Laatst bijgewerkt op 13 november 2019

De ultieme reis: de roadtrip! Pack your bags, vul de tank met genoeg benzine en waag je aan de vier meest bijzondere reizen langs de West Coast van Amerika.

Roadtrip 1: van San Diego naar Ensenada (1 uur en 45 minuten rijden)

Roadtrip nummer 1 omarmt de Mexicaanse kustlijn en knuffelt de prachtige zeezichten vanuit San Diego.

Ensenada-Port-baja-mexico

Start in San Diego, ga over de grens bij Otay-Mesa en rijd langs de Route 1D naar Ensenada. De wegen zijn van uitstekende kwaliteit en de tol die wordt geïnd komt niet hoger uit dan enkele dollars (die overigens ook geaccepteerd worden).

Alle reden om flink het gaspedaal in te drukken om op tijd Ensenada te bereiken, maar een echte roadtrip kan niet zonder enkele tussenstops. Doe dit vooral en vergaap je aan de prachtige zandduinen, stranden en pittorekse vissersdorpen die je onderweg aandoet.

Eenmaal in Ensenada aangekomen kun je aan je bruine teint werken op het Estero Beach of bezoek een van de prachtige nabijgelegen stranden van San Miguel.

Roadtrip 2: van Los Angeles naar Joshua Tree (2 uur en 15 minuten rijden)

Belangrijke tip voordat je deze roadtrip start: zorg ervoor dat je beklemmende verkeersdrukte van Los Angeles vermijdt. Vertrek dus niet tijdens de spits, deze is op zijn hoogtepunt tussen 16:00 en 19:00 uur. Beter is om te vertrekken vlak na zonsopgang of later op de avond. Op naar Joshua Tree!

Joshua-Tree-National-Park-

Na twee uur onderweg te zijn, is het aan te raden onderweg te stoppen. Niet alleen om te wennen aan de droge hitte die het gebied draagt, maar vooral om te genieten van diverse verfrissingen bij een van de vele dranktentjes die aan de rand van de weg opdoemen. Mocht je het nog rustiger aan willen doen: het eethuis Pappy’s and Harriet’s dat je onderweg in Pioneertown tegen zult komen, is volledig nagebouwd in jaren 40 western Hollywood-stijl. Een bezoek waard!

Als de magen zijn gevuld, is het de beurt aan Joshua Tree. De geïsoleerde landschappen en diverse wandelpaden zijn een verwenning voor het oog. Probeer zo dicht mogelijk bij het natuurpark te verblijven; diverse hotels bevinden zich op korte afstand en bieden voor relatief lage prijzen een onvergetelijke nacht in de natuur aan.

Roadtrip 3: van San Francisco naar Big Sur (2 uur en 30 minuten rijden)

Stop zoveel en waar je kunt. Want deze roadtrip laat je dingen zien die je in geen jaren tegen zult komen tijdens een gemiddeld tochtje op de A2.

bixby_bridge__big_sur__california

Rijdend vanaf de California State Route vanuit San Francisco merk je vanzelf wanneer je Big Sur nadert. De bergen van de Santa Lucia Range vallen vanuit het niets in de Grote Oceaan en openbaren een wildgroei van de meest prachtige flora & fauna.

Verwacht in Big Sur geen toeristenwinkels of feestende Amerikanen. In Big Sur draait alles om rust. Struin langs de stranden van Pheiffer Beach of maak een avontuurlijke wandeltocht naar de afgelegen Partington grot.

Nu je er toch bent: laat de auto eventjes staan en kampeer in de buurt, met uitzicht op zee. Autorijden kan nu wel eventjes wachten…

Roadtrip 4: van Seattle naar Alaska (26 uur onderweg)

De laatste roadtrip is met afstand (knipoog) de meest epische van allemaal. Laat je hier echter vooral niet door afschrikken. De reis van Seattle naar Ketchikan beloont je op alle fronten.

ketchikan

Rijd – met een flinke kop koffie achter de kiezen – vanuit Seattle naar Vancouver en verblijf hier een nachtje in een van de vele aandoenlijke, en dicht bij de kust gelegen, boutiquehotels. Geniet van de lokale keuken en sterk je lichaam voor de reis die nog komen gaat.

Als de ochtend is gebroken, vervolg je je weg langs diverse kleine dorpjes en immense meren via Prince George naar Prince Rupert. Vanaf hier gaat de veerboot van Alaska Marine Highway System naar Ketchikan. De vijf uur durende reis is een genot. Nestel jezelf in een van de loungestoelen op het dek (mits het weer het toelaat) en geniet van de natuur en hopelijk prachtige zeedieren die je op de reis vergezellen.

In Alaska vervolgt de reis zich. Huur ter plekke een auto, verken het gebied en ontmoet de vriendelijke locals. Eenmaal uitgeblust doch voldaan stap je op een van ferry’s terug naar het vasteland.

Meer weten? Bekijk reiservaringen en reistips van anderen of beschrijf en beoordeel jouw reiservaring in Noord-Amerika!


 , , , , , , , , ,

Gemiddelde beoordeling: 4.7 16139 - reviews totaal

Reageren

*Verplicht
*Verplicht
(optioneel)