Reiservaringen Tunesië, reisverhalen en tips over Tunesië vakanties

Tunesië essentials

Beste reistijd: April t/m juni en september, oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 3 uur
Richtprijs retourticket: € 250
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. BMR, buiktyfus, gele koorts, hepatitis B, rabies.


Deel jouw reiservaring!

Vakantie naar Tunesië

Tunesië is vooral populair als all inclusive strandbestemming. In sommige strandplaatsen is het toerisme doorgeslagen, maar Tunesië heeft meer te bieden dan strand en de overheid zet daar ook steeds meer op in. Vlak achter de kust ligt een gastvrij land met talloze historische schatten en lege woestijnen. Bezoek bijvoorbeeld de verwoeste stad Carthago, het imposante Romeinse amfitheater in El Djem, de kleurrijke medina’s in onder andere hoofdstad Tunis of Sousse en overnacht onder de steren in de wijde Sahara, die je per kameel of met een 4×4 kunt ontdekken.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Tunesië

Vissersplaatsje Mahdia & Wereldwonder El Djem

Het rustige visserplaatsje Mahdia heeft een kleine en overzichtelijke oude medina. Vanaf de robuuste stadspoort, de Skiffa el Kahla, kun je doorlopen tot Place de Caire, waar mannen waterpijp roken en domino spelen. Vanaf de verdedigingsmuren van de Bordj el-Kebir vesting heb je een mooi uitzicht over de hele medina, de enorme islamitische begraafplaats en de punt van de kaap. Vanuit Mahdia ben je in 3 kwartier in El Djem, een dorpje middenin een landschap van olijfboomgaarden. De Romeinen bouwden hier een groot amfitheater, waar je meestal wel veel toeristen ziet.

Avontuur rond badplaats Hammamet

Hammamet is met meer dan 100 hotels een waar toeristenoord, maar wel een goed uitgangspunt voor dagtripjes in het noorden. Je kunt een bezoekje brengen aan de oude stad ‘Vieil Hammamet’, Carthage Land (een soort mini-Efteling met Afrika als thema) de hoofdstad Tunis, het oude Carthago en het schilderachtige dorpje Sidi Bou Said. Een uurtje rijden ten zuiden van Hammamet ligt Sousse, met mooie stranden en een traditionele medina.

De poort naar de Sahara

Als reizend door Tunesië de omgeving is veranderd in een soort maanlandschap, dan ben je in de buurt van het dorp Matmata, beroemd geworden als decor van Star Wars-films. Overal in het dorp zijn grotwoningen waar al eeuwenlang Berberfamilies wonen. Het oasestadje Douz, een stukje westelijker, wordt ook wel de ‘Poort naar de Sahara’ genoemd. Het is een prima uitvalsbasis voor tochten door de woestijn. Je kunt met een huurauto over het gigantische Choot El Jerid zoutmeer rijden, waar vaak luchtspiegelingen worden gezien. Een tocht richting Ksar Ghilene, met een overnachting in een Berbertent, is ook een aanrader.

< Lees minder

24 Tunesië reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

5,7

Op basis van 24 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 6,1

  • Gastvrijheid: 4,0

  • Natuur: 5,7

  • Stranden: 6,7

  • Eten: 5,9

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Tunesië.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 7,5

    92 landen bezocht
    13 reviews
    2 waarderingen

    “Niet toeristisch en maar toch bijzonder ”

    Geplaatst 10-05-2019 • gereisd april 2019 • 2 weken lang • alleen • zelfstandig

    Tunesië staat bekend als een bestemming voor all-inclusive vakanties. Echter backpacken en met het openbaar vervoer reizen is hier erg goed te doen. Reizen gaat per trein en louage (minibus). Hiermee kunnen veel bestemmingen goed worden bereikt. In Tozeur kan gemakkelijk een 4x4 met chauffeur worden gehuurd om een bezoek te brengen aan de oases en de woestijn.
    Gedurende mijn trip van twee weken heb ik overnacht in Sfax, Tozeur, Kairouan en Tunis.
    Het land heeft ruïnes in El Jem, Dougga en Carthago. Mooie sfeervolle medina's in Sfax, Kairouan en Tunis. Het eten is redelijk en dit heeft te maken met het feit dat de keuze van restaurants op sommige plekken beperkt is wanneer in lokale hotels wordt overnacht. Daarnaast heeft het land in het verleden meer toeristen gehad aangezien de veiligheid de laatste jaren een probleem was. Nu was dit redelijk geregeld alleen 's avonds is er vrij weinig bedrijvigheid hetgeen niet uitnodigt om na zonsondergang te gaan wandelen. Ondanks dat het economisch slecht gaat is de lokale bevolking redelijk bescheiden, behulpzaam en over het algemeen niet opdringerig. Dit laatste is in andere Noord Afrikaanse landen nog wel eens iets dat een ergernis kan zijn.
    Qua prijspeil is het land spotgoedkoop. Dit geldt met name voor het openbaar vervoer, eten en ook entrees bij de bezienswaardigheden. Het scheelt niet veel met Zuidoost Azië dat jaarlijks veel meer bezoekers ontvangt. Alleen accommodaties zijn iets duurder aangezien er eigenlijk naast Tunis geen plekken zijn waar men ook goede hostels heeft.
    Kortom prima land om te bezoeken en ga nu voordat alle hordes toeristen de bestemming weer aandoen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tunesië:

    Tozeur • Dougga • Carthago

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 5,2

    28 landen bezocht
    52 reviews
    12 waarderingen

    “Geen aanrader ”

    Geplaatst 09-05-2019 • gereisd oktober 2012 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    De zon was lekker, maar ik zou zeker niet terug gaan naar Tunesie. Wij zijn een paar jaar geleden geweest, buiten het hotel (Riadh Palms Resort) was er een verlaten en eng stuk weg richting het centrum. Wij zaten niet in het hoogseizoen dus werden elk winkeltje naar binnen getrokken om wat te kopen. Ik was blij dat ik met mijn vriend was, met alleen vrouwen zou ik me hier helemaal niet prettig voelen.

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 5
    • Gastvrijheid: 4
    • Natuur: 5
    • Eten: 6
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 3,8

    13 reviews
    1 waardering

    “Niet snel nog eens kiezen”

    Geplaatst 02-05-2019 • gereisd september 2015 • 1 week lang • met vrienden • zonvakantie

    Ik ben ooit een weekje in Monastir geweest en heb een hele slechte ervaring gehad. Ik vond de mensen erg onvriendelijk en niet behulpzaam. Daarnaast voelden we ons als twee vrouwen niet veilig op straat. We werden bijvoorbeeld achtervolgd door een Tunesiër die ons geld probeerde af te troggelen. Het strand was heel smerig. Dit lag vol met vuilnis en over het eten in het hotel waren we ook niet te spreken. Elke dag hetzelfde en koud en onsmakelijk. Wellicht was ik in het verkeerde hotel of was het slechte timing, maar ik zou er niet snel voor kiezen om nog eens naar Tunesië te gaan.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tunesië:

    Nvt • Nvy

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 5
    • Gastvrijheid: 3
    • Natuur: 5
    • Eten: 3
    • Stranden: 3

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,2

    38 landen bezocht
    65 reviews
    83 waarderingen

    “Een klein beetje Afrika aan de Middelandse zee”

    Geplaatst 30-04-2019 • gereisd april 2014 • 1 week lang • met familie • zonvakantie • met TUI

    Tunesië is een prima bestemming voor een zonvakantie, maar voor het totale plaatje van strand combineren met cultuur en het land echt beleven viel het ons enigszins tegen. Bij elk bezoek aan een stad of bezienswaardigheid lag voor ons de nadruk net iets teveel op het verkopen van allerlei prullaria en ook aan het strand stonden de handelaren net iets te vaak aan onze handdoek. Heel jammer, want verder hebben wij Tunesië ervaren als een land waar veel mooie plekken te bezoeken zijn.

    Wij waren vooral onder de indruk van het blauw met witte dorpje Sidi Bou Said, net buiten de hoofdstad van Tunis en de resten van de oude stad Carthago. Beide hebben wij tijdens een dagtocht in combinatie met Tunis bezocht. In Tunis kun je overigens heerlijk door de soukhs slenteren om het grote aanbod van thee, kruiden, tapijten, parfums en allerlei snuisterijen te bewonderen. Je moet er wel tegen kunnen dat je voortdurend wordt aangesproken, vooral als je alleen wilt kijken en niet kopen; de marktkoopmannen kunnen erg opdringerig zijn. Ook interessant in Tunis vonden wij het Bardo museum; het is een indrukwekkend gebouw met een gevarieeerde collectie.

    Erg leuk met kinderen is een kamelenexcursie door de woestijn. Na een ritje per kameel eindig je bij de Bedouïnen die je in hun tent uitnodigen voor een mierzoet kopje Arabische thee.

    Wij verbleven in het Magic Life Africa hotel in Nabeul. Het resort ligt bij een parelwit strand, heeft een heel groot en vooral erg mooi zwembad met heerlijke ligweiden. Bij een regenachtige dag biedt het binnenbad uitkomst. Het hotel heeft meerdere restaurants en organiseert de meest uiteenlopende activiteiten voor jong en oud.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tunesië:

    Sidi Bou Said • Carthago • Bardo museum

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,8

    23 landen bezocht
    44 reviews
    14 waarderingen

    “Prachtig land, maar wees voorzichtig”

    Geplaatst 25-04-2019 • gereisd juni 2015 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Dit was voor mij een vakantie met uiterste. In Monastir en Sousse heb ik het fantastisch gehad. Dit zijn plaatsen waar veel toeristen komen en hier voelde ik mij ook veilig. Het uitstapje naar Tunis was een heel ander verhaal. Daar was het enorm chaotisch en druk. Ondanks dat we een goede gids bij ons hadden, konden we moeilijk over straat en werden we constant lastig gevallen door taxichauffeurs en verkopers. Dus als je naar Tunesië op vakantie wil, zou ik kiezen voor de populaire bestemmingen en de grote steden vermijden.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tunesië:

    Monastir • Sousse • Tunis

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 7
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 1,8

    29 landen bezocht
    26 reviews
    1 waardering

    “Tunesië”

    Geplaatst 21-04-2019 • gereisd september 2017 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Verwacht geen Europese toeristen wanneer je het hotel verlaat.
    Toerisme is er platgevallen na de aanslag en nog steeds niet hersteld. Weinig winkels, uitgaansleven, en lege terrassen.
    Op elke hoek van de straat werd er marihuana aangeboden.
    Misschien zijn andere delen van Tunesië aangenamer maar ik kom hier niet zo gauw terug.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tunesië:

    geen

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 1
    • Gastvrijheid: 1
    • Natuur: 1
    • Eten: 1
    • Stranden: 5

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 5,0

    13 landen bezocht
    27 reviews
    1 waardering

    “Niet voor herhaling vatbaar”

    Geplaatst 13-04-2019 • gereisd augustus 2011 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Nooit weer. Dat is het eerste wat we tegen elkaar zeiden toen we weer thuis waren. De bevolking was vervelend en handtastelijk, we voelden ons niet veilig op straat. Daarom hebben we van onze twee vakantie vakantie, meer dan de helft doorgebracht in het hotel. Normaal gesproken trekken we er elke dag op uit om het land te verkennen, maar dat was hier helaas niet mogelijk.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tunesië:

    Geen

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 2
    • Natuur: 6
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 5,5

    28 landen bezocht
    52 reviews
    19 waarderingen

    “Eens maar nooit weer”

    Geplaatst 13-04-2019 • gereisd juli 2011 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Tunesië is voor mij geen land om naar terug te keren. Vooral de bevolking is zeer onvriendelijk, regelmatig hoorden we in ons hotel dat mensen winkels binnen werden getrokken en niet meer naar buiten mochten totdat er wat werd gekocht.
    Hierdoor zijn wij zelf weinig op pad geweest. Er was een winkel waar ze vaste prijzen hanteerden, daar hebben wij onze souveniers gekocht.
    Ook hebben we maar 1 extra gedaan. Deze doet bijna iedereen, omdat dit de enige manier is dat je wat van het land kunt zien. Doe je deze excursie, dan heb je ook alles gezien.

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 3
    • Natuur: 6
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,4

    20 landen bezocht
    56 reviews
    22 waarderingen

    “Mooi weer, mooie stranden, maar verder...”

    Geplaatst 09-04-2019 • gereisd september 2009 • 2 weken lang • met partner • zonvakantie • met TUI

    Jaren geleden ben ik in Tunesië geweest. Het klimaat is prachtig, de zon schijnt bijna elke dag en daarmee is het een prima strandbestemming. Ik was in Sousse, in de hotelwijk. Het hotel was prachtig, goed verzorgd met lekker eten en een mooi strand, maar daarbuiten was het minder.

    Ik vond Tunesië een wat vies land, met erg agressieve 'proppers' en ook lang niet altijd vriendelijke mensen (bijvoorbeeld de taxichauffeurs. Dat is erg jammer, want op cultureel gebied heeft het land best wat te bieden, maar het beste doe je dat wel enigszins georganiseerd en die markt is door die agressieve verkooppraatjes wat ondoorzichtig.

    Wil je puur een mooie strandvakantie, dan is het prima, maar zoek je meer dan valt het gebrek aan gastvrijheid direct op.

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 3,4

    18 landen bezocht
    15 reviews
    55 waarderingen

    “Mag ik naar huis aub?”

    Geplaatst 26-11-2017 • gereisd oktober 2013 • 1 week lang • met vrienden • fly-drive

    Tunesië was één van de weinige Arabische landen waar veel toeristen op afkwamen. Ik ben in veel Arabische landen geweest en had hele positieve verhalen. Men kwam vaak met de reactie dat ze nooit meer naar een Arabisch land wilde gaan. Toen ik zelf in Tunesië kwam snapte ik ineens waarom men zo negatief was.

    Tunesië is een maar één opzicht hetzelfde als de andere Arabische landen: ze spreken Arabisch. Meer vergelijkingen kon ik niet vinden. Op straat (in Tunis) waren geen vrouwen te bekennen. Alleen mannen die op een verschrikkelijke manier naar de toeristische vrouwen aan het gluren waren, handtastelijk waren en opdringerig. We hadden een privé taxi gehuurd en dat was geen overbodige luxe. Deze chauffeur zorgde ervoor dat we veilig door de straten konden lopen en geld konden pinnen. Het stonk in de straatjes in Tunis en het was er vies. Ik raad Tunesië absoluut niet aan. Zelfs op het strand voelde we ons bekeken en onveilig. En staat Tunis op het programma van een Cruise, blijf lekker op de boot. Veiliger, luxer en relaxter!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tunesië:

    Tunis • Medina

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 5
    • Gastvrijheid: 2
    • Natuur: 4
    • Eten: 4
    • Stranden: 2

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Tunesië reiservaring!

Ben jij onlangs in Tunesië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Tunesië reisaanbieders

Goedkope vliegtickets Tunesië

Vergelijk hotelprijzen Tunesië