Reiservaringen Zambia, reisverhalen & tips over reizen naar Zambia

Zambia essentials

Beste reistijd: Mei t/m augustus
Visum nodig? Ja, vooraf aanvragen.
Minimum vliegduur: 12 uur
Richtprijs retourticket: € 750
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A, gele koorts (bij reizen naar noord-westen). Meer info of een afspraak maken kan hier.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Zambia

Misschien niet het eerste reisland waar een ieder aan denkt bij Afrika, maar wel dé toegangspoort tot een absoluut hoogtepunt in het continent: de majestueuze Victoria Falls, gelegen op de grens tussen Zimbabwe en Zambia. Zambia is het échte Afrika, met hier en daar een uitdaging wat betreft infrastructuur. Een rauw en grotendeels onbedorven land, met ook een aantal van de fraaiste (en drukst ‘bevolkte’, qua wildlife…) natuurparken van heel Afrika.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Zambia

Victoria watervallen

De Victoria Falls zijn de op een na grootste watervallen ter wereld en de grootste toeristische bestemming van Zambia. Over een breedte van anderhalve kilometer dondert het water met veel geraas vanaf de Zambezi Rivier zo’n 100 meter naar beneden. Een helikoptervlucht boven de watervallen is een spectaculaire ervaring. Ook kun je een horse-safari maken, bungeejumpen of raften op de Zambezi Rivier. Uitvalsbasis is de stad Livingstone, uitgegroeid tot het toeristisch hart van Zambia.

Lower Zambezi National Park

Lower Zambezi National Park

Gelegen langs de Zambezi rivier, met wildlife in grote aantallen en variëteiten. Onder andere kun je hier olifanten, luipaarden, zebra’s, impala’s, buffels, cheeta’s en leeuwen spotten. Vanuit bijna alle lodges worden wel bootsafari’s aangeboden, waar je als je geluk hebt olifanten de rivier ziet oversteken. Ook kom je per boot langs allerlei kleine eilandjes, ooit voor het eerst gespot door ontdekkingsreiziger Livingstone. Het zuidwestelijke gedeelte van Lower Zambezi is het gemakkelijkst te bereiken en daardoor ook het populairst. Voor meer lege, uitgestrekte vlaktes reis je door naar het centrale gedeelte.

Het Karibameer

Op iets minder dan 400 kilometer afstand van de Victoria Watervallen ligt het Karibameer, het grootste kunstmatige stuwmeer ter wereld. Het meer heeft verschillende eilanden en ook wildlife, zoals nijlpaarden en Nijlkrokodillen. Het is een van de populairste plekken van Zambia voor vissers, waar vooral op tijgervissen gevist wordt.

< Lees minder

13 Zambia reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

7,2

Op basis van 13 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7,3

  • Gastvrijheid: 8,9

  • Natuur: 9,4

  • Stranden: 3,5

  • Eten: 6,8

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Zambia.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,3

    31 landen bezocht
    30 reviews
    6 waarderingen

    “Het echte Afrika”

    Geplaatst 25-10-2017 • gereisd april 2017 • langer dan een maand • met vrienden • zelfstandig

    Een aanrader voor wie al meer gereisd heeft in Afrika en nu meer wil zien van het afrikaanse leven in zijn werkelijkheid. Zambia is erg ongerept, met een zeer vriendelijke goedlachse bevolking die trots zijn op hun leven en alles wat ze bereikt hebben. Daarnaast is er de prachtige natuur met een diversiteit aan dieren die ongekend is. Het verschil tussen de plaatselijke bevolking en het leven in de safaricamps is wel erg groot. Daar moest ik met echt even overheen zetten. Van allebei erg genoten, Zambia heeft een warm plekje in mijn hart veroverd.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zambia:

    South Luangwa Village  • South Luangwa National Park • Victoria Falls

    Mijn Zambia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    22 landen bezocht
    20 reviews
    5 waarderingen

    “Zambia”

    Geplaatst 06-12-2015 • gereisd juli 2015 • 1 week lang • met partner • groepsrondreis • met Tenzing Travel

    Zambia roept bij mij warme herinneringen op. We kwamen vanuit Zuid-Afrika, Botswana, Namibië en Zimbabwe en dan merk je dat het landschap, de infrastructuur en de natuur in Zambia wat ruiger wordt. De wegen zijn ook een stuk slechter. Wel is het echt authentiek en wat je verwacht van Oost-Afrika. De mensen zijn heel gastvrij en lieten ons een kijkje nemen in hun dorp. Waar kleine hutjes van klei stonden waar ze met zijn allen woonden. Het is echt een realitycheck als je daar komt. Wat hebben wij hier veel en wat hebben wij het goed. Toch zijn alle mensen vriendelijk en je ziet ze niet anders dan lachend. Heel bijzonder. Het hoogtepunt op het gebied van wildlife was met stipt het South Luangwa National Park. Wauw. Echt wauw. Zo'n verscheidenheid aan wild en wat een prachtige natuur. De verschillende riviertjes zorgen voor een diversiteit in het landschap. Ook heel bijzonder zijn de grote vlaktes met dode bomen. Omver gelopen door de olifanten. Dus ga je naar Oost-Afrika; sla Zambia dan zeker niet over.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zambia:

    South Luangwa National Park • South Luangwa Village  • Petauke

    Mijn Zambia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 4

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    30 landen bezocht
    8 reviews
    1 waardering

    “South Luangwa: natuurparadijs!”

    Geplaatst 09-10-2015 • gereisd september 2015 • 1 week lang • alleen • groepsrondreis • met Sawadee

    Ik heb tijdens een eerdere reis de Victoria falls gezien. Een mooie plek, maar ga wel in het juiste seizoen, want in november stond de Zambiaanse kant droog. Gelukkig heb je dan de Zimbabwaanse kant nog.
    In 2015 ben ik naar South Luangwa gegaan. Een geweldig mooi natuurpark waar je een wandelsafari kunt doen, maar ook nightdrives. South Luangwa biedt een grote kans op het zien van een luipaard. Nu hadden wij enorm veel geluk, maar zes in twee dagen....het was geweldig. Vooral ook om deze bij daglicht te zien (eentje dan, de anderen tijdens nightdrives). Voor mij bood dit park een van de mooiste safari's tot nu toe.
    Ik kan Wildlife camp aanraden. Een mooie camping (ook lodges) waar de olifanten, nijlpaarden en hyena's rond de tenten lopen. De campsite ligt iets van de ingang, maar je rijdt er zo naar toe en de dieren kennen geen grenzen.

    Het park en de camping zijn voor mij zeker een reden om nog eens terug te gaan! Reisverslag cq film: http://giensreizen.simpsite.nl/malawi-zambia-tanzania-2015

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zambia:

    South Luangwa • Vicotria falls

    Mijn Zambia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    1 review
    2 waarderingen

    “Emerald season Zambia”

    Geplaatst 06-09-2015 • gereisd februari 2014 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Zambia is puur, ongerept en niet overspoeld door toeristen. Het is zeker niet goedkoop, ook omdat ik alleen reis en graag in een beter segment verblijf. Er zijn uiteraard ook kampeeralternatieven beschikbaar. Mensen zijn vriendelijk, hulpvaardig en de gidsen/spotters zijn heel goed. Gelet op de locaties en de faciliteiten is het eten soms helemaal super. De natuur is geweldig, op ander vlak heb ik weinig gezien, maar dat is inherent aan het reizen naar de natuur.

    Toen ik drie jaar geleden in het droge seizoen in South Luangwa vertoefde en daar een grote variatie aan wild voor de lens kreeg, werd ik ook attent gemaakt op het zogenaamde Emerald season. Ik moest eens terug komen in de regenperiode, aldus Peter Geeraerts (mede-eigenaar van het Track and Trail River Camp, Mfuwe) Dan zou ik een hele andere omgeving ervaren, met veel groen, jonge dieren en veel vogels en bovendien mooie heldere luchten. De hoeveelheid toeristen – toch al niet te groot – zou lager zijn en de tarieven gunstiger. Eind februari 2015, heb ik het advies van Peter opgevolgd en ben ik opnieuw zuidwaarts, richting Zambia getogen voor een natuurreis, met drie bestemmingen: Victoria Falls, Kafue en South Luangwa.

    Onze nationale trots brengt mij via Harare naar Lusaka en na een korte overnachting in het Pioneer Rest Camp bij Lusaka, vlieg ik de volgende ochtend naar Livingstone. Vanuit het vliegtuigje is de ‘Rook die dondert’ al goed te zien.
    De eerste verblijfplaats is de rustige Maramba River Lodge in Livingstone, gelegen net buiten Livingstone aan een zijtak van de Zambezi op zo’n 4 kilometer van de Mosi oa Tunya, de Victoria Watervallen. In de voetsporen van de illustere David Livingstone in 1855 bezoek ik dit wereldwonder en Unesco werelderfgoed, tevens de breedste watervallen van Afrika (1708 meter) en ruim 100 meter hoog. Per minuut goed voor een verplaatsing van 500 miljoen liter water. In deze periode zijn ze bijna op hun hoogtepunt, omdat de machtige Zambezi met meer dan voldoende water gevoed wordt. Gestart wordt met een vlucht over de watervallen, gevolgd door een afdaling en toch wel spectaculaire vlucht door de de gorges, vlak over de kolkende watermassa, waar enkele waaghalzen zich voorbereidden op een raft, en langs de ravijnwanden. De vlucht eindigt na een korte toer over het Mosi-oa-Tunya Nationaal Park. Vervolgens ga ik per taxi en te voet naar de Falls, aan de Zambiaanse kant, met zicht op de bovenstroom en een benadering van ‘the edge’. The Eastern Cataract en de Rainbow Falls zijn duidelijk zichtbaar. De omgeving wordt steeds natter en een poncho is noodzaak. Wanneer het water te veel wordt voor de camera, besluit ik de boventrail (boven langs de boiling pot) te lopen richting de Victoria Fallsbrug die Zambia met Zimbabwe verbindt. Er is vanaf de trail geen verbinding naar de brug en ik loop terug naar het beginpunt. De rest van de dag breng ik in de lodge door. Het is daar aan de bar, met uitzicht op de rivier, best goed toeven. Een kolonie wevers, een paar krokodillen en divers gevederd spul bieden verdere afleiding, af en toe onderbroken door het geluid van helikopters en ultralight vliegtuigjes. Het contact met bar- en restaurantpersoneel is heel goed en het eten is prima.
    Een dag later ga ik voor een bliksembezoek naar Zimbabwe, want ik wil de Falls ook van deze kant bekijken. Beide landen beweren immers het mooiste uitzicht te hebben. Wandelend over de brug, even kijkend bij de bungeewaaghalzen en via de voettocht naar de grensgebouwen en vervolgens naar het park. Ook daar kies ik voor de droge delen en blijf uit de spray, maar ik denk al met al toch een mooi beeld van de watervallen te hebben gekregen. De Devil’s Cataract, Cataract Island en de Main Falls zijn goed te doen, via de eerste 9 viewpoints. Het weer is prima en de eerste regenbui maak ik in de taxi’s mee, die me naar Zambia en vervolgens naar de lodge terug brengen.
    Natuurlijk mag een tochtje op de grote Zambezi niet ontbreken en ik kies hierbij voor kleinschalig-heid, immers het doel is ook nog iets te fotograferen. Diverse vogels zoals enkele kingfischers, bee-eaters, storks, maar ook nijlpaarden en krokodillen komen voor de lens. Een sundowner op een eilandje, ongeveer een kilometer van de watervallen en een tochtje met vaart door stroomver-snellingen maken het een leuke boottrip.

    Mijn tweede bestemming is het Kafue Nationaal Park, het grootste natuurgebied van Zambia. Ik heb daar een reservering in de Mukambi Lodge. Na de vlucht naar Lusaka, volgt een ruim drie uur durende autorit en de weg is boven verwachting goed. Op 20 km van de lodge staan in het schemerlicht plots zo’n dertien wilde honden op de weg en dat is een imposant begin van dit verblijf.
    De lodge ligt mooi aan de Kafuerivier en biedt gamedrives en bootcruises. Het personeel is vriendelijk, correct en de keuken verrast iedere keer in positieve zin. In principe ga je per boot naar de overkant van de 300 meter brede rivier en daar ga je per auto op toer door het park. Een nadeel van het Emerald Season is dat niet alle wegen begaanbaar zijn en dat het wild daardoor moeilijker zichtbaar is. Bovendien – even los van het nut van de tsé-tsévlieg in ecologische zin – is de prominente aanwezigheid van deze lastposten tijdens de (middag-)gamedrive m.n. in de middaguren een ervaring die je best wil missen. Toch heb ik op de diverse gamedrives in en naast het hoge gras een aanzienlijk aantal vogels (enkele soorten kraanvogels, reigers) bavianen, olifanten, impala’s en kudu’s gezien en bovendien oog in oog gestaan met een kudde van bijna 500 buffels. Een aparte ontmoeting is met de game rangers die, gewapend, met een speed-mars / duurloop bezig zijn. Tijdens de bootcruise komen o.a. de malachite, de hooded en de giant king fisher, diverse reigerachtigen, de lightfoot en de jacana voor de lens. Indrukwekkend is bovendien het gigantische onweer op de eerste avond (wat een vuur en wat een geluid) en de zonsopgang een paar uur later. Ook de aanwezigheid van jakhals, hyena en leeuw is onmiskenbaar, gelet op de verse sporen op het pad richting mijn tent.... Dat geeft wel even een dubbel gevoel. Alles staat stil en meteen komt de vraag op welk scenario de beste afloop heeft, doorlopen of omkeren…. Ik ben doorgelopen…. Mukambi is tenslotte ook innovatief en heeft een e-landrover, een mooi initiatief gelet op geluid en milieu. De laatste ochtend heb ik met Akim een tochtje gemaakt in de stille auto. Een aparte ervaring, die ik zeker ook op de boten zou toepassen.

    Na de terugkeer naar Lusaka (via een 3 uur durende rit) neem ik de binnenlandse vlucht met Proflight voor mijn verblijf in South-Luangwa. De turbo-prop brengt de tien passagiers in een uur en tien minuten naar Mfuwe International Airport. Chauffeur Malama heet me welkom en we rijden voor de regenbui uit richting het Camp. In 2011 was ik al eens een weekje in het Track and Trail River Camp en de ontvangst voelt als thuiskomen. De stemming is meteen goed.
    Het is laagseizoen en dus erg rustig, want op de campsite staan 2 auto’s en ik krijg een van de chalets toebedeeld met uitzicht op de Luangwa-rivier. De overige huisjes en luxe tenten zijn op dit moment leeg. Het geeft ook gelegenheid tot bouw en verbouw van het camp. Dat gebeurt echter op zo’n manier dat het geen moment stoort.
    South-Luangwa heeft in vergelijking met 2011 (dat was toen in het droge seizoen) inderdaad een gedaantewisseling ondergaan. Groen is inmiddels de allesoverheersende kleur, de rivier is beter gevuld en op vele plaatsen zijn poelen, zelfs meertjes ontstaan, waardoor vogels, krokodillen en nijlpaarden overal te vinden zijn. Bovendien staat het gras op diverse plaatsen zeker een meter hoog. Ook enkele omgevallen bomen beperken het parcours, maar dat alles verhoogt de uitdaging van het spotten van alle soorten wild. Voor gids/chauffeur Friday maakt het allemaal niets uit, want het lijkt er op dat niets aan zijn oog ontsnapt.
    Het park wordt met recht ‘Leopard Country’ genoemd, vanwege de hoge kans op het spotten van een luipaard. Daar is geen woord van gelogen, want ik krijg dit prachtige dier zeker zeven keer voor de lens en steeds op een andere manier, van luierend in een boom tot de jacht op impala’s of na het doden van een baviaan. Ook de avond-ontmoeting met de zogenaamde alfa-leeuwin is indrukwekkend, zeker als zij op 4 meter van de auto haar gebrul begint. De hele auto resoneert mee. De avond daarop ontmoeten we drie mannetjes, die zich ook laten horen. De lamp van de spotter moet even uit, zo dicht lopen de heren langs de auto.
    Verder zijn er groepen leeuwen, zebra’s, olifanten, impala’s en puku’s, een verdwaalde gnoe, diverse giraffen en een buffel. De wilde honden en hyena’s laten dit keer helaas verstek gaan, daarentegen zijn diverse soorten kleine en grote bonte vogels present, zoals wevers, bijeneters, eenden, ganzen, reigers, enkele soorten ooievaars, kroonkraanvogels en diverse grote roofvogels.
    De wolkenpartijen op de middagdrives zijn werkelijk fenomenaal tot aan een bloedrode / oranje zonsondergang toe. Extra credits voor het regenseizoen, waarvan ik overigens geen enkele bui mee maak.
    De verzorging in het Camp is weer prima, een mooi chalet, mooie maaltijden, een aangename rustige sfeer met ruimte voor wat humor aan de bar. Het is goed toeven en ik sluit niet uit nog een keer terug te keren.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zambia:

    South Luangwa NP • Kafue NP • Victoria Falls

    Mijn Zambia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    1 review
    1 waardering

    “Zambia, een verborgen pareltje.”

    Geplaatst 12-04-2015 • gereisd maart 2015 • 3 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Ik ben in maart naar Zambia geweest en het land heeft mij positief verrast. Vriendelijke bevolking, mooie en ongerepte natuur, leuke sfeer, ik zou het zeker aanraden om Zambia een keertje te bezoeken.
    Victoria Falls en het stadje Livingstone zijn zeker de moeite, al de spectaculaire activiteiten hebben wij aan voorbij laten gaan, maar buiten dit is er nog voldoende natuurschoon te zien en het stadje is heel gezellig (en veilig). Tip: een excursie boeken naar het Chobe National Park , de grens over in Botswana. Een prachtig, ongerept park, en je krijgt er een nacht logeren in een tent in de bush bij, geweldig! Nog een tip: boek een sunset cruise over de Zambezi River en geniet van de zonsondergang. (dat genieten gaat wel beter als je niet de cruise op vrijdagavond boekt, ook wel gekend als de "booze cruise". )
    Ik ben in mijn eentje nog naar het South Luangwa National Park gereisd met het openbaar vervoer en dat ging perfect. De infrastructuur is redelijk ok (the main road) en de sfeer is relaxt genoeg om met de bus overal naar toe te "hoppen" (als je voldoende tijd hebt tenminste :-)). Ook dit park was weelderig groen (ik ging in het regenseizoen) en ik heb verschillende wilde dieren gespot. Als je op zoekt bent naar natuurschoon en mooie parken, dan vind je in Zambia zeker ook je gading.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zambia:

    Victoria Falls • South Luangwa NP • Zambezi River

    Mijn Zambia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,2

    24 landen bezocht
    19 reviews
    3 waarderingen

    “Prachtige natuur, Afrika ten top, maar duur!”

    Geplaatst 24-02-2015 • gereisd november 2014 • 3 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Naar Zambia geweest voor de prachtige natuur en hopelijk de safari van onze dromen. Helaas bleken de kosten in Zambia ontzettend hoog te liggen, een safari heb je niet onder de 150 of 200 US$ per dag. Te duur voor ons dus...1 Wel de Victoria falls gezien en naar de devil's pool geweest. Een hele bijzondere plek, zeker de moeite waard om de duurdere trip te doen (te regelen bij Jolly boys, het leukste hostel van Livingstone!) met uiteraard het turen over de rand van de falls. Uitgeweken naar Malawi uiteindelijk om de kosten te drukken. Zambia is best goed ontwikkeld, infrastructuur is redelijk en het openbaar vervoer werkt prima. De mensen zijn er ontzettend vriendelijk en hulpvaardig. Hele leuke gesprekken mee te voeren! Ga vooral naar de marktjes in Lusaka voor souvenirs, en vermijd de dure souvenierwinkels in het centrum. Als je op Safari gaat, goed insmeren met deet! De tse tse vliegjes zijn overal!!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zambia:

    Victoria Falls • Livingstone • Lusaka

    Mijn Zambia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 4
    • Stranden: 3

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,8

    15 landen bezocht
    2 reviews
    2 waarderingen

    “Fantastisch land!”

    Geplaatst 22-02-2015 • gereisd september 2013 • langer dan een maand • alleen • vrijwilligerswerk

    Zambia is een geweldig land. Ik heb er 6,5 week vrijwilligerswerk gedaan in Livingstone. Ik heb gewerkt in een kliniek, erg bijzondere ervaring. De bevolking laat je echt toe en waardeert het enorm dat je komt helpen. Mocht je dit willen gaan doen, ga er dan in ieder geval niet heen met het idee dat je de wereld kunt verbeteren, want dat is niet zo. Het gaat met name ook om je eigen ervaring. Vanuit Livingstone kun je ook makkelijk naar Zimbabwe Botswana en Namibië. De Victoria falls zijn overweldigend, het wild wat er leeft prachtig. De mensen ontzettend gastvriendelijk en in mijn geval ook zeer dankbaar voor het werk wat je doet. De markten zijn erg leuk om rond te lopen en neem eens een kijkje in een compound. Blijf jezelf en sta open voor contact met de mensen. Sommige kinderen hebben nog nooit blanke mensen gezien, laat ze rustig op je afkomen en een keer aanraken. Voor hen is dat heel bijzonder, maar voor jou des te meer! Ga zeker een keer riverboarden of raften op de Zambezi river, een fantastische ervaring! En vergeet vooral niet een bezoek te maken aan het Chobe national park! Zeer zeker een aanrader! 1 nacht en twee dagen vond ik persoonlijk voldoende. Het is wel erg gaaf om een keer in een tentje tussen het wild te slapen en 's nachts de leeuwen horen brullen! Mukuni village is een traditioneel dorpje waar je welkom bent om een kijkje te gaan nemen. Je kunt er zo heen gaan, er zijn daar mensen die je door het dorp rondleiden en waar je een klein bedrag aan betaald. Bijzonder om te zien hoe de mensen zich redden met zo weinig middelen. In Zambia is ook bijna alles te krijgen wat betreft levensmiddelen en verzorgingsmiddelen, maar de prijs komt meestal overeen met de prijzen hier, met name de luxe artikelen zoals chips etc. Eet ook een keer nshima bij de lokale bevolking! Drink geen zelfgemaakt bier, want daar ben ik behoorlijk ziek van geweest. Neem een klamboe mee en smeer je goed in met deet! Met name 's avonds moet je je echt insmeren.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zambia:

    Raften op de Zambezi river • Victoria Falls • Chobe National Park

    Mijn Zambia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    22 landen bezocht
    20 reviews
    1 waardering

    “Het echte Afrika in Zambia”

    Geplaatst 25-01-2015 • gereisd april 2014 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Malawi: mooie natuur, mooi onderwaterlandschap bij Lake Malawi, mooie mensen, mooi land en mooie prijzen! Malawi heeft een extreem groot meer wat tevens ook een groot voordeel is van het reizen in dit land. Als je even uit wil rusten van al het gereis en toch een strand idee wil hebben, ga dan naar Lake Malawi. Er zijn talloze mogelijkheden om te doen in of rondom het meer. Ga een dagje duiken, snorkelen, nijlpaarden spotten of gewoon een relaxte bootreis maken, de zon zien ondergaan en eindigen met een BBQ op het strand?! Het kan er allemaal. Lake Malawi heeft een aantal bekende toeristische gebieden waar het verschil tussen arm en rijk erg groot is, wat het wel dubbel maakt. Op het moment dat jij lekker ligt te luieren op een strandstoel met een fijne Malawiaanse cocktail kan het zomaar zijn dat je 25 meter verderop mensen ziet die hun afwas doen, hun kleding wassen en zichzelf wassen in hetzelfde meer. Het land heeft een aantal natuurparken maar deze zijn vrij klein ten opzichte van andere Afrikaanse landen. Ga je naar Malawi vergeet dan zeker niet Lake Malawi mee te nemen. Het eten, drinken, vervoer, souvenirs of trips in dit land zijn goedkoop maar zorg ervoor dat je niet afgezet wordt en de wisselkoers weet met de dollar. Een ultiem geniet/verwen moment aan het grootste meer van Afrika.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zambia:

    Lower Zambezi NP • Livingstone • South Luangwa NP

    Mijn Zambia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    53 landen bezocht
    8 reviews
    5 waarderingen

    “Puur Afrika”

    Geplaatst 21-01-2015 • gereisd september 2013 • 1 week lang • met partner • groepsrondreis

    Zambia is voor mij het pure Afrika. Het land heeft net als grote broer Zuid-Afrika wild parken en natuurschoon, maar
    in Zambia heb je dit alles bijna voor jezelf alleen. Het land wordt niet overspoeld door toeristen zoals Zuid-Afrika en bij wild parken hoef je niet bij elke olifant of leeuw bij een lange rij auto's achteraan te sluiten. Het is geen attractiepark, maar een aflevering van Nat Geo Wild waar je midden in zit. We hebben in South Luangwa wilde honden gezien, over de Zambezi gekanood en wild gekampeerd met krokodillen en olifanten naast onze tent (Zambezi NP).
    Wat Zambia zo puur maakt is het feit dat er (nog) voor een groot gedeelte gereden wordt over het rode zand van de durt roads en de eenvoud van leven. Snelwegen en grote hamburgerketens zijn hier niet te vinden. Dit in combinatie met de lemen rondavels met de klassieke beelden van vrouwen met alles wat ze kunnen dragen op hun hoofd en een kind in hun buidel. Zwaaiend aan de kant van de weg. Het geeft je het gevoel dat je dit stukje Afrika even helemaal alleen "beleefd".
    Enig minpunt is dat de Victoria Falls aan de kant van Zimbabwe mooier zijn (groter stuk aan die kant van de grens).

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zambia:

    South Luangwa NP • Zambezi NP • Victoria Falls

    Mijn Zambia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    39 landen bezocht
    5 reviews
    0 waarderingen

    “Zeer divers en erg vriendelijk!”

    Geplaatst 14-12-2014 • gereisd november 2014 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Lang getwijfeld over hoe ik Zambia zal beschrijven.
    Het is een enorm vriendelijk, warm land. Ik denk de vriendelijkste mensen die ik ooit heb ontmoet.
    Ik heb mij daar super veilig gevoeld, ook 's nachts op straat in Lusaka.
    Helaas niet veel tijd kunnen door brengen...

    Het is een duur land, weinig toerisme maar toch aan de dure kant (voor Afrikaanse landen)
    De prijzen voor een safari liggen rond de 100/150 dollar per dag, benzine is 1,60euro per liter, eten wel wat goedkoper.
    Victoria Falls zijn adembenemend. Kijk goed welk seizoen je wilt gaan. In november is het laag water en zijn de Falls minder indrukwekkend, al heb je dan een mogelijkheid om naar de Devils Pool te gaan, zeker een aanrader.
    In het 'natte seizoen' (vanaf januari) zijn de Falls erg indrukwekkend (gezien in 2008 aan Zimbabwe kant) Dus houdt hier rekening mee.

    Lusaka is een rustige stad, zeker als je je bedenkt dat het een hoofdstad is. (van een hoofstad verwacht ik nl; drukte, chaos, hoge gebouwen etc, dit is absoluut niet zo) In de avond weinig taxi's, maar je kunt gerust te voet gaan.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zambia:

    Victoria Falls • Lusaka • National Park

    Mijn Zambia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Zambia reiservaring!

Ben jij onlangs in Zambia geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Top 3 Zambia specialisten

Jambo Safari Club

Jambo Safari Club

Afrika-specialist Jambo heeft het grootste aanbod Zambia rondreizen met verschillende fly-in-safari’s van 7 tot 15 dagen.
Bezoek website

Djoser

Djoser

Bij Djoser vind je een absolute droomreis: een combinatierondreis van Zambia (o.a. South Luangwa NP) met Tanzania en Zanzibar.
Bezoek website

Kras

Kras

Kras biedt meerdere lodge- en kampeersafari’s door Afrika die meerdere landen combineren, zoals Zambia met Kenia, Zuid-Afrika en Tanzania.
Bezoek website

Meer Zambia reisorganisaties

Goedkope vliegtickets Zambia

Vergelijk hotelprijzen Zambia

Top 3 Zambia specialisten

Jambo Safari Club

Jambo Safari Club

Afrika-specialist Jambo heeft het grootste aanbod Zambia rondreizen met verschillende fly-in-safari’s van 7 tot 15 dagen.
Bezoek website

Djoser

Djoser

Bij Djoser vind je een absolute droomreis: een combinatierondreis van Zambia (o.a. South Luangwa NP) met Tanzania en Zanzibar.
Bezoek website

Kras

Kras

Kras biedt meerdere lodge- en kampeersafari’s door Afrika die meerdere landen combineren, zoals Zambia met Kenia, Zuid-Afrika en Tanzania.
Bezoek website

Meer Zambia reisorganisaties