mij in dit land niet erg veilig. Als ik met een gids en mijn moeder in de stad liep werd ik aan mijn arm vastgepakt, omdat ze mijn nummer wilde hebben. Het duurde even voordat ze mij loslieten. Ook de ober in het hotel zoende mij zonder pardon op de mond. De politie-agenten kwamen ook naar ons toe om te vertellen wat een mooie blauwe ogen we hadden. Niet een veilig gevoel als je je bedenkt dat het land best corrupt kan zijn.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tunesië:

    Tunis • Sousse • Monastir

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 4
    • Natuur: 6
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 4,6

    2 reviews
    0 waarderingen

    “Tunesië voldeed niet aan onze verwachtingen”

    Geplaatst 15-01-2017 • gereisd juni 2014 • 2 weken lang • met vrienden • zonvakantie • met TUI

    Om te beginnen met het leuke van de vakantie. Wij hadden veel leuke berichten gelezen over de stad Hammamet dat we daar gelijk enthousiast over werden. We vonden een ontzettend mooi hotel en besloten direct te boeken. Het hotel was precies zoals het op de foto geadverteerd werd: prachtig. Een mooi zwembad die je gelijk de vakantiekriebels gaf, een gezellig en actief animatieteam waar je je dagen mee kon vermaken. Het hotel was erg leuk. Vanuit het hotel kon je ook naar een dierentuin, waar de dieren er goed en verzorgd uit zagen en we hebben nog kunnen genieten van een boottocht met een paar andere gasten van het hotel. Echter bleef het positieve ook alleen bij het hotel. Als ik op reis ga, dan hou ik er van om ook iets van het land zelf te ontdekken waar ik op bezoek ben. Zo wilden wij naar het strand lopen en werden wij tegen gehouden door de politie. Ze vroegen ons wat wij durfden te zoeken op straat en verzochten ons om per direct weer terug te keren naar het hotel. Wij hebben ons de rest van de vakantie erg onveilig gevoeld. Nooit meer een vakantie in Tunesië voor mij.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tunesië:

    Het hotel • Dierenpark • Boottocht

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 1
    • Natuur: 4
    • Eten: 5
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 1,8

    1 review
    0 waarderingen

    “Tunesië monastir”

    Geplaatst 05-01-2017 • gereisd juli 2016 • 1 week lang • met partner • zonvakantie

    Spanje top! Duitsland ook top! Turkije geweldig!! Tunesië een afgang! Onbeschoft vies land slecht eten kwaliteitverhouding kwa eten was oké hotelkamer was niet echt slecht voor het geld wat wij betaald hadden zwembad was erg luidruchtig en koud zwemwater ... kortom ik geef het een cijfer 6 ......

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tunesië:

    Spanje  • Duitsland • Turkije

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 2
    • Gastvrijheid: 1
    • Natuur: 1
    • Eten: 3
    • Stranden: 2

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Tunesië reiservaring!

Ben jij onlangs in Tunesië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Tunesië reisaanbieders

Goedkope vliegtickets Tunesië

Vergelijk hotelprijzen Tunesië